Hei, Robert Erlandsen!

Rogalendingen spiller sin siste seriekamp for C-laget i kveld.

 

 

Flytter hjem: Robert Erlandsen reiser vestover til helgen.

 

Navn: Robert Erlandsen
Født: 1.12.1989
Posisjon: Høyreback og midtbane
Draktnummer: 25
Tidligere klubber: Undheim og Bryne
Adelskalenderen: Nr. 83 (18 kamper/0 mål) 
Kamper/mål 2017: 11/0

Etter å ha forsøkt seg som trener i Ready da han kom til Oslo for noen år siden, la etter hvert Robert Erlandsen fotballen på hylla til fordel for studier. Først da han nærmet seg innspurten med bachelorgraden sin fant han tid til fotball igjen, og i september i fjor dukket han opp på en C-lagstrening, for så å bli kastet inn i startelleveren allerede den påfølgende kampen.

Erlandsen har vært på nesten samtlige treninger siden han kom til Korsvoll, selv om han har en lang og kronglete reisevei. Det er blitt ytterligere 17 kamper siden debuten, de fleste som ballsikker høyreback. Det er nemlig få andre i troppen som har så gode basisferdigheter som den tidligere Bryne-junioren, som også har fått prøve seg høyere i banen de siste ukene. Da mener vi ikke bare de siste ukene som i de foregående ukene, men også de siste som i at dette faktisk har vært de siste ukene i Erlandsens Korsvoll-karriere. Studiene er fullført, og allerede til helgen reiser han hjemover til Rogaland.

Før han rekker å pakke flyttelasset og kjøre av gårde sier vi derfor:


Hei, Robert Erlandsen! Hvorfor slår vi Rufus i kveld?
Vi slår Rufus først og fremst fordi vi er det beste laget i divisjonen på å holde hodet kaldt og å spille vårt spill. Vi har også enkeltspillere som kan utrette magi om det trengs.

Hva blir resultatet?
Vi vinner 4-2. Vi slipper inn to mot slutten siden vi har lite folk og blir slitne mot slutten.

Ah, det kommer til å smake godt med tre poeng igjen, men det blir også en vemodig kveld, for dette blir din siste seriekamp for C-laget. Hvor går ferden videre?
Fotballmessig går turen videre til Undheim IL. Ser at de sliter i 6. divisjon for tiden (se tabellen her), så håper de trenger hjelp. Profesjonelt sett så går ferden videre som jobbsøker i håp om å finne noen grønnere enger hjemme på Vestlandet.

Apropos lag som sliter, hvordan vil du oppsummere din forholdsvis korte, men innholdsrike karriere i Korsvoll?
Kan starte med å si at dette er et lag det er lett å bli en del av. Det har vært veldig gøy å gå backskolen i Korsvoll. Det har også vært mange gode stunder på banen, og kanskje enda flere litt verre. 

Men det har utvilsomt vært nok av gode stunder i karrieren din. På nettet sirkulerer det bilder av deg, der du feirer seieren i Undheim gatecup iført lekre hvite sko og en shorts med nummer 10 på. Si meg, hva slags spillertype var du egentlig?
Hah! Gatecupen på Undheim ble laget før gatene hadde fått navn. Nummer 10 sier vel alt! Jeg var litt mer bevegelig enn jeg er i dag. Veldig mye lettere i kroppen både på godt og vondt. 

Shortsen ser for øvrig ut til å være en Bryne-shorts. Gi leserne våre den fulle historien om da Bryne hentet deg og hvordan tiden der var - hvor god trodde de at du kunne bli? 
Jeg kom til Bryne i 20-et-eller-annet. De mottok meg med å si at jeg var tiltenkt plassen til Vidar. Altså Vidar Nisja. Jeg fikk min første start for juniorlaget mot Austrått og så meg aldri tilbake, selv om jeg dro tilbake til Undheim etter en sesong. Det er verdt å nevne at fasilitetene på Bryne er bra. De hadde massasjestol og kakaomaskin oppe i klubbhuset. 

Godtok Tommy Høiland at du fikk nummer 10?
Tommy var vel på A-laget på den tiden, dessuten var han mer en nummer 20.

