Holmen 2 - Korsvoll C 1-2 (1-0)

Holmen Arena, 26.8.2016
13. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Georg Devik, Vollen.
Tilskuere: 9.

Mål:

        1-0: Holmen 2 (39.)
        1-1: Erik Nordby (60.)
        1-2: Mathias Falch (82.)
        

Gule kort: Jostein Eidem, Jon Eirik Liseth og Magnus Olsen, Holmen 2 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Greger Svenn

Espen André Rødnes - Oscar Karlsrud - Jon Eirik Liseth - Jon Edmunn Sæter

Jostein Eidem - Erik Nordby - Marius Andersson

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Erlend Rognes

Innbyttere:
Johan Dolve, Magnus Olsen og Halvor Sæter.

 

 

 

 

Besøk: Jon Eirik Liseth var i byen og hadde selvsagt passet på å tilpasse besøket ut fra C-lagets terminliste.

 

 
 

Revansjerte det sure vårtapet for Holmen 2

Mål fra Nordby og Falch sikret tre poeng i slitekamp på Holmen Arena.

Solen lå lavt over det prangende Expert-bygget, og mens en ung mann sto og vurderte tilbudene på reklameskiltene utenfor butikken, ankom Korsvoll-troppen den store grusplassen mellom Holmens to kunstgressbaner. Tv-ene var kanskje rimelige her ute i Asker, men trener Falch lot seg ikke overraske da han så at poengene ikke var på billigsalg denne fredagen. Dette var en kamp som kom til å koste, og det kom til å koste langt mer enn de 190 kronene Magnus Olsen måtte betale for taxien han måtte ta fra Asker sentrum da jernbanenettet krasjet fullstendig på grunn av en fugl som hadde fløyet for lavt. 

Korsvolls beste menn, eller de tredje beste, om man dømmer ut fra NFFs klassifisering, siktet høyere enn den uheldige fuglen, og frykten for at den skadeutsatte troppen skulle komme til kort ble erstattet av optimisme, da det viste seg at kveldens hjemmelags oppvarmingsrutiner var nærmest fraværende. For en gangs skyld stilte de kongeblå best rustet til avspark.

De første ti minuttene bar preg av nettopp dette. Spillerne med lyseblå strømper løp litt fortere og kom først på ballen, og veteranen Erik Nordby distribuerte pasninger dit han ville uten problemer.

Svetten som først hadde begynt å piple frem på Holmen-spillernes panner av nervøsitet, ble ikke uventet etter hvert erstattet av svetteperler som skyldtes hardt arbeid, og med en direkte spillestil fikk rødtrøyene flyttet laget høyere i banen.

Erlend Rognes startet på venstrekanten denne kampen, og det var den høyreiste trønderen som fikk kampens første store sjanse, da han løp inn fra kanten, tok ned en lang crosser, og ikke trengte å gjøre annet enn å sette ballen lavt til venstre for keeper. Men Rognes lobbet, og lobben landet nærmere Holmensenterets 80 butikker enn nettmaskene. Marius Andersson skuslet bort en 45 graders pasning ut i feltet, før Holmen 2s bevegelige spiss skapte uro i motsatt ende av banen med et par raske forseringer.

En kvadruppel-mulighet ble Korsvoll-spillernes siste sjanse til å ta ledelsen før Holmen 2 gjorde det. Hjemmelagets keeper rotet bort ballen, og Mathias Falchs skjøt fra skrått hold. En pliktoppfyllende forsvarer sto i veien på streken, før Jostein Eidem fikk returen blokkert. Falch skjøt igjen, men Holmen-keeperen fikk en hånd på ballen, før han glapp den under seg, der Andreas Kjelstrups flikk ble meid ut til hjørnespark. Erik Nordby forsøkte å konstruere et straffespark, men han burde nok heller spilt inn i feltet, ettersom dommeren ikke lot seg lure.

Disse missene straffet seg, for i det 39. minutt tok Holmen 2 ledelsen, da en kvikk høyrekant lurte seg inn i feltet og bøyde ballen over i venstre hjørne over en utspilt Greger Svenn.

