St. Olavskameratene - Korsvoll C 2-4 (2-0)

Jordal, 16.9.2016
16. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Masih Masih, MS.
Tilskuere: 5.

Mål:

        1-0: St. Olavskameratene (16.)
        2-0: St. Olavskameratene (45.)
        2-1: Andreas Kjelstrup (57.)
        2-2: Ramon Del Castillo (70.)
        2-3: Erik Nordby (89.)
        2-4: Mathias Falch (90+1)
        

Gule kort: St. Olavskameratene 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Leiv Jørgen Bakkerud - Trygve By - Aleksander Stølen - Jon Edmunn Sæter

Magnus Halvorsen - Halvor Sæter - Erlend Rognes

Ramon Del Castillo - Andreas Kjelstrup - Mathias Falch

Innbyttere:
Erik Nordby og Magnus Olsen.

 

 

 

 

Tommel opp: Etter to håpløse kamper ble det endelig tre poeng igjen.

  

 

Sen sluttspurt sikret etterlengtet seier

Snudde 0-2 til 4-2 mot bunnlaget.

Vårsesongens fanfest gikk sportslig sett ikke helt etter planen, da vi rotet bort tre poeng hjemme mot bunnlaget St. Olavskameratene. Fredag var det endelig tid for å det omvendte oppgjøret, men etter to stygge smeller de siste ukene, samt fryktelig laber påmelding, lå det i kortene at dette skulle bli en langt tøffere kamp enn hva tabellsituasjonen skulle tilsi. For hvis det er et lag som har for vane å være gavmilde i møtet med bunnlag, så er det oss.

Ramon Del Castillo skjøt riktignok utenfor på et skrudd innlegg fra venstre tidlig i kampen, men idet vi begynte å føle oss komfortable, hogget hjemmelaget til og straffet oss på en kontring etter 16 minutters spill. Hvittrøyene stjal ballen etter en corner og slo gjennom til en god spiss, som rundet Hallvard Barbogen og satte inn 1-0 i åpent mål.

Erlend Rognes sto frem som den eneste virkelig positive kraften før pause, men selv ikke trønderpoteten klarte å hindre St. Olavskameratene i å øke ledelsen sekunder før pause, da samme mann som hadde scoret det første, fintet seg rundt kaptein Jon Edmunn Sæter og prikket inn 2-0.

Baklengsmålet boret seg inn i den sønderknuste selvtilliten vår som en pil. Det er blitt mange slike piler i Korsvoll-hjertene våre de siste ukene, men i motsetning til Boromir klarte vi å reise oss før St. Olavskameratene rakk å gjøre kål på oss for godt.

Det måtte en utrolig enkeltmannsprestasjon til for å snu kampen. Vi hadde riktignok fått grei kontroll på banespillet etter at de til sammen 82 år gamle midtbanespillerne Magnus Olsen og Erik Nordby kom inn like før pause, men vi hadde ikke kommet så veldig mye nærmere motstandernes mål. Det ville stopperkjempen Trygve By gjøre noe med. Han fikk ballen godt inne på egen halvdel, skrudde opp tempoet, og med en frekk kombinasjon av fart og teknikk føk han forbi to ledd og fem-seks hvittrøyer, før han slo en nydelig stikker til Andreas Kjelstrup, som tok keeper på feil fot og plasserte ballen ned til venstre med førsteberøringen sin. Håpet var tent, og Kjelstrup hadde ikke minst fått sin deilige hevn mot St. Olavskameratene etter at han brente et straffespark i det motsatte oppgjøret i vår.

 

 

 

Spesiell bane: Jordal er ikke som fotballbaner flest, men det er lett for forsvarerne å ligge på linje, om enn ikke nødvendigvis på samme linje.
Resten av kampen var litt enkelt sagt et eneste langt angrep mot St. Olavskameratenes mål, selv om hjemmelaget naturlig nok fikk et par farlige kontringer, der Hallvard Barbogen særlig ved en anledning måtte hente frem sitt aller ypperste innen keeperspill.

