Korsvoll C - FC Nordre Aker 7-8 (2-5)

Korsvollbanen, 9.7.2016
Legendarisk prestisjekamp om bydelstronen
Dommer: FCNA-innbyttere.
Tilskuere: 4.

Mål:
        1-0: Mathias Falch (7.)
        1-1: Anders Rummelhoff, FCNA (9.)
        1-2: Håvard Moen, FCNA (10.)
        2-2: Eirik Nakstad (37.)
        2-3: Sjur Resaland, FCNA (39.)
        2-4: Christian Poppe (41.)
        2-5: Jon Stavnsborg (44.)
        3-5: Ulrik Anderssen (53.)
        3-6: Eirik Garnås, FCNA (62.)
        4-6: Eirik Nakstad (68.)
        4-7: Carsten Ekholt, FCNA (75.)
        5-7: Eirik Nakstad (80.)
        5-8: Christian Poppe, FCNA (84.)
        6-8: Håvard Moen (88.)
        7-8: Ulrik Anderssen (90+1)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Greger Svenn - Åsmund Aarrestad - Daniel Ramberg

Ulrik Anderssen - Thomas Ingebretsen - Eirik Nakstad

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup - Marius Andersson

Innbyttere:
Johan Dolve, Olav Olseng og Håvard Sæle

 

 

 

 

Deppet: Eirik Nakstad (foran) scoret hat-trick, men det var ikke nok mot et av de sterkeste FCNA-lagene som noen gang har stilt til kamp.

  

 

  

FCNA seiret i femtenmålsthriller

To stygge kollapser etter at vi selv scoret i første omgang ødela årets derbymatch.


Kampen om bydelen er etter hvert blitt en prestisjefylt sommertradisjon. Våre gamle rivaler i FC Nordre Aker stiller kun til denne ene kampen hver sommer, og etter to strake seiere stilte vi til 2016-kampen stinne av selvtillit. Dette kom tydelig til syne ute på banen, og i det 7. minutt spilte Mathias Falch inn til Ulrik Anderssen, før han løp han inn fra høyrekanten sin. Andersssen vippet en strøken ball gjennom mot Falch, som fortsatte løpet sitt og skar inn i feltet, tok en touch, og la ballen tilbake i høyre hjørne over Eirik Garnås til 1-0.

 

 

 

 

Drømmestart: Mathias Falch satte inn 1-0 mot FCNA, og dermed ga han oss nok en gang en tidlig ledelse, slik han også gjorde i de tilsvarende kampene i 2013 og 2014.
Mens vi fortsatt feiret rakk FCNA, som kom til kampen med et vanvittig arsenal av offensiv slagkraft, å snu kampen. I det 9. minutt utlignet Anders Rummelhoff etter assist fra keeper Garnås, før innbytter (!) Håvard Moen klemte til på et innlegg og ga hvittrøyene ledelsen minuttet etter.

I 2014 fikk Thomas Ingebretsen sin C-lagsdebut i den tilsvarende prestisjekampen, og denne lørdagen rundet han 50. kamper, og dermed fikk han både kapteinsbindet, drakt 10 og en plass sentralt på midten. Jubiluemskampen kunne fort bydd på en scoring også, da han danset seg inn i feltet etter et kvarters spill. Dessverre ble skuddet for løst, og keeper Garnås kom seg ned og fikk stoppet ballen. Også Marius Andersson hadde helt for lite krutt i støvlene, for hans forsøk fra 16-meteren ble også stoppet.

 

 

 

 

Jubilant: Thomas Ingebretsen rundet 50 C-lagskamper mot FCNA. Til venstre ser vi Håvard Moen, som spilte de siste 13 minuttene i blå drakt.
Etter en kort drikkepause midtveis i omgangen slo Håvard Sæle en glimrende stikker ut mot høyre, der Mathias Falch forsøkte å rykke inn i de åpne flatene som ledet mot mål. I stedet rykket det til bak i leggen hans, og kampens første målscorer måtte dermed halte av banen med en kjedelig strekk. Noe senere fulgte daværende keeper Jonas Ingebretsen samme vei, etter at han fikk problemer på baksiden av kneet.

