Seriestartfestival 2017: Årets C-lagsspillere

SERIESTARTFESTIVAL: I morgen kveld står det om poeng, men hvem skal sikre poengene for C-laget i år? Her er en oversikt over spillerne som innleder årets sesong.

 

 

Mange kjente fjes: Fjorårets utgave av C-laget poserer for fotografen før hjemmekampen mot Vålerenga 3 i fjor. De fleste er i stallen også i år.

 

 

Årets stall er ikke helt klar grunnet den rekordtidlige seriestarten, men her er en foreløpig oversikt over gjengen som skal ut i strid i 8. divisjon avdeling 4. Troppen vil kunne bli justert i løpet av de nærmeste ukene grunnet skadeproblematikk. Flere på denne listen er ikke med på en ukentlig basis, men det er i det minste en liste med spillerne som har fått utdelt draktnummer nå i april. Som den observante Korsfar og Korsfarer vil se, er det enkelte endringer fra de foregående sesongene. Betyr det nye drakter? Vi får se...

Fikk du med deg åpningen på Seriestartfestival 17? Les alt om årets motstandere her!

Troppen består per i dag av 28 spillere. Seks av spillerne er blant de ti øverste på adelskalenderen, og flere følger i sjiktet like bak. De 28 spillerne har til sammen 2234 kamper og har scoret 503 mål for C-laget. Det betyr at den gjennomsnittlige C-lagsspilleren 2017 har omtrent 80 kamper og rundt 18 mål for bydelens kuleste lag.

Christian Andersson er valgt til kaptein for andre år på rad. Didrik Aamnes og Jon Edmunn Sæter er visekapteiner. De tre har for øvrig alle blitt kåret til Årets spiller på C-laget i løpet av karrieren. Det samme har Jostein Eidem og Magnus Jahrmann, som også er i stallen.

 

C-laget 2017

#1 - Hallvard Barbogen (29 kamper/1 mål)
#2 - Greger Svenn (82/4)
#3 - Jon Edmunn Sæter (106/6)
#4 - Magnus Olsen (128/7)
#5 - Oscar Karlsrud (58/2)
#6 - Halvor Sæter (28/7)
#7 - Didrik Aamnes (35/6)
#9 - Mathias Falch (337/181)
#10 - Andreas Kjelstrup (169/50)
#11 - Martin Kloster (70/27) (i Trondheim halve vårsesongen)
#13 - Erlend Rognes (53/3)
#14 - Johan Dolve (43/10)
#15 - Espen André Rødnes (70/8)
#16 - Leiv Jørgen Bakkerud (75/2)
#17 - Gunnar Sjølie (57/1)
#18 - Vegard Enggrav (35/0)
#19 - Adrian Aamnes (21/12)
#20 - Olav Olseng (32/1)
#21 - Henrik Liland (16/17) (i Volda frem til høsten)
#22 - Christian Andersson (107/42)
#23 - Lars Gjesvik (54/7)
#25 - Robert Erlandsen (13/0)
#26 - Thomas Ingebretsen (63/5)
#28 - Jostein Eidem (99/31)
#45 - Marius Andersson (189/25)
#69 - Magnus Jahrmann (137/15)
#71 - Ole Olesen (44/15)
#99 - Lars Eriksen (84/18)

Fortsatt ettersøkt: Ola Gilen (21/8)


Kan årets tropp kjempe om opprykk? Tabelltipsene presenteres i siste del av årets Seriestartfestival!

Har du troen på C-laget i år? Sats hus, bil og pensjonen din på seriegull hos Nordicbet!

 

Nykommere

Flere av årets nykommere i troppen er gamle kjenninger. Greger Svenn (bildet under) var i stallen fra 2012 til og med 2013, før han fokuserte på bandy og basket. Sent i fjor høst fant spilleren som ble kåret til MVP i Internserien 2015 tid til fotball igjen, og i årets oppkjøring har den muntre backen også fått prøve seg i en mer offensiv rolle. Lars Gjesvik trenger heller ingen nærmere introduksjon. Stopperen var også i stallen i 2012 og 2013, men har fokusert utelukkende på den nevnte Internserien de siste sesongene. Nå er han tilbake for fullt.

 

 Med seg fra Rødt lag har de to forsvarerne fått med seg en annen rød stjerne fra bydelens gylne 90-årgang. Olav Olseng har lært mye om datateknikk i Trondheim de fem siste årene, og tilbake i Oslo håper han å få bruk for andre halvdel av det han lærte i barteland idet han entrer Korsvollbanen. Olseng er glad i kebab fra Bava (RIP) og spiller back (og trommer).

