Korsvoll - Frigg 5 2-1 (1-0)

Korsvollbanen, 28.4.2017
3. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Ahmed Mohamed Moalim Abdulle, Lyn.
Tilskuere: 4.

Mål:
        1-0: Johan Dolve (19.)
        2-0: Magnus Olsen (64.)
        2-1: Frigg 5 (86.)
               

Gule kort: Erlend Rognes, Frigg 5 3 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Olav Olseng - Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter

Halvor Sæter - Didrik Aamnes - Magnus Olsen

Johan Dolve - Andreas Kjelstrup - Erlend Rognes

Innbyttere:
Mathias Falch, Espen André Rødnes og Greger Svenn.  

 

 

 Godt forsvar: Thomas Ingebretsen, Olav Olseng, Oscar Karlsrud og resten av forsvaret spilte meget bra mot Frigg 5.


 

 

Glimrende lagseier mot Frigg 5

Sterk innsats i alle lagdeler sikret årets første trepoenger.

Frigg 5 kom til fredagens kamp som ubeseirede serieledere med tolv scorede mål og null baklengs på de to første kampene, men på Korsvollbanen møtte de sine overmenn. Samtlige gamblere satte sparepengene sine på 2-2 da bortelaget reduserte fire minutter før slutt, men omsider klarte vi å holde unna i sluttminuttene, og dermed kunne vi juble for en fortjent og etterlengtet seier.

I motsetning til i de første seriekampene, der vi scoret tidlig, var det Frigg 5 som kom best i gang på aprils siste fredag. De fikk ha ballen en del, og et par skumle vingtyper forsøkte seg på et par triks og avslutninger Hallvard Barbogen heldigvis hadde full kontroll på.

Det tok ganske nøyaktig 17 minutter før vi klarte å etablere vårt første angrep, og da vi først klarte det, var det et angrep av den vakre sorten. Vi lot ballen gå fint fra forsvaret, før indreløperne Halvor Sæter og Magnus Olsen flyttet spillet vårt fremover i banen i høyt tempo, for så vende over til Johan Dolve, som hadde en kvart bane for seg selv ute på høyrekanten. Det ble ikke scoring i det som sannsynligvis var kampens fineste angrep, men to minutter senere fikk vi full uttelling.

Didrik Aamnes ble holdt kraftig idet han lurte et par Frigg-spillere inne på egen halvdel, men han kom seg løs før dommeren rakk å blåse, og fikk slått en nydelig stikker opp mot Dolve. Vinden påvirket ballbanen, men høyrekanten vår hentet seg inn og rakk den omtrent samtidig som keeper et stykke utenfor 16-meteren. I sammenstøtet mellom dem smalt ballen i Dolves fot, før den føk til værs og vred seg inn i mål med en merkelig bue. 1-0!

Resten av omgangen jobbet vi godt over hele linja. Et par nye løp ute på kanten endte med hjørnespark, som fort kunne blitt farlige. Frigg 5 hadde også et par skudd, men de slet med å treffe rent og mellom stengene.

Etter pause fortsatte vi i samme spor. Vi sto godt når vi ikke hadde ballen, og Frigg 5 ble presset til å slå langt eller trille bakover. Midtbanespillerne løp utrettelig, mens forsvaret hadde god kontroll på gjestenes angripere. 

Magnus Olsen hadde flere gode cornere denne kampen, en ble blant annet headet i tverrliggeren av Thomas Ingebretsen, mens en annen hadde retning for mål da den ble klarert i siste liten. Den dårligste innsvingeren var faktisk den som til slutt endte i nettet, for i det 64. minutt gikk Olsens forsøk via en klønete forsvarer og i mål til 2-0.

Nå begynte det å haste for Frigg 5, men samtidig som de sendte folk frem, etterlot de mer rom til oss. På et punkt ble vi spilt ganske lave, men vi klarte å heve oss mot slutten, og de fire tilskuerne som på dette tidspunktet hadde gått hjem, ville nok sagt at vi var like nær 3-0 som de var en redusering. 

Espen André Rødnes, kveldens bursdagsbarn, hadde en grei avslutning fra 18 meter, mens Halvor Sæter kom litt for sent på en ny corner, ellers hadde vi et par småsjanser. Frigg 5 skapte omtrent det samme, men fire minutter før full tid fikk de reduseringen de jaktet på.

