Korsvoll - Bislett 4-0 (3-0)

Korsvollbanen, 21.10.2017
Jubileumskamp
Dommer: Chris Worsfold, Bøn.
Tilskuere: 21.

Mål:
        1-0: Mathias Falch (14.)
        2-0: Mathias Falch (32.)
        3-0: Erlend Rognes (33.)
        4-0: Jon Stavnsborg (70.)

               

Gule kort: Thomas Ingebretsen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-4-2):

Espen Liljeblad

Leiv Jørgen Bakkerud - Martin Nistad - Jon Stavnsborg - Marius Andersson

Mathias Falch - Erik Nordby - Christian Andersson - Andreas Kjelstrup

Amund Rognmo - Anders Jerkø

Innbyttere:
Johannes Blåsternes, Johan Dolve, Thomas Ingebretsen, Daniel Ramberg, Frans Ramberg, Erlend Rognes, Fredrik Runar, Halvor Sæter og Jon Edmunn Sæter.
Ubenyttet reserve: Håvard Sæle.

 

 


 

 

Jubel i jubileumskampen

Det krydde av C-lagslegender på og utenfor banen da ti fullførte sesonger i seriesystemet ble feiret med storseier mot jevngamle Bislett.

Høsten 2007 ga Dag Ingvaldsen og Jan Solland klarsignal til et nytt tredjelag, og søndag 9. mars året etter åpnet C-lagseventyret med et fint 3-3-resultat i en treningskamp mot Vinderen. Lørdag 21. oktober, ti sesonger, to seriegull, to opprykk, to nedrykk, 394 kamper og 1592 scoringer senere, var det duket for jubileumskamp mot vår mangeårige vennskapsklubb Bislett FK.

Som en av syv spillere fra den aller første kamptroppen fikk Marius Andersson, vingen som bare ble bedre og bedre med opprykkene de første sesongene, og som ved siden av en haug med kamper også har rekorden for flest minutter i gul vest, med andre ord en av de virkelig i store i C-lagshistorien, æren av å ta avspark med en god, gammel Roteiro-ball fra EM 2004, en populær matchball tilbake i 2008-sesongen.

Den sølvgrå ballen var ikke den eneste juvelen som var hentet frem fra skattekammeret i anledning oppgjøret, også 4-4-2 og det langermede draktsettet med asymmetrisk hals, selveste gulldraktene, var tilbake, og det samme var en drøss med gamle stjernespillere.

 

 

 

Gledelig gjensyn: Amund Rognmo og Henrik Finzi mimret tilbake til tidligere triumfer før avspark. Finzi holdt seg på sidelinjen denne lørdagen.

Alle foto: Håvard SæleMarius Andersson er nevnt, men den kneskadede kanten ble ikke lenge på banen i sin 195. kamp, og han mottok en velfortjent hyllest fra Korsfarerne da han forlot banen ved første stopp i spillet. Korsfarerne hadde nemlig fylt en hel bil med både fans og øl, og de sang, skrålte og jublet seg gjennom samtlige 90 minutter.

De ble nok en smule bekymret i åpningsminuttene, for Bisletts veteraner virket piggest fra start. De klarte å holde seg inne på vår halvdel, og i det 9. minutt headet en av angriperne deres et innlegg i stanga bak Espen Liljeblad, en annen av heltene fra den aller første kampen, og en av mange C-lagskeepere som etter hvert endte opp som back.Stolpetreffet markerte et tidlig skille i matchen. Christian Andersson og Erik Nordby tok tak i midtbanen, og Anders Jerkø, mannen som scoret tidenes første C-lagsmål, jaget en ny nettkjenning i tospann med dagens første kaptein, Korsvolls evige nummer 5, Amund Rognmo.

 

 

 

Driblefant: Amund Rognmo gikk ikke av veien for å prøve seg på noen gamle finter.Vi nærmet oss Bisletts mål, og da scoringen først kom, var den av det nydelige slaget. Mathias Falch, spillende trener i samtlige C-lagssesonger og høyrekant fra start denne lørdagen, hadde krysset over mot venstresiden, der han mottok ballen og rundet en forsvarer ved å spille vegg med yngstebror Andersson, Årets spiller i 2014, som la igjen, slik at Falch kunne legge an for skudd. Verdensrekordholderen i både antall C-lagskamper og C-lagsmål klemte til med det strakeste vristsparket han har levert på år og dag, og ballen lå perfekt i lufta, før den suste opp i høyre hjørne til 1-0. En deilig, deilig scoring av Falch. Angriperen har regissert mange revyer, men han kunne neppe sett for seg å regissere en bedre åpning på jubileumskampen enn den han nå hadde gitt publikum på Impotensen.

 

 

 

1-0: Falch mottar Korsfarernes hyllest etter å ha satt inn 1-0 på utsøkt vis.Angrep på angrep fulgte mot et vaklevorent Bislett. Fredrik Runar, banens raskeste, bidro mye fremover fra sin venstrebackposisjon, og flere av innleggene hans førte til gode muligheter.

