Fossum 2 - Korsvoll C 3-2 (2-1)

Fossumbanen, 12.8.2016
11. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Emrah Kavak, Alna.
Tilskuere: 10.

Mål:

        0-1: Marius Motrøen (5.)
        1-1: Fossum 2 (36.)
        2-1: Fossum 2 (45.)
        3-1: Fossum 2 (46.)
        3-2: Martin Kloster (53.)
        

Gule kort: Didrik Aamnes, Fossum 2 3 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Leiv Jørgen Bakkerud - Greger Svenn - Magnus Olsen - Johan Dolve

Olav Bengtson - Didrik Aamnes - Henrik Liland

Marius Andersson - Andreas Kjelstrup - Marius Motrøen

Innbyttere:
Mathias Falch og Martin Kloster.

 

 

 

 

Stjerner: Samtlige fire synlige stjernespillere på bildet spilte en av sine siste seriekamper for året. Det endte dessverre med tap.

 

 
 

Ettmålstap i høstpremieren

Ingen jubel på Fossumbanen.

En og en halv måneds serieferie er over, og det tok ikke mer enn fem minutter før innsatsen som er lagt ned i sommerens internserie betalte seg i form av en nydelig scoring. Henrik Liland slo en flott pasning til Andreas Kjelstrup, som vendte opp og sendte ballen inn bak Fossum 2s forsvar med en skrudd vipp. Marius Motrøen løp inn fra venstrekanten, og med et strålende spark sendte han ballen over keeper. Lobben var hard, men den fikk en perfekt dupp og dalte ned i høyre hjørne. 1-0, og vi hadde fått en drømmestart.

To minutter senere var Magnus Olsen, som på grunn av det store Øya-relaterte fraværet måtte være både midtstopper og dødballtrussel i feltet, nær ved å heade inn 2-0. De neste minuttene fikk Olsen og hans stoppermakker Greger Svenn, som gjorde ligacomeback denne kvelden, mer å gjøre i den andre enden.

Fossum 2 spilte direkte og tøft, og de fikk tidlig et par store muligheter til å utligne. En løs heading spratt ned på tverrliggeren etter en corner, mens tre andre forsøk endte i klypene på Hallvard Barbogen eller i nettveggen, der spesielt en av kantene deres burde valgt innlegg fremfor skudd med tanke på at en av lagkameratene hans ventet alene inne i feltet. 

Utligningen kom til slutt, nærmere bestemt ni minutter før pause. En lang pasning gjennom sneiet over hodet på Olsen, og Fossum 2-spissen som løp gjennom satte inn 1-1.

Kampen ble for øvrig spilt under fine forhold på Fossumbanens nye kunstgress, og dermed fikk vi være med på innvielsen av det nye dekket, akkurat slik Fossum 2 var vår motstander da vi innviet Korsvollbanens nye underlag i vår. Her har noen i Oslo fotballkrets truffet meget godt med oppsettet.

En som ikke alltid traff like godt denne kvelden var Martin Kloster. Først kjørte han til Gressbanen, men da han ikke fant oss i garderoben på Readys anlegg, innså han at han var på feil bane. Deretter gikk han tom for strøm på mobilen idet han skulle søke opp riktig adresse, men heldigvis kunne hjelpsomme Shell-ansatte låne bort lader, slik at driblefanten med de rosa skoene kom seg frem til slutt.

Minuttet før pause, etter en litt tung periode, ble nettopp Kloster vippet gjennom av Kjelstrup. Kloster dro til, men skuddet gikk rett på keeper, og i det påfølgende Fossum-angrepet var det i stedet hjemmelaget som tok med seg ledelsen inn i garderoben.

Fossum 2s venstrekant løp oppover siden sin, før han slo flatt inn i boksen, der ballen så ut til å bli sleivet i mål til 2-1. Et utrolig surt baklengsmål.

Andre omgang startet dessverre like håpløst som den første ble avsluttet, for ganske nøyaktig ett minutt etter avspark lå ballen i målet vårt igjen. Nok et innlegg fra venstre ble ekspedert i nota, og dermed lå vi under 1-3.

