Oppsal 4 - Korsvoll 1-3 (1-2)

Trasop kunstgress, 7.10.2018
18. serierunde, 8. divisjon avdeling 2
Dommer: Bekim Istrefi, Frigg.
Tilskuere: 13.

Mål:
        0-1: Martin Kloster (2.)
        0-2: Henrik Liland (28.)
        1-2: Oppsal 4 (Str) (37.)
        1-3: Henrik Liland (61.)
               

Gule kort: Olav Bengtson, Oppsal 4 2 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (3-5-2):

Jørgen Hesselberg

Thomas Ingebretsen - Heine Grøtting - Jon Edmunn Sæter

Magnus Jahrmann - Olav Bengtson - Didrik Aamnes - Christian Andersson - Martin Kloster

Espen Bengtson - Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Mathias Falch, Henrik Liland, Ole Olesen, Erlend Rognes, Jon Stavnsborg og Halvor Sæter.

  

 

 

 

Champagne: Heine Grøtting spretter champagnen og slipper jubelen løs etter at gullet av sikret. Alle foto: Bastian Fjeld.

 

 

Mesterlig!

Gullet kom hjem.

Så sto vi der en sen søndagskveld i oktober, klare for årets siste seriekamp på en stor og mørk Trasop-matte. Og i potten lå det så mye mer enn bare tre poeng. Akkurat som i 2008 og 2009 skulle kampen om seriemesterskapet avgjøres i den avsluttende runden. Alle med hjertet i Korsvoll fryktet at gullet røk da Grüner 3 tok over tabellteten da vi bare klarte 2-2 mot et forsterket Lokomotiv Oslo 3 i forrige serierunde for to uker siden, men mens enkelte begynte å tvile, var det spesielt et Korsvoll-hjerte som nektet å gi opp uten kamp - og den kampen ble spilt på NIH.

Onsdag kveld tjuvstartet nettopp Lokomotiv Oslo 3 den 18. serierunden med hjemmekamp mot våre gullrivaler fra Grünerløkka, og på topp for svarttrøyene, i bydelen han i flere år herjet i med blå drakt, dukket det opp et velkjent navn; Christian Koyama Poppe, årets spiller og toppscorer i 2010, og inntil i høst tidenes nest mestscorende C-lagsspiller. Poppe hadde ikke spilt annet enn australsk fotball på over ett år, men da han skjønte at det sto om gull, stilte han opp for Korsfarernes skyld, og da analyseavdelingens live-oppdateringer fra NIH fortalte om to perfekte avslutninger i Poppe-hjørnet og en assist, var det klart: Poppe senket et blekt Grüner 3 nærmest egenhendig, og med det hadde vi alt i egne hender.

Tilbake på Trasop avslørte kamprapporten at Oppsal 4 var hakket sterkere enn sist takket være god hjelp fra klubbens 6. divisjonsmestere. Da var det godt at Martin Kloster roet nervene våre allerede etter to minutters spill, da Olav Bengtson slo en fin pasning på innsiden av hjemmelagets høyreback, slik at Kloster kunne stikke på utsiden, løpe mot mål og banke ballen ned i det høyre hjørnet med venstrefoten til 1-0. 

 

 

 

Full fart: Jon Edmunn Sæter løp opp og ned langs venstrekanten, først som stopper, siden som vingback.

 Det var akkurat den åpningen vi trengte, og det frustrerte nok Oppsal-spillerne, som under en amper periode tidlig i omgangen pådro seg et par gule kort. 

Kampen var jevnere og mer spennende enn ønskelig, men vi holdt hjemmelaget unna feltet vårt, og Jørgen Hesselberg hadde kontroll helt bakerst. Da vi nærmet oss en halvtimes spill tredde kaptein Christian Andersson gjennom Henrik Liland, som hadde kommet inn på topp noen minutter i forveien. Liland var iskald i avslutningsøyeblikket, og med et presist skudd økte han til 2-0, og dermed var gullet på god vei ned i lomma vår.

Oppsal 4 hadde en haug med tekniske spillere med god erfaring fra futsalparketten, og åtte minutter før pause ble noen av disse dribleferdighetene for mye for forsvaret vårt, og forsvaret endte opp med å legge en av hjemmelagets angripere i bakken inne i feltet. Straffe! Den tidligere Korsvoll-junioren Frick Thorsø, som faktisk spilte stopper i tidenes andre C-lagskamp, en 3-3-kamp mot Nordre Aker, gjorde som han gjorde i straffesparkkonkurransen som avsluttet det nevnte nabooppgjøret for mer enn ti år siden, idet han scoret sikkert fra krittmerket. Mot FCNA skjøt han til høyre for Henrik Gaudernack, denne gangen moste han ballen midt i mål til 1-2.

 

 

 


Redningsmann: Jørgen Hesselberg har stått som en vegg etter at Hallvard Barbogen ble skadet.

 Enda et baklengsmål, og gullet ville være tapt. Vi håpet derfor å kunne åpne den andre omgangen slik vi åpnet den første, og vi var heller ikke mange centimeter unna å klare det. I det 49. minutt ladet innbytter Mathias Falch kanonen fra godt over 20 meters hold, og med et av årets reneste treff sendte han ballen mot høyre kryss. Ballen steg og steg, og den steg dessverre akkurat så mye at den smalt i tverrliggeren og ut igjen i feltet, der ingen klarte å få kontroll på returen.

Midtbanen kjempet knallhardt i hver eneste duell, samtidig som forsvaret gjorde en kjempejobb med å holde Oppsal 4 unna målet vårt. Samtidig bød det seg en rekke muligheter den andre veien, og i det 61. minutt kom årets siste seriescoring. Christian Andersson hadde ballen på midten, og etter å ha ventet ut både første- og andrebevegelsen, åpnet han Oppsal-forsvaret idet han fant Henrik Liland, som la ballen til side for keeper og i mål til 3-1. En utrolig viktig og deilig scoring!