"Stopperne til Korsvoll" har alltid blitt sett på som en enhet av Korsfarerne, og etter at Martin Nistad og Jon Stavnsborg hadde startet kampen, entret nåtidens stopperpar, Thomas Ingebretsen og Jon Edmunn Sæter, nordlendingen som ble kåret til Årets spiller i debutsesongen sin tilbake i 2013, banen. Førstnevnte markerte seg tidlig med et noe strengt idømt gult kort, men han befestet like fullt sin posisjon som Årets råtass, en tittel han kjempet om med sin bror Jonas i 2015, og som han nå endelig har sikret seg etter at lillebroren vant også i fjor.

 

 

 

Forsvaret: Stopperne til Korsvoll erstattes av stopperne til Korsvoll.Johan Dolve, en annen spiller fra dagens stall, var delaktig da vi doblet ledelsen vår i det 32. minutt. Dolve, som ofte spilte back i sin første C-lagssesong tilbake i 2014, men som siden stort sett har vært å finne ute på kanten, slo et flott innlegg fra høyresiden, som Nordby styrte rett på keeper. Returen føk ut til Falch, mannen som simpelthen elsker nettopp returer. Han ga seg selv muligheten til å avslutte etter enda en retur da han først bredsidet ballen i beina på målvakten, før han skled inn den neste returen til 2-0. 

 

 

 

 

2-0: Falch scorer på egen retur og feirer med Christian Andersson, Andreas Kjelstrup og Erik Nordby (under).

 

 

 Korsfarerne hadde knapt rukket å telle opp til to i den velkjente Sesam Stasjon-sangen sin før ballen nok en gang lå i nota bak Bisletts keeper, og for et mål det var! Erik Nordby brukte utsiden til å slå gjennom Erlend Rognes, og trønderen ville ikke være noe dårligere enn den 46 år gamle midtbanegeneralen som hadde servert ham. Rognes skar inn fra venstrekanten og avsluttet med et skrudd utsideskudd, slik at han fikk bøyd ballen rundt burvokteren og i mål til 3-0. En fabelaktig scoring av trønderen! 

Jepp, dette var en sånn dag, en dag hvor vi fant frem til lekenheten som skulle til for å klare det lille ekstra, noe som ble understreket da Nordby slo to raske tunneler rett etter hverandre minuttet før pause, en nærmest magisk prestasjon av tidenes eldste, for ikke å si en av de beste, C-lagsspillerne gjennom tidene.

 

 

 

Veteraner: Erik Nordby spilte godt i sin første kamp i 2017. Til høyre Bisletts mangeårige lagleder David Walshe, som trappet ned til 7er etter 2016-sesongen.Stemningen var meget god i pausen, og Korsvoll C Anthem runget ut av anlegget og ut over hele bydelen, slik den også hadde gjort før kampen. Assistent Terje Christophersen har gjort en glimrende jobb som bytteansvarlig siden 2009, og med hele ti innbyttere var han blant dem som hadde mest å gjøre i løpet av kampen. Det ble gjort en rekke bytter i pausen, og blant annet kom lojale Halvor Sæter og tidenes råtass, Johannes "Lissa" Blåsternes inn. Blåsternes har i løpet av sine nå 161 kamper sanket hele 71 gule og syv røde kort, hvorav henholdsvis 45 og seks av dem er kommet i serien. Ettersom han nøyde seg med å strø fine pasninger og kose seg på banen denne oktoberlørdagen, spanderer vi heller på oss et lite tilbakeblikk til 2010-sesongen, da han samlet vanvittige ti gule og ett rødt kort på bare 14 seriekamper. Vi kan innrømme det nå, Oslo fotballkrets, han sonet ikke alle karantenene sine det året. Beklager!

 

 

 

Tidenes råtass: Johannes Blåsternes var i det lystige hjørnet og unngikk kort mot Bislett.De siste 45 minuttene ble i likhet med de 45 første en hyggelig affære. Felles for flere av de gamle heltene som stilte til kamp, er at de har lagt skoene på hylla fordi de er eller har vært plaget av skader. Anders Jerkø valgte å ikke ta flere sjanser da han begynte å kjenne at det lugget i gamle skader nærmere ti minutter ut i andre omgang, mens de trofaste gjestespillernes representant, Håvard Sæle, aldri kom seg på banen på grunn av knetrøbbel. Spilleren som flere ganger har kjørt ned fra Jessheim på kort varsel for å hjelpe oss med å stille lag på forblåste vinterkvelder og regntunge høstdager tok i stedet rollen som fotograf.

Dette var de vakre målenes dag. Backene Leiv Jørgen Bakkerud og Jon Stavnsborg kunne være med mye fremover, og i det 70. minutt førte sistnevnte ballen oppover fra sin venstrebackposisjon. Han var helt ute ved krittet da han så at Bisletts keeper sto langt ute, og han bestemte seg for å dra til. Det alle andre oppfattet som et mislykket innlegg suste over keeperen og inn i høyre hjørne, en klassisk Stavnsborg-scoring, som ble fulgt av en minst like klassisk Stavnsborg-feiring.

