Hei, Johannes Blåsternes!

En av de virkelig store C-lagsheltene er tilbake på Korsvollbanen i kveld.

 

 

Ny hjemmebane: Kilden Teater er Johannes Blåsternes' nye hjemmebane.

 

Navn: Johannes Blåsternes
Født: 1.2.1988
Posisjon: Midtbane
Draktnummer: 8
Tidligere klubber: Korsvoll G88, Hundvåg og Buøy
Adelskalenderen: Nr. 4 (159 kamper/34 mål) 
Kamper/mål 2017: 0/0

Han startet som indreløper i en forsiktig 4-5-1-formasjon i C-lagets første kamp noensinne, og han scoret dessuten i straffesparkkonkurransen som avsluttet det historiske 3-3-oppgjøret mot Vinderen i mars 2008. Han fikk dessuten gult kort, og det er nettopp disse kortene Johannes Blåsternes gjerne huskes for, ettersom han senere er blitt kåret til Årets råtass seks ganger, blant annet i fem sesonger på rad.

Blåsternes' føtter kan riktignok mer enn å takle, de kan også slå de mest presise pasninger eller frispark. Den nå 29 år gamle midtbanespilleren, som spilte barnefotball på Korsvoll frem til han flyttet til Stavanger på ungdomsskolen, og siden tilbake til Oslo da han nådde senioralder, har alltid briljert med sin kreativitet de gangene han ikke har hatt karantene. Han ble blant annet toppscorer i serien i 2012, riktignok med tre mål.

Ved siden av fotballen har Blåsternes utdannet seg til å bli skuespiller og vunnet Revyprisen to ganger, men mange husker ham kanskje fortsatt fra tiden som glad amatør på bydelens scener.

Les mer: Juleshow på Korsvollhuset

Blåsternes var i en årrekke et fast innslag på C-lagets midtbane, og han er fortsatt nummer 4 på adelskalenderen med sine 159 kamper. I fjor sommer forlot han dessverre Oslo og Korsvollbanen igjen, og drakt nummer 8 ble midlertidig fredet til han kommer tilbake. Hvorfor dro han? Og hva husker han best fra tiden på Korsvollbanen? I kveld er han endelig tilbake på banen når C-laget møter Ready 3, og derfor sier vi:


Hei, Johannes Blåsternes! Velkommen tilbake til Korsvollbanen! Hvorfor slår vi Ready 3?
Fordi jeg er tilbake i byen og skal banke inn minst to mål.

Hva blir resultatet?
6-5.

Hva er årsaken til at Korsfarerne ikke ser deg på Korsvollbanen så ofte nå for tiden?
Jeg fikk jobb i Kristiansand i fjor sommer, så nå er jeg skuespiller på Kilden Teater. Jeg var på prøvespill hos Start før sesongen, men de sa jeg var i for dårlig form og hentet Nigel Reo-Coker istedenfor. Han har jo spilt mye fotball i det siste...

Men kan det hende at Start har et poeng? Du har tross alt ikke spilt for C-laget siden 1-9-tapet for Håvard Sæles utvalgte 25. juli i fjor.
Nei. Hvis man vil utnytte mine kvaliteter fullt ut, så må jeg få stå i ro i midtsirkelen og strø baller. Dessuten har jeg spilt fotball på Sørlandet også. Sist jeg spilte var med et oldboyslag. Jeg kom da det var en halvtime igjen av treningen, men det var nok til å kaste opp etterpå. 

Når man ser på statistikken din for C-laget, er det et par andre kvaliteter man biter seg merke i også. På 159 kamper mellom 2008 og 2016 sanket du 71 gule og syv røde kort. Hvordan forklarer du det?
Det er veldig mange dårlige dommere i Oslo fotballkrets og jeg tror mange vil støtte meg når jeg sier at jeg ikke spiller mer grisete enn andre!

Mener du at dommerne i Oslo har vært ute etter deg? 
Ja, definitivt! Jeg har fått minst ti gule bare av Sauron, og han er jo faktisk blind på det ene øyet. Det sier sitt. Og Mølmen, han er verst av alle... Jeg kan være enig i at kanskje fem-seks av de gule kortene var riktige, men resten er bare tøys. 

