Alna - Korsvoll 2-3 (2-2)

Furuset kunstgress, 13.10.2017
22. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Cato Bekkesletten, Oppegård.
Tilskuere: 5.

Mål:
        0-1: Thomas Greipsland (10.)
        1-1: Alna (29.)
        2-1: Alna (35.)
        2-2: Mathias Falch (41.)
        2-3: Lasse Halvorsen (74.)

               

Gule kort: Alna 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (3-3-1-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Magnus Jahrmann - Jørgen Hesselberg - Erlend Rognes

Halvor Sæter - Christian Andersson - Lasse Halvorsen

Thomas Greipsland

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Espen André Rødnes

Innbyttere:
Jostein Eidem.

 

 

 

Rundet av serien med seier i regnet

Plassen ble sikret til tross for sjansesløsing i siste seriekamp.

Oslo fotballkrets glemte å innføre en ny 9. divisjon under divisjonsomleggingen i fjor, og i vår meldte de derfor at et nytt nivå skulle legges til fra og med 2018-sesongen. Dermed er det etter planen kun plass til 30 lag i neste års 8. divisjon, og grunnet mange tapte poeng i sluttminuttene og et labert poengsnitt dro vi til siste serierunde med en viss fare for å havne under streken. Matchen gikk borte mot Alna på Furuset kunstgress, en motstander vi slo 12-2 borte i fjor, men en bane vi mer eller mindre mistet opprykket til 5. divisjon på i 2011 - akk, tenk om Eirik Tarberg hadde satt den chippen.

Som i 2011 regnet det voldsomt, og selv om Norge ikke møtte Danmark til avgjørende kvalikkamp denne gangen, endte vi likevel ikke opp med mer enn 12 spillere i kamptroppen. Kunstgresset er heldigvis blitt kraftig utbedret siden den famøse 1-1-kampen i 2011, og dessuten regnet det da vi banket Alna i fjor også - var historien i ferd med å gjenta seg, og i så fall - hvilken historie var det snakk om?

Da Alna stilte til start med stusselige ni spillere, var det ikke til å unngå å tro på en ny storseier. Med 3-3-1-3 for andre uke på rad forventet vi et bra trykk fremover, men åpningsminuttene ble preget av slurv og et tempo som på ingen måte var i vår favør. Heldigvis klarte vi å utnytte overtallet før Alna fikk inn nye spillere i det 12. og 16. minutt, for da ti minutter var spilt scoret vi etter et nydelig angrep. Mathias Falch spilte vegg med Magnus Jahrmann på høyresiden, før han sendte ballen inn i feltet, der Andreas Kjelstrup så at en medspiller sto i bedre posisjon, hoppet over ballen, og lot den gå til Thomas Greipsland, som kontrollert satte inn 1-0 fra syv meters hold.

Ledelsen kunne og burde vært større. Samme Greipsland skjøt nesten over ballfangernettet fra like god posisjon noe senere, mens Falch satte et skudd i stolpen, før han reagerte for sent da Alnas keeper bommet på en utboksing etter corner. 

Alna yppet seg mer etter at de ble fulltallige, og selv om den offensive formasjonen vår etterlot mye rom til dem, klarte de ikke å skape noe særlig til sjanser selv, og de trengte hjelp for å snu kampen. I det 29. minutt misset dagens keepervikar Leiv Jørgen Bakkerud på et tilbakespill, slik at en Alna-spiss kunne stjele ballen og score. Seks minutter senere spratt et langt innkast fra Alnas venstreside over det som var av forsvarsspillere, og med ett befant en Alna-spiller seg på blank kasse, slik at han kunne sende hjemmelaget i en temmelig ufortjent ledelse.

Vi hadde nemlig hatt flere sjanser og en rekke innlegg, ikke minst fra en pigg Espen André Rødnes. Det var derimot Thomas Greipsland som slo innlegget som skulle lede til 2-2-scoringen vår. Debutanten banket ballen inn i feltet, der han fant Mathias Falch i duell med en forsvarer. Alna-stopperen fikk til slutt siste touch på ballen før den føk over streken, og det sto 2-2 til pause.

Foran andre omgang la vi om til fire bak. Regnet hadde gjort drakter og fotballsko tunge, og spillet bølget mer fra side til side i de siste 45 minuttene. Andreas Kjelstrup fikk omgangens første store mulighet da han kom alene med keeper i det 55. minutt, men han skjøt utenfor. 

Jørgen Hesselberg fulgte opp med å heade et hjørnespark utenfor, før Falch fikk et skudd fra 20 meter slått til en ny corner. I den andre enden av banen sendte Alna et skudd over på parkeringsplassen, samtidig som de følte seg snytt da en offsideavgjørelse gikk mot dem. Alna var på ingen måte ufarlige, men farlighetene deres kom som regel da vi ble overmodige, så la oss fokusere på vår jakt på seiersmålet.

For vi måtte som sagt ha tre poeng for å være sikret et godt nok poengsnitt til å være sikret en plass blant de 30 beste, og kaptein Christian Andersson fyrte av to ganger fra distanse uten hell. Innlånte Lasse Halvorsen, som har spilt for både B- og D-laget i hele år, skrudde et skudd utenfor med utsiden, før Andersson hoppet over et innlegg fra venstre, kun for å se Falch skli ballen godt over tverrliggeren. Også Thomas Greipsland skjøt over, og når Kjelstrup og Andersson fulgte opp med å misforstå hverandre på en corner, slik at ingen av dem fikk skutt, begynte det å lukte poengdeling av dette, noe som altså ikke ville være nok for oss.

