Frigg 5 - Korsvoll 1-1 (0-0)

Tørteberg kunstgress, 18.8.2017
14. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Outhman Charroud, Vålerenga.
Tilskuere: 20.

Mål:
        0-1: Mathias Falch (75.)
        1-1: Frigg 5 (90+1)

               

Gule kort: Frigg 5 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Halvor Sæter - Thomas Ingebretsen - Lars Gjesvik - Erlend Rognes

Jørgen Hesselberg - Didrik Aamnes - Magnus Olsen

Johan Dolve - Andreas Kjelstrup - Martin Kloster

Innbyttere:
Mathias Falch.

 

 

 

 

Ballvinner: Jørgen Hesselberg fikk sitt gjennombrudd i Korsvoll-drakt. Her har han nettopp vunnet en duell på midten, før han overlot ballen til Martin Kloster (11) og gikk på et av mange farlige løp.

 


 

 

Enda et poengtap på overtid

Kortslutning i sluttsekundene kostet oss to poeng og muligheten til å passere Frigg 5.

Hver vår er C-laget var proppfullt av optimisme og tenker "i år skal vi virkelig bli gode". I år levde denne illusjonen til og med tredje seriekamp, da Frigg 5 ble nedkjempet med 2-1 på Korsvollbanen og årets første seier kunne bokføres. Siden den gang er de kun blitt to seiere i serien, noe som har ført til at vi har måttet ta til takke med en 8. plass, plassen bak nettopp Frigg. Det var derfor mye som stod på spill i høstsesongens andre kamp.

 

 


 

Tilbake: Thomas Ingebretsen var tilbake i midtforsvaret etter lengre tids skadefravær fra seriespillet.Om det var ungpikehylene fra semesterstartfesten på Chateau Neuf rett ved siden av banen eller det blendende angrepsspillet til Friggs juniorlag som spilte før oss vites ikke, men da dommeren blåste i fløyta og markerte at lagene skulle komme på banen var det knapt en spiller som var klar. Heldigvis hadde heller ikke Frigg lagt sjela si i oppvarmingen, og kampen startet i et noe bedagelig tempo. Frigg kom til de første avslutningene, men fra langt hold klarte de aldri å true Hallvard Barbogen.

Etter hvert kom vi også i gang, og Harald Andreas Kjelstrup hadde vår første avslutning. Avslutningen var av det løsere slaget rett på keeper, som likevel fomlet litt med ballen før han fikk den i fast tak. Noe senere kom også høyreving Johan Dolve til avslutning, men denne gikk utenfor fra noe skrå vinkel. Vi var i førsteomgang flinke til å holde på ballen, og en løpsvillig og initiativrik Jørgen Hesselberg skapte ubalanse og trøbbel i hjemmelagets flere ganger. Det var derfor et skudd for baugen da han måtte ut med skade i det 35 minutt. Mot slutten av omgangen rullet vi opp dagens beste angrep så langt, da ballen gikk fra Johan ut til Olsen, som slo inn til Falch. Han fikk ballen bak seg, men klarte likevel å avslutte på akrobatisk vis med hælen, men dessverre reddet keeper, som viste seg å være bedre enn den første inngripenen bar preg av. Frigg hadde også sine avslutninger i løpet av førsteomgangen, men disse gikk i hovedsak utenfor og over. Uavgjort til pause var likevel et rettferdig resultat.

 

 


 

Stødig: Magnus Olsen spilte en god kamp på midten på store Tørteberg. Med litt større plass fikk vi ekstra tid og ekstra rom, noe som gjorde at spillet så bedre ut enn på lenge.Andre omgang fortsatte i samme spor, og vi spilte tidvis god fotball, dog uten å skape de store sjansene. Frigg kom heller ikke til så mye, takket være en løpsvillig midtbane og et godt forsvar ledet an av stopperne Lars Gjesvik og Thomas Ingebretsen, som gjorde seriecomeback etter tre måneder på sidelinjen. Backene Erlend Rognes og Halvor Sæter var i tillegg flinke til å gi støtte i angrep og løp og ned hver sin side kampen gjennom. Frigg fikk imidlertid en stor sjanse da en av deres spisser kom alene gjennom mot Hallvard etter en kontring. Sisteskansen fikk imidlertid noen fingertupper på ballen som gikk utenfor, men dommer dømte likevel utspill fra mål til nevnte spiss' store frustrasjon. Like etterpå ble det et opphold på et par minutter da Friggs kombinerte spiss/trener/kaptein/oppmann måtte ringe ekstern hjelp for å få satt på flomlyset.

