Korsvoll Blå - Korsvoll Rød 6-5 (0-2)

Korsvollbanen, 4.8.2016
Internkamp 8
Dommer: Eirik Nakstad, Jonas Ingebretsen og Vegard Enggrav.
Tilskuere: 1 (hvis vi teller med han som kom ruslende ti minutter før full tid).

Mål:
        0-1: Ole-Vidar Jensen (17.)
        0-2: Pål Schjerven (45.)
        1-2: Henrik Liland (49.)
        2-2: Mathias Falch (54.)
        3-2: Mathias Falch (60.)
        3-3: Ole-Vidar Jensen (61.)
        4-3: Olav Bengtson (67.)
        4-4: Ole-Vidar Jensen (70.)
        4-5: Pål Schjerven (75.)
        5-5: Thomas Ingebretsen (82.)
        6-5: Henrik Liland (90+1)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Blå (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Daniel Ramberg - Thomas Ingebretsen - Erlend Rognes - Rasmus Vengen

Olav Bengtson - Kjetil Kirk - Henrik Liland

Marius Andersson - Mathias Falch - Martin Kloster

Innbyttere:
Vegard Enggrav, Magnus Jahrmann og Knut Lyngstad.

 

Korsvoll Rød (4-4-2):

Jonas Gjesvik

Jonas Ingebretsen - Stian Walle - Greger Svenn - Jon Edmunn Sæter

Espen André Rødnes - Kristoffer Rikoll - Halvor Sæter - Christian Karlsrud

Pål Schjerven - Ole-Vidar Jensen

Innbyttere:
Eirik Nakstad.

 

 

 

 

 

Hard kamp: Jonas Ingebretsen spilte sin aller siste kamp før han begynner å studere i Stavanger, og i likhet med resten av Rødt lag fikk han det tøft mot Leiv Jørgen Bakkerud og de blå.

  

 

  

Blått lag klinte til og tok pokalen hjem

Ett minutt på overtid sendte Henrik Liland Blått lag til himmels med en nydelig volleyscoring. Blått lag er seriemestere etter å ha seiret i et ellevilt ellevemålsdrama!


De har ventet lenge nå, den blå fansen, men sent torsdag kveld, da dommeren blåste av minst syv minutter på overtid, kunne de endelig strekke hendene i været, sprette champagnen som har ligget til kjøling de siste somrene og feire et historisk Blått seriegull. Og for en måte gullet ble sikret på! Kampen som til slutt skulle vise seg å avgjøre årets utgave av Internserien var en fotballfest av de sjeldne, og den går utvilsomt inn i historien som en av ligaens mest dramatiske oppgjør noensinne.

Forutsetningene var som følger før kampen: Blått lag ville ta pokalen hjem med tre poeng, mens de med uavgjort ville sikre tittelen med ett poeng i siste kamp. Rødt lag ville ta over tabelledelsen med seier på grunn av sin imponerende målforskjell.

Og Rødt lag hadde på ingen måte gitt opp, noe de beviste da Greger Svenn snek med seg Eirik Nakstad inn portene bare minutter før avspark. Lyn-stopper Stian Walle forsterket forsvaret, mens Internseriens beste keeper til nå i år, Jonas Gjesvik, var tilbake i buret.

En formasjonsendring sendte de røde troppene ut i 4-4-2, en løsning som skulle vise seg å utnytte B-lagsspissene Pål Schjerven og Ole-Vidar Jensens styrker til det fulle.

Blått lag valgte å trekke Henrik Liland ned på midten, mens Thomas Ingebretsen valgte Erlend Rognes som sin stoppermakker.

Rødt lags omrokeringer skapte hodebry for de blåkledde innledningsvis. Halvor Sæter løp og dekket hele banen, mens debutant Kristoffer Rikoll slo fine pasninger mot spissene. En av Rikolls frekke stikkere gikk via en blå fot og rett i beina på Ole-Vidar Jensen, som pirket den ned til høyre og forbi Leiv Jørgen Bakkerud.

Blått lag trengte tid på å samle seg. Var presset og forventningene fra fansen, venner, lokalavisen, kjente og kjære for stort?

