Korsvoll Rød - Korsvoll Blå 1-5 (0-0)

Korsvollbanen, 1.8.2016
Internkamp 7
Dommer: Olav Bengtson, Espen André Rødnes, Ole-Vidar Jensen, Lasse Halvorsen og Trygve By.
Tilskuere: 5.

Mål:
        0-1: Henrik Liland (52.)
        0-2: Didrik Aamnes (via Jon Edmunn Sæter) (61.)
        0-3: Henrik Liland (65.)
        0-4: Kjetil Kirk (74.)
        0-5: Thomas Ingebretsen (78.)
        1-5: Andreas Kjelstrup (Str) (90+5)
        

Gule kort: Lasse Halvorsen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Rød (4-3-3):

Halvor Sæter

Espen André Rødnes - Pål Schjerven - Jon Edmunn Sæter - Jakob Ringdal

Terje Kristoffersen - Morten Wermåker - Håkon Sandland

Kevin Johansen - Andreas Kjelstrup - Ole-Vidar Jensen

Innbyttere:
Johan Dolve, Lars Gjesvik, Herman Gunnerød, Jørgen Mo og Marius Motrøen.

 

Korsvoll Blå (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Lasse Halvorsen - Trygve By - Thomas Ingebretsen - Erlend Rognes

Didrik Aamnes - Kjetil Kirk - Magnus Jahrmann

Knut Lyngstad - Mathias Falch - Henrik Liland

Innbyttere:
Marius Andersson, Olav Bengtson, Martin Kloster, Asbjørn Pedersen, Daniel Ramberg og Rasmus Vengen.

 

 

 

 

 

Fyldig benk: Blått lag kunne vise til en benk full av spillere som kunne spilt fast for de fleste andre lag i Internserien.

  

 

  

Målras etter pause sikret blå seier

Fem scoringer de siste 45 sørget for at Blått lag kun er tre poeng unna et etterlengtet ligagull.


Hele 33 spillere stilte til årets syvende internkamp, noe som kan tyde på at både Internserien og sommerferien går mot slutten. De to lagene lå nærmest likt foran mandagens match, og i potten lå ikke bare tre poeng, men også 
muligheten til å kunne avgjøre ligaen allerede førstkommende torsdag. To spente lag gikk ut på banen, som var perfekt vannet etter et regnskyll en time før avspark, og i første omgang var det lite som skilte de to rivalene fra hverandre.

Rødt lag har mange gode skuddbein, og både Håkon Sandland og Terje Kristoffersen fyrte av hvert sitt prosjektil i tverrliggeren. Blått lags Henrik Liland viste at fotball ikke har vært hovedingrediensen på Hvaler i sommer da han skuslet bort et innlegg foran mål, og dermed sto det 0-0 til pause.

 

 

 

 

Tilbake: Magnus Jahrmann (t.h.) var tilbake på banen etter en lang sommerferie og hadde flere dueller mot Halvor Sæter (t.h.).Personlige feil straffes knallhardt på dette nivået, og et øyeblikks sløvhet kan avgjøre kamper. Det var nettopp det Henrik Liland utnyttet da han i det 52. minutt snappet opp en feilpasning ved midtsirkelen, satte fart, rundet nærmeste midtstopper og knuste ballen inn i høyre hjørne til 1-0.

Pål Schjerven fikk to store muligheter for Rødt lag, og hans lagkamerat Herman Gunnerød kom alene mot keeper, men Rasmus Vengen posisjonerte seg godt og reddet samtlige forsøk.

Blått lag var i støtet, og ni minutter senere la Daniel Ramberg igjen ballen til Didrik Aamnes, som driblet seg frem på høyresiden, før han slo inn foran mål, der en uheldig Jon Edmunn Sæter endte opp med å skli ballen inn i eget nett.

Luften gikk litt ut av den røde ballongen, og i det 65. minutt ble den i realiteten punktert da Liland scoret sitt andre for kvelden. Spissen hadde nylig kjørt karusell med Lars Gjesvik nede ved linja, og da Knut Lyngstad slo en høy langpasning mellom stopperne og over mot venstre, fikk han tatt en touch og sendt ballen forbi keeper, før han løp rundt på den andre siden og satte den i mål fra nærmest død vinkel.

