Seriestartfestival 2017: Tabelltips

SERIESTARTFESTIVAL: Klokken 20.15 braker det løs på Abildsø kunstgress. Kan C-laget håpe på poeng mot Gøy-Nor 2? Her er tabelltipsene for 2017-sesongen.

 

 

Fest i vente? Blir det opprykksfest på Korsvollhuset i høst, eller blir det trøstepizza?

 

Nå starter 8. divisjon 2017, og som i fjor gir C-laget.com deg tabelltips fra en rekke eksperter på norsk breddefotball. Det kan være vanskelig å vurdere C-laget, men treningsoppmøtet har vært godt i oppkjøringen, og det har til og med vært opp mot 18 mann i kamptroppene. Det vitner om et glødende engasjement og en ivrig gjeng, selv om resultatene ikke alltid har gått C-lagets vei til nå i 2017.


Vinterens treningskamper:

22.1: Korsvoll - Korsvoll D 1-2 - Tafatt start på 2017
27.1: Grüner 3 - Korsvoll 2-0 - Tung fredagskveld på Dælenenga
3.2: Grüner - Korsvoll 3-2 - Overtidstap og ny nedtur mot Grüner 3
9.2: Korsvoll - Korsvoll B 3-1 - ... på det fjerde skal det skje
12.2: Korsvoll - Østlandskameratene 2-2 - Jevnspilt mot Østlandskameratene
17.3: Grüner 3 - Korsvoll 4-2 - Nytt tap på Dælenenga
26.3: Korsvoll - Akerselva 5-1 - Fem mål og seier over Akerselva
30.3: Bjørndal - Korsvoll 1-1 - Reddet uavgjort mot Bjørndal
3.4: Korsvoll - Dania 5-7 -Scoret fem, men slapp inn syv mot Dania

Hva tror ekspertene om C-lagets sjanser denne sesongen? Før vi tar for oss tipsene, er det verdt å ta en titt på opp- og nedrykksreglementet.

 

Opp- og nedrykksreglement

De seks beste lagene i 8. divisjon rykker opp til 7. divisjon. Avdelingsvinnerne rykker alltid opp, og ettersom det i år som i fjor er fire avdelinger, vil deretter de beste lagene rykke opp i et så stort antall som trengs for å fylle opp seks lag. Ved ledige plasser i 7. divisjon - etter at de seks beste lagene har rykket opp - gis lag som skulle rykke ned anledning til å bli stående i 7. divisjon før lag fra 8. divisjon kan tilbys plass. 

LES MER: Vet du hvem C-laget møter i år? Seriestartfestival 2017: Årets motstandere

Neste år vil det i tillegg opprettes en 9. divisjon i Oslo fotballkrets. Samtidig skal 8. divisjon slankes, slik at den som divisjonene over består av 3 avdelinger á 10 lag. Ved seriestart befinner det seg 44 lag i 8. divisjon, noe som medfører at hele 14 lag vil måtte finne seg i å ta den tunge veien ned i 9. divisjon etter endt sesong. Det er foreløpig noe uklart hvordan dette løses, men det er naturlig å tro at man må ende blant de syv beste for å være sikret spill i neste års 8. divisjon.

LES MER: Hvem spiller for C-laget i år? Seriestartfestival 2017: Årets C-lagsspillere

I likhet med i fjor vil C-lagets skjebne også kunne bli påvirket av andre Korsvoll-lags prestasjoner. Det er lov å ha flere lag fra samme klubb på laveste nivå, men ikke høyere opp i systemet. Det betyr at kun ett Korsvoll-lag eventuelt kan spille i 7.divisjon og 8.divisjon neste år. Det er to utfall som vil medføre at to Korsvoll-lag kvalifiserer seg for samme divisjon (høyere enn 9. divisjon) neste år:

1. B-laget rykker ned fra 6. divisjon, samtidig som C- eller D-laget rykker opp fra 8. divisjon.

2. Både C- og D-laget blir værende i 8. divisjon, samtidig som det opprettes en 9. divisjon neste sesong. Et av lagene vil da flyttes ned i 9. divisjon.

 

Nordicbet spår bunnstrid

1.Huk

2.Grüner 3

3.Ready 3

4.Rufus

5.Gøy-Nor 2

6.Frisk Asker

7.Korsvoll

8.Østerdølenes

9.Frigg 5

10.Nordstrand 3

11.Alna

Nordicbets tips: Bookmakerne har mest tro på nynedrykkede Huk foran årets sesong, og oddsen på at de rødkledde vinner avdelingen er satt til 3. Like bak følger Grüner 3, som endte på 2. plass i 8. divisjon i fjor, som er gitt en odds på 4 for å bli seriemestere. Også Rufus (8. plass i 7. div.) og Ready 3 (5. plass i 8. div.) gis lav odds på å ta hjem seriegullet. Korsvoll er med en odds på 17 plassert midt på tabellen, mellom nykommerne i Frisk Asker og fjorårets avdelingskollega Østerdølenes. Vi merker oss også at laget som endte høyest i seriesystemet i fjor, nemlig Nordstrand 3 som kom på 6. plass i 7. divisjon, er gitt hele 30 i odds som serievinnere.