Vi var på vei ut etter etter en dødball, da ballen ble slått inn igjen i feltet. Vi ble stående å se på og trodde ballen var på vei ut, men en av bortelagets spisser hadde sneket seg ned mot linja, der han headet tilbake til spissmakkeren sin, som dermed kunne score et av karrierens enkleste mål. 

Det sto 2-1, men i stedet for å bli rammet av frykten for en ny 2-2-kamp, steppet vi opp enda et par hakk. Gang på gang ble Friggs forsøk stoppet høyt i banen. Vi hadde flere muligheter til å kontre inn 3-1 - nærmest kom vi etter et Oscar Karlsrud-raid, der keeperen til slutt fikk slått Mathias Falchs avslutning ut til corner. Da ble bortelagets frustrasjon tydelig, for Erlend Rognes ble regelrett sparket ned da han forsøkte å holde ballen nede ved hjørneflagget. Dommeren nøyde seg utrolig nok med gult kort.

Frigg 5 klarte å få en siste ball inn i feltet vårt, og i et herlig kaos og sammensurium av armer og bein kunne det garantert blitt blåst begge veier idet bortelaget måket på uten å treffe annet enn blåkledde. Vi sto imot den siste Frigg-offensiven, fløytesignalet gikk, og vi kunne juble for en deilig lagseier. Hardt arbeid betaler seg, og nå kunne vi innkassere tre poeng, noe som var usedvanlig viktig om vi ikke skulle miste kontakten med tetlagene.

Til uken møter vi Huk i en fremskyndet kamp på Bygdøhus onsdag 3. mai. Avspark er klokken 20.30.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Det er ikke lett å dele ut pølser når hele laget presterer såpass bra. Alle var gode og gjorde det de skulle, men enkelte spillere gjorde seg fortjent til en ekstra oppmerksomhet i form av en eller flere pølser.

5 pølser - ingen
3 pølser 
Halvor Sæter og Magnus Olsen. Ingen løper mer enn de to herrene Sæter og Olsen. Førstnevnte er virkelig overalt, mens sistnevnte også bidrar med presise dødballer.
2 pølser 
- Oscar Karlsrud. Spilleren som endelig har fått sansen for å spille kamper er sikkerheten selv i forsvaret.
1 pølse - Jon Edmunn Sæter. Gir alt i kampen om hver eneste ball og viser enorm vinnervilje. Brølet i siste sekund da Frigg 5 presset som verst er verdt en pølse alene.

 

Tabell etter 3. serierunde:
Det begynner å bli jevnt i 8. divisjon avdeling 4. Samtlige lag har tatt poeng allerede etter tre serierunder, noe som er uvanlig. Frigg 5 er fortsatt serieledere til tross for tapet på Korsvollbanen, mens vi klatret opp i ryggen på tettrioen. Grüner 3 har riktignok fortsatt muligheten til å stå med tre strake seiere, ettersom det var deres tur til å ha spillefri denne runden. Andreplasserte Ready 3 hevet seg etter forrige rundes stortap for nettopp Grüner 3 da de knuste Alna 9-2 på bortebane, og avdelingens mestscorende lag er dermed oppe på 2. plass. Alna befinner seg på nedre halvdel, like foran Gøy-Nor 2 og Huk som spilte 1-1, samt Rufus, som kapret sitt første poeng for året da de klarte 3-3 mot laget på 6. plass, Østerdølenes. Nordstrand 3 tok i likhet med oss sin første trepoenger for året da Frisk Asker ble slått 3-2.

 

1. Frigg 5 2 1 13-2
6
2. Ready 3 2 0 1 15-8 6
3. Grüner 3 2 0 0 8-3
4. Korsvoll 1 2 0 6-5 5
5. Frisk Asker 1 1 1 9-7 4

6. Østerdølenes

1 1 1 8-10 4
7. Nordstrand 3 1 0 1 5-5 3
8. Alna 1 0 2 4-14 3
9. Gøy-Nor 2 0 2 1 3-11 2
10. Huk 0 1 2 4-6 1
11. Rufus 0 1 1 4-8 1