Korsvoll Rød - Korsvoll Blå 4-4 (2-4)

Korsvollbanen, 7.7.2016
Internkamp 3
Dommer: Hallvard Barbogen, Torstein Kastet, Jon Edmunn Sæter, Halvor Sæter og Greger Svenn.
Tilskuere: 3.

Mål:
        0-1: Ulrik Børresen (4.)
        0-2: Sigve Harang (19.)
        1-2: Marius Motrøen (23.)
        1-3: Mathias Falch (26.)
        1-4: Nicholas Loo (34.)
        2-4: Christian Karlsrud (44.)
        3-4: Hallvard Barbogen (52.)
        4-4: Jostein Eidem (86.)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Rød (4-3-3):

Jonas Gjesvik

Simen Neraker - Sofie Rostad - Greger Svenn - Jon Edmunn Sæter

Roald Nordmelan - Torstein Kastet - Halvor Sæter

Christian Karlsrud - Andreas Kjelstrup - Marius Motrøen

Innbyttere:
Hallvard Barbogen og Jostein Eidem.

 

Korsvoll Blå (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Daniel Ramberg - Stig-André Nysveen - Åsmund Aarrestad - Anders Torper

Håvard Sæle - Ulrik Børresen - Sigve Harang

Nicholas Loo - Mathias Falch - Johan Dolve

Innbyttere:
Ingen.

  

 

  

Blått lag sprakk da seieren var innen rekkevidde

De blå ledet med tre mål og lå an til å ta sin første seier i årets liga, men Rødt lag kjempet seg tilbake og berget uavgjort.

Rødt lag åpnet best i forrige ukes åpningsrunder, men i tredje serierunde startet de blå best. Det hadde knapt gått fire minutter da Nicholas Loo slo inn fra høyre. Mathias Falch møtte ballen ved første stolpe og flikket den mot mål, der Jonas Gjesvik kom seg ned og fikk slått ballen unna med en god redning. Ute i feltet kom Ulrik Børresen først på ballen, og med utsøkt ro satte han inn 1-0.

De blå fortsatte å presse hjemmelaget, og i det 19. minutt plukket OSI-spilleren Sigve Harang opp en fri ball etter et hjørnespark, og med en god avslutning økte han til 2-0. Korsfarerne hater kanskje OSI, men ballsikre Harang var en spiller de kunne like.

Rødt lag begynte etter hvert å produsere sjanser. Simen Neraker, som bare blir bedre og bedre for hver kamp han spiller, kom seg inn i Blått lags felt og satte ballen i stolpen, før motsatt back, Jon Edmunn Sæter, la ut på et lignende løp og gjorde det samme. Det smalt i aluminiumet også på den andre siden, der Falch dempet med seg et innlegg fra venstre og avsluttet på volley i tverrliggeren.

Halvveis i omgangen kom Christian Karlsrud seg fri på høyresiden for de røde. Han slo inn lavt, og inne i feltet smøg Marius Motrøen seg inn bak stopperne, der han tok ned ballen og skjøt via Leiv Jørgen Bakkerud og i mål. Målet markerte også første drikkepause og dommerbytte i kampen, og selv om Rødt lag hadde flest sjanser, hadde Blått lag hatt såpass god kontroll på banespillet at de blåkleddes innbytter Jostein Eidem byttet til rød drakt og gikk inn på midtbanen deres i stedet.

Noen minutter senere vartet Johan Dolve opp med fine dragninger ut på venstrekanten sin, før han slo flatt inn og tilbake i feltet, der Mathias Falch løp seg fri og plasserte ballen kontant ned til høyre.

Blått lags suksessoppskrift baserte seg ofte på fine spillvendinger og crossere ut mot kantene fra Ulrik Børresen og Håvard Sæle, og i det 34. minutt ble raske Nicholas Loo spilt gjennom nok en gang, denne gangen av Sigve Harang, og den lynraske kanten, som har spilt for Vinderen i hele seniorkarrieren sin, holdt hodet kaldt og la på til 4-1. Skulle Blått lag endelig lykkes i årets serie?

Rødt lag ble sannsynligvis snytt for straffe nærmere pause, men de fikk uansett en viktig redusering i det 44. minutt, da Marius Motrøen slo til med en av sine mange rykk ute på venstresiden. Han la inn til Andreas Kjelstrup, som etter flere helt greie avslutninger endelig traff godt idet han moste ballen opp i krysstverrliggeren. Ballen suste over til Christian Karlsrud, som fanget returen og reduserte fra et par meters hold.

De som har sett internseriekamper tidligere, skjønte nok hvor dette bar, for at et lag leder stort, for så å gi fra seg ledelsen, er ikke uvanlig, men de færreste gjettet nok at det var en keeper som skulle snu dette for Rødt lag. Hallvard Barbogen lot nemlig keeperhanskene bli igjen hjemme denne torsdagen, og i det 52. minutt fikk han ballen på rundt 18 meter, før han rundet en håndfull forsvarere med et par dragninger få keepere gjør etter ham, før han knallet til ned til venstre og banket inn nok en redusering. 

Andre omgang var ikke like sjanserik og morsom som den første, og i stedet for å dvele ved halvsjanser, kan vi notere oss at Sofie Rostad, en av fem spillere fra Håvard Sæles fotballspillende venner, ble tidenes femte jente til å delta i C-lagskamp, og den første siden 2012. 

Av andre Sæle-kamerater kan vi nevne at Holter-stopperen Stig-André Nysveen, som de fleste sikkert husker fra dobbeltkampene på Holter stadion i 2013, dannet en duellsterk midtstopperduo med Åsmund Aarrestad i Blått lags forsvar, mens en skadeplagede Torstein Kastet, som i sin tid ble hentet av LSK, spilte sin første fotballkamp siden 2011 for Rødt lag. Fetteren Kjartan spilte for øvrig for oss i en av Holter-kampene for tre somre siden.

Tilbake til kampen: Blått lag gikk tilbake til originaloppstillingen sin de siste 20 minuttene i et håp om å få tilbake det samme trykket som de hadde innledningsvis, men det var for sent, og fire minutter før full tid fant Marius Motrøen Hallvard Barbogen, som slo en nydelig stikker til Jostein Eidem, som dundret inn i 16-meteren og satte inn utligningen.

Blått kunne svart umiddelbart fra avspark, da Ulrik Børresen slo en ball i bakrommet mot Nicholas Loo, som vant løpsduellen mot forsvaret og fikk lagt inn, der Greger Svenn i siste liten rakk å løpe i veien før Mathias Falch rakk å skli inn 5-4.

Det endte 4-4 til tross for en sen rød sjanse, alt i alt et greit resultat i årets foreløpig varmeste kamp, selv om Blått lag sannsynligvis kommer til å føle seg mest snytt etter at de tross alt ledet med tre mål.

Neste runde spilles til uken.*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
1 pølse - Jostein Eidem. Bytter til Rødt i siste liten og kommer inn og stabiliserer midtbanen deres halvveis i første omgang. Setter i tillegg inn 4-4 fire minutter før slutt.


Tabellen etter 3. runde:
   1. Rødt lag  1-2-0  10-6  5 poeng
   2. Blått lag  0-2-1  6-10  2 poeng