 

 

 

3-1: Liland har nettopp satt inn 3-1-målet og jages av glade lagkamerater mens Oppsal 4 fortviler.Oppsal 4 burde ha redusert fem minutter senere, da en meget god Jørgen Hesselberg fullt forståelig måtte gi retur på et flakkende langskudd. Returen kom brått på en av Oppsal 4s spisser, som fra syv meters hold presterte å sleive ballen utenfor.

I stedet var Didrik Aamnes nær ved å øke ledelsen vår med et nytt langskudd, men forsøket hans sneiet tverrliggeren og føk over. Mot slutten prøvde vi å trygge seieren ved å sette inn hakket mer defensive kanter, mens Ole Olesen, som hadde råkjørt fra innebandykamp for å få med seg de ni siste minuttene, kom inn på topp, der han fort kunne scoret etter et innlegg fra Jon Stavnsborg tre minutter på overtid.

Fjoråret ble avsluttet med en solid seiersrekke, og da rekken fortsatte flere måneder inn i 2018, begynte fotballkjennerne på oversiden av Carl Kjelsens vei å snakke om at noe stort var på gang. Kunne kanskje denne C-lagsårgangen matche de bejublede gullagene fra 2008 og 2009?

I år har skuddene som pleide å havne i hagen til Schwencke gått i nettet, pasningene som gikk i beina på motstanderne har funnet blå føtter, stadig nye rekorder er blitt knust, og til tross for harde kamper både på og utenfor banen, har ingen kunnet vekke oss fra den blå drømmen om et nytt gull. Klokken 21.56 blåste dommeren i fløyta for siste gang i årets seriespill, og med 3-1 og tre poeng borte mot Oppsal 4, kom gullet hjem til Korsvoll igjen. En flott sesong er kronet med et herlig og fullt fortjent seriemesterskap.

En bydel, ett lag, Korsvoll C, hurra, hurra!

 

 

 


 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Solland har delt ut fem pølser til en og samme person for andre gang i år.

5 pølser - Christian Poppe. Børster støv av fotballskoene, stiller opp for Lokomotiv Oslo 3 og knuser Grüner 3. Årets helt!
3 pølser - Henrik Liland. Endelig i kjempeslag igjen, og innsatsen betaler seg i form av to mål. 
2 pølser - 
Christian Andersson. Dominerer på midtbanen.
1 pølse - Didrik Aamnes og Jørgen Hesselberg. Aamnes styrer spillet, Hesselberg er tryggheten selv helt bakerst.

 

 

 


Mesterlaget: Bak fra venstre: Magnus Olsen, Terje Christophersen, Halvor Sæter, Hallvard Barbogen, Erlend Rognes, Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Didrik Aamnes, Olav Bengtson, Henrik Liland, Christian Andersson, Martin Kloster og Jon Stavnsborg. Foran fra venstre: Heine Grøtting, Espen Bengtson, Ole Olesen, Jon Edmunn Sæter, Jørgen Hesselberg, Thomas Ingebretsen og Magnus Jahrmann.

 

 

 

Tabellen etter 18. og siste serierunde:
Serien er over, og etter 18. serierunder står vi igjen som mestere. Vi har vært det beste laget offensivt, og med unntak av en viss lillakledd gjeng, vil nok de fleste mene at det er fullt fortjent - systematisk juks gjennom en hel sesong skal ikke lønne seg. 3-1-seieren vår over Oppsal 4 gjorde at vi passerte Grüner 3, som tapte sin siste kamp onsdag kveld. Christian Poppe og Lokomotiv Oslo 3 vant 3-0 på NIH, og dermed var bordet dekket, og alt vi trengte var tre poeng på Trasop. Bislett sikret tredjeplassen i forrige runde, men rundet likevel av med en fin 2-1-seier over Årvoll 2, som uansett ville blitt nummer fire. Hasle-Løren 3 slo Dania 3-0 og holdt danskene bak seg, men laget som dominerte helt frem til kretsen avslørte at de brøt flere regler for spilleberettigelse, endte likevel på nedre halvdel. Alna hadde spillefri og endte nest sist, ettersom laget de skulle møte, Romsås 2, ble kastet ut etter forrige runde.

 

 

 

1. Korsvoll 12 1 3 64-27
37
2. Grüner 3 12 0 4 44-19 36
3. Bislett 11 0 5 61-24
33
4. Årvoll 2 8 0 8 43-33 24
5. Lok. Oslo 3 7 2 7 43-41 23

6. H-Løren 3

8 0 8 37-40 22
7. Dania 6 0 10 33-44 18
8. Oppsal 4 4 1 11 27-52 13
9. Alna 2 0 14 24-96 6
10. Romsås 2 0 0 0 0-00 0

 

 

Om kretsen ikke hadde kastet ut Romsås 2 foran siste runde, men heller latt Alna få en 3-0-walkover mot dem, ville tabellen sett noe annerledes ut. Som vi kan se, tjente Lokomotiv Oslo 3 mest på utkastelsen, ettersom de gikk på et stygt timålstap for de oransje tidligere i høst.

 

1. Korsvoll 14 1 3 81-28
43
2. Grüner 3 14 0 4 52-20 42
3. Bislett 13 0 5 70-24
39
4. Årvoll 2 10 0 8 50-34 30
5. H-Løren 3 10 0 8 49-41 28

6. Lok. Oslo 3

8 2 8 73-52 26
7. Dania 8 0 10 44-48 24
8. Oppsal 4 5 1 12 35-60 16
9. Alna 4 0 14 33-97 12
10. Romsås 2 2 0 16 28-108 6