Rufus - Korsvoll 0-7 (0-4)

Rustad kunstgress, 29.9.2017
20. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Vedad Kapetanovic, Vålerenga
Tilskuere: 1.

Mål:
        0-1: Didrik Aamnes (16.)
        0-2: Erlend Rognes (18.)
        0-3: Jørgen Hesselberg (25.)
        0-4: Henrik Liland (36.)
        0-5: Andreas Kjelstrup (50.)
        0-6: Christian Andersson (54.)
        0-7: Martin Kloster (80.)

               

Gule kort: Christian Andersson.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (3-3-1-3):

Halvor Sæter

Espen André Rødnes - Jørgen Hesselberg - Jon Edmunn Sæter

Christian Andersson - Didrik Aamnes - Magnus Olsen

Henrik Liland

Erlend Rognes - Mathias Falch - Martin Kloster

Innbyttere:
Andreas Kjelstrup og Didrik Skjelland.

 

 

Overkjøring og syvmålsseier over Rufus

Endelig løsnet det.

Forrige uke gjorde mangelen på forsvarsspillere at vi spilte 3-4-1-2, borte mot bunnlaget Rufus gjorde troppsammensetningen at vi gikk ut i 3-3-1-3. Hadde vi kunnet droppe keeper, hadde vi gjort det også, ettersom ingen av målvaktene våre var tilgjengelige til kampen. Dermed tok Halvor Sæter på seg hanskene, men han fikk lite å gjøre, for det offensive trykket 3-3-1-3-formasjonen ledet til ble alt for voldsomt for hjemmelaget, som ikke klarte å stå imot presset.

Ballen var stort sett inne på Rufus’ halvdel det første kvarteret, men det forventede tidlige ledermålet lot vente på seg. Martin Kloster skjøt rett på keeper, Mathias Falch lobbet utenfor, flere innlegg suste gjennom feltet, og mislykkede langskudd fra blant andre Magnus Olsen holdt hjemmelagets innbyttere i aksjon på slettene bak mål, ettersom Rustad kunstgress ikke hadde ballfangernett.

Når Rufus så plutselig svarte med en rask overgang og et presist gjennomløp og viste at de ikke var ufarlige bare de kom seg i angrep, var det lett å tro at det kanskje skulle gå galt også denne fredagen, men nei da, det måtte bare en ekstraordinær avslutning fra en ekstraordinær spiller til for å starte showet.

I det 16. minutt slo Erlend Rognes det som så ut som et for høyt innlegg fra høyre. Ballen dalte ned bak Rufus’ forsvar, men der hadde Didrik Aamnes løpt inn fra den siden av banen hvor det ikke var lyskastere, og med en nydelig stupheading styrte han inn 1-0.

Rufus hadde fomlet litt i de bakre rekkene helt fra starten, og bare to minutter etter 1-0-scoringen var nevnte Rognes våken da rødtrøyene nok en gang surret det til for seg selv. Trønderen stjal ballen og dro til med – tro det eller ei – høyrefoten! Ballen smatt under keeper og i mål, og det sto 2-0.

Jørgen Hesselberg var tilbake etter skadetrøbbel, og selv om han var stopper denne fredagen, viste han at angrepsviljen fra august-kampene fortsatt var tilstede da han brøytet seg vei gjennom feltet og stanget en Olsen-corner i mål til 3-0 i det 25. minutt.

Rufus var en periode helt i oppløsning, og matchen utviklet seg etter hvert til en ren innleggstrening for vår del. Rognes skjøt via keeper og til corner da rundt halvtimen var spilt, mens Jon Edmunn Sæter sendte et innlegg i stolpen og ut.

Ni minutter før pause lyktes vi endelig med å score på et nytt innlegg. Didrik Skjelland hadde nettopp entret banen, og noe av det første han gjorde var å finne Henrik Liland inne ved straffemerket. Liland fikk stå latterlig alene, slik at han kunne ta ned ballen, sikte, og mose den i mål. Magnus Olsen skrudde deretter en corner i mål før pause, men dommeren så ikke at ballen var godt over streken før den ble klarert, så scoringen ble følgelig ikke godkjent av den ellers dyktige dommeren, som sannsynligvis varmet opp best av samtlige involverte før avspark.

Det tok ikke mer enn fem minutter etter pause før vi gikk opp til 5-0. Didrik Aamnes var så kald at det kom frostrøyk fra skoene hans, da han på fantastisk vis vendte av en spiller inne i Rufus 16-meter og la ut til Andreas Kjelstrup, som scoret enkelt.

Moroa fortsatte, og flere meldte seg på i målfesten. Kaptein Christian Andersson forlovet seg i helgen som var, og i det 54. minutt i fredagens kamp fikk han enda mer å juble for. Olsen lempet en ball inn i boksen, der Andersson bredsiden den under keeper og i nettet til 6-0.