Har du troen på C-laget i år? Sats hus, bil og pensjonen din på seriegull hos Nordicbet!

 

 

 

Tidenes kamp: C-laget leverte tidenes fotballkamp i fjorårets avsluttende treningskamp. Analyseavdelingen tror de blå kan følge opp 12-0-seieren over Bislett i serien i år.

 

 

Analyseavdelingen tror på triumf


1.Korsvoll

2.Frisk Asker

3.Ready 3

4.Nordstrand 3

5.Grüner 3

6.Huk

7.Gøy-Nor 2

8.Alna

9.Frigg 5

10.Østerdølenes

11.Rufus

Thomas Ingebretsens tips: Etter å ha nilest all statistikk fra de siste sesongene, gjort analyser i samarbeid med Norsk Regnesentral, diskutert med Drillo og ha spådd i tarotkortene mine har jeg endt opp med at Korsvoll blir seriemestere 2017. Laget er nå akklimatisert til fredagskampene, fjorårets spiller Didrik Aamnes er blitt ett år eldre og Falch vil fortsette å øse inn mål. Det kommer imidlertid til å bli tøft, da unggutta i Frisk Asker vil holde følge helt til målstreken. Jeg tror også Ready vil by på tøff motstand, mens bookmakerne utvilsomt har undervurdert Nordstrand 3 som ser ut som et stødig lag. Lenger ned tror jeg Alna vil få et løft fra fjoråret, etter at de viste gode takter på høsten, mens Rufus vil få det tøft også i år.

 

 

 

Har skjebnen i egne føtter: Thomas Ingebretsen ser for seg en stor C-lagssesong, og han kan selv være med på å påvirke det endelige utfallet, ettersom han selv spiller midtstopper for C-laget, som går inn i sin 10. sesong.

 

 

Breddeentusiasten aner konturene av et kongeblått år


Øystein Hjelle Bondhus kjenner oslofotballen ut og inn. Han stiftet Wam-Kam, drev siden oslofotballen.com og har Oslo fotballkrets' tabellside som startside i alle nettlesere på alle enheter han besitter. Her er hans tips, og det er gledelig lesning for alle med Korsvoll-hjerte.

1. Korsvoll 3
Etter å ha sett to blad Aamnes i lagoppstillingen til årets første seriekamp var saken biff – dette blir Korsvoll og Korsfarernes år! Når de i tillegg har 8. divisjonsspillere av topp klasse, som Falch og Olsen, er himmelen grensen for de blå – gitt at de ikke ryker på for mange av Jan Sollands pølselunsjer.

2. Frisk Asker
Nystartede lag er ofte veldig gode, men det er unektelig ambisiøst å tippe et nystartet lag med så mange unge spillere så høyt som 2. plass. Dersom dette er en gjeng a la Stabæk 3, som startet med flere opprykk for noen år siden, kan tipset treffe. Likevel legger jeg ikke skjul på at hovedgrunnen til at de tippes så høyt er at de har William fra Skam på laget. Det skal sies at det samme argumentet også ble vurdert brukt for å tippe dem helt sist.

3. Ready 3
43 poeng på 22 kamper i 8. divisjon i fjor, og har et meget godt A-lag og en veldrevet klubb i ryggen. Vi slo dem to ganger med Wam-Kam i 2009, og da var de ganske gode. Kunne klatret på tabelltipset dersom de hadde hatt et norskspråklig klubbnavn – som f.eks. Klar Idrettsforening.

4. Gøy-Nor 2
A-laget til gjengen fra Göynemspor i Tyrkia har kommet seg helt opp i 4. divisjon, og klubben har mange gode spillere å ta av. 39 poeng på 22 kamper i fjor, men falt litt sammen mot slutten. Pluss for angrepsvillig fotball, minus for at det av og til koker litt over for (noen av) dem.

5. Grüner 3
Kjempet lenge om opprykk i fjor, og ble til slutt nummer to i sin avdeling. Litt usikker på hvor høyt nivået i den puljen var, og setter dem derfor bak Ready og Gøy-Nor. Kommer helt sikkert til å vinne mye hjemme på løkka.

6. Huk
Klubben med verdens minste elleverbane var vel ca. i 3. divisjon da jeg debuterte i Oslofotballen i 2008. Imponerte ikke i 7. divisjon forrige sesong, men som det A-laget de er kan det jo hende at de har hentet mye bra og satser på å ta turen oppover i systemet igjen. Har visst hentet Eidsmo fra Korsvoll, så da er de nok brukbare.