Bare tøys?
Okei, nå som det har gått litt tid kan jeg innrømme at det røde mot Heming 2 i 2008 var helt greit. Jeg husker at jeg tok sats og hoppet, og det neste jeg husker er at jeg sitter inne i garderoben, så det var vel helt greit.

Ja, det var vel det. Onde tunger vil for øvrig ha det til at du har fått et par kort med vilje også. Vil du bekrefte eller avkrefte disse ryktene?
Ja, det er faktisk sant. I en kamp på Ekeberg løp jeg etter en dommer og skjelte ham ut for å sette rekord i antall kort. Men han var faktisk helt elendig så jeg synes det var greit. Vi tok en burger sammen etterpå.

Spiste dere faktisk burger?
Hehe, nei, det er bare oppspinn. Jeg fortsatte å klage etter kampen.

Selvfølgelig gjorde du det... Så du har ikke noe godt å si om dommerne?
Jo, jeg er overbevist om at noen av dommerne liker meg. Han fra Ålesund, og Dag Jørgen, som alltid dømte treningskampene våre før. Og ikke minst min gode venn Abbas, som riktignok blander meg og Jahrmann.

Tilbake til skuespillerbakgrunnen din. Har du noen gang fått bruk for knep og triks du lærte ved Teaterhøgskolen?
Jeg er veldig god til å få frispark i hodedueller midt på banen. Det er bare å hoppe litt fremover og lage en liten lyd som om man blir dyttet i ryggen. Det er fint, for da kan man flytte opp laget og legge inn. Men jeg har også skadet meg i forsøk på å filme meg til straffe, jeg må ærlig innrømme det.

Vi har snakket mye om kortene som gjorde at du vant Råtassen-prisen i 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014, men la oss ikke glemme at du står med 34 mål også. Trives du egentlig best offensivt?
Jeg har fått mye defensivt ansvar på Korsvoll C, og etter å ha spilt med Fredrik Løland og andre vinger som ikke akkurat beiner hjem, har jeg påtatt meg det ansvaret selv også, men jeg liker altså å være med fremover. Hvis formen tillater det ønsker jeg å bidra i begge ender av banen! 34 mål er bra, men jeg skulle likt å se statistikken over hvem som er nest nest sist på ballen før scoring også, for der tror jeg ingen i C-lagets historie kan slå meg.

Hva er dine beste C-lagsminner?
Jeg har opplevd så mye! Vi har enkeltepisoder som seiersmålet til nevnte Løland borte mot Haslum 2 i 2009, for øvrig etter assist fra meg. Gleden etter kampen der ute glemmer jeg aldri! Personlig har vi noen av målene mine, som da vi var i ferd med å tape rekordstort mot Oldenborg 2 og vi satte inn en skadet Falch i joggesko og joggebukse og jeg ble lurt innpå etter å ha tatt et par pils. Da scoret jeg på en nydelig heading. Ellers har vi selvsagt målet fra midtbanen borte mot Lokomotiv Oslo 2 i 2012.

Stopp en halv, er du helt sikker på at det var fra midtbanen?
Ja! Det var faktisk i krysset og nesten fra midtbanen. Det var faen ikke 25 meter, som det står i referatet! Gi meg lagoppstillingen, så skal jeg ringe rundt og få folk til å bekrefte dette vakre målet.

Greit, tilbake til de beste minnene. Hva annet vil du trekke frem?
Den sterke lagseieren mot Lindeberg i 2011 står høyt! Da var vi gode. Et annet godt minne er Korsfarerne med bluss i serieåpningen mot VSF samme år. Det er kanskje det beste minnet av dem alle. Da seiersmålet kom hadde jeg akkurat gått av, men det var så digg. Korsfarerne fortjener hyllest, de har faktisk stått og ropt på Lissa, det er det kuleste kallenavnet jeg har fått.

Hva var egentlig bakgrunnen for Lissa-navnet?
Pasninger rett på lissa til folk!

Så det har ingenting med en glatt sveis og et hårbånd å gjøre?
Jo, det var kanskje en strikk der, men jeg velger å tro at navnet hadde flere betydninger.

