Korsvoll Blå - Korsvoll Rød 5-2 (2-1)

Korsvollbanen, 3.8.2017
Internkamp 8
Dommer: Greger Svenn, Olav Olseng, Espen André Rødnes og Terje Pedersen.
Tilskuere: 8.

Mål:
        1-0: Erlend Rognes
        2-0: Anders Blomberg Pedersen
        2-1: Eirik Nakstad
        3-1: Mathias Falch
        4-1: Martin Kloster (Str)
        4-2: Lars Gjesvik
        5-2: Mathias Falch
        

Gule kort: Magnus Olsen, Blått lag.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Blå (4-3-3):

Heine Grøtting

Asbjørn Blomberg Pedersen - Fredrik Prøsch - Petter Harsem - Espen André Rødnes

Magnus Olsen - Didrik Aamnes - Erlend Rognes

Anders Blomberg Pedersen - Mathias Falch - Martin Kloster

Innbyttere:
Emil Gulbransen, Magnus Jahrmann og Daniel Ramberg.

 

Korsvoll Rød (4-3-3):

Halvor Sæter

Olav Olseng - Kjetil Bjerke - Lars Gjesvik - Jon Edmunn Sæter

Christian Karlsrud - Are Sandvik - Eirik Nakstad - Didrik Skjelland

Andreas Kjelstrup - Janni Kalafatis

Innbyttere:
Nikolai Kleivan, Jørgen Mo og Greger Svenn.

 

 

 

 

Glad: Magnus Olsen var fornøyd etter å ha vunnet Internserien.

 

 

  

Blått lag sikret nytt ligagull

Hjemmelaget holdt unna for det røde presset i nest siste serierunde og vant Internserien for andre år på rad.

Torsdag kveld ble bydelen farget blå, for etter en godt gjennomført kamp fikk Blått lag til slutt de tre poengene de trengte for å sikre seriemesterskapet i Internserien 2017.

Rødt lag nektet riktignok å gi seg uten kamp, og de viste fine takter fra start i en offensiv 4-4-2-formasjon, der de fant plass til både Didrik Skjelland og Eirik Nakstad på midtbanen. Ettertiden vil derimot stille seg kritiske til valget om å vrake ligaens tidligere MVP, Greger Svenn, fra start. Superbacken ble satt til å dømme, med kapteinsbind, vel å merke, men med fløyte i munnen fikk han ikke utrettet annet enn å gi Magnus Olsen et tidlig gult kort.

Opp mot ti tilskuere var innom Korsvollbanen i løpet av kampen til tross for dårlig vær, og de av dem som hadde Blått blod i årene pustet lettet ut da Erlend Rognes satte en av hjemmelagets første sjanser. Blått lag spilte seg fint oppover sentralt i banen, før Olsen spilte til Mathias Falch, som la videre ut mot venstre til Rognes. Trønderen banket til og klistret ballen i høyre hjørne.

Rødt lag lå nede for telling en liten stund etter baklengsmålet, og det utnyttet Anders Blomberg Pedersen til det fulle da han stakk inn bak forsvaret deres noe senere. Høyrekanten, som denne kvelden spilte sin andre C-lagskamp, godt over ni år etter at han fikk sin debut som venstreback i toppkampen borte mot Lommedalen 3 i mai 2008, skjøt tidlig fra 18 meter og skrudde ballen ned til høyre bak en overrasket Halvor Sæter i det røde buret. 2-0 - og allerede avgjort?

Nei da, etter et ikke helt vellykket forsøk på 3-5-2 kom Rødt lag sterkt inn mot pause. Nikolai Kleivan kom inn og satte fart på laget, og det var han som fant Eirik Nakstad foran mål minutter før pause. Sistnevnte hadde brent en stor sjanse mindre enn fem minutter tidligere, men nå beholdt han roen og scoret sikkert, slik at stillingen var 2-1 midtveis.

Nervene så ut til å melde seg i de blå rekkene etter hvilen, for de rødkledde startet best da lagene gikk løs på de siste 45. Kleivan, Didrik Skjelland, Jørgen Mo og flere andre fikk avslutte fra ulike hold og vinkler, men som i de foregående kampene slet Rødt lags spillere med å treffe mål. Slikt blir straffet hardt i fotball, ikke minst i Internserien. For midt i Rødt lags beste periode i kampen vant Blått lag ballen. Didrik Aamnes ble spilt fri ute til høyre, han rundet en forsvarer, før han slo inn foran mål, hvor Mathias Falch lurte seg inn foran oppasseren sin, møtte ballen ved første stolpe og skjøt tilbake i høyre hjørne til 3-1.

Den røde ballongen sprakk, og de siste restene av luft ble skvist ut da Martin Kloster fikk straffe fem minutter senere. Forseelsen så ut til å starte utenfor kanten av 16-meteren, men dommer Espen André Rødnes var sikker i sin sak og pekte mot krittmerket. Kloster var like sikker fra elleve-meteren og økte til 4-1 med dagens fjerde blå scoring i høyre hjørne.

Mot slutten kastet Rødt lag alle mann i angrep i et aller siste desperat forsøk på å få til et vanvittig comeback, og de fikk lønn for strevet da Lars Gjesvik scoret etter pasning fra Didrik Skjelland. Den røde offensiven gjorde at mye rom ble etterlatt til de blå angriperne. Magnus Jahrmann bommet på en stor mulighet til å sette den endelige spikeren i den allerede punkterte ballongen, men på overtid kom 5-2-målet. Martin Kloster skjøt i stolpen, før en umarkert Mathias Falch la den pent til rette i nettmaskene med venstrefoten.

Med blå seier er Internserien 2017 avgjort, og det er nok først og fremst kvaliteten på avslutningene som har skilt de to lagene i årets seriespill, samtidig som de røde sannsynligvis aldri kom seg helt etter den voldsomme 3-11-smellen i 6. serierunde. Vi gratulerer Blått lag med et nytt seriemesterskap og Rødt lag med en imponerende sølvmedalje. 

Den 9. og avsluttende serierunden spilles førstkommende mandag kl.18.00.

 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************


1 pølse - Fredrik Prøsch. Sto frem i et urutinert blått forsvar og var dermed sterkt delaktig til at gullkampen ble avgjort.


Tabellen etter 8. runde:
   1. Blått lag  4-2-2  39-28  14 poeng
   2. Rødt lag  2-2-3  28-39  8 poeng