7. Nordstrand 3
Litt i samme situasjon som Huk forrige sesong – helt middels i 7. divisjon. Kan plutselig være å finne helt i toppen dersom det blir justeringer i hvem som spiller for hvilket Nordstrand-lag, men basert på fjoråret går de mot en sesong helt på det jevne. Det virker som om de mest talentfulle unggutta i klubben er å finne på Nordstrand 2, og da ender Nordstrand-bingoen min opp med en 7. plass.

8. Rufus
Tidligere en solid kameratgjeng som holdt høyt nivå, men laget skal ha skiftet «eiere» for noen år siden, og den nåværende gjengen slet i 7. divisjon i 2016. Vurderte å sette dem enda et hakk ned, men jeg kjenner en som spilte litt for Rufus for noen år siden, og han var både trivelig og knallgod. Det drar opp, noen fordeler må man ha når man er trivelig.

9. Frigg 5
Settes tredje sist. Har spilt mot Frigg 5, og da vant vi (Wam-Kam 2) stort. Selv kom jeg inn og gjorde comeback etter et røket korsbånd i den kampen, og holdt på å score. Jeg fikk en 45-pasning mot straffemerket, men fikk en dårlig førstetouch. Heldigvis fungerte den som en dragning forbi en rusende forsvarer, slik at det så ut som om jeg driblet ham elegant av – helt med vilje. Jeg rakk akkurat å se opp, og så Frigg-keeperen ligge famlende på bakken. Dermed sendte jeg av gårde et skudd mot det tilsynelatende tomme buret, bare for å bli nektet nettkjenning av en forsvarer som fløy gjennom lufta og blokkerte. Sorry Frigg 5, men slikt drar veldig ned når jeg setter opp tips! Hadde jeg fått score hadde dere vært nummer 1, ferdig snakka. En annen ting som drar ned er at den spillende treneren i den samme kampen feide ned keeperen vår to ganger og en forsvarer én gang, lenge etter at ballen var borte. Og så ble HAN sur. Slik kan man ikke holde på, så 9. plass er kanskje til og med litt høyt når man ikke er triveligere på banen.

10. Alna
Gamle Türk Genclik er ikke et veldig godt lag, og kommer nok til å slite i bunnen i år også. Enkelt og greit.

11. Østerdølenes
Dette tipset er ikke basert på sportslige prestasjoner, men på trivelighetsfaktor, akkurat som i fjor. Den kanskje verste enkeltopplevelsen min fra breddefotballen i Oslo kom mot Østerdølene, på grunn av én enkeltspiller. Han sparket ned en av våre spillere som hevn, rettet finger til spilleren han sparket ned og fortsatte slåssingen med alle Wam-Kam-spillere han var i duell med. Til slutt slo han selvsagt, etter at han skulle hatt fire røde kort, innlegget som førte til at Østerdølene vant kampen. Det skal sies at det drar opp at en Østerdølene-spiller kom gråtende bort til oss etter kampen og beklaget seg på vegne av idioten på laget sitt, men det holder likevel ikke til å få Østerdølene bort fra jumboplassen.

 

 

 

Trivsel: Sponsortipset vektlegger trivselsfaktoren og lagmoralen, C-laget må stå sammen om det skal bli en topplassering i år.

 

 

Sponsoren ser for seg en plass på øvre halvdel


Blink Logoservice har gått konkurs, men Bastian Fjeld tok seg likevel tid til å slenge inn et tips midt oppi alle søksmålene og avviklingen av det en gang velrennomerte logomakeriet.

1. Gøy-Nor 2

2. Grüner 3

3. Alna

4. Korsvoll

5. Frigg 5

6. Nordstrand 3

7. Østerdølenes

8. Frisk Asker

9. Ready 3

10. Rufus

11. Huk

 

Den tidligere sponsorens tips: Det blir veldig jevnt om plassene i bunnstriden og på midten av tabellen i årets sesong. Men vi har to overlegene favoritter på toppen. Gøy-Nor går av med 1. plassen med soleklar margin. Ingen mulighet for å bli slått, det blir bare tre tap denne sesongen. Korsvoll C må kjempe om æren på øvre halvdel med Alna og Frigg, og ender opp på midten mellom de to. Rufus kommer til å legge opp innen året er omme, men kommer da til å være nest dårligst med en 10. plass. Og Huk kommer til å kjempe med nebb og klør til ingen nytte.

Feilmargin: Disse resultatene har en liten feilmargin. Det kan hende at Korsvoll C kan gå forbi Alna, men da må mannskapet trekke tauet fra riktig side. Det er ikke plass til interne intriger innad i klubben og mellom lagkamerater. Hvis en lagkamerat faller, hjelp ham opp. Hvis en lagkamerat er tørst, gi ham din flaske. Hvis en lagkamerat gråter, gi ham trøst. Hvis en lagkamerat havner i trøbbel med motstanderen eller dommeren, vis hvem som er sjefen. Kjør, kjør, kjør! KJØR! KJØØØR!!!! KJØØØØØØR!!!!! KJØØØØØØØRR!!!!!!!!!!!!!