Apropos glatt sveis og å tøye strikken; du var lenge medlem av den beryktede festkomiteen. I den grad du husker noe av det, må vel det ha gitt noen gode minner også?
Alle lagfestene har vært veldig hyggelige! Å være sammen med folk utenfor banen er alltid gøy og har bydd på noen herlige enkeltepisoder, som da Andersson sto med gul vest utenfor et utested og var umulig å få kontakt med, eller da vi endte opp på det skitne karaokestedet i Trondheimsveien som er stamstedet til Jon.

Og da gikk det hardt for seg?
Ja. Jeg må få lov til å nevne Olsen også. Å se ham prøve å sjekke damer er noe av det morsomste jeg vet om. Det er fryktløst og har vel sin sjarm, men herregud så pinlig det kan være. Jeg tror kanskje han har lyktes én gang i C-lagets historie.

Man kan ikke alltid lykkes, ei heller på banen. Hva er ditt verste C-lagsminne?
Det har vært mange grufulle kamper, så det vanskelig å velge. Det svir å tenke på at vi kjempet om opprykk til 5. divisjon, men så kunne vi nesten ikke stille lag ute ved IKEA der. Det jævlige været og ti fungerende spillere, så fikk vi bare 1-1 mot Furuset. Det pinligste øyeblikket var derimot da vi ledet med 5-6 mål mot Dinamo Damefallet og jeg skulle klarere med brasse i egen 16-meter. Det endte med at jeg brakk armen.

Drømmelag bestående av spillere fra C-laget?
Jeg sliter med å komme med på andres drømmelag, og har dessverre karantene på mitt eget også. Det må bli en 3-2-3-2-formasjon, formasjonen trener Falch og jeg utviklet en sen kveld da vi bodde hos Reimo AS i Bjerregaards gate, og som nesten tok oss til 5. divisjon. Laget ledes av Terje og ser slik ut:

Vegard Brekk

Christer Bohlin - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter

Peder Nævestad - Håkon Bånerud

Fredrik Løland - Eirik Tarberg - Marius Andersson

Mathias Falch - Espen Schjerven

Innbyttere er Andreas Kjelstrup, Bernt Foss, Ole Olesen, Magnus Jahrmann, Greger Svenn (reservekeeper), Erik Nordby og Jostein Eidem. Åsmund "Melvinho" Aarrestad lager kampmat til alle, en kyllinggryte med pasta og cheddarost, og vi rykker opp hvert år.

Det laget hadde utvilsomt gjort det bra! Normalt spør vi ukens utvalgte om hvilken fotballspiller han vil sammenligne seg selv med, men denne uka gjør vi en liten vri. Ser du noen likheter mellom en rollefigur som for eksempel Sakfører Krogstad og deg selv som fotballspiller?
Nei. Jeg vil si at Peer Gynt er en bedre sammenligning. Folk tror at han bare er en som lyver mye, men han er en drømmer. Og fotballspilleren og mennesket må få lov til å drømme. Det er en god ting. Jeg skyter mye fra distanse, men det er ikke alltid den går i krysset. Det er ganske sjelden, men det hender. Og så kan det hende at skuddet var fra litt lenger hold når jeg kommer hjem og skal fortelle om det, men det må jo være greit. Peer representerer også drømmer og fantasi som de fleste mennesker begraver i seg selv. Det må være lov å la seg rive med i andre virkeligheter, og det er vel det fotballen handler om, både for spillere og Korsfarere?


Johannes Blåsternes har følgende tips for 5. serierunde:  
Alna - Østerdølenes (H)
Korsvoll - Ready 3 (H)
Frisk Asker - Rufus (H)
Grüner 3 - Nordstrand 3 (B)

Frigg 5 - Huk endte 3-3 torsdag kveld.

Slik gikk det forrige gang vi sa Hei, før 3. serierunde. Greger Svenns tips i parantes:  
Alna - Ready 3 2-9 (B)
Frisk Asker – Nordstrand 3 2-3 (U)
Rufus - Østerdølenes 3-3 (U)
Gøy-Nor 2 - Huk 1-1 (B)
Korsvoll – Frigg 5 2-1 (U)

Svenn traff med 2/5 tips.