Huk - Korsvoll 5-4 (2-2)

Bygdøhus, 3.5.2017
4. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Yassir Azagagh, Teisen.
Tilskuere: 6.

Mål:
        1-0: Huk (23.)
        2-0: Huk (29.)
        2-1: Johan Dolve (33.)
        2-2: Andreas Kjelstrup (38.)
        3-2: Huk (54.)
        4-2: Huk (59.)
        4-3: Jon Edmunn Sæter (82)
        5-3: Huk (89.) 
        5-4: Jon Edmunn Sæter (90.)

               

Gule kort: Espen André Rødnes og Greger Svenn, Huk 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Olav Olseng - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter - Greger Svenn

Halvor Sæter - Magnus Olsen - Magnus Jahrmann

Johan Dolve - Andreas Kjelstrup - Espen André Rødnes

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Lars Eriksen, Mathias Falch, Lars Gjesvik, Thomas Ingebretsen, Ole Olesen og Erlend Rognes.

 

 

 Liten: Bygdøhus er utrolig trang, og cornere slås så å si fra 16-meter-streken.


 

 

Kaos på trang bane

Årets første serietap kom på verdens minste bane.

Utgangspunktet var enkelt foran den fremskyndede seriekampen borte mot Huk - med seier ville vi være serieledere for første gang siden vi kunne feire vårt andre og foreløpig siste opprykk og seriegull i september 2009. Ville vi takle presset? Utfallet ble avslørt allerede i ingressen, men les gjerne videre for å forstå hva som gikk galt.

La oss starte med banen. Bygdøhus er med sine 90 x 46 meter en av landets minste 11er-baner. Korsvollbanen er til sammenligning 105 x 67. Bygdøhus' areal er altså omtrent 60 prosent av Korsvollbanen. For å sammenligne med noe vi alle har et forhold til, jordkloden, så er det sånn at jordas overflate består av omtrent 70 prosent vann. Når vi tenker på hvor mye fint og hvor mye av tiden vår vi tilbringer på de siste 30 prosentene, er det ikke rart at kamper på Bygdøhus blir temmelig spesielle.

En ting er det at banen var 60 prosent av normal størrelse, verre var det at vi så ut til å spille på 60 prosent fra start.

Vi gikk som vanlig ut i 4-3-3, men forsøket på å spille kort og raskt mislyktes totalt. Fremover var vi stillestående, bakover ble vi liggende altfor lavt. Etter en fomlete åpning begynte vi å vende oss til forholdene da nærmere 20 minutter var spilt, og i løpet av to raske angrep kom både Magnus Jahrmann og Espen André Rødnes alene mot mål. Begge skjøt rett på keeper.

Etter en tam åpning skjedde det plutselig mye. Hallvard Barbogen hadde en fin dobbeltredning i det 22. minutt, men minuttet etter tok Huk ledelsen. Oscar Karlsrud hadde både tid og rom, men han slo ballen rett i beina på en motstander, som løp gjennom og scoret.

Seks minutter senere slet vi med å klarere, mistet ballen på 18 meter, før vi rygget inn mot straffemerket og lot en Huk-spiller gå upresset inn i 16-meteren, slik at han kunne sette inn 2-0 med fem blåkledde tilskuere rundt seg.

De håpløse baklengsmålene fikk frem vinnerviljen vår, i alle fall for en kort stund, og inn mot pause klarte vi å hente inn Huks ledelse. Først fikk Ole Olesen slått ballen via en Huk-spiller og inn til Johan Dolve, som scoret i sin andre kamp på rad. Syv minutter før pause kom utligningen. Lange innkast er farligere enn cornere på denne banen, og trofaste fans vil kanskje huske at Ola Gilens første mål i Korsvoll-drakt kom da en sløv dommer godkjente at et av innkastene hans gikk rett i mål. I dag var det Olesen som sto for våre kast, og Erlend Rognes fikk forlenget et av disse videre til Andreas Kjelstrup, som lirket inn 2-2 ved venstre stolpe. En psykologisk viktig scoring, eller kanskje ikke?

