Ready 3 - Korsvoll 2-1 (1-1)

Voksen kunstgress, 31.8.2017
16. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Håvard Huser, Jardar.
Tilskuere: 2.

Mål:
        0-1: Henrik Liland (1.)
        1-1: Ready 3 (35.)
        2-1: Ready 3 (66.)

               

Gule kort: Thomas Ingebretsen og Olav Olseng, Ready 3 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-5-1):

Hallvard Barbogen

Magnus Jahrmann - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Espen André Rødnes - Halvor Sæter - Didrik Aamnes - Christian Andersson - Martin Kloster

Henrik Liland

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Johan Dolve, Mathias Falch, Jørgen Hesselberg, Andreas Kjelstrup og Olav Olseng.

 

 

 

 

Sjokkerte Ready: Henrik Liland ga oss en drømmeåpning da han scoret knappe 20 sekunder etter avspark i første omgang.


 

 

Tap i årets mest intense kamp

Vi rystet Ready 3 fra start, men serielederne trakk det lengste strået.

8. divisjon er et merkelig fenomen: 22 avdanka spillere i 20- og 30-årene av relativt laber kvalitet gir avkall på fredagskveldene sine for å spille fotball for to-tre tilskuere. Derfor er det ekstra gledelig de gangene kampene legges til andre dager enn fredag, noe som var tilfellet da vi reiste til Voksen kunstgress for å møte serieleder Ready 3 torsdag 31. august. Den observante leser har nok allerede merket seg at kampen ikke gikk på Readys ordinære hjemmebane, banen med Oslos mest ironiske navn: Gressbanen kunstgress. I stedet ble vi henvist til det som sammen med Frogner stadion må være den hardeste kunstgressbanen i Oslo.

Nok om det. Ettersom kampen var på en torsdag stilte vi en bred og fornøyd tropp som talte hele 17 mann. Trener Falch, som valgte å benke seg selv, holdt en flammende tale før kamp hvor han minnet spillerne om at vi har en tendens til å lage trøbbel for topplagene i høstsesongen. Og som sagt så gjort: Kampen startet med et nymotens avspark rett bakover i banen, hvor Didrik Aamnes spilte ball videre til Jon Edmunn Sæter. Midtstopperen slo til med det som må være noe i nærheten av karrierens beste bakromspasning, som fant Henrik Liland. Politistudenten, som var enslig spiss for anledningen, arresterte den høyvokste stopperen på fart og la ballen rolig i lengste hjørne idet det knapt var spilt 20 sekunder. Dette er en tangering av tidenes raskeste C-lagsmål, og det er ironisk at det skulle skje i en kamp der vi hadde en noe mer defensiv tilnærming enn vanlig idet vi gikk ut i 4-5-1.

Ready viste seg raskt å være et meget habilt 8.divisjonslag, og de tok kontroll over ballen i minuttene etter kalddusjen. Etter kun et par minutter fikk de slå inn fra vår venstreside. Innlegget var godt, og når midtstopper Thomas Ingebretsen bedrev ballwatching på et nivå man knapt ser selv i guttekamper, fikk Readys spiss heade upresset fra femmeteren. Keeper Hallvard Barbogen vartet imidlertid opp med en TV-redning av høyeste klasse og fikk vippet ballen vekk fra mål. 

Inspirert av den gode starten fortsatte midtstopper Sæter å slå langt mot Liland, som startet villig vekk. Etter fem minutter kom spissen nok en gang forbi stopperen, som ikke så noen annen mulighet enn å rive ned Liland like utenfor 16-meteren. Dommer dømte frispark, men valgte utrolig nok å holde kortene i lommen. Riktignok er reglene endret, slik at fellinger som bakerste mann ikke lenger automatisk medfører rødt kort, dersom spiller gjør et reelt forsøk på å nå ball, men en nedrivning bakfra kan vel neppe sies å være et forsøk på å ta ball. Dommeren valgte i ren feighet å holde begge kort i lomma, noe han begrunnet med at det for ham ikke så bevisst ut. Vel, han om det.

Vi fortsatte å spille god fotball og klarte å rulle opp gode angrep hvor vi både vendte spillet fint og fikk satt opp kantspillerne Espen André Rødnes og Martin Kloster i gode situasjoner, eksempelvis da førstnevnte kom seg mot linja ute til høyre og slo 45 grader ut til kaptein Christian Andersson, som dessverre bommet på mål. Ikke lenge etter kom Kloster gjennom på sin side, men det gode skuddet ble reddet av Readys solide sisteskanse. Også Ready spilte mye god fotball, og kom til noen avslutninger, uten at det ble direkte farlig før Thomas Ingebretsen prøvde å nå et langt oppspill, som han kun endte med å heade over makker Sæter og til en angriper som brant til fra 16-meteren. Heldigvis var Barbogen raskt nede og reddet med en god benparade.

 

 

 

 

Angrepsvillig: Erlend Rognes ble ofte med opp fra sin venstrebackposisjon.Mye er skrevet og sagt om Didrik Aamnes på disse sider, men etter omtrent en halvtimes spill leverte han det som kanskje er hans største enkeltøyeblikk i C-lagsdrakten: Etter å ha tatt ned en ball slår han den blindt videre på volley. En pasning du ikke ser på dette nivået, knapt i Eliteserien. En pasning så magisk at Halvor Sæter uttrykte at han ble rørt på sidelinjen. 

Kampen fortsatte og bølge frem og tilbake, med sjanser begge veier. Ikke lenge etter fikk Espen André Rødnes alle sjansers mor til å øke ledelsen etter en glimrende pasning inn bak Readys back, men keeper sto lenge nok til at han klarte å stoppe den svakt plasserte avslutningen. Medtaket i forkant holdt derimot høy klasse.

