Frisk Asker - Korsvoll 5-1 (2-1)

Risenga kunstgress, 11.8.2017
13. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Rune Haug, Nordstrand.
Tilskuere: 11, hvorav en sto oppe i skogen og en satt i bil.

Mål:
        1-0: Frisk Asker (3.)
        2-0: Frisk Asker (12.)
        2-1: Christian Andersson (Str) (30.)
        3-1: Frisk Asker (56.)
        4-1: Frisk Asker (60.)
        5-1: Frisk Asker (84.)

               

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Mads Andreassen

Leiv Jørgen Bakkerud - Greger Svenn - Ulrik Børresen - Andreas Meese

Christian Andersson - Didrik Aamnes - Magnus Olsen

Bendik Aunan - Mathias Falch - Martin Kloster

Innbyttere:
Sigbjørn Berntsen, Johan Dolve, Sigve Harang og Torstein Kastet.

 

 

 

 

Scoret på straffe: Det skortet ikke på muligheter, men Christian Anderssons straffescoring etter 30 minutters spill ble vårt eneste mål mot Frisk Asker.

 


 

 

Kalte inn 200 spillere for å stille lag

Vi satte mest sannsynlig ny verdensrekord da mer enn 200 spillere ble kalt inn eller tilbudt plass i troppen for at vi skulle klare å stille lag mot Frisk i høstpremieren.

En av de siste helgene ferien, Øya, godt vær - fristelsene var mange den fredagen 8. divisjon startet opp igjen etter en deilig internseriesommer. Under 24 timer før avspark besto kamptroppen av stusselige syv spillere fra C-lagsstallen. Hele B- og D-laget ble tilbudt en plass i kamptroppen, fjorårets B-lag og diverse oldboysspillere ble spurt om de ville prøve seg i divisjonssystemet igjen, mens så å si samtlige spillere fra Internserien og tidligere C-lagsårganger ble oppringt. Kollegaer, studiekamerater, naboer og folk vi møtte på butikken fikk tilbud om å være med, men nei, denne fredagen var visst ikke ment for fotball.

Så bestemte Greger Svenn seg for å kjøre opp fra Göteborg, dit han nylig flyttet for å bli bandyproff, for å få sin 99. C-lagskamp, og i timene frem mot avspark ble kamptroppen sakte, men sikkert fylt opp. Keeper Mads Andreassens overgang fra Stabæk gikk i orden i siste liten, mens Bendik Aunan ble hentet på free transfer. Sigbjørn Berntsen fikk endret sin status fra inaktiv til aktiv, og VSFs største profil gjennom tidene, Ulrik Børresen, fant ut kamp fristet mer enn joggetur. Christian Andersson lokket med seg Andreas Meese, og en halvtime før oppmøte på Risenga, klarte Håvard Sæle å skaffe to spillere, Sigve Harang og Torstein Kastet, via sitt fotballnettverk på Romerike. Alle hadde dessverre ikke riktig klubbtilhørighet, men det er bedre for alle parter at kampen blir spilt enn at poengene deles ut på walkover.

"Det finnes alltid elleve mann der ute som vil spille fotball," pleier trener Falch å si, og jammen viste det seg å stemme også denne uka - det fantes faktisk 14 mann!

Så til kampen - til tross for et ganske godt mannskap, var det ikke overraskende at samspillet ikke satt som det skulle. Keeper Andreassen fikk en grusom start på sin offisielle debut da en noe rusten Børresen tuppet et tilbakespill i brystet hans, slik at ballen spratt tilbake til en Frisk-spiss, som satte inn 1-0 allerede i det 3. minutt.

Ni minutter senere kom 2-0 etter et innlegg, og det var først da vi klarte å heve oss. Sigve Harang kom inn og blåste liv i laget midtveis i omgangen, og det lå et blått mål i lufta før pause. Debutant Aunan hadde et veldig godt løp, der han kanskje burde valgt å avslutte selv, mens Martin Kloster skjøt i tverrliggeren.

Da halvtimen var spilt fikk vi den viktige reduseringen, da Christian Andersson ble dyttet og fikk en straffe han selv satte i mål, hans første seriemål i år.

 

 

 

 

Sikker: Kaptein Andersson finter ut Frisk Askers pratsomme keeper, som slang med leppa og prøvde å være morsom uten å lykkes en eneste gang i løpet av kampen, og setter inn 1-2.Vi åpnet andre omgang best, og at vi ikke klarte å score er rett og slett utrolig. Kaptein Andersson hadde et susende skudd fra 20 meter og et annet litt nærmere mål, samt en heading som han ikke fikk styrt i nettet. Martin Kloster slo til med et par gode dribleraid, men han bommet samtidig på åpent mål da han fikk muligheten foran mål.

Frisk Asker straffet oss midt i vår beste periode da de satte inn 3-1 i det 56. minutt med et utagbart skudd opp i venstre hjørne, før spissen deres sto for kampens største prestasjon da han stupheadet inn 4-1 fire minutter senere. Frisk stilte for øvrig med tre mann som spilte 3. divisjon for Asker 2 i fjor, og denne trioen sto bak samtlige av scoringene deres - avslutningskvaliteten var rett og slett i en egen klasse.

Vi fortsatte å skape sjanser etter baklengsmålene, og på en oversikt over forventede mål hadde nærmet vi oss etter hvert tre-fire mål, vi også. Christian Andersson steg til værs og headet over etter et Magnus Olsen-frispark, mens Bendik Aunan slo nydelig inn til Sigbjørn Berntsen, som elegant hoppet over ballen, slik at den fant veien til en umarkert Kloster, som skjøt rett i en back. Berntsen fikk for øvrig selv en mulighet til å score sitt første seniormål, mens Sigve Harang klinket en ball i tverrliggeren og en annen like utenfor.

Etter at Torstein Kastet, som tidligere i karrieren spilte cupkamp mot Rosenborg, kom inn før pause hadde forsvaret hevet seg, men seks minutter før slutt klarte Frisk å sette sin femte scoring.

Dermed åpnet vi høstsesongen med et skrekkelig 1-5-tap. Om vi hadde vært påskrudde fra start og luket bort feilene i forkant av 0-1 og 0-2, samt vært litt skarpere foran mål, burde vi klart å kjempe om poeng til tross for en redusert tropp, det ble tross alt jevnt på den endelige sjansestatistikken, og det må være lov å si at i alle fall Frisks første mål var en gavepakke. En stor takk til alle som stilte opp og som kjempet hele matchen, godt jobbet!

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Trøstepølser etter stortapet.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- ingen
2 pølser 
- Didrik Aamnes. Aamnes forsøker å holde laget sammen, en utakknemlig jobb i en kamp der relasjonene ikke akkurat satt som de skulle.
1 pølse - Greger Svenn, Sigve Harang og Christian Andersson. Svenn setter seg i bilen og kjører til Asker fra Göteborg, klart han trenger en pølse før han drar tilbake! Harang kommer inn og er farlig foran mål, selv om han ikke kommer nærmere enn et tverrliggertreff. Andersson står bak flere sjanser og scorer på straffe.

 

13. serierunde:
Det ble stort sett tre poeng til favorittene i den første runden etter ferien. Alna knuste Huk 7-2, mens Østerdølenes slo Nordstrand 3 4-2 på bortebane. Frigg 5 fikk med seg en 3-0-seier fra møtet mot Gøy-Nor 2 på Abildsø, mens topplagene Grüner 3 og Ready 3 spilte uavgjort 1-1 på Dælenenga.