Korsvoll C - FC Nordre Aker 6-1 (1-0)

Korsvollbanen, 18.6.2017
Legendarisk prestisjekamp om bydelstronen
Dommer: Diverse innbyttere.
Tilskuere: 3.

Mål:
        1-0: Jørgen Mo (44.)
        1-1: Christian Poppe, FCNA (46.)
        2-1: Erlend Rognes (70.)
        3-1: Lasse Halvorsen (76.)
        4-1: Erlend Rognes (79.)
        5-1: Jørgen Mo (82.)
        6-1: Jørgen Mo (86.)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Aleksander Omtvedt

Jonas Ingebretsen - Sigurd Brekke - Jon Edmunn Sæter - Magnus Jacobsen

Jørgen Hesselberg - Lasse Halvorsen - Erlend Rognes

Greger Svenn - Mathias Falch - Jørgen Mo

Innbyttere:
Marius Andersson, Hallvard Barbogen og Anders Liland.

 

 

 

 

Tomålsscorer: Erlend Rognes skjøt seg inn i fansens hjerter med to mål mot FCN.

  

 

  

Vant årets bydelskamp

Målrush i sluttminuttene sikret storseier mot svekket FCNA.


Sommerens høydepunkt kom tidlig i år, og det tradisjonsrike oppgjøret mot våre gamle erkerivaler FC Nordre Aker kom også på årets foreløpig beste sommerdag. Om det var den stekende varmen eller kvelden i forveien som gjorde at FCNA slet med å samle nok folk, vites ikke, men til slutt kunne kaptein Christian Poppe konstatere at de var elleve mann og at kampen kunne begynne.

Før kampen var det store forhåpninger i begge leire om at målrekorden fra den aller første kampen i 2006, da det ble scoret til sammen 19 mål, skulle bli slått, men spillet og sjansesløsingen de første ti minuttene la demper på rekordplanene.

Vi kom raskt til store muligheter mot et svekket FCNA. Jørgen Mo traff ikke rent med sitt første skudd, Mathias Falch skjøt utenfor og Jørgen Hesselberg satte ballen over mål. Greger Svenn spilte høyrekant, og de som har sett ham i den posisjonen tidligere i år, vet hvordan det pleier å gå - det spørs om ikke Rødt lags største stjerne sparer på kruttet til den nært forestående Internserien.

FCNA gjorde det beste ut av elleveren de hadde til rådighet, og en forsiktig 4-5-1-formasjon var nok til å stoppe oss. Helt bakerst hadde de Korsvolls tidligere A-lagskeeper Per Håkon Wergeland, som også sto for dem i 1-2-tapet i mars for ti år siden.

Hvis vi først traff mellom stengene, sto Wergeland i veien. Skuddene våre var jevnt over upresise og urene treff, og innleggene våre ble beinet unna av desperate forsvarere. FCNA kom til et to-tre gode sjanser ved Nasrat Sahag og Poppe, men Aleksander Omtvedt, som lenge vurderte å stå med briller for å se hva som foregikk det, men som droppet det, så heldigvis ballen i tide til at han holdt nullen til pause.

Det gikk mot en historisk målløs omgang, men to minutter før pause fikk vi inn 1-0. Jørgen Hesselberg brøt en klarering med hodet, og navnebror Mo kom seg inn i 16-meteren og sendte et kontant avslutning ned i hjørnet. 

FCNA lot seg ikke knekke, og etter en lang pause midtveis i kampen hadde de nok krefter til å gå rett i strupen vår. Poppe satte inn 1-1 etter et innlegg bare to minutter etter pause, og flere håpet målet også var startskuddet for det ventede målrushet. Det var det ikke, for vi fortsatte å bomme. Fire-fem skudd ble blokkert ut til corner, og like mange ble satt på keeper, før Erlend Rognes fikk ballen fra venstrekant (!) Hallvard Barbogen og feide ballen under andre omgangs FCNA-målmann Nasrat Sahag i det 70. minutt.

