Korsvoll - Gøy-Nor 2 6-0 (1-0)

Korsvollbanen, 30.6.2017
12. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Erik Dan Nguyen, Lindeberg.
Tilskuere: 6.

Mål:
        1-0: Mathias Falch (8.)
        2-0: Didrik Aamnes (52.)
        3-0: Martin Kloster (56.)
        4-0: Andreas Kjelstrup (60.)
        5-0: Didrik Aamnes (67.)
        6-0: Halvor Sæter (79.)

               

Gule kort: Martin Kloster, Gøy-Nor 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Leiv Jørgen Bakkerud - Heine Grøtting - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Christian Andersson - Didrik Aamnes - Jørgen Hesselberg

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Martin Kloster

Innbyttere:
Marius Andersson og Halvor Sæter.

 

 

 

 

Stolt: Hallvard Barbogen holdt endelig nullen igjen.


 

 

Fant formen rett før ferien

Storseier og null baklengs i siste kamp før sommerpausen.

Fansen har ventet lenge, og etter en god uke med internseriestart løsnet det endelig i serien, selv om det på et punkt så ut til at vi skulle ta ferie med 3-0 og walkover. Gøy-Nor 2 meldte inn 13 mann i kamptroppen bare timer før kampstart, men rundt 20 minutter før avspark hadde bare tre av dem funnet veien til Korsvollbanen. En av dem skulle attpåtil egentlig ikke spille på grunn av en kneskade. De neste minuttene kom fem til, og dommeren foreslo at begge lag kunne spille med åtte mann til bortelaget var fulltallige, noe som raskt ble nedstemt. 

Gøy-Nor 2 startet med syv eller åtte utespillere. Didrik Aamnes fyrte av kampens første skudd etter to minutter, og keeperen, ikledd sneakers og joggebukse, reddet med foten, før han sendte returen i Mathias Falch, slik at ballen smalt en halv meter til side for mål. Kanskje var det situasjoner som denne og det at Gøy-Nor 2 la seg bakpå med en sweeper at vi slapp oss ned flere hakk, kanskje var det varmen. Vi stresset unødvendig i et desperat forsøk på å utnytte overtallet, og presset vårt var like dårlig som tempoet Gøy-Nor 2 inviterte til var rekordlavt.

Etter mye feil og rusk i maskineriet tok vi likevel ledelsen mot opp mot ti motstandere i det 8. minutt, da Aamnes spilte ut på venstrekanten, Martin Kloster, som slo hardt inn foran mål til motsatt kant. Falch kom seg foran sweeperen og trengte bare å sette innsiden til for å styre inn 1-0.

Kloster fulgte opp med å gå fra egen banehalvdel i neste angrep, men etter å ha passert halve Gøy-Nor 2, klarte han ikke å bestemme seg for hva han skulle gjøre når han kom foran mål. Flere spillere ventet i gunstige posisjoner, men denne gangen endte driblevingen med å sette ballen i nettveggen.

Like etter var Gøy-Nor 2 fulltallige, ja, de forsøkte seg til og med med tolv mann på banen. Til slutt forlot han som hadde vondt i kneet banen, og det var egentlig det siste morsomme som skjedde før pause.

Presset og tempoet forble nemlig ganske stusselig, og det lavtliggende Gøy-Nor 2-laget ble harde å bryte ned, og da Andreas Kjelstrup var på vei gjennom, ga de ham like godt en albue, uten at det ble blåst, ettersom Kjelstrup ikke gikk i bakken. Martin Kloster hadde en ball i nettet, men dommeren glemte at Gøy-Nor 2 hadde sweeper og dømte offside. Samme feil gjentok seg et par ganger til. Heine Grøtting kunne scoret sitt første Korsvoll-mål etter en corner, men nykommeren headet utenfor. En annen corner endte i en klynge foran mål, der Christian Andersson med litt hell kunne fått skutt.

Vi måtte opp et par hakk etter pause, og basert på hvordan vårsesongen har vært, skjønte vi at vi var nødt til å lede med mer enn to mål før de siste ti minuttene. Da tok Didrik Aamnes ansvar. Et håpløst utspill i det 52. minutt ble sendt rett i beina på midtbaneankeret vårt, som dempet ballen, tok noen skritt og plasserte ballen kontant og lavt nede i venstre hjørne. 2-0.

Vi ble litt ivrige og kastet litt for mange i angrep, for bare to minutter senere spilte Gøy-Nor 2 seg gjennom en ensom forsvarsfirer. Hallvard Barbogen fikk en hånd på ballen, men plutselig hadde de grønnhvites spiss muligheten til å score på det åpne målet. Spissen traff ikke, og Jon Edmunn Sæter løp opp den løse ballen, slik bare en Sæter kan, og klarerte, slik bare en Sæter kan. 

I det 56. minutt kunne Kloster endelig slippe jubelen løs foran familien på tribunen. Han ble servert av Christian Andersson, og fra spiss vinkel dæljet han til og satte inn 3-0. Den hjemvendte teknikeren har scoret i hver kamp siden han kom tilbake, en sterk prestasjon, og det foreløpig siste var i tillegg det 1500. målet i C-lagets historie.

Andreas Kjelstrup har slitt med en betennelse i vår og hadde løpt seg tom i varmen, men han nektet å gå av banen uten scoring. Jørgen Hesselberg slo en fin stikker opp til ham, og på ren vilje avanserte Kjelstrup et par meter før han med et utsøkt skudd plasserte ballen i høyre hjørne til 4-0.

