Korsvoll C - Haslum 2 2-3 (1-2)

Korsvollbanen, 24.6.2016
10. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Elvedin Sarotic, Skeid.
Tilskuere: 5.

Mål:

        0-1: Haslum 2 (11.)
        0-2: Haslum 2 (Str) (40.)
        1-2: Lars Eriksen (42.)
        1-3: Haslum 2 (61.)
        2-3: Martin Kloster (65.)
        

Gule kort: Jonas Ingebretsen, Andreas Kjelstrup, Haslum 2 1 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Marius Motrøen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Jonas Ingebretsen

Olav Bengtson - Didrik Aamnes - Magnus Olsen

Johan Dolve - Lars Eriksen - Martin Kloster

Innbyttere:
Marius Andersson (ubenyttet), Mathias Falch, Lars Gjesvik, Andreas Kjelstrup, Henrik Liland (ubenyttet pga. skade) og Espen André Rødnes.

 

 

 

 

Rykker ifra: Marius Motrøen utfordret, driblet og rykket ifra Haslum 2-forsvaret etter pause, men da dommeren blåste av var det bortelaget som rykket videre ifra i toppen av tabellen.

 

 
 

Heltemodig innsats, men null poeng

Vi presset de ubeseirede serielederne fra Bærum til siste sekund, men vårsesongens siste seriekamp endte med et knepent ettmålstap.

I seriepremieren ble vi overkjørt og tapte 0-6 mot nystartede Haslum 2 på en regntung bane i Bærum, men fredag kveld, i vårsesongens siste seriekamp, tradisjonen tro det omvendte oppgjøret av åpningskampen, møtte vi likevel opp på Korsvollbanen med en reell tro på at vi kunne sjokkere rødtrøyene, som fullførte første halvdel av seriespillet med kun ett poengtap, en 3-3-kamp mot kommunerival Fossum 2.

For etter det grufulle bortetapet mot Haslum 2 i april har vi ikke gått fra noen av kampene våre uten en følelse av at vi kunne eller burde vunnet, og vi kom faktisk til fredagens kamp uten tap på fem seriekamper for første gang siden 2013, da vi åpnet høstsesongen med seks kamper uten tap, eller fem om vi trekker fra protesten som endret 1-7 til 3-0 mot Kjelsås 4. Dessverre har det blitt for mange uavgjortresultater til at vi henger med helt i toppen.

Det var et lite skår i gleden at serietoppscorer Henrik Liland måtte gi seg midtveis i oppvarmingen, men Martin Kloster kom inn og tok plass på venstekanten. Nettopp Kloster og de to andre i frontrekken vår var mye involvert i åpningsminuttene, der vi fort kunne tatt ledelsen mot gjestene. I det 6. minutt la Johan Dolve fint inn til midtspiss Lars Eriksen, som ikke fikk nok trøkk bak headingen sin, og heller ikke fikk sving på returen.

I stedet gikk det som det så altfor ofte gjør, da vi klønet det til og forærte Haslum 2 ledelsen fem minutter senere. Dolve slo en svak pasning tilbake mot en noe ukomfortabel høyreback Marius Motrøen, som måtte se en motstander snappe den løse ballen, sette fart mot mål og banke inn 1-0 med et hardt skudd. Slappe avleveringer både til medspillere og foran mål har vært et gjennomgående problem i vår, det burde det ikke være.

Haslum 2 koblet et grep om kampen etter målet, og de ti neste minuttene presset de oss bakover. Ganske nøyaktig halvveis i omgangen feilberegnet forsvaret en lang ball, og Haslum 2s meget gode spiss kom alene mot Hallvard Barbogen. Heldigvis gikk avslutningen i stolpen!

Ett minutt senere mistet alltid like hardtarbeidende og pliktoppfyllende Olav Bengtson, som i forrige uke i likhet med storebror Espen endelig kunne melde overgang tilbake til Korsvoll etter at Trondheims studentliga brøt med NFF, en av kontaktlinsene sine. Byttet ledet til flere rokeringer, og med en rekke smarte trekk fra trenerteamet på sidelinjen klarte vi å slå tilbake mot Haslum 2s offensiv. Lars Gjesvik kom inn og tok plass som stopper, slik at han skjøv Jon Edmunn Sæter ut på venstrebacken, mens Jonas Ingebretsen kunne gå over til sin vante høyreside. Johan Dolve trakk ned som indreløper, mens Marius Motrøen endelig kunne gå frem i angrepet, der han umiddelbart utfordret Haslum-forsvaret og kom til et par fine innlegg.

Vi nærmet oss en utligning, men så fikk vi se hvor dårlige dommerne kan være på dette nivået. Haslum 2s superspiss havnet i duell med Lars Gjesvik, og de snublet inn i hverandre på vei inn i 16-meteren. Syv sekunder senere blåste dommeren etter at det ble ropt på straffe, en klassisk reaksjonsdommer. Det oppsiktsvekkende var at han ifølge eget utsagn blåste fordi han mente Gjesvik hadde tatt ballen med hendene mens han og motstanderen lå inne i feltet. Dommeren fortsatte i samme spor da han ikke gadd å skritte opp riktig avstand da ballen skulle legges på straffemerket, og Haslum 2 kunne dermed sette inn 2-0 fra omtrent 9,5 meters hold.

