Artikler

 

Korsvoll - Frelsesarmeen 3-1 (2-0)

Korsvollbanen, 26.4.2013
Treningskamp
Dommer: Frelsesarmeen skaffet ikke dommer, så lagene rullerte. Erik Nordby dømte andreomgang.
Tilskuere: 15.

Mål:
 
        1-0: Lars Eriksen (24.) 
        2-0: Peder Nævestad (45.) 
        3-0: Greger Svenn (47.)
        3-1: Frelsesarmeen (68.) 

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Mats Felix Walschaerts

Greger Svenn - Lars Gjesvik - Jon Liseth - Rasmus Bjerre

Johannes Hovda - Erik Nordby - Peder Nævestad - Kjetil Kihlgren 

Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Johannes Blåsternes, Magnus Jahrmann og Andreas Kjelstrup.

 

 

Full kontroll: Greger Svenn og resten av forsvaret hadde god kontroll på Frelsesarmeen stort sett hele kampen. Svenn scoret i tillegg et flott mål tidlig i andreomgang. Alle foto: Rasmus Bjerre.

  

Flott generalprøve

Siste test før seriestart endte med en kontrollert og fortjent seier mot divisjonskollega Frelsesarmeen.

Vi har øvd og øvd på å få pasningene våre til å treffe andre i blå drakt denne våren, og i sesongoppkjøringens tiende og siste treningskamp behersket vi endelig denne enkle oppgaven til det fulle. Etter å ha brukt et kvarter på å komme oss gjennom vinterens siste krampetrekninger, kald vind og regn, våknet vi til liv da vi fikk et indirekte frispark syv meter unna gjestenes mål 24 minutter ut i kampen. Johannes Blåsternes og Mathias Falch hvisket og tisket lenge, og Frelsesarmeen stilte samtlige elleve mann foran målet sitt. De droppet altså å dekke opp Lars Eriksen, som fikk stå helt alene rundt straffemerket. Blåsternes spilte derfor en rask pasning ut til Eriksen, som rappet til og sendte ballen i mål til 1-0.  

 

 

Ofret alt: Det var full innsats på dødballene i begge ender av banen.

 

Resten av omgangen var temmelig sjansefattig. Vi hadde ballen mest, og var flinke til å la den gå fra side til side og mann til mann. Vi var dessverre ikke like flinke til å flytte kula inn i boksen, og i stedet for å bruke tid på å ramse opp et par halvsjanser, samt forsvarsfirerens uklanderlige innsats i den andre enden av banen, er det verdt å bruke et par linjer på kaptein Erik Nordby, som i dag spilte sin 100. kamp for C-laget.

Nordby er den fjerde spilleren i historien som når denne milepælen, og han har med unntak av i 2012-sesongen vært en meget viktig spiller for C-laget, og ingen andre har nok ofret så mye i nærkampene og brukket så mange ribbein som det han har gjort siden oppstarten i 2008. Dessverre ble jubileumskampen spolert av en liten skade, og nummer 10 forlot banen midtveis i første for å være sikker på å rekke seriestarten. 100-kampersmannen dømte i stedet andre omgang, noe som bare understreker hvilket multitalent Nordby er.

Men før Nordby rakk å overta som dommer, rakk vi å runde av første omgang med en ny scoring. Peder Nævestad slo en lang ball opp fra midtbanen mot Johannes Hovda, som kom på et fint løp inn fra sin kantposisjon. Han tapte hodeduellen mot Frelsesarmeens stopper, men stopperen klarte ikke annet enn å forlenge Nævestads harde oppspill, og stusset den videre over keeper og i mål. 

 

 

Selvmål: En Frelsesarmeen-forsvarer vinner hodeduellen mot Johannes Hovda og styrer Peder Nævestads oppspill i eget mål.

 

Andre omgang startet like bra som den første ble avsluttet. Vi gikk rett i angrep, og Mathias Falch la ballen tilbake til Greger Svenn, som slo inn på direkten. Ballen gikk høyt og fikk en ekkel dupp, slik at den like godt føk over keeper og i mål til 3-0! Svenn smilte fra øre til øre og kunne fornøyd vinke opp til tribunen, der 15 ungdomsskoleelever på Burn-kjøret hadde tatt plass for å heie oss frem i et par minutter før sukkeret fikk dem til å løpe videre.

Nå var det lekestue på Korsvollbanen, og spesielt Johannes Blåsternes koste seg, som da han vippet ballen to ganger over samme mann, før han slo tunnel på fyren og løp videre.

Vi fikk til mye bra de neste 20 minuttene, før vi hadde et uhell og slapp Frelsesarmeen igjennom i det 68. minutt, slik at de kunne redusere til 1-3. Herfra og ut fokuserte vi på å holde ballen i laget, men vi ble kanskje i overkant forsiktige. Peder Nævestad senket seg nemlig ofte ned som en tredje stopper, slik at Blåsternes ble ganske alene på midten. Som en konsekvens av at backrekka stort sett stod og slo ball til hverandre, måtte også spissene ned et hakk, og vi spilte dermed noe ufrivillig en slags 5-5-0-formasjon de siste 20 minuttene. Frelsesarmeen stod opp med laget sitt, og mesteparten av spillet foregikk på vår halvdel til dommer Nordby blåste av, ettersom den forløsende ballen opp aldri kom og overgangsmulighetene aldri ble tatt. En forsiktig avslutning, der vi hverken skapte noe, eller fikk noe mot oss. Vi sikret oss en kontrollert seier, og vi beviste for oss selv at vi kan trille ball om vi vil. Nå gjelder det å lære seg når vi skal holde på ballen og når vi skal ta med oss ballen og laget oppover. Klarer vi det, slik vi gjorde i kampen mot Dinamo Damefallet for en uke siden, ligger alt til rette for en spennende sesong.

Seieren ble feiret med et vellykket kick-off, og på mandag stiller vi klare til seriestart mot Simensbråten. Avspark er kl.20.15 på Korsvollbanen. Vel møtt!
 

Skjermet unna: Johannes Hovda holder en motstander unna ballen.