Det kunne se slik ut. Visst var det enkelte gode crossere, innlegg og dødballer, men det var noe forknytt over de blå.

Noen sekunder på overtid av første omgang lurte Pål Schjerven seg inn i bakrommet. Midtbanegeneral Rikoll vektet pasningen sin perfekt, og Schjerven var sikker da han kom mot Martin Kloster, som sto i mål i andre halvdel av omgangen. 2-0, et såkalt psykologisk viktig mål for de røde.

Rødt lag var på vei mot tre poeng og serieledelse, og gravøren som fulgte kampen måtte legge vekk sjablongen han skulle bruke til å gravere Blått lags navn på vandrepokalen.

Men så skjedde det noe. Mørke skyer tårnet seg opp over Sognsvann og Maridalen, fjerne tordenskrall vitnet om hva som var i anmarsj, og et kaldt gufs presset seg opp Havnabakken og bragte regnet til Korsvollbanen.

Blått lag utnyttet værgudenes hjelp, og Henrik Liland brukte ikke mange minuttene på å redusere til 1-2. Et Magnus Jahrmann-innlegg fra høyre endte på motsatt side, der storscoreren Liland sparket ballen hardt opp i nettaket.

Regn omtales gjerne som blått av poeter, i alle fall av de som holder seg til å skrive for de aller yngste, og nå var det plutselig blått overalt, i dobbel forstand. Blå angrepsbølger skylte over de røde, som måtte stoppe en offensiv Erlend Rognes på ulovlig vis. Rognes banket til på frisparket fra 22 meters hold, men keeper Jonas Gjesvik fikk slått ballen ut. Olav Bengtson kom først på returen og sleivet den inn foran mål, der Mathias Falch vendte om, skjøt og satte inn utligningen med et lavt skudd.

Det voldsomme regnværet ga ballen en rask stuss, og flere pasninger og innlegg føk forbi angripere på begge sider av banen. Hvor mye regnet det, lurer du? Omtrent like mye som i "Heavy Rain", eller som da 35 år gamle Martín Palermo, ti år etter sin forrige landskamp, reddet Diego Maradonas Argentina mot Peru i VM-kvaliken i 2009 (se video her).

Hvordan skulle man overliste slike forhold? En mann visste svar. Daniel Ramberg, som for 15 år siden gjorde seg bemerket under Skjærgårds Cup med et innlegg med en vanvittig banaskru, skjønte at løsningen var å legge mer luft under ballen. Fjorårets hovedvinner av C-lagets julekalenderkonkurranse trippet oppover fra sin høyrebackposisjon, før han curlet et nydelig innlegg mot bakre stolpe, der Mathias Falch fikk god tid til å beregne buen, og han stanget til ballen som en Pachycephalosaurus og i mål til 3-2. Kampen var snudd!

 

 

 

 

Vått: Det regnet voldsomt på Korsvollbanen torsdag kveld, og dette bildet er tatt med som et slags illustrasjonsbilde. Her slår en god Knut Lyngstad en av sine mange crossere fra høyre.Da våknet Rødt lag og innså alvoret. Det sto tross alt om et ligagull her! Med et innøvd trekk ble ballen slått tilbake til midtstopper Stian Walle, som slo en vidunderlig langpasning opp mot Ole-Vidar Jensen, som lobbet over Rasmus Vengen og utlignet til 3-3.

Vengen, som måtte ut for å kjøle ned armen med en ispose da han spilte back før pause, ignorerte all smerte da han kastet seg og reddet flere farlige røde skudd, men han var nok glad det ikke var han som måtte opp mot Olav Bengtsons skuddfot denne kvelden. For da yngstebror Bengtson fikk avslutte fra distanse i den andre enden, klinket han til med et av årets vakreste skudd på Korsvollbanen. Han sendte ballen både hardt og presist opp i høyre vinkel, et mål som ikke fortjente annet enn et seriemesterskap.