C-lagsspillerne fortvilte. Den gode starten var rotet vekk. Det var lite som stemte, og da pausen kom, lå et samlet mannskap nede med brukket rygg, riktignok i overført betydning, og ikke slik som den uheldige fuglen som hadde krasjet inn i NSBs strømanlegg tidligere på kvelden. 

Den andre omgangen begynte bedre enn den første ble avsluttet, og Johan Dolve skjøt en halvmeter utenfor mål fra langt hold da Holmen 2s keeper hadde forlatt streken.

I det 60. minutt kom utligningen hjemmefansen fryktet. En uoppmerksom forsvarsspiller prøvde å heade hjem til egen keeper, men rutinerte Erik Nordby luktet hva som kom til å skje. En av de største C-lagsspillerne gjennom tidende skjøt fart fra sin indreløperposisjon og nådde ballen først, før han pirket den under vertenes keeper, løp rundt ham og satte inn 1-1 i det tomme buret.

Holmen 2 fulgte opp med en rekke store sjanser, men navnebrødrene Jon Liseth og Sæter rensket unna sammen med resten av det blå forsvaret. Midtbanetrioen løp og løp. Den siste halvtimen ble preget av harde dueller, intens jobbing og sterk vinnervilje hos begge lag. Åtte minutter før slutt falt avgjørelsen.

Jostein Eidem slo en presis ball inn bak Holmen 2-forsvaret. Mathias Falch timet løpet sitt godt og avsluttet umiddelbart kontrollert ned til høyre for keeper. Kampen var snudd, og poengene hadde allerede begynt å gå mot parkeringen og bilene som skulle tilbake til Korsvollbanen.

I noen dramatiske sluttminutter presset hjemmelaget på for en utligning, men i den andre enden av banen skulle det først vært blåst straffe da målscorer Falch ble dyttet med strake hender, før Marius Andersson bommet etter et flott Johan Dolve-innlegg. Klokken bikket 90 minutter, overtidsminuttene ble unnagjort, og dommeren blåste av uten at ytterligere forsøk fant veien til målet.

Noen av heltene fra kampen dro videre til det ikoniske stupetårnet på Hvalstrand, der de klatret enda et hakk nærmere stjernehimmelen, før de kastet seg ut i vannet og ble omkranset av lysende morild, slik de en time tidligere selv skinte og lyste opp tilværelsen til alle med blått hjerte da Holmen 2 ble beseiret.

 

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

To av midtbanespillerne og de to stopperne stikker av med pølsene etter denne sterke borteseieren. 

5 pølser - ingen
3 pølser - Halvor Sæter
. Et godt innhopp, viktig løpskraft og utrettelig jobbing. 
2 pølser - Erik Nordby. Får målet han følte seg snytt for i vårkampen mot Østerdølenes. #Nordback trendet på Twitter etter kampen. Comeback?
1 pølse - Oscar Karlsrud og Jon Eirik Liseth. Stopperne står godt opp mot Holmens 2s angripere. God kamp av begge, og det er spesielt gledelig å se at førstnevnte har gjenfunnet gleden ved å spille kamper.

Tabell etter 13. serierunde:
Kampen på Holmen Arena gjorde at vi byttet plass med hjemmelaget. Alna slo til med årets store overraskelse da de slo Vålerenga 2 2-1, mens Fossum 2 knuste Lommedalen 3 8-0. Det er fortsatt like jevnt i midtsjiktet som Haslum 2 er overlegne på toppen av tabellen. 

 

1. Haslum 2
12
1
0
59-18
37
2. Frigg 4
9
1
3
41-11
28
3. Fossum 2
7
3
3
44-23
24
4. Vålerenga 2
7
0
6
44-31
21
5. Østerdølenes
7
0
6
33-37
21
6. Korsvoll
5
4
4
41-29
19
7. Holmen 2
6
0
7
47-36
18
8. L.dalen 3
4
2
7
27-41
14
9. Alna
1
1
11
21-73
4
10. St.Olavskam
0
2
11
13-71
2