Artikler

  

Korsvoll - Fagerborg 3 8-2 (4-1)

Ekeberg 2 (flyttet pga. arbeid med nytt kunstgress), 14.9.2015
16. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Sampson Okeke, Dania.
Tilskuere: 6.

Mål:

        0-1: Fagerborg 3 (33.)
        1-1: Fredrik Runar (34.)
        2-1: Andreas Kjelstrup (39.)
        3-1: Christian Andersson (43.)
        4-1: Jostein Eidem (45+2)
        4-2: Fagerborg 3 (46.)
        4-3: Andreas Kjelstrup (60.)
        6-2: Mathias Falch (64.)
        7-2: Magnus Jahrmann (78.)
        8-2: Fredrik Runar (89.)
        

Gule kort: Fagerborg 3 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Jostein Eidem - Didrik Aamnes - Christian Andersson - Fredrik Runar

Ola Jansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Oscar Karlsrud (ubenyttet), Andreas Kjelstrup, Sven Nygaard, Espen André Rødnes og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

 

God på gress: Andreas Kjelstrup scoret to ganger i den viktige bunnkampen.

 

 

 

 
 

Knuste Fagerborg 3 i den viktige bunnkampen

Det er ingen tvil om hvem som ble den store vinneren på valgdagen.


Hvor skal vi begynne? Det kan være passende å åpne med å si at 15 mann faktisk stod klare til oppvarming kl.17.00 på en av Ekebergs mange skråninger, eller vi kan starte med å si at vi neppe har spilt såpass jevnt bra og stabilt i 90 minutter som vi gjorde i denne kampen, i alle fall ikke på et par år. Kampen ble litt forsinket etter at det oppstod en viss forvirring frem til våre motstandere ble lokalisert på Ekeberg kunstgress 2 ett minutt før avspark på den alt annet enn planerte Ekeberg 2, men da den først begynte, føk vi rett i strupen på Fagerborg 3. Vi presset dem høyt og hardt, og tvang dem til å gjøre feil i eget forsvar. 

Vi har til alle tider hatt for vane å være sløve fra start, men i dag var det bare små marginer som hindret at vi tok en tidlig ledelse, bare hør på dette: I det syvende minutt rullet vi opp et fint angrep ute til venstre. Ola Jansen stakk ut til siden, før han skar inn i feltet og slo ballen tilbake i feltet til Mathias Falch, som krysset inn fra motsatt side og satte ballen i stolpen. Vi vant utspillet og angrep igjen. 30 sekunder etter forrige avslutning var det Fredrik Runars tur til å treffe treverket. Ballen smalt i tverrliggeren, og Fagerborg 3 slapp nok en gang unna. Vi ga oss ikke, og under et halvt minutt senere ble Ola Jansen spilt alene med keeper. Han bommet på første forsøk, men fikk lagt inn i feltet, der flere spillere stod i kø for å score. Christian Andersson kastet seg frem, men keeperen fikk en hånd på ballen, som sneiet tverrliggeren på vei over. For en angrepskanonade! 

Fagerborg 3 så ut til å gå i oppløsning allerede før det var spilt ti minutter, men de hentet seg delvis inn utover i omgangen, blant annet takket være godt duellspill og spisse albuer, ikke minst på våre cornere. Så, ut av ingenting, scoret Fagerborg 3 i det 33. minutt. Skuffelsen ble nærmest umiddelbart til glede, for bare minuttet etter fikk Fredrik Runar ballen fra Åsmund Aarrestad ute på venstresiden. Runar tok den med seg noen meter, før han klinket til og sendte ballen rett opp i høyre kryss! En utrolig scoring!

Fem minutter senere fosset Runar nok en gang nedover venstrekanten og bortover linja, før han la et perfekt innlegg inn til Andreas "Alltid-god-på-gress" Kjelstrup, som satte godfoten til og ga oss ledelsen 2-1. Fagerborg 3 falt sammen igjen, og resten av omgangen var det totalt enveiskjøring. To minutter før pause fanget Christian Andersson opp en løs ball 30 meter fra mål. Han dro til på direkten og banket ballen opp i hjørnet, stang inn og i mål til 3-1. Et kjempetreff fra årets toppscorer!

