Korsvoll Rød - Korsvoll Blå 2-4 (1-2)

Korsvollbanen, 19.7.2016
Internkamp 5
Dommer: Mathias Falch.
Tilskuere: 0.

Mål:
        0-1: Martin Kloster (6.)
        0-2: Martin Kloster (12.)
        1-2: Halvor Sæter (45.)
        2-2: Vetle Kristoffersen (64.)
        2-3: Petter Hauge (69.)
        2-4: Martin Kloster (90+3)
        

Gule kort: Aleksander Omtvedt.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Rød (4-3-3):

Jonas Gjesvik

Olav Olseng - Herman Gunnerød - Halvor Sæter - Kevin Johansen

Lasse Halvorsen - Magnus Olsen - Hallvard Barbogen

Ole-Vidar Jensen - Andreas Kjelstrup - Pål Schjerven

Innbyttere:
Jonas Ingebretsen, Vetle Kristoffersen (etter pause) og Christian Wold.

 

Korsvoll Blå (4-3-3):

Mads Andreassen

Leiv Jørgen Bakkerud - Aleksander Omtvedt - Magnus Buer - Erlend Rognes

Olav Bengtson - Kjetil Kirk - Håvard Sæle

Marius Andersson - Petter Hauge - Martin Kloster

Innbyttere:
Sigbjørn Berntsen og Vegard Enggrav. Mathias Falch inne på fire cornere.

 

 

 

 

Kampens profiler: Tremålsscorer Martin Kloster setter inn sitt første mål i kampen bak Jonas Gjesvik, Rødt lags soleklart beste spiller denne kampen.

  

 

  

Dramatisk avslutning da Blått vant igjen

Rødt lag skjøt i stanga på overtid, og i stedet kunne Martin Kloster løpe inn 4-2 i åpent mål.

Stillingen var 3-2 til Blått lag og det gjensto kun et lite minutt av overtiden da ballen falt ned til Halvor Sæter, som fra fem meters hold dro til i håp om å berge uavgjort for de røde. Sæter traff godt, keeper Mads Andreassen var utspilt, men ballen gikk et par små centimetre for langt til venstre, slik at den smalt inn i stolpen og føk ut igjen.

Rødt lag fikk et hjørnespark og en ny mulighet til å utligne, så de sendte alle mann inn i feltet. En offensiv Andreassen seg ut i klyngen foran mål og slo ballen ut til Petter Hauge, som spilte opp til Martin Kloster, som fikk en halv bane å løpe på, før han spaserte ballen i mål til 4-2, slik at han både punkterte kampen og sikret seg sitt første C-lagshat-trick. 

Blått lag hadde vunnet igjen.

Årets femte internkamp begynte omtrent som den sluttet, for allerede i det sjette minutt trillet Kloster inn 1-0 etter å ha fått ballen fra Hauge. Denne gangen var det riktignok en keeper i mål, men Kloster vant den første duellen mot Jonas Gjesvik.

Rødt lag hadde ballen mest det første kvarteret, og med Magnus Olsen som ballsentral var de flinke til å sette opp ulike kombinasjoner og å holde ballen i laget. Andreas Kjelstrup fikk en tidlig dobbeltsjanse til å utligne etter en corner, da han først fikk heade mot mål, før han fikk avslutte på den påfølgende returen.

Kaoset som oppsto foran Blått lags mål ble foreviget av fotograf og innbytter Vegard Enggrav, vi tar en titt på disse actionbildene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjansekanonaden endte med at Aleksander Omtvedt fikk rensket unna på streken, og i stedet for en rød utligning, fikk vi i stedet en ny scoring til de blå.

Kloster var i lekehumør med sine nye rosa sko, og i det 12. minutt spilte han vegg med Håvard Sæle, før han vippet ballen over Jonas Gjesvik og i mål til 2-0. Dette var for øvrig årets 100. C-lagsscoring.

Nok var nok, syntes Gjesvik, som bestemte seg for å stenge buret. Petter Hauge fikk tre store muligheter til å avslutte nærmest alene med keeper før pause, men keeperen med krøllene kom seg ned og fikk slått unna alt som kom mot mål. En hat-trick-jagende Kloster ble også stoppet av Gjesvik-familiens representant denne tirsdagen, mens Olav Bengtson eller Marius Andersson ble skremt til å skyte utenfor.

