Korsvoll - Rufus 4-3 (0-2)

Korsvollbanen, 8.6.2017
9. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Fehd el Hour, VIF.
Tilskuere: 8

Mål:
        0-1: Rufus (8.)
        0-2: Rufus (21.)
        1-2: Lars Eriksen (49.)
        2-2: Johan Dolve (53.)
        3-2: Halvor Sæter (56.)
        3-3: Rufus (62.)
        4-3: Adrian Aamnes (72.)

               

Gule kort: Leiv Jørgen Bakkerud, Halvor Sæter og Andreas Kjelstrup, Rufus 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Jonas Gjesvik

Robert Erlandsen - Heine Grøtting - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Magnus Olsen - Didrik Aamnes - Magnus Jahrmann

Johan Dolve - Mathias Falch - Jørgen Hesselberg

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Lars Eriksen, Andreas Kjelstrup, Greger Svenn, Halvor Sæter og Adrian Aamnes.

 

 

 Vill jubel: Gleden var stor etter at Adrian Aamnes stanget inn 4-3 18 minutter før full tid. Alle bilder: Tex Foto


 

 

Magisk kvarter snudde kampen

Endelig kom årets andre seier i serien.

Mai ble en lang og vond sammenhengende nedtur, og juni åpnet i samme spor med 2-3-tap borte for Nordstrand 3. Så kom torsdag 10. juni og Rufus til Korsvollbanen, og ettersom dette var en av få kamper som ikke går på en fredag i år, var troppen fullstappet igjen, faktisk så full at Oscar Karlsrud sa seg villig til å spille golf i stedet for å spille kamp.

De første fem minuttene gikk vi rett i strupen på Rufus, en liten og hyggelig klubb som ble stiftet i 1970. Mathias Falch fikk en tidlig avslutning blokkert etter innlegg fra Erlend Rognes, mens Magnus Olsen nesten skrudde en corner rett i mål. Olsen så det sistnevnte som et frampek: "Når vi ikke scoret der, skjønte jeg at dette kom til å bli vanskelig," sukket han fra benken litt senere i omgangen.

For mens Olsens corner ble stoppet på streken, gikk Rufus' første corner i mål. Vi lot både ballen og motstandere fly upresset gjennom feltet, og gjestene gikk opp til 1-0 i det 8. minutt.

Robert Erlandsen spilte sin siste C-lagskamp før han flytter hjem, og han fikk bære kapteinsbindet. Den ellers så stødige rogalendingen var kanskje preget av stundens alvor, for minuttet etter det første baklengsmålet, sendte han en Rufus-spiller alene gjennom. Angriperen skjøt heldigvis i stanga, og Jonas Gjesvik kastet seg over returen.

Det meste stokket seg når vi hadde ballen. Vi røret og rotet det til for oss selv, og Rufus-spillerne fikk nærmest fritt spillerom. I det 21. minutt økte de til 2-0 da mannen bak 1-0 ble truffet av en ny corner og kriget ballen i mål.

Resten av omgangen var like grå som været, men i pausen skjedde det et eller annet, for i andre omgang kom vi tilbake på banen med en helt annen innsats og et helt annet spill. Vi fant hverandre, satte opp gode trekanter og lot ballen gå raskt fra mann til mann, og bare fire minutter etter hvilen kom reduseringen. Didrik Aamnes slo en nydelig pasning ut til Erlend Rognes, som kom seg rundt på venstresiden og slo inn til Lars Eriksen, som fikk hodet på ballen. Rufus-keeperen ble nok lurt av det glatte føret i regnet, og headingen smøg seg under ham og i mål til 1-2.

 

 

 


2-2: Rufus' keeper innser at han kanskje burde tatt et annet valg i forkant av utligningen vår.

 

Det gikk unna, og kveldens tilskuere, to blad Sæter, vår tidligere kaptein Amund Rognmo, skadeforfulgte Marius Andersson og Thomas Ingebretsen, golferen Oscar Karlsrud, en ukjent fyr med hund og Jan Solland, som så kampen fra bilen sin, skjønte hvor det bar. Rufus-spillerne var stadig på etterskudd, men de var også uheldige, for 2-2-målet i det 53. minutt var av det heldige slaget. Johan Dolve forsøkte seg med et innlegg fra høyre, men ballen gikk i hodet eller kneet på en forsvarer som prøvde på et eller annet han ikke hadde i ferdighetsregisteret sitt. Ballen gikk i en høy bue over gjestenes keeper, som fomlet den mellom hendene og i mål. Der var vi heldige!

Tre minutter senere satte vi opp et nydelig angrep, der Andreas Kjelstrup til slutt vred seg rundt en forsvarer og chippet ballen inn mot nærmeste stolpe, der Halvor Sæter på sætersk vis ga alt og kastet seg frem for å nå ballen. Med en sprø stupheading styrte han ballen over keeper og ned i høyre hjørne. 3-2, og kampen var snudd på bare elleve minutter, rett og slett magisk!

 

 

 

Årets heading: Halvor Sæter stupheader ballen i bue over Rufus' keeper og i mål til 3-2.