 

 

 

Involvert: Magnus Olsen var mye involvert, og han var også involvert i 1-2-scoringen vår.Tre minutter før pause slo Magnus Olsen et frispark inn i feltet, der Lars Gjesvik vant duellen med bortelagets keeper, før Martin Kloster fulgte opp og vant neste duell og headet ballen mot det åpne målet, der Lars Eriksen trygget den over streken til 1-2. Både keeperen og Gjesvik ble liggende etter duellen, og mens vår gjestestopper måtte ut med hodepine, måtte keeperen kjøres til legevakt etter å ha fått et dypt kutt i haken. 

Dommeren blåste like greit av omgangen, og etter en liten samtale med assistent Christophersen gikk han med på å legge til to av de tre tapte minuttene i andre omgang.

Vi gikk hardt ut etter pause, og en utligning lå i luften. Martin Kloster driblet seg nesten gjennom, men lyktes ikke med avslutningen sin. Samme mann fikk en enda større mulighet i det 55. minutt, da Jonas Ingebretsen og Marius Motrøen med flere bidro i oppbyggingen før Kloster ble servert ved bakre stolpe, der han klinket til - rett på keeper! Lars Eriksen headet over noe senere, og i det 61. minutt kom 3-1-målet etter at en corner ble headet i mål.

Bare fire minutter senere var det vår tur til å få hjørnespark. Det første innlegget ble klarert, men Jonas Ingebretsen slo ballen inn igjen til Kloster, som satte den rett i mål nede ved venstre hjørne.

25 minutter gjensto, så det var nok av tid til å utligne, men Haslum 2 forsvarte seg godt, samtidig som de var gode på overganger. Samtidig begynte kreftene våre å ta slutt, og vi led av mangel på alternativer å sette inn på midten, ettersom Johan Dolve allerede før pause måtte forlate banen med ryggskade.

Kloster hadde enkelte dribleraid, mens Motrøen rykket ifra forsvarere og kom til både skudd og innlegg, dog uten at noe av dette endte i scoring. Dommeren la merkelig nok inn en drikkepause ti minutter før full tid, men det var ikke nok til at vi rakk å mobilisere de siste nødvendige kreftene. Lars Gjesvik hadde fått seg en Ibux for å lindre hodepinen, og han fikk også en av de siste mulighetene våre. Det ble lagt til to minutter for de tre vi mistet i første omgang, samt ett minutt for drikkepausen, så etter ganske nøyaktig 90 minutters spill blåste dommeren av, og vi måtte konstatere at årets tredje serietap var et faktum. 

Vi kjempet godt og viste at vi kan henge med mot de aller beste, men alt i alt kan vi ikke klage. Haslum 2 er et godt lag som kommer til å leke seg oppover i ligapyramiden helt til de eventuelt må søke klubbledelsen om å få bytte plass med førstelaget i 6. divisjon, slik at de kan fortsette seiersmarsjen sin videre opp i systemet. Nå tar serien sommerpause frem til vi skal ut mot Fossum 2 fredag 12. august, og det betyr at det er tid for seks uker med en drøss med treningskamper og den femte utgaven av Internserien, der de første kampene etter planen spilles førstkommende tirsdag og torsdag.

 

 

 

Tilbake: Olav Bengtson er tilbake i moderklubben. Han scoret for B-laget på tirsdag, men til tross for god innsats maktet han ikke å gjenta den prestasjonen mot Haslum 2. Her må han skuffet innse at en corner blir slått altfor høyt og langt.

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Nok en kamp der alle fortjener en pølse for innsatsen, og etter grundige vurderinger rundt pølsekokeren er det til slutt disse fem som får seg et par wienere:

5 pølser - ingen
3 pølser - Didrik Aamnes
. Vårens beste spiller avsluttet vårsesongen med stil. Har vokst inn i den dype midtbanerollen, der han takler, vender av motstandere og strør presise pasninger, nå også som kaptein.
2 pølser - Jonas Ingebretsen. God defensivt, god offensivt. Ble belønnet for god progresjon da han fikk sin B-lagsdebut tidligere i uken, og i det som sannsynligvis ble hans siste seriekamp før han flytter til Stavanger, viste Ingebretsen seg nok en gang fra sin beste side.
1 pølse - Espen André Rødnes, Hallvard Barbogen, Magnus OlsenRødnes kommer inn etter en halvtime og gjør det skarpt både på midten og i en uvant venstrebackposisjon, der han gjorde ting enkelt og spilte på det trygge. Barbogen holder oss inne i kampen i en periode der vi blir presset tilbake, mens Olsen jobber utrettelig på midtbanen.


Tabell etter 10. serierunde:
Første-, nest siste- og sisteplassen ser ut til å være klar, mens vi og de seks andre lagene kjemper om andreplassen. Vi ligger dårligst an og har hele åtte poeng opp til Vålerenga 2, men tredjeplassen er kun seks poeng unna. Uten de mange uavgjortkampene hadde vi ligget i à poeng med VIF 2. Fossum 2 og Holmen 2 benyttet 10. serierunde til å klatre opp på øvre halvdel igjen, mens Østerdølenes og Lommedalen 3, som gjorde unna sin 10. rundekamp i mai, avslutter våren på 6. og 7. plass.

  

1. Haslum 2
9
1
0
49-17
28
2. Vålerenga 2
7
0
3
41-25
21
3. Frigg 4
6
1
3
26-9
19
4. Fossum 2
4
3
3
31-20
15
5. Holmen 2
5
0
5
40-32
15
6. Østerdølenes
5
0
5
24-31
15
7. L.dalen 3
4
2
4
27-27
14
8. Korsvoll
3
4
3
32-24
13
9. St. Olavskam.
0
2
8
12-54
2
10. Alna
0
1
9
18-61
1