Korsvoll C - Østerdølenes 4-1 (2-1)

Korsvollbanen, 23.9.2016
17. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Saeed Jaberfard, Bøler.
Tilskuere: 2.

Mål:

        0-1: Østerdølenes (5.)
        1-1: Mathias Falch (7.)
        2-1: Mathias Falch (29.)
        3-1: Jostein Eidem (62.)
        4-1: Christian Andersson (66.)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Greger Svenn - Pål Schjerven - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Halvor Sæter - Magnus Olsen - Christian Andersson

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Johan Dolve

Innbyttere:
Jostein Eidem og Robert Erlandsen.

 

 

 

 

Overalt: Ingen løp lenger enn Halvor Sæter denne fredagen.

  

 

Overbevisende seier i årets siste hjemmekamp

6. plassen er sikret.

Fredagens oppgjør mot Østerdølenes var en direkte kamp om 6. plassen i årets 8. divisjon avdeling 1. 6. plassen gir ikke europacupspill eller noen andre goder, men det er alltid greit å ha flest mulig lag bak seg på tabellen ved sesongslutt, så her gjaldt det gi alt, idet vi møtte et lag som i likhet med oss har surret litt rundt i høst på grunn av ustabilt oppmøte.

D-laget spilte rett før oss, og ettersom en annen kamp gikk parallelt på 7er-banen ble oppvarmingen temmelig begrenset. Det straffet seg, for vi var ikke helt på fra start, og Østerdølenes scoret etter fire minutter. En kort corner og et innlegg endte i nettet, men dommeren markerte for offside, og scoringen ble annullert. Dette burde vært en vekker, men bare ett minutt senere scoret Østerdølenes igjen. De spilte seg enkelt gjennom da det plutselig var veldig store avstander i forsvaret vårt, og alene med keeper fikk de kampens første tellende scoring.

Dette hadde vært nok til å knekke oss for et par uker siden, men forrige ukes opphenting og sene seier ga oss tilbake troen på både livet, rettferdigheten og egne ferdigheter, og vi så tidlig at et høyt press virket lønnsomt mot et vaklende Østerdølenes-forsvar. Upresise avleveringer var en gjenganger i gjestenes forsøk på balltrilling i egen backfirer, noe Andreas Kjelstrup luktet da han stresset dem såpass at de slo ballen rett i beina hans noen få minutter etter 1-0-målet deres. Kjelstrup avsluttet tidlig, men Østerdølenes keeper gjorde opp for glippen da han kom i veien for skuddet. Returen føk ut like utenfor 16-meteren og ut til høyrekant Mathias Falch, som la ballen til rette og satte en presis markkryper helt inne ved stolperoten i det høyre hjørnet til 1-1.

Pål Schjerven hadde endelig fredagsfri og mulighet til å være med på kamp, og sammen med midtstopperkollega Jon Edmunn Sæter fikk han kontroll på backrekka vår etter den noe kaotiske starten. Vi turte å gå noen runder i forsvaret, og når Magnus Olsen alltid var spillbar i midten, resulterte det i flere gode angrep og generelt ålreit fotballspill.

Greger Svenn hadde noen innlegg fra høyre, men like før halvtimen var spilt var det et innlegg fra den andre siden som skulle gi oss 2-1-målet. Johan Dolve løsrev seg fra en innpåsliten back og slo ballen lavt gjennom feltet, og i den andre enden ventet Mathias Falch, som fra åtte-ni meters hold kastet seg frem og skled ballen over i venstre hjørne med høyrefoten. 

Det føltes ikke ut som om dette kunne glippe, og det gjorde det ikke heller. Jostein Eidem kom inn kvarteret før pause og hadde et godt skudd, mens dagens andre innbytter, Robert Erlandsen, kom inn på høyrebacken like før og sto frem med flere kloke valg og fine pasninger.

Andre omgang var ikke like gjennomført god som den første, ettersom vi tidvis ble altfor direkte og oppsatte på å spille rett frem på den angriperen som til enhver tid var omgitt av flest motstandere.

Det løsnet like fullt etter hvert, og i det 62. minutt kom Erlend Rognes, som spilte venstrekant de første 25 minuttene etter pause, ned til linja, før han slo inn til tomålsscorer Falch, som fikk ballen for langt ut til at han kunne skyte på direkten. Han dempet og skjøt likevel, men traff en motstander, slik at ballen i stedet gikk over til Jostein Eidem, som hadde kommet inn fra høyre og fikk en enkel jobb med å løpe den i mål til 3-1. Med det var kampen i realiteten avgjort, og det virket som om begge lag innså det.