Ganske nøyaktig midtveis i andre omgang spilte vi oss vakkert oppover, før Mathias Falch chippet en skrudd ball inn bak Gøy-Nor 2s forsvar, der Didrik Aamnes kom fra dypet og fikk den rett i føttene. Nærmest hele målet var åpent, men Aamnes satte like greit ballen mellom beina på keeperen og økte til 5-0.

"Vi gir oss ikke før vi dominerer fotball-Norge totalt", synger Korsfarerne i Alt for Korsvoll C, og selv om det ser ut til å kunne ta en stund, dominerte vi i det minste kampen mot Gøy-Nor 2 totalt. Erlend Rognes var mer ving enn back og sto bak flere fine angrep, mens Halvor Sæter så ut til å ha sett litt for mye på Johan Dolve under skuddtreningen i det siste, ettersom han banket den ene ballen etter den andre skyhøyt over mål. En føk over nettet og ble aldri funnet igjen. RIP. Elleve minutter før full tid lyktes derimot yngstebror Sæter, som endelig var tilbake på banen etter en liten miniferie i Bodø. Etter klabb og babb i feltet uten at Kjelstrup, som ikke fikk sitte lenge i fred før andre skader krevde at han måtte entre banen igjen, eller Falch fikk avsluttet skikkelig, gikk ballen ut til Sæter, som fikk målet sitt.

Christian Andersson hadde et par fine skudd fra distanse, men kapteinen traff ikke godt nok i dag, og mot slutten gikk han ut for å hvile knærne til mandagens internkamp. Aamnes forsøkte seg på et hat-trick, men det ble bare nesten. Kloster kunne også fått med seg flere mål, men han havnet i stedet i klammeri med en motstander like før slutt og fikk gult kort.

Falch kunne stått for årets fremspill da han headet et oppspill forbi en forsvarer, før han vippet ballen over den neste og spilte fri Jørgen Hesselberg på volley. Hesselberg ladet kanonen for å få med seg et mål på flyet til Cuba dagen etter, men selv om han misset, kan han reise vestover og drikke rom og kjøre gamle biler med god samvittighet etter en fin debutvår i kongeblått etter overgangen fra Bærums Verk Hauger.

På overtid viste Andreas Kjelstrup hvorfor han fortjener en plass i Lars Lagerbäcks neste landslagstropp på bekostning av Tarik Elyounoussi, da han stakk i bakrommet og trillet over mot venstre, hvor Falch scoret. Dommeren fant frem offsideparagrafen fra første omgang og mente det første fremspillet var offside, og dermed stoppet vi på seks scoringer mot Gøy-Nor 2. Det var akkurat nok til å jevne ut målforskjellen vår, og nå står vi med 29-29 etter elleve spilte kamper.

Det smakte godt med en storseier, og det var ikke minst godt å få med seg tre poeng uten å slippe inn mål. Nå tar serien pause, men Internserien ruller videre de neste ukene, slik at vi forhåpentlig kan beholde godformen, som kom så altfor sent denne våren. Neste seriekamp er borte mot Frisk Asker 11. august.
 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Fem mann får med seg pølse fra siste kamp før ferien.

5 pølser - ingen
3 pølser 
Didrik Aamnes. Tar ansvar og setter det viktige 2-0-målet. Meget bra kamp.
2 pølser 
- Hallvard Barbogen. Etter en deilig smultring er det fullt fortjent at burvokteren får med seg to pølser også.
1 pølse - Mathias Falch, Andreas Kjelstrup, Martin Kloster. Med 6-0 må angrepsrekka belønnes etter en vår hvor det ofte har lugget offensivt.

 

Tabell etter 12. serierunde:
12. og siste runde før sommerferien ble spilt over flere datoer fordi flere lag ønsket å ta ferie tidligere. Det ble særdeles målrikt på flere arenaer, men tabellen forble uendret etter at alle kamper var spilt. I mai slo Frisk Asker Østerdølenes 2-1, i en periode der sistnevnte spilte tre kamper på en uke. Alna vant 3-0 over Frigg 5 tre dager før de slo oss i forrige runde, og de fikk dermed kontakt med lagene som jager tetduoen Ready 3 og Grüner 3. Gutta fra Dælenenga måtte nøye seg med 4-4 på trange Bygdøhus borte mot Huk, nå på onsdag, noe som betyr at Ready 3 tar ferie som serieledere med to poengs margin. I den eneste andre kampen som gikk på opprinnelig oppsatt dato sto de for rundens største utklassing da de banket det definitive bunnlaget Rufus 11-1. Vår 6-0-seier gjør at vi beholder 8. plassen vår, men nå er det kun ett poeng opp til Frigg 5. Vi fikk også jevnet ut den negative målforskjellen vår, og om de to feilaktig annullerte målene hadde fått stå, hadde vi faktisk endt vårsesongen som ligaens tredje mestscorende lag. Nordstrand 3 hadde spillefri.

 

 

1. Ready 3 9 0 2 47-21
27
2. Grüner 3 7 4 0 27-16 25
3. Østerdølenes 6 2 3 37-24
20
4. Frisk Asker 6 1 4 30-20 19
5. Nordstrand 3 6 1 3 30-22 19

6. Alna

6 0 5 29-34 18
7. Frigg 5 4 1 6 31-31 13
8. Korsvoll 3 3 5 29-29 12
9. Huk 2 3 6 26-36 9
10. Gøy-Nor 2 1 4 6 16-37 7
11. Rufus 0 1 9 19-51 1