Korsvoll C - Bislett 12-0 (6-0)

Korsvollbanen, 10.11.2016
Treningskamp
Dommer: David Walshe, Bislett
Tilskuere: 2.

Mål:
        1-0: Johan Dolve
        2-0: Jostein Eidem
        3-0: Yannick Suffren
        4-0: Jostein Eidem
        5-0: Mathias Falch
        6-0: Mathias Falch
        7-0: Andreas Kjelstrup
        8-0: Mathias Falch
        9-0: Andreas Kjelstrup
       10-0: Jostein Eidem
       11-0: Lasse Halvorsen
       12-0: Jon Edmunn Sæter
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Erlend Rognes

Robert Erlandsen - Mathias Ellingsen - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter

Jostein Eidem - Yannick Suffren - Lasse Halvorsen

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Johan Dolve

Innbyttere:
Ingen.

 

 

 

 

 

Dusinet fullt: Glade spillere forsøkte å telle hvor mange mål vi scoret på to hender i garderoben etter kampen, en umulig oppgave, og egentlig det eneste vi ikke klarte denne kvelden. Helt i front - 100-kampersmannen Jon Edmunn Sæter.

  

 

  

Kvelden da alt stemte

Det er ikke annet å gjøre enn å si som Korsfarerne: "Korsvoll C, det er verdens beste lag!"


Noen ytterst få ganger faller alle brikkene på plass på en så perfekt måte at det nesten ikke er til å tro, enten man pusler puslespill eller tar en titt på planeten vi bor og spiller fotball på.

Jorden ligger tross alt ikke bare i den delen av galaksen vår hvor kloke menn i hvite frakker har regnet seg frem til at liv, slik vi kjenner det, kan oppstå, men også i den beboelige delen av det langt mindre solsystemet vi er del av. Dette er kanskje ikke direkte fotballrelatert, men heng med litt til, så kommer vi til deilige cornere og susende langskudd etter hvert. For ikke nok med at planeten vår befinner seg akkurat der den burde, jordens bane er i tillegg temmelig sirkelformet (som en fotball, ja, dette går bra), og dermed er avstanden til solen lik hele året, slik at vi får en perfekt justering av dag og natt, noe som sammen med jordens helning og muligheten til å spille fotball rent praktisk er med på gjøre livet på overflaten levelig.

Kombinasjonen av de ulike nevnte faktorene er så unik og perfekt at vi har til gode å finne maken, men torsdag kveld oppsto det en lignende kjede med perfekte sammensetninger, dog i langt mindre skala. Oppladningen, troppen, lagoppstillingen, været, oppvarmingen, valgene, bevegelsene, pasningene, taklingene og skuddene - alt klaffet på best mulig vis da Bislett ble slått 12-0.

Men hva skjedde egentlig denne novemberkvelden? De færreste kan gi en god forklaring på hvordan universet egentlig henger sammen, og de færreste vil klare å forklare hvordan vi greide å score tolv ganger mot et lag vi spilte 2-2 mot for to uker siden.

Det så dessuten lenge ut til at kampen måtte avlyses, ettersom januaraktige temperaturer og et solid snøfall helgen i forveien krevde ekstrainnsats fra banemannskapet i starten av uken. Deretter så et nytt snøfall dagen før matchen ut til å spolere alt. Banestyret fikk tak i ekstramannskap, som brøytet banen og ga klarsignal for kampen tre små timer før avspark.

På daværende tidspunkt sto vi med ni spillere, ingen keeper og uten dommer. Gjett hva som skjedde? Brikkene begynte å falle på plass, og de passet perfekt. Bisletts mangeårige trener tok seg av dømmingen, Oscar Karlsrud stilte på kamp (i november!) og innleide Lasse Halvorsen fra D-laget fikk med seg Mathias Ellingsen fra Ready. 

