Korsvoll - Lokomotiv Oslo 3 2-2 (0-0)

Korsvollbanen, 23.9.2018
17. serierunde, 8. divisjon avdeling 2
Dommer: Endre Solvang, Bærums Verk Hauger IF.
Tilskuere: 3.

Mål:
        0-1: Lokomotiv Oslo 3 (63.)
        0-2: Lokomotiv Oslo 3 (66.)
        1-2: Thomas Ingebretsen (80.)
        2-2: Trym Thorbjørnsen (86.)
               

Gule kort: Erlend Rognes.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (3-5-2):

Jørgen Hesselberg

Heine Grøtting - Erlend Rognes - Jon Edmunn Sæter

Henrik Liland - Trym Thorbjørnsen - Didrik Aamnes - Christian Andersson - Martin Kloster

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Espen Bengtson, Olav Bengtson, Thomas Ingebretsen, Magnus Jahrmann og Jon Stavnsborg.

  

  

 

Sikret opprykk med sen utligning

To sene mål sikret uavgjort mot et forsterket Lokomotiv Oslo 3. Det betyr at det blir 7. divisjonsspill på Korsvollbanen i 2019.

Fire minutter før full tid kom årets deiligste utligningsmål på Korsvollbanen. Didrik Aamnes slo et frispark inn i feltet, der kaptein Christian Andersson forsøkte å ta ned ballen, før den glapp videre til Trym Thorbjørnsen, som satte inn 2-2 fra fire meters hold. Målet gjør at Bislett ikke kan ta oss igjen foran siste serierunde, og dermed vil vi ende opp som ett av de to beste lagene i avdelingen vår, noe som betyr opprykk til 7. divisjon. 

Vi har fortsatt en liten mulighet til å knipe gullet foran Grüner 3, men søndagens uavgjortresultat gjør at vi er avhengige av Lokomotiv Oslo 3 tar poeng også fra Grüner 3 i siste runde, og at vi selv gjør jobben mot Oppsal 4 på Trasop søndag om to uker. 

Det var et forsterket Lokomotiv Oslo 3 som kom til Korsvollbanen, minst åtte mann hadde fått kamper i 3. divisjon de siste sesongene, og gjestenes trener sa rett ut at tredjelaget slet og at flere rett og slett ikke orket å gå på en ny smell etter at vi knuste dem på NIH i vårkampen. Et par av spillerne de kom med bidro i A-lagskampen mot Træff dagen i forveien, men dommeren sendte dem hjem før kampen, ettersom de ikke var spilleberettiget.

Svarttrøyene holdt like fullt fortsatt et langt høyere nivå enn før sommeren, og i det 14. minutt kunne de tatt ledelsen da en umarkert spiller avsluttet til side for Jørgen Hesselberg og målet vårt fra elleve meters hold.

Like etter kunne og burde Martin Kloster scoret da han snappet opp en feilpasning i Lokomotiv Oslo 3s bakre firer og kom alene mot mål. Kloster kunne både godt rundt keeper og spilt ut til høyre, men han forsøkte å chippe, og måtte fortvilet se ballen fly over tverrliggeren.

Kloster bommet også på en lignende sjanse omtrent halvveis i omgangen, før Trym Thorbjørnsen, som ble flyttet ned fra A-troppen for å få kamptrening nå som B-lagssesongen er over, nesten drev gjennom bortelagets forsvar fra sin indreløperposisjon. Christian Andersson headet en corner over mål fem minutter før pause, før Lokomotiv Oslo 3 avsluttet omgangen med en ny stor mulighet.

I det 48. minutt trodde vi at vi hadde tatt ledelsen, da Henrik Lilands skudd ble reddet og Espen Bengtson scoret på returen. Dommeren markerte for offside. Bengtson sto i offsideposisjon da han scoret, men han var ikke i offside da skuddet gikk. En svak dommeravgjørelse.