Etter 35 minutter fikk imidlertid Ready den utligningen de jaget. En spiss snek seg mellom stopper Sæter og venstreback Erlend Rognes og satte inn utligningen med innsiden etter et presist innlegg fra kanten. Det ble kjempet hardt og intenst resten av omgangen, og det ble gått hardere og hardere til i duellene. Thomas Ingebretsen fikk gult kort etter en sen takling på midten, og litt senere stoppet Jørgen Hesselberg en fem-mot-tre kontring med et returløp av ypperste klasse. Årets kanskje mest intense omgang tok så slutt, og vi gikk til pause med en følelse av at vi nok burde ledet.

Hvis trener Falchs ord satte fyr på oss i starten av kampen, hadde Ready-trenerens ord noe av den samme effekten på dem i starten av den andre. De blåkledde kom nemlig ut med et mye høyere og mer aggressivt press, og klarte i mye større grad å skjære oss av på midten. Dette medførte at vi mistet ball oftere i farlig sone og heller ikke klarte å få i gang det gode spillet fra første omgang. De satte også inn en lynrask venstrekant, som skapte mye trøbbel for oss. Ready skapte noen farligheter i starten av omgangen, men Hallvard Barbogen stod en god kamp og var tryggheten selv. På vår første sjanse fikk ikke Kloster ordentlig treff og ballen humpet utenfor.

Etter halvspilt omgang skjedde det som har skjedd så mange ganger før: På tross av gode prestasjoner har vi en lei tendens til ikke å klare å vippe kamper i vår favør, og i stedet slippe inn noe billige mål. Midtstopper Ingebretsen var på etterskudd og taklet ball og mann bakfra på 18 meter. Til tross for at han tok ball først blåste dommer frispark, men holdt heldigvis det gule kortet i lommen, slik han også hadde gjort da Liland ble felt før pause. Frisparket ble imidlertid satt kontant nede i det såkalte keeperhjørnet. Barbogen var etter ballen, men skuddet var for hardt og velplassert til at han nådde bort. Ready jublet som besatt, mens det nok snek seg inn en uggen følelse hos våre menn om at historien skulle gjenta seg.

Resten av kampen fortsatte i samme spor. Ready presset godt og samlet og stengte av rommene for oss. De var godt organiserte i alle deler, og viste seg som et meget solid 8.divisjonslag. Det er ofte slike ting som skiller klinten fra hveten på dette nivået. Klarer man å organisere laget og jobbe samlet får man ofte uforholdsmessig mye igjen for det. Vi kom til et par muligheter mot slutten av kampen. Espen André Rødnes lobbet utenfor med ryggen mot mål, mens også innbytter Olav Olseng og Jørgen Hesselberg hadde forsøk mot mål. Samtidig var Ready også nære å øke ledelsen et par ganger. Kampen ebbet dermed ut i en 2-1-seier til hjemmelaget, som dermed fikk opprykksskuta tilbake på rett kjøl etter sjokktapet for Gøy-Nor sist.

Readys keeper kom for øvrig bort til oss etter kampen og sa at vi var det beste laget de hadde møtt i år, hyggelig å høre.

Alt i alt var dette en meget god prestasjon, og hadde vi spilt sånn i hver kamp hadde vi utvilsomt vært med å kjempe om topplasseringene i stedet for å ligge i bakevja der vi har havnet. Samtidig ble det byttet langt mindre enn vanlig for å holde på relasjoner og ikke bryte opp spillet i gode perioder, så flere spillere ble avspist med alt fra et kvarter til så lite som ett minutt, noe som selvsagt er baksiden ved en kampplan som dette, men alle viste heldigvis forståelse for valgene som ble tatt.

Skal vi klare å komme oss opp på toppnivået vi viste mot Ready uke etter uke er vi nødt til å trene mer, og det er derfor satt opp treningskamp mot D-laget allerede på tirsdag. Neste seriekamp går ikke før fredag 15. september, da vi møter en annen opprykkskandidat i Østerdølenes. Kampen går på Abildsø kunstgress og starter 20.15. vel møtt!

 

 

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Det er grunn til å hylle gode prestasjoner til tross for tapet, og seks stykker får med seg en pølse fra Voksen kunstgress.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- Henrik Liland. Scorer i åpningssekundene og kjemper hardt og godt som enslig spiss, en rolle der han tidvis var mye overlatt til seg selv.
2 pølser 
- Jon Edmunn Sæter og Espen André Rødnes. Sæter slår karrierens beste pasning og er skarpest i forsvarsfireren, Rødnes gjør sin beste kamp for året og kommer til to store sjanser.
1 pølse - Didrik Aamnes, Martin Kloster og Hallvard Barbogen.
 Aamnes får en pølse for pasningen i første omgang, Kloster er farlig til tross for at et overtråkk ødelegger avslutningene hans, mens Barbogen har et par fine redninger.

 

16. serierunde:
Alna er tilbake i fjorårssporet denne høsten, noe 0-9 for Østerdølenes understreker. Frisk Asker klarer ikke å slutte å score minst fem mål. Denne gangen ble det 6-2 borte mot laget som 99 prosent sikkert ender sist i avdelingen, Rufus. Huk og Frigg 5 spilte 3-3 på verdens trangeste bane, noe vi skal være glade for - da holder vi førstnevnte bak oss, samtidig som sistnevnte fortsatt er innen rekkevidde. I rundens siste kamp tok Grüner 3 en kontrollert 3-0-seier borte mot Nordstrand 3, laget fra Løkka reiste seg dermed greit etter forrige ukes tap, deres første for sesongen.