Vi åpnet andre omgang med et par tidlige angrep, og det så ut til å kunne gå vår vei. Når så Huk scoret på frispark via tverrliggeren og muligens også ryggen til keeper Barbogen i det 54. minutt, forsvant alt som minnet om bra spill. Fem minutter senere var Huk på ny oppe i en tomålsledelse, denne gangen etter at de slo ballen over mot høyre, der ballføreren ikke bare fikk to, men tre mann på seg, slik at høyrekanten deres ble liggende helt fri. Kanten fikk selvsagt ballen og scoret.

 

 

 

Tomålsscorer: Jon Edmunn Sæter, dagens kaptein, scoret to mål mot slutten av kampen.La oss spole fremover til de siste åtte minuttene, slik at vi raskest mulig kan få denne kampen ut av verden. I det 82. minutt kjempet Jon Edmunn Sæter i en duell inne i feltet, før ballen gikk via diverse Huk-spillere og i mål. Nå skulle vi ta dem! 

Jon Edmunn Sæter fikk en ny scoring avblåst to minutter senere, og i stedet for 4-4 punkterte Huk kampen med en scoring etter hjørnespark tre minutter før full tid. Assistert av lillebror Halvor klarte eldstebror Sæter å banke inn en ny redusering på overtid, men det var for sent.

En elendig kamp var over, og det var ikke rart at det ikke ble poeng denne onsdagen. Årets første serietap var et faktum. Vi brukte altfor lang tid på å vende oss til den trange banen, og vi klarte aldri å slå mer enn to eller tre pasninger på rad før vi mistet ballen. Det er fint lite å ta med seg fra denne matchen, så vi lar det være med det og ser fremover mot neste seriekamp, fredag 12. mai klokken 20.15 hjemme mot Ready 3. 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Kun én pølse til utdeling etter årets første serietap. Robert Erlandsen og Jonas Gjesvik var nærmest pølse fordi de tok bussen ut for å se denne nitriste forestillingen.

5 pølser - ingen
3 pølser 
- ingen.
2 pølser 
-ingen.
1 pølse - Jon Edmunn Sæter. Defensivt er hele laget ganske håpløst, men midstopper Jon Edmunn Sæter belønnes med en pølse for sine to scoringer. Får i tillegg et mål annullert, alt dette i løpet av de siste ti.

 

Tabell etter 4. serierunde:
Huk fikk sin første seier for året og fikk dermed kontakt med resten av lagene i avdelingen. Frigg 5 mistet serieledelsen da de tapte hjemme for nå tredjeplasserte Frisk Asker, mens Ready tok over førsteplassen etter en ny storseier, denne gangen 5-2 over Gøy-Nor 2. Sammen med Rufus ser sistnevnte ut som nedrykkskandidater. Rufus tapte nemlig 2-6 for Nordstrand 3, som dermed snek seg forbi oss. Grüner 3 gikk på sitt første poengtap da de spilte noe så sjelden som 0-0 mot Østerdølenes, men de lilla er fortsatt ubeseiret og kan ta over ledelsen, ettersom de står med en kamp mindre spilt. Alna hadde spillefri og ligger dermed fortsatt nest sist.

 

 

1. Ready 3 3 1 20-10
9
2. Grüner 3 2 1 0 8-3 7
3. Frisk Asker 2 1 1 12-9
4. Frigg 5 2 0 2 15-5 6
5. Nordstrand 3 2 0 1 11-7 6

6. Korsvoll

1 2 1 10-10 5
7. Østerdølenes 1 2 1 8-10 5
8. Huk 1 1 2 9-10 4
9. Alna 1 0 2 4-14 3
10. Gøy-Nor 2 0 2 2 5-16 2
11. Rufus 0 1 2 6-14 1