Det skal riktignok sies at enkelte lag over oss garantert forsvinner foran 2018-sesongen, slik at faren for nedrykk i utgangspunktet var minimal, men det er kjedelig å leve i uvisshet frem til avdelingsoppsettet kommer i desember. Vi fortsatte derfor å angripe, og stopper Hesselberg holdt på trenge seg helt gjennom Alna-forsvaret etter et solid raid.

I det 74. minutt kom scoringen vi drømte om, og den kom ironisk nok på en av kampens dårligste avslutninger. Lasse Halvorsen hadde løpt skoene av seg, og nå brukte han sine siste krefter til å skyte fra 22 meter. Sleivtreffet humpet mot mål, der Alnas keeper forsøkte å redde med foten. I stedet for å måke ballen unna, sparket han hull i lufta, og ballen spratt i mål til 3-2!

Det var stort sett åpent i alle retninger det siste kvarteret, ettersom begge lag var preget av slitne bein som slet med å bevege seg. Alna yppet seg, og Leiv Jørgen Bakkerud gjorde opp for de uheldige inngripenene før pause med et par klasseredninger i sluttminuttene. Samtidig kunne vi punktert kampen, men Greipsland og Kjelstrup sløste blant annet bort en fire-mot-to-overgang, før Espen André Rødnes ikke hadde ork til å fullføre vårt siste angrep.

Den glade dommeren blåste av, seieren var sikret, og vi rundet av sesongen med en flott borteseier. Det har vært en ujevn sesong, der uttellingen har vært like dårlig som oppmøtet. Disse to faktorene henger sammen, og det er ikke så altfor mange justeringer som skal til før vi kan henge med høyere opp på tabellen til neste år. Serien er over for denne gang, men sesongen er ikke over. Lørdag om en uke skal vi feire at vi nå har fullført ti sesonger i det norske seriesystemet, da vi møter jevngamle Bislett FK til kamp på Korsvollbanen kl.15.30. Flere gamle C-lagslegender har meldt sin ankomst, så møt opp til den store jubileumskampen!

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Årets siste seriepølser er delt ut.

5 pølser - ingen
3 pølser 
Christian Andersson. Styrer midtbanen og jobber hardt begge veier.
2 pølser 
Thomas Greipsland. Mye involvert offensivt, men slukner litt etter pause.
1 pølse - 
Lasse Halvorsen. Setter den avgjørende scoringen kvarteret før slutt.

 

Sluttabellen:
Seieren over Alna gjorde at vi sikret både 8. plassen og plassen i 8. divisjon. Dette er for øvrig vår tabellmessig svakeste plassering i ligasystemet gjennom tidene. Alna beholdt 6. plassen etter at Gøy-Nor 2 ble banket 8-3 i den Budstikka-sendte matchen mot Frisk Asker, som dermed tok den viktige andreplassen som etter all sannsynlighet holder til opprykk ettersom kun ett lag fra Oslo fotballkrets gikk ned fra 3. divisjon i år og fordi flere lag har trukket seg høyere opp i systemet. De var kun åtte plussmål bedre enn Østerdølenes, som hadde spillefri i siste runde, og som dermed endte på tredje. Seriemester Ready 3 avsluttet med 5-1 borte mot Nordstrand 3, som ble nummer fem. Fjerdeplasserte Grüner 3 slo Frigg 5 3-2 hjemme på Dælenenga, men sistnevnte ble like fullt nummer ni, ettersom Huks 5-2-seier mot bunnkollega Rufus som seiere flest ikke ga mer enn tre poeng.

Samtlige lag unntatt Frigg 5 ser ut til å kunne fortsette i 8. divisjon på grunn av at flere lag som tidligere nevnt har trukket seg fra 6. og 7. divisjon. Frigg 5 må eventuelt ned fordi det ikke er lov til å ha flere enn ett lag i annet enn kretsens laveste divisjon, men ettersom raske utregninger viser at selv St. Olavskameratene, med sine fire poeng på 22 kamper og 18-197 i målforskjell ser ut til å slippe nedrykk, er det grunn til å spørre seg om det er noe poeng å innføre en ny divisjon, ettersom den per i dag ser ut til å ville bestå av Akerselva, Sagene 3, Nordstrand 3 eller 4, Frigg 4 eller 5 og eventuelle nystartede lag.

 

1. Ready 3 15 2 3 85-33
47
2. Frisk Asker 13 2 5 74-35 41
3. Østerdølenes 13 2 5 74-43
41
4. Grüner 3 11 6 3 42-33 39
5. Nordstrand 3 11 1 8 53-51 34

6. Alna

8 2 10 46-76 26
7. Gøy-Nor 2 7 4 9 51-70 25
8. Korsvoll 6 4 10 51-50 22
9. Frigg 5 5 3 12 48-55 18
10. Huk 4 4 12 53-77 16
11. Rufus 1 2 17 30-84 5