Veitvet - Korsvoll 7-0 (4-0)

Veitvet kunstgress, 11.6.2017
2. runde, OBOS Cup
Dommer:
Kjell-Michael Vaanebø, Tistedalen.
Assistentdommere: Glenn Olav Nordgaard, Klemetsrud og Rachid Amroun, Frigg.
Tilskuere: 36

Mål:
        1-0: Veitvet (10.)
        2-0: Veitvet (Str) (19.)
        3-0: Veitvet (25.)
        4-0: Veitvet (38.)
        5-0: Veitvet (51.)
        6-0: Veitvet (74.)
        7-0: Veitvet (86.)

               

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-5-1):

Jonas Gjesvik

Leiv Jørgen Bakkerud - Jørgen Hesselberg - Jon Edmunn Sæter - Marius Veiby

Johan Dolve - Halvor Sæter - Christian Andersson - Mathias Falch - Ole Olesen

Martin Kloster

Innbyttere:
Axel Wallin.

 

 

 Cup: OBOS Cup er sponsornavnet på Oslomesterskapet i fotball. 


 

 

Knuste drømmen om Vallhall-tur

Cupeventyret er over, men vi forlot 2. runde med hevet hode til tross for at 5. divisjonslaget Veitvet vant med syv mål.

Cup er cup, og cup er gøy, og for første gang siden 2014 skulle vi forsvare klubbens ære i OBOS Cup - Oslomesterskapet. Trekningen var alt annet enn optimal, ettersom vi fikk bortekamp mot Veitvet, som er med i kampen om opprykk til 4. divisjon. Inngangen til kampen ble heller ikke optimal, ettersom sykdom, skade og generell nedprioritering førte til at vi bare var elleve mann i garderoben før kampen. Svenske Axel Wallin dukket opp til avspark, og han klarte seg bra til tross for at han ikke hadde spilt skikkelig fotball på flere år.

Før avspark spøkte og lo vi om hvordan vi burde hale ut tiden og trekke ned tempoet, men da kampen startet tok det ikke mer enn et par trekk før vi skjønte at vi faktisk hadde mulighet til å henge med her.

Vi gikk ut i 4-5-1 med flere spillere i uvante posisjoner, og med hjemvendte Martin Kloster helt der fremme, i håp om at den finslepne teknikeren skulle klare å gjøre det helt store i sin første kamp etter at han flyttet hjem fra Trondheim.

Veitvet fikk ha ballen mye, men vi holdt følge, selv om vi dessverre stresset unødvendig mye når vi vant ballen, ettersom vi fikk minst like god tid her som i seriespillet. Dessuten traff vi veldig sjelden rent på ballen, noe som førte til et par klønete klareringer.

Å holde nullen lengst mulig var like fullt essensielt om vi skulle kjempe oss til avansement eller ekstraomganger, men allerede i det 10. minutt lå den første ballen i nettet vårt. Nieren deres var en skikkelig luring, og vi ble ikke oppmerksomme på hvordan han gang på gang snek seg inn bak stopperne våre eller listet seg inn i feltet fra dypet før han hadde scoret sitt første. En ball ble slått inn fra venstre, og nieren kunne helt umarkert styre inn 1-0. Et unødvendig baklengsmål.

Ni minutter senere var Jørgen Hesselberg litt sent inne i en takling i eget felt, og Veitvet fikk straffe. Jonas Gjesvik ble lurt feil vei, og med 2-0 til hjemmelaget var veien til Vallhall plutselig veldig mye lenger enn da vi startet kampen.

Men vi ga ikke opp, selv om Jon Edmunn Sæter reddet en ball fra å gå inn i mål fire minutter senere og grønntrøyene økte til 3-0 like etter. En spiller fikk skyte fra 18 meter, og det som så ut som et sleivtreff gikk under og forbi tre Korsvoll-bein før ballen lå venstre hjørne.

Offensivt var ikke marginene på vår side. Vi hadde allerede rukket å rote borte et par innlegg og cornere, mens Kloster hadde snublet før den siste dragningen, da han og Ole Olesen plutselig kom mot mål. Sistnevnte kunne skutt selv, men la over til en bedre plassert Kloster, som dro til og måkte ballen over. 

