Korsvoll C - Havisco XI 1-9 (0-2)

Korsvollbanen, 25.7.2016
Treningskamp
Dommer: Havisco-sivilist.
Tilskuere: 2 + 1 hund.

Mål:
        0-1: Sigve Harang, Havisco (31.)
        0-2: Martin Lundemo Syvertsen, Havisco (44.)
        0-3: Kristoffer Lamøy, Havisco (48.)
        1-3: Christian Karlsrud (50.)
        1-4: Kristoffer Lamøy, Havisco (51.)
        1-5: Jonas Wikborg, Havisco (55.)
        1-6: Martin Lundemo Syvertsen, Havisco (60.)
        1-7: Martin Lundemo Syvertsen, Havisco (64.)
        1-8: Martin Lundemo Syvertsen, Havisco (78.)
        1-9: Sigve Harang, Havisco (90+1)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Aleksander Omtvedt

Vegard Enggrav - Jonas Ingebretsen - Greger Svenn - Erlend Rognes

Kim Sagbakken - Magnus Olsen - Martin Kloster

Marius Andersson - Christian Karlsrud - Marius Motrøen

Innbyttere:
Johannes Blåsternes og Mathias Falch.

 

 

 

 

Et bilde sier mer enn tusen ord: Dette øyeblikket oppsummerer på mange måter mandagens kamp, så hvis du ikke orker å lese mer, kan du surfe videre et annet sted og notere deg at bildet avslører at Havisco har ballen og en velfylt benk full av kvalitet.

  

 

  

Sæles stjernelag med knusende seier

Vi holdt stand i en omgang, men etter pause rant målene inn for gjestene fra Romerike og omegn.


Midtbaneeleganten Håvard Sæle har kjørt inn fra Jessheim og spilt 26 C-lagskamper og scoret ett mål de siste somrene, og han har også kjempet mot oss for både Wam-Kam 3/PFU og sin nåværende klubb, Holter. Det er ikke så lett å få til en match mot Holter, så i stedet fikk Sæle muligheten til å samle sitt drømmelag til en deilig sommerkamp i duskregnet på Korsvollbanen.

Laget hans ble døpt Havisco, og 20-mannstroppen som kom til Korsvoll på julis siste mandag inneholdt i hovedsak nåværende og tidligere Holter-spillere, et par gamle wam-kammere og noen NIH-studenter. Hele syv av dem står for øvrig oppført med C-lagskamper.

Ettersom Havisco tok fullstendig kontroll over kampen etter pause, vil dette referatet i hovedsak dvele ved de gode øyeblikkene fra første omgang, da vi forsvarte oss ganske godt, samtidig som vi misset på flere store sjanser.

De første syv-åtte minuttene hadde vi nesten ikke ballen, men etter at Aleksander Omtvedt hadde stått i veien for to tidlige skuddforsøk, klarte vi å mure igjen defensivt og også true de hvitkledde gjestene, som da midtspiss Christian Karlsrud klarte å skli et innlegg forbi keeper. Kim Sagbakken hadde lyst til å sparke ballen videre i mål, men droppet det da forsvaret ropte at han helt korrekt sto i offside. Sagbakken lot ballen trille videre, men det lå ikke nok kraft bak skuddet til at den nådde over streken.

Havisco byttet ut den såkalte førsterekken sin midtveis i omgangen. Ikke det at de som kom inn var så fryktelig mye dårligere enn førsterekken; det kom til og med inn en spiller med Rosenborg-drakt.

Andrerekken var nær ved å score allerede på corneren de kom inn til, men skuddet ble blokkert. Backfireren vår med Greger Svenn, Erlend Rognes, Jonas Ingebretsen og Vegard "Silkefot" Enggrav skal til tross for det grufulle sluttresultatet ha mye skryt for innsatsen sin før pause, der de stadig vekk brøt foran antatt raskere angripere. Det måtte til slutt et drømmetreff til for å overliste Omtvedt, for i det 31. minutt traff Sigve Harang, som også scoret for Blått lag i tredje serierunde i Internserien tidligere i sommer, perfekt fra 25 meter, og han moste ballen opp i høyre kryss.

Vi klarte ikke alltid å gjøre noe med ballen når vi vant den, men med en ganske direkte spillestil ispedd enkelte dribleraid fortsatte vi å produsere sjanser, selv om ballinnehavet sannsynligvis lå på 70-30 i gjestenes favør. Martin Kloster, stinn av selvtillit etter hat-tricket i forrige uke, terroriserte Havisco-forsvaret med sine raske dragninger, og han trakk seg ofte ut på kanten, før han satte fart inn i feltet.