 

 

 To andre som har fullført studiene og flyttet hjem er Vegard Enggrav og Adrian Aamnes (bildet over). Begge vil fungere både som spillere og lagleger. Førstnevnte jobber i Østfold og vil naturlig nok ikke få med seg alt, men den Svensenga-fødte spilleren, som i ung alder fikk tilnavnet Silkefot, vil prøve å få med seg så mye som mulig. Adrian er storebroren til Didrik, og som tenåring var han en av spillerne som var med på å ta Korsvoll opp i 2. divisjon tilbake i 2005. Som 22-åring var han med på å ta C-laget opp i 6. divisjon i 2009. Når han først kan spille, kan kan spille hvor som helst på banen og score på frispark fra hvor som helst på banen, bare prøv på FM.

Mens flere av de ovennevnte dro ut av Oslo for å studere, dro Robert Erlandsen til byen for å studere. Tiden i Oslo har dessverre vært preget av lite fotball, men den ballsikre backen trente et Ready-lag for et par år tilbake. Deretter ble det lite balltrilling, før han debuterte for C-laget i 1-11-tapet for Vålerenga 3 sent i fjor. Nå er han snart ferdig med studiene, men gode opplevelser på Korsvollbanen kan muligens forlenge oppholdet i byen. Erlandsen er nemlig fast bestemt på å bruke våren til å vise Korsvoll-fansen hvorfor han en gang i tiden ble hentet til jærbuenes stolthet, Bryne.

 

 

 Helt til slutt tar vi med litt gammelt nytt. Halvor Sæter (bildet over) meldte overgang fra Junkeren i fjor sommer, og han har allerede løpt så mange mil på Korsvollbanen at han for lengst også har løpt seg inn i fansens hjerter. I år blir han å se i drakt nummer 6. Gunnar Sjølie har vist interesse for et comeback, men jobb og familie tar veldig mye av tiden til den gamle keeperstjernen. Han har fått trøye nummer 17.

Velkommen!

 

Spillerne som dro

Råtassen over alle råtasser, Johannes Blåsternes (bildet under), flyttet fra Oslo i fjor sommer da han fikk fast jobb på Sørlandet. Den ivrige kortsankeren har ikke spilt så mye de siste sesongene, men med hele 159 kamper og 34 mål er det ingen hvem som helst som har forlatt Korsvollbanen. Motstanderne jubler nok derimot høyt. Blåsternes samlet nemlig 71 gule og syv røde kort som C-lagsspiller. Drakt nummer 8 vil ikke bli tatt i bruk i årets sesong.

 

 

 Blåsternes arvtager til Råtassen-prisen, Jonas Ingebretsen, forlot også C-laget foran høstsesongen i fjor, men han vil forhåpentlig dukke opp for et par gjestespill når juni kommer. Han stopper inntil videre på 56 kamper og ti mål, og ble for øvrig tatt igjen på adelskalenderen av storebror Thomas under årets oppkjøring.

Nummer to på råtasslistene gjennom tidene, Christian Eidsmo, forsvant lydløst og uanmeldt ut av portene på Korsvollbanen i vinter. Plutselig en dag fikk trener Falch beskjed om at Eidsmos overgang til Huk hadde gått i orden. Et merkelig valg, ettersom Huk spiller i samme avdeling som C-laget, og et av argumentene for at Eidsmo ikke kunne spille i fjor, var at kampene gikk på fredager. Det gjør de også i år. Eidsmo kom til C-laget i 2011 og endte opp med 73 kamper, 20 mål, 19 gule og to røde for C-laget. Spesielt innsatsen i bortekampen mot MS i 2011 vil for alltid bli husket av de gamle traverne på klubbhuset.

Marius Motrøen kom til C-laget foran fjorårssesongen. Kantspilleren hadde en glimrende vårsesong med et assistskred verden sjelden har sett maken til, men utover høsten ble det mindre og mindre fotball på atleten fra Bærum. Den blide lynvingen holder derimot døren på gløtt for et comeback, og spilleren som noterte seg for 20 målpoeng i fjor har sikret seg trøye nummer 44 foran årets sesong.

 

 Den geniale Åsmund "Melvinho" Aarrestad (bildet over) dro i likhet med de to førstnevnte fra Oslo ved sommertider i fjor. Trønderen savnet Nidelven og flomlyset på Lerkendal, og nå skal han tilbringe i alle fall ett til to år i landets fotballhovedstad. Aarrestad har en drøm om å runde 100 kamper for C-laget, så det er ikke usannsynlig at han en dag vil vende tilbake. Han har per i dag fått bokført 89 C-lagskamper, samt ett mål, et herlig skudd i 7-2-seieren over Øvrevoll Hosle 2 våren 2013.

Takk for god innsats, karer, og velkommen tilbake!