Etter hvert festet vi mer grep om kampen og Jørgen Hesselberg, som kun trengte ti minutter på sidelinjen for å leges sin skade, fikk to sjanser med kort mellomrom. Først driblet han seg inn i 16-metern og fikk avsluttet etter halvspilt omgang, men igjen var keeper på rett plass. Et par minutter senere avsluttet samme mann i stanga fra skrått hold. På tredje mulighet på kort tid skulle det endelig lykkes for oss. Nok en gang var det Jørgen som avsluttet, denne gang fra utenfor 16-meteren. Keeper stod i veien nok en gang, men ga retur ut i feltet hvor Mathias Falch var der en klassisk nummer 9 skal være og kunne trille ballen i det åpne buret. Dette var C-lagets 500. seriescoring gjennom tidende, vi ser frem mot 500 til!

 

 

 

Scoret: Mathias Falch trodde han var blitt matchvinner med sin 1-0-scoring et kvarter før slutt, men en slurvete klarering på overtid sørget for at det endte 1-1.Etter dette ble vi imidlertid mer upresise og mistet mye av momentet i kampen. Frigg la laget høyere og klarte gradvis å legge mer press på oss. De fikk et par cornere og frispark i god posisjon, men vi klarte lenge å stå imot og var konger i eget felt: Lars Gjesvik hadde blant annet en reddende takling som bakerste mann. Dessverre klarte vi ikke å utnytte de mulighetene vi fikk til å kjøre overganger, og da gikk det som det ofte går i fotballen. Et frispark ble slått gjennom feltet og ut til femmeter, trodde vi. Dommeren mente derimot at ballen hadde vært innom en spiller og dømte corner. Vi klarte å klare i første omgang, men ikke lenger ut enn til en Friggspiller som fikk lagt inn igjen. Denne gangen gikk klareringen rett i føttene på en blåkledd som trillet ballen kaldt i hjørnet fra 11 meter, til enorm hjemmejubel og tilsvarende stor skuffelse for oss.

Etter dette skjedde det ikke stort mer, og dommer blåste av kampen minuttet senere. På tross av tapte poeng i siste minutt er det likevel mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Vi spilte tidvis bra fotball og klarte å spille oss ut bakfra og holde ballen i laget. I tillegg lå vi godt i forsvar, og hadde stort sett kontroll på Friggs forsøk fremover. Klarer vi å bygge videre på dette kan det bli mye moro mot Huk i en fremskyndet kamp som går allerede på tirsdag på Korsvollbanen klokka 20.15. Vel møtt!

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

En spiller fikk sitt gjennombrudd i Korsvoll-drakt og belønnes for det.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- Jørgen Hesselberg. Løper mest, tar mest initiativ og er nest siste Korsvollspiller på 1-0 målet. Skaper også flere gode sjanser selv og er egentlig uheldig som drar hjem uten nettkjenning.
2 pølser 
- Thomas Ingebretsen. Gjør en god kamp i sitt comeback, hvor han både bryter foran og takler når det trengs. Tar i tillegg styring i de bakre rekker.
1 pølse - Erlend Rognes.
 Bidrar mye fremover, og er også stødig bakover de gangene han blir utfordret.

 

14. serierunde:
Rundens store overraskelse Huks tullete 11-2-seier over Gøy-Nor 2. De nye serielederne fra Ready 3 var like giftige, men at de vant hele 11-0 mot Alna er likevel ikke like uventet. Rufus fortsetter å tape, denne gangen ble det 0-3 for Østerdølenes, som virkelig har klart å følge opp den gode trenden fra vårsesongen. Frisk Asker vant 6-3 borte mot Nordstrand 3, og skillet mellom øvre og nedre halvdel i ligaen fortsetter dermed å øke.