Ti minutter før pause fikk Christian Andersson to gode muligheter til å redusere etter en corner, der han først headet på keeper, før han ikke fikk dreis på returen og satte den rett på samme mann. Jørgen Hesselberg hadde også en god heading, men ballen ville ikke i mål.

I stedet la Veitvet på til 4-0 før pause, da et skudd fra 16 smalt i mål. Spissen deres hadde for øvrig en chip i tverrliggeren også, men ellers kom de ikke til så altfor mange muligheter utenom sjansene de scoret på.

Innsatsviljen var upåklagelig de første 45, og den var enda bedre i andre omgang. Vi spilte relativt disiplinert, lå godt og var flinke til å gi beskjeder - dette må vi ta med oss inn i serien. Vi startet andre omgang best og tok hjemmelaget i ubalanse. Flere farlige fremspill opp mot kantene burde resultert i scoring, og i det 50. minutt headet kaptein Andersson frem til Kloster, som vippet ballen over både keeper og mål.

Noen minutter senere ble vi straffet hardt, slik askeladdlaget gjerne blir i cupkamper mot høyere rangert motstand. Jonas Gjesvik kom fint ut og headet et fremspill unna foran Veitvets spiss, men ballen gikk rett ut til en motstander, som måket den til værs, før den dalte ned i mål fra nærmere 40 meter. Slik uflaks var det siste vi trengte, og symptomatisk nok satte Andersson ballen utenfor da han fikk en lignende mulighet en halvtime senere.

Men da den sistnevnte missen kom var det ikke mye saft og krefter igjen i beina våre. Sjelden, hvis noen gang, har en C-lagstropp lagt ned like mange meter som denne søndagen, og dermed var det så utgjort at vi ikke klarte å få med oss et mål fra kampen. Johan Dolve skrudde et skudd utenfor, mens Kloster flere ganger rykket seg fri og skapte farligheter.

I motsatt ende forsvarte vi oss bra, selv om en av assistentdommerne kom bort til Jon Edmunn Sæter og sa at han var dårlig til å sette linja etter kampen. Dette var for øvrig første gang i C-lagets historie at vi spilte med linjemenn. Vi hadde stort sett kontroll på alt av innlegg eller gjennombruddspasninger, men slet med avslutninger fra distanse, som da 6-0 ble satt inn kvarteret før slutt.

De siste ti minuttene handlet alt om å få et trøstemål, og det ble en serie tunge løp fra boks til boks, men også noen digre sjanser, som da et nydelig angrep oppover venstrekanten endte med at Olesen fant storebror Sæter, som banket ballen inn foran mål, der en forsvarer nesten satte den i eget nett.

Fire minutter før full tid kom kveldens siste scoring, og det endte 7-0 til Veitvet. Resultatmessig høres det håpløst ut, men de som så kampen tenkte nok som oss at resultatet lyver litt, og da vi skulle til å dra kom en liten gutt i Veitvet-drakt bort til oss. "Bra spilt," sa gutten, som muligens hadde fått seg noen nye helter og vurderte å melde seg inn i Minikorsfarerne.

Cupeventyret er over, men til tross for tapet var det moro så lenge det varte. Med søndagens innsats, konsentrasjon og innstilling i vårens seriekamper hadde vi hatt langt flere poeng, det er helt sikkert. Tar vi med oss dette til fredagens kamp mot Grüner 3, kan det bli en morsom kveld på Dælenenga sett med Korsvoll-øyne.

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Hele pølsepakken røk etter den utrolige innsatsen mot Veitvet. Kun de mange baklengsmålene hindrer at samtlige får tre pølser.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- ingen.
2 pølser - ingen

1 pølse - Jonas Gjesvik, Leiv Jørgen Bakkerud, Jørgen Hesselberg, Jon Edmunn Sæter, Marius Veiby, Johan Dolve, Halvor Sæter, Christian Andersson, Mathias Falch, Ole Olesen, Martin Kloster og Axel Wallin. Ingen har løpt mer eller jobbet hardere for C-laget i år enn det disse tolv gjorde søndag ettermiddag.