Vi har kanskje ikke kakaomaskin på Korsvollhuset, men hva er ditt beste minne fra tiden i blått?
Mitt beste minne må være midtbanespilleren til Bislett som kom løpende bort til meg og ropte "I love the way you play" og ga meg en klem etter min 68. støttepasning.

Vakkert!
Ja. Apropos beste minne: Vi har ikke hatt noen skikkelige sliteseiere mens jeg har spilt her. Enten vinner vi komfortabelt, eller så taper vi på nippet.

Hva er ditt verste minne fra Korsvoll-tiden?
Når jeg tenker meg om var nok det å spille fra start mot Vålerenga 2 bredde etter å ha vært på én trening. Vi var 12 mann og motstanderne var en gjeng med 20-åringer som nettopp hadde fått beskjed fra Rekdal om at de ikke hadde god nok arbeidsmoral til å få en plass i A-troppen.

Ja, hva tenkte du egentlig etter å ha gjennomført de to første C-lagskampene dine, der baklengsmålene rant inn i et sett?
Altså kampen mot Vålerenga, hvor Johan og Hallvard spilte på hver sin back, og Mr. Ramon spilte på midten - det var ikke akkurat tidenes start på Korsvoll-karrieren. Det ble ikke bedre i kampen mot Lommedalen, hvor nummer 10 på Lommedalen ble hånet og buet på av de hensynsløse Korsfarerne. Imot alle forventninger satte han flere mål bak sisteskansen vår, og det ble et altfor stort tap. Etter det ble det en sterk seier hvor jeg ikke var involvert. Da var det mange tunge tanker innabords, og flere i mitt støtteapparat som sa at fotballen burde kuttes. Men etter gode dialoger med Halvor og Mathias kom vi sterkt tilbake og feiret seier over Østerdølenes.

Beste medspiller gjennom hele karrieren?
Det må være Lars, han som holder pokalen på det nevnte bildet fra gatecupen, vi har alltid spilt sammen og han er nok den som har vært sist på mine assister flest ganger.

Vanskeligste motstander du har møtt?
Den beste motspilleren jeg har møtt her må være Skam-William. Jeg sliter faktisk litt med å komme på noen andre, men den mest profilerte er i alle fall Ragnvald Soma. Når jeg tenker meg om er nok tyngdekraften den vanskeligste motstanderen.

Favorittlag?
Favorittlaget må være Korsvoll C så klart!

Favorittspiller som liten?
Gianfranco Zola.

Hvis du må sammenligne deg selv med en kjent spiller, velger du Vidar Nisja, som Brynes talentspeidere, eller velger du en helt annen?
Mine nære venner sier jeg ligner mest på Daley Blind på grunn av våre evner til å bevege oss på backplassen. Andre trekker frem Ledley King, siden vi begge vet hvor godt det er å nyte en kamp fra sidelinjen.

Og nå er det sannsynligvis Undheim som skal få nyte godt av disse kvalitetene. Tror du ditt potensielle comeback for bygdas stolthet vil skape større oppstandelse enn da gatene der fikk gatenavn etter at du vant Gatecupen?
Jeg har fått beskjed av Undheim om at vi skal la overgangen holdes hemmelig. Hvis ikke ville det vært kaos i bygda i flere uker fremover.

Til slutt - har du noe du vil si til lagkamerater og Korsfarerne før du drar?
Jeg vil takke fansen for all støtte gjennom tykt og tynt. Laget har tatt meg godt imot og hjulpet meg med å utvikle meg mot mitt nye toppnivå. For å hedre fansen vil jeg og min bror dra tilbake til Oslo og Korsvoll for å spille kamp i Internserien i sommer.


Robert Erlandsen har følgende tips for 9. serierunde:  
Korsvoll - Rufus (H)
Huk - Østerdølenes (H)
Frisk Asker - Alna (U)
Gøy-Nor 2 - Grüner 3 (B)

Frigg 5 - Nordstrand 3 endte 2-5 onsdag kveld.

Slik gikk det forrige gang vi sa Hei, før 5. serierunde. Johannes Blåsternes' tips i parantes:  
Alna - Østerdølenes 3-8 (H)
Korsvoll - Ready 3 1-3 (H)
Frisk Asker - Rufus 4-1 (H)
Grüner 3 - Nordstrand 3 1-0 (B)

Frigg 5 - Huk 3-3 var allerede spilt.

Blåsternes traff med 1/4 tips.