I det 37. minutt fikk Andreas Kjelstrup ballen over Eirik Garnås, som ikke klarte å fange den, slik at Eirik Nakstad kunne utligne uten problemer. Men nok en gang endte scoringen vår i en håpløs sprekk i den andre enden av banen.

To minutter senere dro nemlig FCNAs Sjur Resaland til fra distanse, og det som fra sidelinjen ble omtalt som det peneste skuddet i verdenshistorien, suste inn i krysset. "Krysset" er med tiden blitt et utvannet begrep, men her var det ikke tvil, det er rett og slett ikke mulig å komme nærmere krysset enn det Resaland gjorde.

Ytterligere to minutter senere satte Christian Poppe, mannen som har flere C-lagsmål enn C-lagskamper, enda han nærmer seg 70 matcher, og som nå spiller i 3. divisjon for Lokomotiv Oslo, som ligger foran A-laget vårt på tabellen, inn 4-2. Rett før pause rullet en annen gammel C-lagskjenning, Jon Stavnsborg, inn 5-2.

 

 

 

 

Skadet: Det ble bare i overkant av 20 minutter på Mathias Falch, som måtte forlate banen med skade like etter den første drikkepausen. Like etter led Jonas Ingebretsen samme skjebne.
Andre omgang skulle vise seg å by på enda flere mål enn den første, og det var vi som scoret først. Andreas Kjelstrup slo en ball mot bakrommet, der FCNAs Fredrik Karlsrud kom først. Heldigvis for oss slurvet han med tilbakespillet sitt, og Ulrik Anderssen snappet ballen, fosset mot mål og trillet ballen mellom beina på Jon Stavnsborg og i mål.

Som den observante leser dermed har notert seg, hadde altså FCNA gjort et keeperbytte i pausen. Eirik Garnås var frigjort fra sine plikter som keeper og sluppet løs ute på banen. Han har kanskje ikke spilt på flere år, men da han plutselig fikk ballen inne i feltet, viste mannen som kun frykter Adrian Aamnes på fotballbanen at han fortsatt vet hvor målet står. Kald som en nyåpnet Cola fra Brekkekiosken tok han imot ballen og la på til 6-3, selvfølgelig med innsiden, fyren bruker jo ikke andre deler av foten.

 

 

 

 

Målfest: Tradisjonen tro ble det målrikt mot FCNA, enda vi hadde en sterk forsvarsrekke anført av Greger Svenn.
Johan Dolve fikk dratt tidlig fra jobb, slik at han kom et stykke ut i kampen. I andre omgang tidvis herjet han ute på venstrekanten, som da han rundt fem minutter etter Garnås' scoring driblet seg fri og la inn til Eirik Nakstad, som reduserte med en kontrollert volleyscoring.
 
Dolve var i støtet, men da han noe senere driblet seg fri igjen, ble han litt for ivrig etter å score selv, og han satte ballen i stolpen i stedet for å slå inn foran mål.

FCNAs Carsten Ekholt kan være ustoppelig med ball, og han kan også skyte godt, noe han gjorde til gangs da vi så smått hadde begynt å drømme om en sensasjonell opphenting og ekstraomganger. Ekholt lekte seg ute til venstre, før han la ballen opp i høyre hjørne fra 20 meters hold.

Som forventet sprakk kampen helt opp mot slutten, og Eirik Nakstad headet et nytt Dolve-innlegg i tverrliggeren. Olav Olseng, som hadde blåst et innlegg over mål tidligere i kampen, fikk tak i ballen og sendte den inn igjen til Nakstad, som fullførte hat-tricket sitt bak en utspilt Jon Stavnsborg.