Undervarmen gjorde banen akkurat passe myk, og snøen skapte en fin og lys ramme. Det var åpenbart perfekte spilleforhold, for det tok ikke lang tid før en utsøkt corner fra Johan Dolve endte hos Lasse Halvorsen, som la tilbake til Dolve, som dro til med full kraft fra skrått hold ute ved hjørnet av 16-meteren. Kantspilleren dunket med full kraft, og ballen suste opp i venstre hjørne bak en sjanseløs keeper til 1-0. En vidunderlig scoring, og med det gikk startskuddet for et et vanvittig målskred!

Vi presset Bislett høyt, og det tok ikke lang tid før vi fikk en ny corner. Johan Dolve sendte nok en perfekt innsvinger inn fra venstre. Ballen duppet ned midt foran mål, der Jostein Eidem kastet seg frem og satte frem en fot for å sikre at ballen, som allerede hadde en god skru, kom seg de siste 30 centimeterne over streken. Plutselig var vi blitt byens beste dødballag, og vi ledet 2-0.

Under neste corner løp tre stykker i blått inn i hverandre da de fikk gå opp upresset for å heade, og et annet forsøk gikk i stolpen. På den neste Dolve-corneren raget D-lagets Yannick Suffren høyest, og han sendte ballen i en fin bue over keeper og i mål til 3-0, og da var det ikke engang spilt mer enn et kvarter.

Angrep etter angrep fulgte. Pasningene satt godt, men det som var mest imponerende var at vi så å si alltid tok de rette valgene. Den første omgangen var knapt halvspilt da Jostein Eidem satte inn vårt fjerde. Indreløperen fanget ballen etter et skudd fra Mathias Ellingsen, før han selv plasserte den trygt i mål fra rundt 16 meter.

Johan Dolve var sentral i de tre første scoringene takket være dødballfoten sin, men den dribleglade venstrekanten fikk også mye rom å boltre seg i. Han rykket stadig forbi backen han spilte mot, og et stykke ut i omgangen ble et høyt innlegg over mot bakre stolpe møtt av Mathias Falch, som kastet seg ned og styrte ballen i mål med hodet.

Vi var flinke til å lokke Bislett høyt i banen, for så å straffe dem med nådeløse overganger. Ikke lenge etter 5-0-scoringen repeterte Dolve og Falch oppskriften som hadde gitt oss 5-0-målet, men denne gangen kom innlegget langs bakken, der Falch satte frem høyrebeinet og styrte ballen opp i nettet via tverrliggeren.

Dermed sto det 6-0 til pause, og verst av alt var det at det fort kunne vært tosifret. Bislett slet nemlig med strukturen etter de tidlige cornermålene, samtidig som vi spilte usedvanlig god fotball. En bevegelig Andreas Kjelstrup satte et Dolve-innlegg like over fra syv meters hold, mens Oscar Karlsrud løp over hele banen og spilte ut til Falch, som blåste ballen en halv meter til side for mål.

Humøret var på topp til pause, og flere ristet på hodet: Hvorfor spiller vi ikke som dette oftere?

Bislett skal ha honnør for at de gjorde et helhjertet forsøk på å nullstille og starte med blanke ark da kampen startet igjen etter en kort og kald pause. De tråkket til og kom da også til et par muligheter, men idet Kjelstrup satte inn omgangens første mål, tok vi fullstendig over igjen. Keeperen deres måtte gi retur på et skudd fra Lasse Halvorsen, og en våken Kjelstrup headet mot mål, før han kranglet ballen over keeper og pirket den over streken helt inne ved stolperoten. En ekte krigergoal, og dermed 7-0!

Johan Dolve fortsatte å leke seg på venstresiden, og etter pause fikk han hjelp av venstreback Erlend Rognes, som hadde stått i mål de første 22. 50-kampersjubilanten fra Trøndelag var som vanlig lysten på å bli med fremover, og med et par enorme forseringer løp han seg fri oppe ved 16-meteren, før han slo inn foran mål. Bisletts keeper skled på vei ut, mens en hat-trick-jagende Falch, som minutter før hadde fått et skudd stoppet på streken, la seg over, presset ballen ned og trillet inn sitt tredje - ett mål med hodet, ett med høyre, og nå også ett med venstre, stort staseligere kan det ikke gjøres. 8-0!