Vi var gode i starten av den andre omgangen, og Henrik Liland var nær ved score minuttet etter annulleringen. Deretter driblet Didrik Aamnes seg ut av en liten klynge, før han spilte til Liland, som var fri ute på kanten, men som fikk innlegget sitt blokkert.

Aamnes fikk selv et skudd slått i stolpen da timen ble passert, og tre minutter senere skjedde det som ikke skulle skje; Lokomotiv Oslo 3 tok ledelsen. Liland rotet det til på egen halvdel og slo bort ballen, og feil fulgte feil, og etter en serie dårlige inngripener av forsvaret vårt, kunne gjestene juble for 1-0-ledelse.

Bare tre minutter senere doblet de ledelsen med et skudd keeper Hesselberg aldri fikk kontroll på, og det så virkelig mørkt ut. 

Vi jaget redusering, og ti minutter før full tid headet Thomas Ingebretsen et Aamnes-innlegg i mål til 1-2. Lokomotiv Oslo 3 forsvarte seg godt, men i det 86. minutt fant altså Trym Thorbjørnsen veien til mål, og det sto 2-2. Vi fikk en siste mulighet til å ta alle tre poengene da vi fikk frispark 17 meter fra mål. Alt lå til rette for å skyte ned i keeperhjørnet, ettersom Lokomotiv-keeperen sto feilplassert, men Liland forsøkte heller på messisk vis å skru ballen over muren og i motsatt hjørne, og dermed endte det 2-2 etter at dommeren valgte å droppe overtiden og heller blåse av, slik at han slapp å ta stilling til noe som så ut som en albue i ansiktet på Christian Andersson.

Opprykket er sikret, men det er fortsatt mulig å vinne gull om resultatene går vår vei både i Lokomotiv Oslo 3 hjemmekamp mot Grüner 3 onsdag om en og en halv uke og vår bortekamp mot Oppsal 4 den påfølgende søndagen. Dette blir spennende!

 


 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Solland var fornøyd etter opprykket og ga følgende pølser.

5 pølser - ingen.
3 pølser - Erlend Rognes. Særlig god før pause. 
2 pølser - 
Didrik Aamnes. Involvert i begge scoringene.
1 pølse - Christian Andersson. God kamp på midten.

 

 

 

 

Tabellen etter 17. serierunde:
Med 2-2 og uavgjort mot Lokomotiv Oslo 3 sikret vi opprykk til 7. divisjon, men gullkampen er fortsatt ikke avgjort, så festen lar vente på seg til siste runde er spilt. Grüner 3 vant 5-0 mot Dania i sin kamp, så vi er avhengige av hjelp fra nettopp Lokomotiv Oslo 3 i siste runde. Bislett sikret seg tredjeplassen i årets seriespill da Romsås 2 ikke møtte til kamp. Bislett vil få en 3-0-seier inntil Romsås 2 kastes ut og tvangsnedflyttes, ettersom de nå har uteblitt fra to kamper i årets sesong. Alna skulle møtt de oransje i siste runde, men siden den ikke vil bli spilt, ble søndagens 6-5-seier over Oppsal 4 en fin avslutning på en tung sesong for IKEA-naboene. Årvoll 2 slo Hasle-Løren 3 3-1 på bortebane og kommer til å bli nummer fire, mens nevnte Hasle-Løren 3, Dania og Lokomotiv Oslo 3 vil gjøre opp om plassene midt på tabellen i siste runde.

 

 

 

 

 

1. Grüner 3 14 0 3 52-17
42
2. Korsvoll 13 1 3 78-27 40
3. Bislett 12 0 5 68-23
36
4. Årvoll 2 10 0 7 49-32 30
5. H-Løren 3 9 0 8 46-41 25

6. Dania

8 0 9 44-45 24
7. Lok. Oslo 3 7 2 8 70-52 23
8. Oppsal 4 5 1 11 34-57 16
9. Alna 3 0 14 30-97 9
10. Romsås 2 2 0 15 28-105 6