De neste 20 minuttene var de svakeste fra vår side, selv om Rufus etter hvert la om til tre bak, noe som burde åpnet for enda mer rom å angripe i. Vi slurvet mye i pasningene, traff dårlig med innleggene, samtidig som returløpene ikke kom like helhjertet som i første omgang. Rufus hadde til tross for resultatet og dette referatets vinkling på våre prestasjoner foran mål innimellom vist at de var brukbare offensivt, og nå slapp vi dem stadig nærmere eget mål. Kanskje hadde det litt å si at det etter hvert ble veldig mørkt på Rustad, for lysforholdene var virkelig ikke gode.

Uansett, mot slutten klarte vi å heve oss et par hakk, og ti minutter før full tid satte Martin Kloster foten til en Skjelland-corner og ble kampens syvende målscorer idet han økte til 7-0. 

Ellers hadde Kjelstrup en raskt avslutning som gikk utenfor, Liland et skrudd skudd fra høyre som gikk over, Falch et indirekte frispark i nettveggen, Sæter et mislykket forsøk etter innlegg og Kloster en stor sjanse fra kort hold, men det ble ikke flere mål.

Det kunne derimot blitt et baklengsmål helt på tampen, noe som ville vært helt unødvendig, og noe både de frivillige keeperreservene og den nykomponerte forsvarstreeren ikke hadde fortjent. Magnus Olsen tok over som keeper de siste 20 minuttene, og uten en god inngripen på et langskudd i det 77. minutt og en enorm reaksjonsredning tre minutter før full tid, ville nullen vår sprukket.

Det gjorde den ikke, og dermed kunne vi feire storseier 7-0 og årets første borteseier. Nedslåtte Rufus-spillere kommenterte at det var klasseforskjell sammenlignet med den tette vårkampen, der vi så vidt dro i land en knepen 4-3-seier, men sannheten er at vi på papiret ikke var så fryktelig mye bedre denne fredagen, vi har bare surret alt for mye denne sesongen.

Fredag om en uke møter vi Grüner 3 til årets siste hjemmekamp kl.20.15. Vel møtt!

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Totalt ni pølser deles ut etter årets største seier i serien.

5 pølser - ingen
3 pølser 
Didrik Aamnes. God på midten, og dessuten mannen bak kampens to beste offensive prestasjoner; 1-0-målet og assisten i forkant av 5-0-målet.
2 pølser 
- Magnus Olsen. To målgivende, en scoring som dessverre ikke ble godkjent og kampens beste redning i sluttminuttene.
1 pølse - Halvor Sæter, Didrik Skjelland, Henrik Liland og Espen André Rødnes. 
Sæter tar 70 minutter og vel så det i buret - stort! Skjelland med et flott seriecomeback, der han slår to målgivende pasninger, Liland er alltid ledig i det oppbyggende spillet. Rødnes = Azpilicueta.

 

Tabellen etter 20. serierunde:
Gullkampen drar seg til, og denne uken var det Frisk Asker som snublet, ettersom de tapte 1-2 borte for Alna. Ettersom Ready 3 møter Østerdølenes neste uke, og minst ett av lagene er nødt til å få poeng her, kan ikke askerbøringene ta gullet, ettersom de allerede er tre poeng bak dem begge, og ettersom de selv bare har igjen én kamp i år. Den nevnte seriefinalen er for øvrig Østerdølenes siste match for året, så med seier her, er Ready 3, som sto over denne runden, seriemestere. Østerdølenes viste derimot at de er i fin form, da de slo Huk 8-3 på Abildsøs glatte kunstgressunderlag. Nordstrand 3 vant 3-1 over Frigg 5, som vi dermed klatret forbi takket være vår storseier over Rufus, som for lengst har sikret sisteplassen i avdelingen vår. I rundens siste kamp fortsatte Gøy-Nor 2 høsttriumfferden sin, og denne gangen var det Grüner 3 som fikk unngjelde - laget som har gjennomgått en extreme make-over etter at vi slo dem 6-0 rett før ferien, vant til slutt hele 5-2 over de lillahvite fra Grünerløkka.

 

1. Ready 3

13

2

3

74-31

41

2. Østerdølenes

13

2

4

73-37

41

3. Frisk Asker

12

2

5

66-32

38

4. Grüner 3

9

6

3

37-30

33

5. Nordstrand 3

10

1

7

48-44

31

6. Alna

8

2

8

42-64

26

7. Gøy-Nor 2

6

4

8

39-60

22

8. Korsvoll

5

4

9

47-46

19

9. Frigg 5

5

3

10

45-50

18

10. Huk

3

4

11

46-71

13

11. Rufus

   0

 2

 16 

   26-78 

  2