Østerdølenes - Korsvoll 5-2 (2-0)

Abildsø kunstgress, 15.9.2017
18. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Odd-Erik Junior Simensen, Haslum.
Tilskuere: 1.

Mål:
        1-0: Østerdølenes (9.)
        2-0: Østerdølenes (12.)
        2-1: Andreas Kjelstrup (58.)
        3-1: Østerdølenes (66.)
        4-1: Østerdølenes (70.)
        5-1: Østerdølenes (78.)
        5-2: Mathias Falch (89.)

               

Gule kort: Thomas Ingebretsen, Østerdølenes 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Leiv Jørgen Bakkerud - Heine Grøtting - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter

Halvor Sæter - Didrik Aamnes - Christian Andersson

Johan Dolve - Andreas Kjelstrup - Henrik Liland

Innbyttere:
Mathias Falch, Martin Kloster, Erlend Rognes og Espen André Rødnes.

 

 

 

 

Nådde ikke opp: Østerdølenes kom først på det meste før pause. Her er det Halvor Sæter som må gi tapt i en hodeduell.


 

 

Grusom åpning spolerte seiersmulighetene

Mathias Falch rundet 200 mål for C-laget, men ellers var det lite å feire på Abildsø, ettersom vertene scoret to ganger før det var spilt 12 minutter.

Allerede i kampens første minutt i bortekampen mot Østerdølenes fikk vi et forvarsel om at ikke alt var som det skulle. Thomas Ingebretsen og Heine Grøtting feilberegnet både hverandres signaler og ballens bane, slik at hjemmelaget ble servert muligheten til å ta en tidlig ledelse. Heldigvis fikk forsvaret ryddet opp i rotet, men åtte minutter senere angrep grønntrøyene igjen, og nå fikk de målet sitt. En umarkert spiller fikk ballen på 16 meter og satte inn 1-0.

Til tross for at Østerdølenes ikke hadde startet kampen med elleve mann om det ikke var for at dommeren og hans datter, kampens eneste tilskuer, hadde vært enda mer forsinket enn de fem spillerne som kom subbende et minutt før kampen egentlig skulle startet, var det hjemmelaget som var mest påskrudd fra start. Spissen deres utnyttet slurv i forsvaret vårt og satte fart da han kom alene mot Hallvard Barbogen, men Abildsø kunstgress er ikke som alle andre kunstgressbaner, og han skled og falt, slik flere skulle gjøre etter ham. I det 12. minutt holdt han seg derimot på beina da han nok en gang utnyttet farten sin og løp seg fri, og da kom 2-0-scoringen. Man skulle tro vi ikke kunne fått en verre start, men det kunne vi faktisk, for hadde han ikke falt like før, hadde det fort stått 3-0, og like etter ble Østerdølenes snytt for en klar strafffe, slik at det kunne stått 4-0.

I andre halvdel av første omgang kom vi mer inn i kampen. Forsvaret hevet seg og fikk satt en bedre linje, og dermed skjedde det like lite foran vårt mål som hjemmelagets.

 

 

 

 

I fint driv: Magnus Olsen fører ballen oppover etter pause.I andre omgang tok vi styringen fra start, og Espen André Rødnes skorpionspark viste at det antatt umulige kunne bli mulig denne kvelden. I det 58. minutt dro Henrik Liland til fra 20 meter. Skuddet var godt og hardt, men Østerdølenes keeper fikk stoppet det. På returen sto derimot Andreas Kjelstrup og Christian Andersson helt alene foran det nå åpne målet, og førstnevnte dempet ballen rolig, før han la den i mål.

Østerdølenes ble satt under press, men at ingen klarte å omsette et fantastisk Magnus Olsen-innlegg i mål bekreftet dessverre det Rødnes hadde vist oss tidligere i omgangen - at det umulige virkelig var mulig denne kvelden.

Olsen var ikke like heldig da han mistet fotfestet på den glatte banen og sendte en tversoverpasning rett til en motstander i det 66. minutt. Østerdølenes-spilleren tok ned ballen med hånda og lobbet den i mål fra 30 meters hold - et baklengsmål som både burde vært unngått og annullert.

