Korsvoll - Frisk Asker 2-2 (2-0)

Korsvollbanen, 21.4.2017
2. serierunde, 8. divisjon avdeling 4
Dommer: Diyar Duydu, Nordstrand.
Tilskuere: 42.

Mål:
        1-0: Mathias Falch (7.)
        2-0: Mathias Falch (28.)
        2-1: Frisk Asker (80.)
        2-2: Frisk Asker (90+1)
               

Gule kort: Thomas Ingebretsen, Frisk Asker 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Jonas Gjesvik

Robert Erlandsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Greger Svenn

Jostein Eidem - Didrik Aamnes - Adrian Aamnes

Johan Dolve - Mathias Falch - Erlend Rognes

Innbyttere:
Leiv Jørgen Bakkerud, Lars Eriksen, Lars Gjesvik, Oscar Karlsrud, Olav Olseng, Gunnar Sjølie og Halvor Sæter.  

 

 

 Ny uavgjort: Adrian Aamnes gjorde det bra på midtbanen, men det holdt ikke til mer enn ett poeng denne serierunden heller.


 

 

Syk kollaps mot Frisk

Vi styrte mot en fin 2-0-seier, men slapp inn to mål de siste ti minuttene.

Hørt det før? Årets første hjemmekamp i serien fortsatte i samme spor som flere av de foregående kampene, og det ble til slutt bare ett poeng mot Frisk Askers nystartede seniorlag.

Sett under ett var det helt greit at vi delte poengene, men om vi ser på kamputviklingen, føles det bittert å ikke stå igjen med tre poeng.

For etter en god oppvarming var det vi som kom best i gang denne kalde aprilfredagen. Det var knapt spilt syv minutter da Erlend Rognes, som hadde lovet både mål og assist før kampen, spurtet oppover venstrekanten og prøvde å holde første del av løftet sitt. Skuddet gikk rett på bortelagets burvokter, men foran mål kastet Mathias Falch seg frem foran en forsvarer og bredsidet ballen til venstre for keeper og i mål til 1-0.

På forhånd fryktet vi Frisk Askers angripere med erfaring fra naboklubens Askers andrelag, men det var i stedet slurvete forsvarere som stjal oppmerksomheten det første kvarteret. De nevnte angriperne presenterte seg deretter med et farlig angrep, men forsvaret vårt var flinke til å komme tett oppi de raske motstanderne, og spesielt Thomas Ingebretsen utmerket seg med utsøkte taklinger og gode valg.

 

  

Første gule: Thomas Ingebretsen pådro seg vårt første gule i årets serie etter en tøff duell mot Frisk Askers spiss, som også fikk se det gule.Ellers slet Frisk Asker med å treffe mål de gangene de kom til skudd. Det var i det hele tatt en sjansefattig omgang, og dermed var det kanskje bare naturlig at 2-0-scoringen nærmest kom ut av ingenting. For i det 28. minutt slo Adrian Aamnes ballen inn mot 16-meteren. En midtstopper headet ballen opp og mot eget mål, der Falch havnet i duell med en annen forsvarer, som la seg over skuldrene hans. Falch vred seg unna og fikk vendt opp mot mål, der han med ett befant seg omgitt av oransjekledde. Med en rask tupp med høyrebeinet fra spiss vinkel fant han en ørliten åpning mellom den høyre stolpen og keeper, og ballen gikk i mål til 2-0.

Et stadig mer frustrert bortelag slet med å svare, og det smalt etter hvert godt i flere av duellene. I andre omgang brukte bortelaget mer av denne energien til å koble et bedre grep om kampen i jakten på en redusering. Når vi så klarte å stå imot presset de første 10-15 minuttene av omgangen, burde vi kunnet utnytte gjestenes irritasjon over manglende uttelling. Det klarte vi ikke, selv om Lars Eriksen jobbet og løp etter alle baller, for han ble litt for ofte alene på topp.

Midtbanen begynte også å kjenne kjøret - og kulden, som til slutt førte til at Adrian Aamnes måtte kaste inn håndkleet og heller finne seg et varmt pledd.