To Kloster-skudd ble sendt utenfor og et raid endte i en altfor sen takling, og på bortelagets benk begynte førsterekken å lure på om det virkelig var et tredjelag de spilte mot.

Også Marius Motrøen driblet og koste seg ute til venstre, og et av innleggene hans ut i feltet ble satt en halv meter til side for mål av Christian Karlsrud. Magnus Olsen ble felt og følte seg snytt for straffe, mens Johannes Blåsternes kom inn til sin første fotballøkt på flere måneder. Også han kunne tegnet seg på scoringslisten, i likhet med Kim Sagbakken, som to ganger befant seg i scoringsposisjon uten å treffe mellom stengene.

Marius Andersson fikk mulighet til å avslutte en gang på stillingen 0-0, men den største muligheten sin fikk han på 0-1, da han plutselig befant seg helt alene med keeper. Han prøvde å sette ballen mellom beina på målvakten, men mislyktes.

 

 

 

 

God: Martin Klosters raske finter skapte mange farligheter før pause.
Martin Kloster kom til en siste mulighet før pause, men heller ikke han traff, og da satte heller Martin Lundemo Syvertsen, Holters mestscorende spiller de siste sesongene, muligens også gjennom tidene, nå i Hauerseter i 3. divisjon, inn sitt første for kvelden minuttet før pause.

Havisco hadde selvsagt langt flere målsjanser og imponerende angrep enn det som er nevnt, og den store forskjellen fra første til andre omgang var at de begynte å score etter pause.

Det tok nemlig ikke mer enn tre minutter av andre omgang før Sæles talentsamling gikk opp til 3-0 ved Kristoffer Lamøy. Deretter fant silkefoten til Vegard Enggrav Christian Karlsrud, som skjøt høyt og hardt fra 16 meter og klistret ballen opp i nettaket. En god og viktig redusering!

Dessverre kom 1-4 bare minuttet etter, og nye fire minutter senere scoret Jonas Wikborg. Wikborg, iført en kledelig Isco-drakt, fikk faktisk et par internkamper for Blått lag tilbake i 2011 i tiden før han signerte for Wam-Kam 3/PFU. Nå er han nummer 10 og en sentral skikkelse på samme klubbs førstelag i 4. divisjon, der Simen Dyb Berg (23) fortsatt er den store fanfavoritten.

 

 

 

 

Havisco XI: Håvard Sæles drømmelag. Syv av disse har C-kamper. Klarer du å finne dem?Det meste gikk tyngre for oss nå. Havisco vartet tidvis opp med nærmest tullete kombinasjoner og pasningstrekanter. Det var hælspark, flikker, samtidige bevegelser og raske pasninger inn til angripere som altfor ofte fikk stå helt alene foran mål. Overkjøringen var total, og fartsfantomet Martin Lundemo Syvertsen rakk å score tre mål på 14 minutter før vi rakk å etablere et godt angrep igjen. Samme Lundemo Syvertsen scoret for øvrig én gang for oss mot Bislett i fjor sommer, og tre ganger da vi slo Bøn 6-2 på fremmed gress for to år siden.

Et par gode cornere fra Magnus Olsen og Marius Motrøen i sluttminuttene kunne resultert i et sent trøstemål, først da innbytter Mathias Falch headet inn foran mål, der Johannes Blåsternes kom litt for sent, siden da Martin Kloster headet over.

Helt avslutningsvis ble det litt mer rom offensivt etter at initiativtager Håvard Sæle var klappet av banen, men den siste pasningen inn foran mål satt ikke helt. I stedet rundet Sigve Harang av en fin kveld for kveldens bortelag da han fastsatte sluttresultatet til 9-1 på overtid.

Til tross for det stygge tapet ble det en ålreit kveld på Korsvollbanen - vi spilte mot hyggelige folk, slapp det verste regnet, fikk en fin løpeøkt og gjennomførte en grei første omgang. Dessuten er det sommerferie, så det er ingen grunn til å sutre, for allerede på torsdag er det klart for runde seks i Internserien.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
1 pølse - Erlend Rognes. Korsvolls Bale er en klippe, men trønderpoteten var i likhet med resten av laget best før pause, da han blant annet temmet Haviscos 3. divisjonsangripere.