Fire minutter senere kom nådestøtet da en corner ble stanget i mål til 4-1, fortsatt delvis mot spillets gang, og ydmykelsen ble total 12 minutter før full tid da hjemmelagets raske spiss, som neppe får julekort fra forsvaret vårt, og sannsynligvis ikke fra så mange andre heller, sånn som han oppførte seg, løp inn sitt andre for kvelden, vårt 500. baklengsmål i serien gjennom tidene. 

Ett minutt før slutt kom en hyggelig opptur da Magnus Olsen vendte av en back og slo inn fra venstre. Inne i feltet kom innbytter Mathias Falch susende etter kun tre minutter på banen. Han kastet frem høyre kne, sendte ballen i bakken, over keeper og i mål - hans 200. mål for C-laget! Temmelig legendarisk.

Det historiske trøstemålet sørget for at sluttresultatet ble 2-5, en nedtur med tanke på at vi slo dem 4-0 og 4-1 i fjor. De har riktignok blitt bedre siden i fjor, men ikke så mye bedre at det hadde trengt å ende i stortap.

Heldigvis gjenstår det fire kamper, så det er mange poeng å spille om. Fredag om en uke møter vi Nordstrand 3 på Korsvollbanen, avspark er kl.20.15. Vel møtt!

 

 

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Det ble en tung fredagskveld, men Solland fisket frem en pølse fra pakken etter matchen.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- ingen
2 pølser 
- ingen
1 pølse - 
Espen André Rødnes. Kommer inn like før pause og gjør det godt på backen. Stort pluss for det frekke skorpionsparket tidlig i andre omgang.

 

Tabellen etter 17. og 18. serierunde:
Gjennomgangen inkluderer resultatene fra forrige fredag, ettersom vi hadde spillefri i 17. runde fordi Asker 3 trakk seg før seriestart. Gøy-Nor 2 har fått med en rekke førstelagsspillere de siste ukene, og anført av Cup-Jimi, den tidligere Kjelsås-spissen som senket Vålerenga i cupen i 2011, er de nå kun bak oss på grunn av målforskjell. Forrige uke slo de Østerdølenes 3-1, denne fredagen ble det 3-0 borte mot Nordstrand 3. Sistnevnte lag kunne derimot juble for tre poeng forrige uka, da Alna ble slått 5-2 ved IKEA. I 18. runde ble det poeng på Alna, riktignok kun ett, og det mot bunnlaget Rufus. En fin opptur for Rufus, som dermed doblet poengfangsten sin i årets serie. I 17. runde røk derimot Rufus 0-3 for Grüner 3, som fulgte opp med en kjempesmell hjemme mot Frisk Asker denne fredagen. 0-5-tapet hjemme på Dælenenga gjør at Grüner 3 kan vinke far vel til opprykksdrømmene, mens Frisk Asker holder stand i toppen, kun tre poeng bak Ready 3. Serielederne fra vestkanten har plukket seks poeng etter at de slo oss - først ble det 3-1 over Frigg 5, så ble det 6-1 hjemme mot Huk. 

Tabellen er dermed relativt uendret. Ready 3 og Frisk Asker ser ut til å gjøre opp om den eneste sikre opprykksplassen i avdelingen, mens Gøy-Nor 2 ser ut til å være høstens store formlag. Vi må dermed mest sannsynlig vinne resten om vi skal holde dem bak oss. Samtidig har vi muligheter for å ta igjen både Frigg 5 og Alna, som ligger henholdsvis to og seks poeng foran oss.

 

 

1. Ready 3 13 1 3 73-30
40
2. Frisk Asker 12 1 4 64-29 37
3. Østerdølenes 11 2 4 62-32
35
4. Grüner 3 9 5 2 35-25 32
5. Nordstrand 3 8 1 7 41-40 25

6. Alna

7 1 8 40-63 22
7. Frigg 5 5 3 8 42-44 18
8. Korsvoll 4 4 8 37-42 16
9. Gøy-Nor 2 4 4 8 29-55 16
10. Huk 3 4 10 43-63 13
11. Rufus 0 2 14 23-66 2