Korsvoll Rød - Korsvoll Blå 5-3 (3-1)

Korsvollbanen, 7.8.2017
Internkamp 9
Dommer: Lasse Halvorsen, Stian Walle m.fl.
Tilskuere: 3.

Mål:
        0-1: Martin Kloster
        1-1: Eirik Nakstad
        2-1: Eirik Nakstad (Str)
        3-1: Bendik Aunan
        3-2: Martin Kloster
        3-3: Mathias Falch
        4-3: Nikolai Kleivan
        5-3: Carl Hansson
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Rød (4-4-2):

Jonas Ingebretsen

Olav Olseng - Greger Svenn - Sturla Sandøy - Jon Edmunn Sæter

Håkon Sandland - Halvor Sæter - Didrik Skjelland - Are Sandvik

Jørgen Hesselberg - Eirik Nakstad

Innbyttere:
Bendik Aunan, Lasse Halvorsen, Carl Hansson, Andreas Kjelstrup og Nikolai Kleivan.

 

Korsvoll Blå (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Daniel Ramberg - Stian Walle - Thomas Ingebretsen - Emil Jacobsen

Magnus Jahrmann - Christian Andersson - Erlend Rognes

Henrik Liland - Mathias Falch - Martin Kloster

Innbyttere:
Martin Graham og Yannick Suffren.

 

 

 

 


Eventyret er over for denne gang: Internserien 2017 er historie, og det er på tide å hente frem dette gylne sitatet fra 2016-sesongen.

 

 

 

  

Rødt lag seiret i siste runde

Rødt lag vant tilbake selvtilliten og rundet av 2017-sesongen med stil.

Alt har en ende, og mandag kveld møttes Rødt og Blått lag til sommerens siste internkamp. De blåkledde kunne heve pokalen for andre år på rad etter forrige ukes triumf i 8. serierunde, og Rødt lag måtte dermed stå æresvakt, om enn noe motvillig idet seriemesterne entret banen før avspark. 

Den tafatte applausen ga de blå en liten ekstra dytt i starten, noe de trengte etter å ha feiret gullet til langt på natt flere dager på rad. Med et vakkert angrep tok de ledelsen, og det var trioen som i stor grad sikret tittelen som sto bak kampens første mål. Mathias Falch fikk ballen ute til høyre ved midtstreken, og med en skrudd crosser sendte han Erlend Rognes gjennom bak forsvaret til Rødt lag ute til venstre. Trønderen banket ballen inn foran mål, der Martin Kloster løp den i mål til 1-0.

Rødt lag hadde fått en fin åpning på kampen før baklengsmålet, og etter en liten justering, slik at Eirik Nakstad fikk involvert seg mer dypere i banen, samtidig som en for dagen meget god Lasse Halvorsen kom inn etter å ha avtjent sin dommerplikt de første 22, tok de over showet i andre halvdel av første omgang. 

Og det var nevnte Nakstad som ordnet balanse i regnskapet. Etter først å ha sendt av gårde et skremmeskudd litt tidligere i kampen, traff han godt da han satte inn 1-1, en fortjent scoring. Når han siden ble lagt i bakken og skaffet straffe, fikk han selv muligheten til å sende Rødt lag foran, ettersom kaptein Greger Svenn, som nå reiser videre til Sverige for å spille bandy,  var byttet ut. Nakstad gjorde ingen feil, feide ballen i nettet, og kampen var snudd i hjemmelagets favør.

Jørgen Hesselberg scoret på to nydelige chipper for to uker siden, men da han befant seg i en lignende posisjon foran Leiv Jørgen Bakkerud tidligere i den første omgangen, droppet han en ny lobb. Ballen kom litt for brått på ham, og Bakkerud parerte det harde skuddet som kom mot ham.

Rødt lag imponerte offensivt etter en sesong der det ofte har stokket seg for dem på den siste tredelen av banen. Før pause var Nakstad på farten igjen. Skuddet hans ble stoppet, men Bendik Aunan kom først på returen og økte til 3-1.

Å lede med to mål er like trygt som å ligge under med to mål i Internserien, så sprø er denne ligaen, og i andre omgang kjempet Blått lag seg tilbake. Martin Kloster reduserte ganske fort med sitt tiende internseriemål for året, og de blå tok over initiativet. 

Årets internserietoppscorer Mathias Falch rystet Rødt lag da han hælsparket et Kloster-innlegg i bue over keeper Jonas Ingebretsen, som gjorde comeback etter en lei skade sent i juni, men både comebackkeeperen og lagkameratene hans slapp med skrekken da ballen smalt i tverrliggeren. Når Kloster så vippet ballen inn bak forsvaret like før kampens siste vannpause i det 67. minutt, var det bare Falch som luktet hva som skjedde, og han hev seg frem og kastet ut venstrebeinet, som styrte ballen inn til venstre for keeper og i mål til 3-3.

Internserien 2017 ble avsluttet på intenst og dramatisk vis, for begge lag gjorde alt de kunne for å runde av med seier. 