 

 

 

 

Utveksling: Didrik Aamnes spilte sin siste seriekamp for året før han nå drar videre på utveksling.Målet ble en vekker, og vi skrudde opp et par hakk. Didrik Aamnes og Henrik Liland spilte begge sin siste seriekamp for året, og de ønsket ikke å gi seg uten kamp. Aamnes jobbet og kjempet i alle dueller, mens Liland som vanlig sto bak flere farlige angrep. Et av sistnevntes dribleraid holdt på å bli stoppet like utenfor 16-meteren, men han fikk pirket ballen videre til Martin Kloster, som siktet godt, før han banket inn 2-3 med et hardt venstrebeinsskudd som smøg seg under keeper og i mål.

Vi hadde fortsatt i underkant av 40 minutter på å skaffe oss ett poeng, men Fossum 2 er et lag med mye testosteron og en innsatsvilje man bare ser i amerikanske sportsfilmer, og nå hadde de bestemt seg for at alle poengene skulle bli igjen i Bærum. 

Det ble en intens avslutning på matchen, der en merkelig offsideavgjørelse reddet oss fra et nytt baklengsmål. Ellers satt den nykomponerte forsvarsfireren vår bedre etter pause, og høyreback Johan Dolve hentet frem ekstra krefter da han gang på gang ble med opp i angrep det siste kvarteret. Solide Fossum 2-forsvarere stanget unna innleggene som ble slått inn, og Olsen ble tatt for å være student ved Filmskolen da han ropte på straffe etter å ha blitt revet ned. Anklagene kan diskuteres, men ettersom skolen som er kjent for å utdanne regissører faktisk ligger i Lillehammer, Olsens hjemsted, så det er en liten mulighet for at vedkommende som kom med disse beskyldningene et titalls ganger faktisk kan ha sett Olsen like ved skolen. Straffe ble det uansett ikke.

Ett minutt på overtid spilte innbytter Mathias Falch frem Martin Kloster, som fikk alle tiders mulighet til å redde det ene poenget for oss. Dessverre gikk Fossum 2s keeper seirende ut av duellen, og dermed åpnet vi høstsesongen med et tungt 2-3-tap, årets tredje med disse sifrene. 

Mandag er det treningskamp mot Grüner 3 på Korsvollbanen klokken 20.30, og fredag om en uke får vi besøk av et etter sigende forsterket Alna på Korsvollbanen. Vel møtt!

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Etter en tøff batalje belønnes nøkkelspillere som nå reiser utenbys, samt vår dyktige sisteskanse.

5 pølser - ingen
3 pølser - Didrik Aamnes
. Hans siste kamp før utvekslingen ble ikke kronet med tre poeng, men Aamnes fullfører med stil. 
2 pølser - Henrik Liland. Måtte dessverre spille på midten hele kampen, men til tross for at han går målløs av banen etter en seriekamp for første gang siden 2013, står han bak flere farligheter.
1 pølse - Hallvard Barbogen. Flere fine redninger og periodevis meget god til å kommunisere med forsvaret.


Tabell etter 11. serierunde:
Lagene på øvre halvdel brukte høstens første serierunde til å få økt avstanden ned til lagene i bunnen av tabellen, der vi nå ligger kjedelig plassert tredje sist. Haslum 2 økte luken i toppen til ni poeng, noe som betyr at seriegullet nærmer seg for det ubeseirede topplaget. Frigg 4 gikk opp på sølvplass, mens et par av lagene rundt 4. og 6. og plass byttet plass på grunn av målforskjell. Vi har fem poeng opp til dette kobbelet av lag. Alna og St. Olavskameratene startet høstsesongen med klare tap.

  

1. Haslum 2
10
1
0
51-18
31
2. Frigg 4
7
1
3
29-9
22
3. Vålerenga 2
7
0
4
42-27
21
4. Holmen 2
6
0
5
46-32
18
5. Fossum 2
5
3
3
34-22
18
6. Østerdølenes
5
0
5
29-32
18
7. L.dalen 3
4
2
5
27-30
14
8. Korsvoll
3
4
4
34-27
13
9. St. Olavskam.
0
2
9
13-59
2
10. Alna
0
1
10
18-67
1