 


Den siste halvtimen inneholdt massevis av dramatikk, taklinger og store sjanser. Rufus utlignet i det 62. minutt, da de slo ut på kant og dunket ballen hardt foran mål, der en spiller satte den kontant i nettet.

Tilbake til Robert Erlandsen. Mens den første omgangen brakte med seg et kaldt gufs fra fortiden og hans to første kamper mot Vålerenga 2 og Lommedalen 3, ble den andre omgangen en perfekt avslutning på Korsvoll-karrieren hans. 18 minutter før full tid slo han et utsøkt frispark fra venstre. Frisparket føk hardt og presist inn i feltet, og Adrian Aamnes trengte bare å sette frem hodet for å styre inn 4-3. Erlandsens første målpoeng i serien, snakk om god timing! Dette var for øvrig eldstebror Aamnes' andre mål på hodet i år, og snart må vi vel si at han har 20 i headinger på FM også.

 

 

 


Nådde kokepunktet: Det var høy temperatur mot slutten av kampen, men dommeren ville ikke frem med annet enn det gule.Det smalt godt i duellene mot slutten. En frustrert motstander sparket ned Halvor Sæter, en annen satte to strake bein i Kjelstrup. I begge situasjoner ble begge lags spillere belønnet med gule kort.

Rufus presset på for å få med seg ett poeng, noe som ga oss mye rom å kontre i. Jørgen Hesselberg fikk en kjempesjanse på overtid, men han traff nettveggen da han skar inn i feltet fra høyre.

I stedet fikk bortelaget tidenes mulighet til å utligne tre minutter på overtid, da Jon Edmunn Sæter for første gang i karrieren valgte å ikke måke ballen 40 meter unna når den lå løst foran mål. I stedet sendte han den rett i beina på en motstander, men Jonas Gjesvik nektet å tape, og med et par elleville redninger reddet han ikke bare ballen, men også to poeng. Kampen var over og seieren var sikret, la oss håpe vi kan bygge videre på dette i de nærmeste seriekampene!

På søndag får vi det langt tøffere, for da skal vi opp mot 5. divisjonslaget Veitvet i OBOS Cup. Kampen går 16.30 på Veitvet kunstgress. Neste seriekamp er borte mot Grüner 3, som fortsatt har til gode å tape i årets seriespill. Vel møtt til begge kamper!

 

 

 


Seierherrene: Troppen som slo Rufus. Bak fra venstre: Lars Eriksen, Didrik Aamnes, Johan Dolve, Jørgen Hesselberg, Andreas Kjelstrup, Robert Erlandsen, Leiv Jørgen Bakkerud, Jonas Gjesvik og Adrian Aamnes. Foran fra venstre: Erlend Rognes, Halvor Sæter, Greger Svenn, Heine Grøtting, Magnus Olsen, Jon Edmunn Sæter og Magnus Jahrmann.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Solland var fornøyd og delte ut en hel pakke etter matchen.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- Didrik Aamnes. Limet i laget. Flere enorme pasninger og gode gjenvinninger.
2 pølser 
- Jonas GjesvikRedder to av tre poeng i det 93. minutt. Rufus får ballen servert på nærmest åpent mål, men Gjesvik står i veien to ganger.
1 pølse - Halvor Sæter, Lars Eriksen og Robert Erlandsen. Sæter løper og sliter i motstanderne og scorer på en utrolig heading. Eriksen jobber hardt begge veier og kommer seg ofte rundt, samtidig som han noterer seg for årets første mål. Erlandsen hever seg godt etter pause og avslutter Korsvoll-karrieren som kaptein og med sitt første målpoeng i serien - et nydelig frispark som ledet til den matchavgjørende scoringen.

 

Tabell etter 9. serierunde:
For første gang på flere år leder Østerdølenes en tabell, ettersom de slo Huk 5-3 denne runden. De grønne har riktignok spilt ti kamper, mens Grüner 3, som ligger bak på målforskjell, bare har spilt åtte. Gjengen fra Dælenenga har startet på utrolig vis, men klarte bare 2-2 borte mot Gøy-Nor 2 denne runden. På midten av tabellen økte Nordstrand 3 luken ned til Frigg 5 med tre poeng, ettersom de vant 5-2 i oppgjøret mellom de to. Vi klatret en plass etter seieren over Rufus, og det er fortsatt ett poeng opp til Alna, som noe overraskende vant 3-2 over Frisk Asker.

 

1. Østerdølenes 6 2 2 36-22
20
2. Grüner 3 6 2 0 19-10 20
3. Ready 3 6 0 2 32-18
18
4. Frisk Asker 5 1 4 27-18 16
5. Nordstrand 3 5 1 2 25-17 16

6. Frigg 5

3 1 4 26-22 10
7. Alna 3 0 5 20-31 9
8. Korsvoll 2 2 4 20-24 8
9. Gøy-Nor 2 1 4 3 13-26 7
10. Huk 1 2 5 17-27 5
11. Rufus 0 1 7 14-34 1