Målet kom midt i vår beste periode etter hvilen, og bare fire minutter senere kom en av høstens mest etterlengtede scoringer. Christian Andersson slet med kneet i vår og måtte til slutt kaste inn håndkleet på ubestemt tid etter at det rykket til i en gjesteopptreden for B-laget i juni, men i dag var han endelig tilbake fra start etter at han klarte å gjennomføre onsdagens trening. I det 66. minutt fanget han opp ballen like over 20 meter fra Østerdølenes mål, og han kronet like så godt comebacket med et flott langskudd som suste i mål over gjestenes keeper. 

Seieren kunne fort blitt større. Erlend Rognes ble stusset gjennom, men skjøt rett i forsvaret. Johan Dolve bommet også, mens Andreas Kjelstrup headet like utenfor etter et lurt løp.

Et halvt minutt før full tid blåste dommeren av, og vi kunne juble for en ny seier og en godt gjennomført kamp. 6. plassen er sikret, og vi har også nådd målet vårt om minst 50. scorede mål i serien.

Fredag om en uke avsluttes seriespillet med bortekamp mot Frigg 4 på Frogner stadion. Dette er tidenes 350. C-lagskamp, og da får vi håpe at vi kan bygge videre på de tre siste omgangene vi nå har lagt bak oss, samt alt vi har lært i de 349. kampene vi har fullført siden 2008. Avspark er 18.30. Vel møtt!

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

En ny seier og en ny pølsepakke kan åpnes.

5 pølser - ingen
3 pølser - Magnus Olsen. Lillehamringen er alltid spillbar og setter i gang flere angrep. Få balltap upresset og flink til å roe ned spillet når det trengs.

2 pølserMathias Falch. Matchavgjørende foran mål idet han scorer to og er involvert i vårt tredje i en ikke altfor sjanserik kamp.
1 pølse - Halvor Sæter, Pål Schjeven og Christian Andersson. Sæter løper lengst av alle, Schjerven er sjefen i forsvaret, mens Andersson kroner et flott comeback med et fint langskudd.

Tabell etter 17. serierunde:
Vi sikret oss som sagt minimum en 6. plass i årets serie takket være seieren mot Østerdølenes, som på sin side kommer til å bli enten nummer syv eller åtte. Rundens morsomste og rareste kamp må ha vært Vålerenga 2s 15-5-seier over St. Olavskameratene, forsvarsspill kan umulig ha blitt prioritert i den kampen. Haslum 2 satte Fossum 2 på plass med en knusende 7-3-seier, men sistnevnte beholder likevel overtaket i kampen om den viktige 2. plassen som kan gi opprykk til 7. divisjon, ettersom Frigg 4 spilte 2-2 mot Alna. 

Alna har virkelig imponert de siste rundene, og vi skal være glade for at de ikke fant formen før vi hadde slått dem to ganger med en samlet målforskjell på 17-3. I rundens siste kamp slo Lommedalen 3 Holmen 2 5-2 på Helset, og mye tyder dermed på at hvittrøyene tar 5 plassen i årets serie, uansett hvordan vi gjør det mot Frigg 4 på Frogner, ettersom lommedølene møter St. Olavskameratene i siste runde. Fossum 2s nederlag og Frigg 4s uavgjortresultat i vår avdeling, samt et par delvis overraskende tap i naboavdelingene våre, førte for øvrig til at våre venner og faste treningskampmotstandere i Wam-Kam 2 for første gang ligger an til å rykke opp fra 8. divisjon takket være godt poengsnitt. 
Fossum 2 og Frigg 4 har på sin side rotet til poengsnittet sitt de siste rundene, og de er dermed noen hakk bak i opprykkskøen idet én runde gjenstår i de fleste avdelignene. 

 

1. Haslum 2
16
1
0
79-24
49
2. Fossum 2
10
3
4
62-33
33
3. Frigg 4
10
2
5
47-18
32
4. Vålerenga 2
10
0
7
74-44
30
5. L.dalen 3
8
2
7
51-49
26
6. Korsvoll
7
4
6
51-51
25
7. Østerdølenes
7
0
10
36-51
21
8. Holmen 2
6
0
11
53-54
18
9. Alna
2
3
12
33-84
9
10. St.Olavskam
0
3
14
24-102
3