Falchs navnebror Ellingsen tok plass på midten et stykke ut i omgangen. Han gjorde sine saker bra, men traff ikke helt rent da han fyrte av fra distanse. Heldigvis oppfattet Kjelstrup hva som skjedde før alle andre, og han fanget ballen og lot den lette snøen kjøle seg ned, før han sendte en iskald avslutning ned i venstre hjørne, attpåtil med høyrefoten. Kjelstrup vurderte å droppe kamper i høst fordi han heller ville trene seg i form, men med fasit i hånd kan vi slå fast at han gjorde rett i å droppe forslaget sitt i stedet.

Jostein Eidem, som hadde sin første fotballøkt på seks uker, noterte seg for kveldens andre hat-trick og vår tiende scoring, da Bislett ikke klarte å klarere en ny Johan Dolve-corner. De hvitkledde forsvarerne sendte ballen rett i beina på Eidem, som vendte opp på ti meter og satte inn sitt tredje med en markkryper.

Eidems indreløpermakker Lasse Halvorsen strålte på midten og var involvert i oppbygningen av de fleste angrepene våre. Mot slutten fikk han endelig være med på scoringsballet selv, da han banket til fra 22 meter. Skuddet så ut til å fyke godt over mål, men på fenomenalt vis stupte ballen ned i rett tid, slik at den fant veien til høyre kryss. For et skudd!

Kaptein Jon Edmunn Sæter, som ble første nordlending til å nå 100 C-lagskamper denne kvelden, var i likhet med de andre forsvarerne ofte med opp i angrep. Men der høyreback Robert Erlandsen heller brukte sin trygge pasningsfot fremfor å skyte, hadde Sæter utrolig lyst på en scoring i jubileumskampen sin. Han hadde skuslet vekk et par muligheter, men like før full tid lyktes han endelig, da Halvorsen slo et høyt frispark fra høyre. I likhet med skuddet han hadde scoret på like før, så også frisparket ut til å bli for høyt og hardt, men super-Sæter tok sats og steg til værs, og fra skrå vinkel headet han inn 12-0 via tverrliggeren - en perfekt avslutning på en perfekt kamp.

12-0 er den største seiersmarginen vi har vunnet med noen gang, og det er faktisk bare den tredje gangen vi scorer mer enn ti mål i en kamp utenfor Internserien. Sist gang var i vår mot Alna (12-2), før det må vi tilbake til seriesavslutningen mot Øvrevoll Hosle 3 i 2008 (14-4). Dette var for øvrig årets 44. kamp, og vi tangerte med det bestenoteringen vår i antall kamper på ett år fra 2011.

Det er sjelden vi har gjennomført en kamp som denne, der vi opprettholder presset og det gode spillet i så å si samtlige 90 minutter. Seieren kunne til og med blitt langt større, for med raske vendinger i lengderetning, flotte frispillinger bakfra og en voldsom angrepsvilje fungerte vi som et lag fra start til slutt, ikke bare som passe gode enkeltspillere som tidvis fikk det til å stemme.

Torsdag 10. november stemte alt - hele tiden. Dette var kvelden da et hvilket som helst lag kunne kommet til Korsvollbanen og tapt.

For i 90 små minutter var vi verdens beste lag.

 
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
3 pølser - Erlend Rognes, Robert Erlandsen, Mathias Ellingsen, Oscar Karlsrud, Jon Edmunn Sæter, Jostein Eidem, Yannick Suffren, Lasse Halvorsen, Mathias Falch, Andreas Kjelstrup og Johan Dolve. Valget var enkelt denne gangen.