 

 

 

 

Redusert: Marius Andersson slet med tette luftveier mot FCNA, men han kom seg likevel til en fin sjanse i første omgang.
To mål opp, ti minutter igjen, det kunne gå! Men nei da, vi hadde glemt at det ikke går en kamp mot FCNA uten at Christian Poppe setter ballen i Poppe-hjørnet, så også i dag. Seks minutter før full tid rykket Poppe ute til venstre, før han la ballen i sine favorittnettmasker.

Vi presset likevel på for nye mål, og FCNA satte flere skudd i treverket de gangene de orket å ta overgangene i rommet vi etterlot oss. Både Carsten Ekholt og Christian Poppe hadde langskudd som dundret i tverrliggeren, ned og ut, mens uheldige Bård Tiller både traff stanga og skjøt over da han fikk ballen på åpent mål i sluttminuttene.

Og med stolpene på vår side, kunne vi iverksette en utrolig sluttspurt. I det 88. minutt slo Johan Dolve et flott innlegg fra venstre etter å ha fintet ut et par forsvarere, og inne foran mål stanget gnagsårplagede Håvard Moen, som spilte det siste kvarteret i blått, inn 6-8. 

Thomas Ingebretsen la ut på et nytt raid, men akkurat som i første omgang ble avslutningen for svak. Dagens kaptein prøvde å plassere ballen med innsiden, men burde nok heller gått for kraft.

I stedet var det Ulrik Anderssen som satte vårt syvende, da han fikk nok tid til å sikte etter at han fanget en retur ett minutt på overtid. Dessverre ble det ikke lagt til mer, og kampen ble blåst av umiddelbart etter avspark.

Dermed tok FC Nordre Aker sin første seier siden 2013, og vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss i hardtrening frem mot neste sommers oppgjør. 
 


Kamper mot FC Nordre Aker:

   16.2.2006: Korsvoll - FCNA 10-9 e.e.o. 
   13.5.2006: Korsvoll - FCNA 2-3 
   22.3.2007: Korsvoll - FCNA 1-2 
   14.4.2007: Korsvoll - FCNA 5-6 
   21.4.2007: Korsvoll - FCNA 3-8 
   23.6.2007: Korsvoll - FCNA 2-4 
   25.8.2007: Korsvoll - FCNA 3-5 
   20.10.2007: Korsvoll - FCNA 6-6 (2-4 på straffespark)
   16.3.2008: Korsvoll - FCNA 3-3 (3-1 på straffespark)
   8.7.2012: Korsvoll - FCNA 1-6
   21.7.2013: Korsvoll - FCNA 6-7 e.e.o.
   14.6.2014: Korsvoll - FCNA 8-2
   26.6.2015: Korsvoll - FCNA 5-4
   9.7.2016: Korsvoll - FCNA 7-8

   Samlet målforskjell: 62-73
   Korsvoll har to seiere etter full tid, én etter ekstraomganger og én på straffespark.
   FCNA har åtte seiere etter full tid, én etter ekstraomganger og én på straffespark.
   Fire kamper har endt uavgjort etter full tid.
*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
1 pølse - Eirik Nakstad. Scorer tre mål og kunne fort satt flere. God match fra spilleren som også har et par A-kamper for Korsvoll.

 

 

 

 

 

C-laget: Bak fra venstre: Håvard Sæle, Åsmund Aarrestad, Daniel Ramberg, Mathias Falch, Johan Dolve, Marius Andersson, Andreas Kjelstrup og Jonas Ingebretsen. Foran fra venstre: Eirik Nakstad, Ulrik Anderssen, Olav Olseng, Greger Svenn, Leiv Jørgen Bakkerud og Thomas Ingebretsen.

 

 

 

 

FCNA: Bak fra venstre: Christian Karlsrud, Alexander Wøien, Sjur Resaland, Eirik Garnås, Håvard Moen og Anders Rummelhoff. Foran fra venstre: Jostein Svanemyr, Nasrat Sahag, Bård Tiller, Christian Poppe, Simon Anfinnsen, Magnus Krogstad og Fredrik Karlsrud. I Gaus faste posisjon: Jon Stavnsborg.