Kulden så derimot ikke ut til å prege dagens publikum, 42 i tallet, for da det ble kjent at Skam-William spilte på Frisk Asker, tvang et titalls ungdommer seg inn på indre bane for å få et glimt av helten sin, og det ble etter hvert ganske bråkete rundt innbytterbenkene. Bråk ble det også på banen, for det fortsatte å smelle i duellene, og dommeren mistet oversikten. Flere kort burde blitt delt ut til begge lag, og et var også på vei ut av dommerens lomme og klart for å bli delt ut, men dommeren trakk seg da han så at det var Frisk-spilleren som hadde gult fra før som var synderen.

Ti minutter før slutt kom Frisks redusering. Fortjent ut fra spill og sjanser i andre omgang, men like fullt surt. Vi så ut til å holde unna, men så i kampens siste angrep, kom utligningen fra en superinnbytter som plutselig dukket opp og befant seg i det som flere mente var en klar offsideposisjon og satte ballen i mål.

En ny kollaps var et faktum, og to nye poeng var tapt. Det var for så vidt verre å rote bort seieren i serieåpningen, for Frisk Asker var et langt bedre lag enn Gøy-Nor 2, og de fortjente som sagt poenget, men når man leder 2-0 til det gjenstår ti minutter, føles uavgjort som et tap.

En god oppvarming ga nok en god start, neste gang må vi passe på at vi beholder konsentrasjonen også etter pause. Til slutt tar vi med oss at Gunnar Sjølie gjorde comeback i denne kampen, og at Jostein Eidem fikk sin 100. match for C-laget - en bragd han feiret med en velfortjent bot for forsentkomming og ellers meget bra og oppofrende spill på midtbanen.

Om en uke er det klart for ny seriekamp, og også denne gangen skal vi i aksjon på Korsvollbanen. Da møter vi Frigg for tredje år på rad, og i år er det klubbens femtelag, og årets foreløpige serieleder, som står for tur. Avspark er 20.15.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

En fra hver lagdel belønnes med pølser etter årets andre strake 2-2-kamp, den tredje på rad i serien om vi teller med serieavslutningen i fjor.

5 pølser - ingen
3 pølser 
Thomas Ingebretsen. Stopper det meste av gjennomløp langs bakken og vinner dueller både langs bakken og i luften. Praktfullt forsvarsarbeid.
2 pølser 
- Mathias Falch. Scorer på de to sjansene han får og skaper det andre målet helt selv. Forlater banen etter en halvtime i tro om at han har avgjort kampen.
1 pølse - Jostein Eidem. Løper lengst av samtlige på banen, og det attpåtil i sin 100. kamp. 

 

Tabell etter 2. serierunde:
To lag står med full pott etter to runder - Frigg 5 tok en overbevisende 8-0-seier over Gøy-Nor 2, og serielederne har dermed fortsatt til gode å slippe inn mål i årets serie. Grüner 3 har også seks poeng, etter at de nedkjempet Ready 3 hele 5-1. Vår motstander denne runden, Frisk Asker, har lagt seg til rette på den siste medaljeplassen, foran nevnte Ready 3, Østerdølenes og Alna. De to sistnevnte tok nemlig begge årets første seiere med henholdsvis 3-2 over Nordstrand 3 og 2-1 over Huk. Huk er dermed eneste lag med to tap, ettersom Nordstrand 3 og Rufus begge har stått over en serierunde i årets ellevelagsliga. 

 

1. Frigg 5 2 0 12-0
6
2. Grüner 3 2 0 0 8-3 6
3. Frisk Asker 1 1 0 7-4
4. Ready 3 1 0 1 6-6 3
5. Østerdølenes 1 0 1 5-7 3
6. Alna 1 0 1 2-5 3
7. Korsvoll 0 2 0 4-4 2
8. Gøy-Nor 2 0 1 1 2-10 1
9. Nordstrand 3 0 0 1 2-3 0
10. Huk 0 0 2 3-5 0
11. Rufus 0 0 1 1-5 0