 

 

 

 

Viktig: Forrige uke hadde ikke Blått lag forsvarsspillere, i årets syvende kamp hadde de opptil flere, som Trygve By.

 


I et siste desperat forsøk på å sikre seg et godt resultat hadde Rødt lag kastet flere mann i angrep, men den nye trebackslinjen deres gjorde dem bare mer sårbare,
noe Kjetil Kirk visste å utnytte da han fikk avslutte fra distanse for fjerde gang. Mathias Falch tok ned og la igjen et innlegg til Kirk, som fikk en fin dupp på skuddet sitt, slik at ballen stusset ned i gresset og forbi en utspilt Herman Gunnerød.

Rødt lag kom riktignok til flere sjanser, men verken Marius Motrøen eller Andreas Kjelstrup klarte å overliste Blått lags burvokter. 

I stedet kunne Thomas Ingebretsen, som nå hadde tatt plass ute på vingen, skru inn 5-0 for de blå. C-laget.com har fått tak i et tidlig utkast til selvbiografien hans, der hans første mål fra åpent spill naturlig nok er viet mye plass. Ingebretsen skriver: 

"Vi kjørte en kontring på høyresida, og med innbytterpuls, taco langt oppe i halsen og tre ukers ferie på samvittigheten var jeg i tvil om jeg i det hele tatt orket bli med inn i boksen. Jeg tenkte på sommerens reise til Japan og alle menneskene jeg hadde møtt der. De var annerledes, men vennligsinnede, til tross for at hardt arbeid er det eneste som belønnes i landet deres. Møtet hadde gitt meg et nytt perspektiv på fotballen, for ikke å si på livet, og det var lengselen og drømmen om et spillemål som gjorde at jeg trosset smerten og tok det tunge løpet.

Innlegget kom mot Henrik, som bare skulle ta ned ballen, men som ved et under for en gangs skyld fikk en dårlig touch, slik at ballen spratt videre til meg på 12-13 meter, til venstre i feltet. Jeg la den til rette med førsteberøringen, før jeg skrudde den kontrollert i lengste med den andre. En førsteklasses avslutning, om jeg får si det selv. Samfunnet og pliktene kan vekke meg hver morgen, men ingen ta fra meg drømmen om en scoring. Nå levde jeg ut drømmen min."

Kampen var for lengst avgjort, men Blått lag rotet bort muligheten til å skaffe seg positiv målforskjell da Mathias Falch surret bort et par store sjanser. 

Mandagens utgave av Rødt lag så på sin side ut til å bli det andre laget i Internseriens historie som gikk målløse fra en kamp, men fem minutter på overtid la Marius Motrøen seg bakover i feltet, slik at Andreas Kjelstrup fikk muligheten til å pynte på resultatet fra krittmerket.

Kjelstrup sendte keeper feil vei, vant tilbake selvtilliten sin som straffeskytter og sørget for at sluttresultatet ble 5-1 til Blått lag.

Kampen ble for øvrig preget av mange bytter, og spesielt de rødes lagledelse tok selvkritikk for disponeringene som ble gjort. Flere av lagets store profiler ble holdt på benken i lengre perioder, og det betyr at Blått lag har muligheten til å avgjøre ligaen på eget gress førstkommende torsdag. 

Seier til Blått lag vil føre til at de tar sitt første gull siden Internseriens debutsesong i 2009, uavgjort vil sørge for at alt avgjøres i siste runde, mens rød seier vil bety at Rødt lag overtar serieledelsen på målforskjell foran den niende og avsluttende runden.

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************


1 pølse - Henrik Liland og Rasmus Vengen. Visst scoret Henrik Liland to mål, hvorav det andre var fra død vinkel, men det er først og fremst den utrolige dragningen rundt Lars Gjesvik som sikrer angriperen en pølse etter mandagens kamp. Har Korsvollbanen sett en bedre forsering noen gang? Debutant Vengen får en pølse for god plasseringsevne og for å ha stoppet flere farlige én-mot-én-situasjoner.


Tabellen etter 7. runde:
   1. Blått lag  3-2-2  25-27  11 poeng
   2. Rødt lag  2-2-3  27-25  8 poeng