 

 

 

Presis fot: Fredrik Runar var tilbake i blått for første gang siden 2015 og beviste at han fortsatt kan prestere på høyt nivå.Målet ble fulgt av et historisk øyeblikk, og da mener vi ikke kun i C-lagssammenheng. Jubileumskampen hadde nemlig ikke bare til hensikt å hylle og hedre fortidens serievinnere og stjerner, den skulle samtidig også dyrke og feire fremtiden. For etter å ha dunket inn 4-0 ble Stavnsborg og Halvor Sæter byttet ut. Ja, det var muligens første gang de to ble tatt av banen samtidig, men det var ikke det mest oppsiktsvekkende som skjedde her. Inn kom nemlig Daniel Ramberg, spilleren som fikk tillit på topp som enslig spiss i den nevnte kampen mot Vinderen, samt en liten skøyer ved navn Frans Ramberg, Daniels sønn! Det har vært flere brødrepar på C-laget, blant annet to stykker bare i denne kampen, og det har til og med vært en bror og en søster, men far og sønn har aldri spilt sammen. Ikke nok med det, den ett år og tre uker gamle kantspilleren, passende nok ikledd Fredrik Lølands gamle trøye, knuste samtidig den gamle rekorden for tidenes yngste C-lagsspiller med god margin, og muligens også rekorden for tidenes yngste seniorspiller i verden. Vi gratulerer den unge debutanten og ser frem til flere matcher i fremtiden!

 

 

 

Stor fremtid: Frans Ramberg - verdens yngste seniorspiller?Den lovende vingen fikk dessverre ikke ballen det ene minuttet han spilte, og Martin Nistad, som to ganger har fått karrieren spolert på grunn av kneskader, fikk dessverre ikke straffe da han ble klippet ned tre minutter senere. Kampen forløp i en jevnt over munter tone, men hver gang dommeren, Bislett og senere Bøns trivelige grunnlegger og stopperkjempe, Chris Worsfold, gjorde en feil, som i dette tilfellet, fikk han høre det fra tretribunene: "Who made the wrong call? Ref! Ref! Ref!"

Korsfarerne ropte også etter sin elskede kjæledegge, Andreas Kjelstrup, som kom inn igjen mot slutten, og som fort kunne kronet kvelden med en scoring da han først ble feilaktig avblåst for offside, før han stresset litt for mye etter et flatt innlegg og endte opp med å avslutte over mål. Også Amund Rognmo, som scoret tre mål den første gullhøsten, blant annet det tiende i den siste og avgjørende kampen hjemme mot Øvrevoll Hosle 3, kjempet iherdig for å få med seg et mål, og han var bare noen få centimeter unna å klare det da han headet et innlegg fra venstre like utenfor mot slutten av oppgjøret.

 

 

 


Kaptein:
Amund Rognmo var en av flere kapteiner i kampen mot Bislett. 

Stengte buret: Espen Liljeblad dro innom gutterommet og fant frem drakten han brukte i den første C-lagskampen i 2008, før han dro videre til Korsvollbanen og holdt nullen.De siste ti minuttene var det full baluba i begge ender av banen, ettersom ingen av lagene maktet å jobbe hjem - det var et problem for ti sesonger siden, og problemet var ikke noe mindre denne lørdagen. Bislett spilte seg fint frem ved et par anledninger, og de hadde også noen flotte avslutninger, men en meget god Espen Liljeblad imponerte stort i sin første kamp mellom stengene på flerfoldige år, og han kunne krone det midlertidige comebacket med en herlig smultring, en bragd som ikke kan sies å ha skjedd for ofte gjennom de ti sesongene C-laget har eksistert.

Jubileumskampen viste at høy innsats og godt humør ikke ruster, og med en flott 4-0-seier fikk vi enda mer å feire.

Gratulerer til alle som har ikledd seg C-lagsdrakten! Takk for ti fine sesonger, måtte de ti neste bli minst like bra som de ti første!

 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Solland var raus med pølsene etter jubileumskampen.

5 pølser - Frans Ramberg. Full pott er forbeholdt ekstreme enkeltprestasjoner, verdensklassespill eller spektakulære episoder - å få sin seniordebut en knapp måned etter ettårsdagen sin er historisk. Gratulerer, Frans!
3 pølser - Mathias Falch.
Ti år, to mål, tre pølser.
2 pølser - Korsfarerne. 
Fansen blir bare bedre og bedre med årene.
1 pølse - Espen Liljeblad, Leiv Jørgen Bakkerud, Martin Nistad, Jon Stavnsborg, Marius Andersson, Erik Nordby, Christian Andersson, Andreas Kjelstrup, Amund Rognmo, Anders Jerkø, Johannes Blåsternes, Johan Dolve, Thomas Ingebretsen, Daniel Ramberg, Erlend Rognes, Fredrik Runar, Halvor Sæter og Håvard Sæle.
 Samtlige involverte leverte i jubileumskampen.