 

 

 

 


Nytt drømmemål: Christian Andersson satte inn nok et langskudd mot Fagerborg 3.

 Det måtte legges til et par minutter på grunn av skade, og vi ba egentlig dommeren om å blåse av, slik at vi kunne være sikre på å gå til pause med en tomålsledelse. Dommeren lot spillet gå videre, og det var lønnsomt for oss. To minutter på overtid kastet Åsmund Aarrestad inn fra venstre, og i feltet steg Jostein Eidem til værs og headet inn 4-1, en deilig avslutning på en av de beste C-lagsomgangene siden 2013, og det attpåtil i den viktigste kampen siden vi kjempet om opprykk til 5. divisjon i 2011.

"Nå må vi ikke slappe av, her gjelder det å kjøre på," var konklusjonen i pausen. Fagerborg 3 hadde nok kommet frem til en annen konklusjon, for de gikk ut knallhardt, og det tok under ett minutt før Erik Forsén måtte plukke kveldens andre ut av nettet. Skulle vi rakne nå? 

Nei da, Fagerborg 3 yppet seg kanskje litt, men i kveld spilte vi tross alt så bra at man skulle tro vi spilte i 6. divisjon. Et kvarter etter pause drepte vi Fagerborg 3s siste håp om poeng da Josein Eidem fikk ballen etter et innlegg og la inn til Andreas Kjelstrup, som enkelt trillet inn 5-2, før han forlot banen med et stort smil om munnen - Kjella er virkelig alltid god på gress! Fire minutter senere økte Kjelstrups erstatter Mathias Falch ledelsen vår ytterligere, da han lurte seg unna oppasseren sin og headet en presis corner fra Didrik Aamnes i mål til 6-2. Falch har dermed scoret minst ti mål totalt hver sesong siden C-laget ble stiftet, og minst én gang med både hodet og begge føtter hvert år.

Vi gjorde en del bytter mot slutten, og en av spillerne som kom inn igjen, Magnus Jahrmann, lovet mål da han entret banen for andre gang. Tolv minutter før slutt fikk han ballen fra Falch, og jammen holdt ikke Jahrmann det han lovet, da han på lekkert vis scoret i sin andre kamp på rad. Vi rotet det til da vi kom fem mot to like etter, men målfesten var ikke helt over. Fredrik Runar hadde åpnet scoringsballet, og han fikk også æren av å avslutte det. Erlend Rognes slo en strøken pasning ut mot venstre, og Runar skar inn og rullet den i mål. En resignert Fagerborg 3-stopper trodde dette var vårt niende og tilbød seg å gå opp i angrep for at vi kunne få tosifret, men han trakk tilbudet da vi ikke hadde scoret mer enn åtte.

 

 

 

 

Rolig dag: Thomas Ingebretsen og resten av forsvaret fikk ikke mye å gjøre mot Fagerborg 3.
Hadde vi spilt som det vi gjorde i kveld hver uke, hadde vi nok kjempet om en sluttplassering rundt den andre streken på tabellen. Sist gang vi scoret åtte mål i en kamp var da vi slo Snarøya 2 8-2 på bortebane høsten 2009, det året vi rykket opp fra 7. divisjon, og den gang med en eks-tippeligaspiller på laget. Dommeren representerte for øvrig FC Dania i den kampen også, akkurat som i dag, så det er et mulig mønster her. Neste uke er dommeren fra Abildsø, men vi skal ikke la det stoppe oss. Selv om Fagerborg 3 etter sigende skal trekke laget foran 2016-sesongen, er vi fortsatt avhengige av å holde oss over streken for å være sikret fornyet kontrakt. Det er nemlig de best plasserte nedrykkslagene i samtlige avdelinger som først vil bli tilbudt en ny sjanse i 7. divisjon om noen trekker seg, og her blir vi nok i beste fall det nest beste om Fagerborg 3 skulle passere oss i innspurten. Fagerborg 3 møter seriemester Oppsal 3 til uka, og ettersom landets fremste eksperter på 7. divisjonsfotball mener at de mest sannsynlig kommer til å tape, vil vi sikre plassen med seier mot Mercantile. Kampen spilles på Langerudbanen, avspark er kl.17.45. Vel møtt!