I motsatt ende var Mads Andreassen flink til å rykke ut, og han var stadig ute og plukket stikkere like foran knottene til Ole-Vidar Jensen og Lasse Halvorsen.

Noen sekunder på overtid av første omgang skulle det endelig løsne for Rødt lag, da et flott innlegg ble slått inn fra venstreback Kevin Kirk Johansen. Halvor Sæter hadde sneket seg inn mellom Blått lags stoppere, og med en kjølig vipp satte han inn en viktig redusering.

 

 

 

 

Overtall på midten: Blått lag var ofte i overtall på midten i andre omgang, en avgjørende faktor for at de til slutt stakk av med alle poengene. Bildet er for øvrig tatt før pause, og det må således regnes som et illustrasjonsbilde.

 

Rødt lag kom tilbake på banen med fornyet selvtillit etter pause, og nevnte Kevin Kirk Johansen var med på å sette ny fart i det røde angrepet da han ble flyttet opp på kanten. Det var en annen D-lagsspiller som endte opp med å sette inn utligningen, for i det 64. minutt la poengkongen fra forrige kamp, Pål Schjerven, for anledningen i en gammel Scholes-shorts, inn til Vetle Kristoffersen, som egentlig hadde kommet rett fra ferie og til Korsvollbanen for å hæppe med venner, men som i stedet altså endte opp med å sørge for balanse i regnskapet.

2-2-målet skulle dessverre for hjemmelaget vise seg å bli det siste røde tallet i tirsdagens regnskap.

Bare fem minutter etter Kristoffersens mål, ble Petter Hauge felt utenfor 16-meteren, før han fikk kranglet ballen videre til Olav Bengtson, som utnyttet fordelen som ble gitt og scoret. Problemet var at Bengtson var i offside, men dermed mistet han samtidig fordelen han hadde fått, og Hauge ble likevel tildelt frispark fra omtrent 22 meters hold. 

Hauge gikk for kraft, og da muren slo sprekker, var også dagens bestemann, Jonas Gjesvik, utspilt. 3-2 til Blått.

 

 

 

 

Beistet: Slakteren fra Svensenga, Aleksander Omtvedt, spiller defensiv midtbane i Stavanger, noe han også gjorde i tirsdagens kamp på Korsvollbanen. Årets råtass burde blitt utvist for et par overfall mot slutten av kampen.De siste ti minuttene ble tradisjonen tro usedvanlig kaotiske, og Erlend Rognes sto frem og headet unna de lange oppspillene som ble sendt mot Blåtts halvdel.

Aleksander Omtvedt slapp unna med gult kort etter et par hevnaksjoner da han følte seg snytt for frispark, mens Jonas Ingebretsen ble avblåst for offside av en usedvanlig velplassert dommer da han fikk ta ned et innlegg åtte meter fra mål.

Den røde sluttspurten lyktes nesten, men da Halvor Sæter ikke hadde centimetrene på sin side, kunne i stedet Martin Kloster punktere kampen. Blått lag har dermed overtatt serieledelsen for første gang siden de tok ledelsen i ligaen etter å ha slått Hvitt lag 7-2 i serieåpningen i 2011. Lagene lå likt etter at Hvitt lag vant neste kamp 7-2, men siden har de blå ligget på andreplass - frem til nå. 

Heldigvis for Rødt lag er det ikke fem serierunder i år, slik det var i fjor, for hadde det vært det, hadde serien vært avgjort og avsluttet nå.

Sjette runde spilles torsdag om en uke.

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************


1 pølse - Jonas Gjesvik og Martin Kloster. Keeper-Gjesvik har flere fabelaktige redninger, spesielt før pause, der han flere ganger kommer seirende ut av én-mot-én-dueller mot de blå angriperne. Kloster får en pølse for hat-tricket sitt.


Tabellen etter 5. runde:
   1. Blått lag  2-2-1  17-18  8 poeng
   2. Rødt lag  1-2-2  18-17  5 poeng