De røde kjempet iherdig, og de fikk til slutt lønn for strevet, da Jon Edmun Sæter slo et fint innlegg inn mot høyre stolpe, der Nikolai Kleivan hoppet opp og headet inn 4-3 bak Thomas Ingebretsen, som i likhet med sin nevnte bror i det andre målet gjorde comeback etter en lei skade denne mandagen. Mange brødrepar har spilt både med og mot hverandre i Internserien, men dette var første gang et brødrepar tok plass mellom stengene på hver sin side av banen i samme match.

Rødt lag fikk dessuten en scoring annullert for offside, etter at et i utgangspunktet godt nok gjennomspill ble gjenstand for styring på vei inn i Blått lags felt.

Mot slutten spilte Blått lag med et lag av spisser, og på overtid vant de en siste corner. Skulle Rødt lag se nok en seier ryke, og skulle det ende 4-4 for tredje gang denne sesongen? Nei.

Corneren ble klarert, og Jon Edmunn Sæter snappet ballen. Han kunne sette fart og løpe den i det åpne buret selv, men han valgte i stedet å slå opp til Carl Hansson, som lå litt høyere i banen. Hansson spurtet inn 5-3-scoringen, og Rødt lag hadde vunnet 9. og siste runde av sommerens internserie på Korsvollbanen.

Det har vært syv elleville uker med en rekke utrolige oppgjør. I en ellers mesterskapsfri sommer for herrefotballen, har Internserien dermed vært spesielt viktig for sulteforede fotballfans, og ikke minst et herlig fristed for Nordre Aker bydel og omegns største, minste, verste og gladeste talenter. Internserien 2017 har bydd på latterlig vakre mål, overraskende resultater og fotball som burde få C-lagets motstandere i 8. divisjon til å skjelve.

Blått lag var sterkest over ni kamper for andre år på rad, og om vi ser tilbake på sesongen som gikk, viser det seg at sluttspurten i åpningskampen, der de sikret 4-4, ble viktig. Den påfølgende seieren i straffesparkkonkurransen ga nok i tillegg en ekstra boost, men i bunn og grunn var det nok den nærmest uforklarlige 11-3-seieren i 6. serierunde som avgjorde hvor gullet skulle ende. Ikke bare fikk Blått lag et overtak i målprotokollen, samt en luke på tre poeng, de fikk også et psykologisk overtak og en selvtillit Rødt lag slet med å matche. De blå har alt i alt vært skarpest foran mål - de har gått rett mot mål der de røde har forsøkt å spille seg helt inn i fem-meteren. Ettersom Internserien er en liga som oppfordrer til offensiv gladfotball er det dermed fullt fortjent at vi avslutter med å gratulere Blått lag med et vefortjent seriegull og Rødt lag med en fin serieavslutning og en flott sølvmedalje.

Rødt lag vil nok gjøre alt de kan for å vippe de blå av tronen neste år, men Blått lag vil samtidig være klare for å gå til med full kraft i jakten på en historisk trippel.

Det er bare å glede seg til 2018-sesongen!
Litt avsluttende faktasnadder fra Internserien 2017:

46 spillere akslet den blå trøyen og kan kalle seg seriemestere, fire av disse, Heine Grøtting, Nikolai Kleivan, Johan Dolve og Mathias Jørgensen, spilte også for Rødt lag.

44 spillere var i aksjon for Rødt lag i løpet av sesongen.

Det ble scoret totalt 75 mål, noe som gir et snitt på 8,33 scoringer per kamp. Dette er en økning på nærmere 0,5 mål per kamp fra fjoråret, da det ble satt inn 63 mål på åtte kamper og snittet var 7,87 mål per kamp. Blått lag scoret 42 av målene, Rødt lag scoret de 33 siste.

Mathias Falch scoret totalt 13 ganger og ble ligaens toppscorer, tett fulgt av Martin Kloster, som nettet ti ganger. Blått lag hadde mange som scoret mye, og med sine fire mål hver presset både Magnus Jahrmann og Erlend Rognes seg foran Rødt lags beste målgjørere, Jørgen Hesselberg, Andreas Kjelstrup og Christian Karlsrud, som i likhet med Blått lags Espen Bengtson og Christian Andersson scoret tre ganger hver.

Elleve spillere scoret for Blått lag, mens hele 18 spillere scoret for Rødt lag.

Martin Kloster serverte seks målgivende pasninger, flest av alle, og en mer enn lagkameratene Mathias Falch og Christian Andersson. Nikolai Kleivan og Lasse Halvorsen var Rødt lags fremste servitører med tre assists hver, en færre enn Blått lags Erlend Rognes.

Seks spillere fikk gult kort: Lars Gjesvik, Jørgen Hesselberg, Erlend Rognes, Greger Svenn, Pål Schjerven og Magnus Olsen.


 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************


1 pølse - Eirik Nakstad. Ledet an da Rødt lag tok grep halvveis i første omgang. To mål og en målgivende.


Tabellen etter 9. runde - sluttabell:
   1. Blått lag  4-2-3  42-33  14 poeng
   2. Rødt lag  3-2-4  33-42  11 poeng