To innlagte vannpauser, en midtveis i hver omgang, gjorde godt i den stekende solen, men da vi beveget oss inn i det siste kvarteret tok kreftene slutt for hvittrøyene og avslutningen på kampen ble et eneste langt angrep mot gjestenes mål.

Lasse Halvorsen fikk ballen fra Jørgen Hesselberg og klemte den ned i venstre hjørne med et presist skudd fra 18 meter, og da sprakk det helt. Tre minutter senere kastet Magnus Jacobsen inn til Erlend Rognes, som sendte et skrudd innlegg over hele feltet og rett i mål til 3-1 - det var godt å se Rognes score fra distanse igjen, det var lenge siden sist nå.

Jørgen Mo var tilbake på høyrekanten etter et opphold som dommer, og de siste ti minuttene scoret han to ganger til. Trønderen står nå med seks mål i C-lagsdrakt, og han har fortsatt til gode å gi seg før han står med hat-trick når han først scorer. Det første av de to målene kom etter at Mathias Falch chippet ballen inn bak forsvaret, der indreløper Rognes skar inn og banket den lavt over mot høyre stolpe, hvor Mo bare trengte å sette ut en fot. Det andre målet, kampens siste, kom etter at FCNA aldri fikk klarert lenger enn til Mos føtter etter et innlegg fra Jonas Ingebretsen, som nå er hjemme for sommeren.

Marius Andersson kom inn til sesongdebut på venstrekanten etter lengre tids skadefravær, en gledelig overraskelse for fansen som hadde møtt opp.

Målene rant inn til slutt, og dermed tok vi vår femte seier mot FCNA, den tredje etter full tid. Vi ble kanskje litt overivrige mot slutten, noe som resulterte i flere forspilte muligheter, men vi har uansett grunn til å være fornøyde med at vi vant tilbake bydelstronen etter fjorårets forsmedelige 7-8-tap. 

Stor takk til FCNA som stilte opp i år igjen, selv om de slet med å samle troppene. Vi gleder oss til neste oppgjør!


 


Kamper mot FC Nordre Aker:

   16.2.2006: Korsvoll - FCNA 10-9 e.e.o. 
   13.5.2006: Korsvoll - FCNA 2-3 
   22.3.2007: Korsvoll - FCNA 1-2 
   14.4.2007: Korsvoll - FCNA 5-6 
   21.4.2007: Korsvoll - FCNA 3-8 
   23.6.2007: Korsvoll - FCNA 2-4 
   25.8.2007: Korsvoll - FCNA 3-5 
   20.10.2007: Korsvoll - FCNA 6-6 (2-4 på straffespark)
   16.3.2008: Korsvoll - FCNA 3-3 (3-1 på straffespark)
   8.7.2012: Korsvoll - FCNA 1-6
   21.7.2013: Korsvoll - FCNA 6-7 e.e.o.
   14.6.2014: Korsvoll - FCNA 8-2
   26.6.2015: Korsvoll - FCNA 5-4
   9.7.2016: Korsvoll - FCNA 7-8
   18.6.2017: Korsvoll - FCNA 6-1

   Samlet målforskjell: 68-74
   Korsvoll har tre seiere etter full tid, én etter ekstraomganger og én på straffespark.
   FCNA har åtte seiere etter full tid, én etter ekstraomganger og én på straffespark.
   Fire kamper har endt uavgjort etter full tid.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
1 pølse - Erlend Rognes. Spiste smågodt til frokost, scoret to og hadde en målgivende. Nå kan han få seg noe skikkelig mat!

 

 

 

 

FCNA 2017: Bak fra venstre: Jonas Meier Strømme, Jostein Svanemyr, Sjur Resaland, Carsten Ekholt og Stian Lillelid. Foran fra venstre: Erlend Ramm, Simon Anfinnsen, Per Håkon Wergeland, Håkon Hellerud og Christian Poppe. I Gaus faste posisjon og positur: Nasrat Sahag.