Men nei da, Rødt lag bugnet over av rutinerte og kloke fotballspillere. Halvor Sæter fortsatte å gjøre en strålende jobb som rivjern på midten, mens Eirik Nakstad hadde satt sitt preg på kampen fra og med det øyeblikket han ble flyttet opp fra høyrebacken. Også var det denne røde angrepsduoen da.

Nakstad snappet opp en ball etter at Blått lag ikke klarte å klarere, før han spilte inn til Ole-Vidar Jensen, som me
d en enkel avslutning satte ballen nede ved høyre stolperot, og dermed sto det 4-4. Jensen fullførte dermed hat-tricket sitt, en bragd han for øvrig gjennomførte tre ganger i Internserien i 2011, samt to ganger til da han scoret syv mål i en og samme kamp samme år. 

Like tok de røde tilbake ledelsen, denne gangen etter at Pål Schjerven, som med en begynnende strekk i låret, fikk ballen av Eirik Nakstad og brukte sine siste krefter til å banke inn 5-4.

Nå måtte det da vel være over og ut for de blå. Thomas Ingebretsen måtte byttes ut i første omgang fordi han følte seg kvalm, men etter pause slo han nådeløst tilbake, og da kampen gikk mot slutten ga han alt inne i feltet da Kjetil Kirk slo en perfekt corner fra venstre. Ingebretsen,
 som har til gode å tape en internkamp, nektet å se gullet ryke, og med et strålende hodestøt sendte han ballen kontant i mål ved første stolpe. En perfekt midtstopperscoring!

Rødt lag nektet å legge seg bakpå, de gikk for tre poeng og ligaledelse, og de siste minuttene var alt et herlig kaos ute på en dyvåt kunstgressmatte.

Avgjørelsen falt ett minutt på overtid, da Martin Kloster la en aldeles nydelig ball over til Henrik Liland, som hadde tatt kommet seg inn i feltet fra sin indreløperposisjon. Liland dro til på volley og moste ballen ned i venstre hjørne. 6-5! Kampen var nok en snudd, og pokalen var tilbake i de blås hender. For en avslutning på kampen!

Grunnet skader og bytter ble det lagt til minst seks minutter til, og i kampens aller siste angrep datt ballen ned hos Eirik Nakstad, som sto kun to meter fra Rasmus Vengen i det blå målet. Tiden stoppet opp, og en hel bydel sto stille idet Nakstad ladet skuddfoten og skjøt. Regnet hadde kanskje gitt seg, men det hadde ikke sluttet å påvirke kampen. Tunge fotballsko og en glatt ball spilte den røde angriperen et puss, og ballen skled av foten hans og føk til side for mål.

Sluttsignalet lød, og lykkelige blå spillere kunne feire et etterlengtet seriegull!

Selv om serien er avgjort, gjenstår det fortsatt én runde i årets liga. Siste kamp er foreløpig ikke berammet, men det skal fortsatt kjempes om MVP-prisen og toppscorertittelen. Mandag er det duket for en annen form for internkamp, da er det nemlig klart for årets tredje møte mellom C- og D-laget.

Vi gratulerer Blått lag med gullet, samtidig som vi ser frem til siste serierunde og neste sesong av sommerens beste fotballturnering - Internserien!

 

 

 

 


Bankett: 
Blått lags bankett ble avholdt på McDonald's Gaustad. Ettersom det er døgnåpent der, er det ingen kilder som kan si eksakt hvor lenge årets seriemestere feiret.

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************


1 pølse  Olav Bengtson, Erlend Rognes, Henrik Liland, Halvor Sæter og Ole-Vidar Jensen. Etter en historisk kamp som dette er det vanskelig å bare dele ut én pølse. Solland har derfor bestemt seg for å belønne Henrik Liland, mannen som avgjorde ligaen ett minutt på overtid, og hans lagkamerat Erlend Rognes. Olav Bengtson får en pølse for drømmemålet sitt, mens Ole-Vidars får en for sitt hat-trick. Den siste pølsen går til Halvor Sæter, som jobbet utrettelig i 90 minutter.


Tabellen etter 8. runde:
   1. Blått lag  4-2-2  31-32  14 poeng *mestere*
   2. Rødt lag  2-2-4  32-31  8 poeng