I det 70. minutt ble et skudd fra Jon Edmunn Sæter blokkert, men da returen dalte ned på foten til Ramon Del Castillo, viste spanjolen ingen nåde idet han dunket til og utlignet til 2-2. 

Vi skjøt og headet og lempet ballen inn i feltet, men den ville ikke i mål igjen, og tiden gikk og stillingen var fortsatt 2-2 idet vi nærmet oss siste ordinære spilleminutt. Da tok lagets mer rutinerte spillere tak. Vår nest eldste spiller, Magnus Olsen, slo et frispark inn fra venstre og mot høyre stolpe, der nummer en på adelskalenderen, Mathias Falch, i duell med to motspillere headet inn i feltet, hvor vår eldste spiller, Erik Nordby, kom først på ballen og sendte den rett i mål til 3-2 og ellevill jubel blant de få fremmøtte på tribunen.

Endelig kunne vi slippe skuldrene ned, og da Halvor Sæter kriget til seg ballen ett minutt på overtid og fant Mathias Falch, kunne sistnevnte dra inn i feltet fra høyre og feie ballen flatt over i venstre hjørne med høyrebeinet.

Dermed vant vi 4-2, en meget etterlengtet triumf etter de foregående marerittukene. Seieren satt langt inne, men det viktigste er at vi vant, og når vi først skulle vinne, så smakte det egentlig ganske godt å snu 0-2 til 4-2 på en omgang, slik at det også ble et bilde på gjenreisningen av Korsvoll C som lag.

Fredag om en uke spiller vi vår siste seriekamp på Korsvollbanen for i år. Østerdølenes kommer på besøk, og avspark er 20.15. Vel møtt!
 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Etter et par rolige uker kunne Solland endelig skru på pølsekokeren igjen denne uken, og han spanderer en hel pakke på seierherrene.

5 pølser - ingen
3 pølserErlend Rognes. Den eneste som presterer før pause. Etter hvilen var han mer ving enn forsvarer fra sin backposisjon. Står bak flere farligheter.

2 pølserTrygve By. Gjør en viktig jobb defensivt, og står i tillegg bak øyeblikket som snur kampen i vår favør da han regisserer 1-2-reduseringen.
1 pølse - Halvor Sæter, Magnus Olsen, Erik Nordby, Mathias Falch og Andreas Kjelstrup. Sæter hever seg veldig etter pause og løper mest av samtlige på banen. Olsen og Nordby kom inn og fikk skikk på midtbanen sammen med nevnte Sæter, og de er i tillegg involvert i det viktige 3-2-målet. Falch får en pølse for sine avgjørende involveringer i sluttminuttene, mens Kjelstrup feirer sin herlige revansje mot St. Olavskameratene med en nytrukket wiener i lompe.

Tabell etter 16. serierunde:
Rundens store overraskelse var Alnas fullt fortjente triumf over Østerdølenes. Hadde Alna holdt det nivået hele sesongen, hadde de fort kunnet blande seg inn i tetstriden. Dette resultatet, kombinert med vår seier, gjør at vår kommende kamp mot Østerdølenes fort blir en direkte kamp om 6. plassen i avdelingen. Ellers banket Haslum 2 Holmen 2, mens Lommedalen 3 overvant Vålerenga 2 med 5-0. Fossum 2 slo Frigg 4, og bærumslaget har dermed koblet et godt grep om andreplassen foran de avsluttende serierundene.

 

1. Haslum 2
15
1
0
72-21
46
2. Fossum 2
10
3
3
59-26
33
3. Frigg 4
10
1
5
45-16
31
4. Vålerenga 2
9
0
7
59-39
27
5. L.dalen 3
7
2
7
46-47
23
6. Korsvoll
6
4
6
47-50
22
7. Østerdølenes
7
0
9
35-47
21
8. Holmen 2
6
0
10
51-49
18
9. Alna
2
2
12
31-82
8
10. St.Olavskam
0
3
13
19-87
3