Korsvoll C - Frigg 4 1-1 (0-0)

Korsvollbanen, 17.6.2016
9. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Vedad Kapetanovic, Vålerenga.
Tilskuere: 3.

Mål:

        1-0: Henrik Liland (46.)
        1-1: Frigg 4 (90+2)
        

Gule kort: Ole Olesen, Frigg 4 1 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Jonas Ingebretsen

Marius Motrøen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Henrik Liland - Didrik Aamnes - Martin Kloster

Ole Olesen - Espen Bengtson - Johan Dolve

Innbyttere:
Ingen.

 

 

 

 

Tommel opp: Målscorer Henrik Liland og Johan Dolve var fornøyde med ett poeng mot serietoeren.

 

 
 

Ordnet ett poeng uten innbyttere

Et surt overtidsmål ødela det som lå an til å bli en imponerende seier mot tabelltoeren.

Sommeren nærmer seg, og et sikkert tegn på at vi er i juni måned er at kamptroppen blir mindre og mindre. Et annet sikkert sommertegn er imidlertid at gamle, spillesugne helter er hjemme på ferie, og med hjelp av Espen Bengtson, Martin Kloster og Ole Olesen klarte vi å stille elleve mann til slutt. Med trener Falch halvskadet og på rehabilitering på fjellet var det assistenttrener Terje Christophersen og analysesjef Thomas Ingebretsen som hadde ansvaret denne kvelden. Med en tropp bestående av ingen keeper, fire forsvarsspillere, en midtbanespiller og seks angripere endte vi med høyreback Jonas Ingebretsen i mål, vingen Marius Motrøen på høyreback, og vingene Kloster og Henrik Liland som indreløpere.

Kampen startet noe rotete fra vår side, men etter hvert begynte spillet å sitte og vi hadde mye ball og flere fine angrep i første omgang. Særlig i midtperioden var vi gode, men det ble litt for upresist da vi nærmet oss Friggs 16-meter, så vi klarte ikke å skape de store sjansene. Det vi skapte tok den dyktige keeperen deres seg greit av. En solid og høyreist sisteskanse, med relativt fersk erfaring fra andredivisjon, som knapt satte en fot feil gjennom hele kampen.

Resten av Frigg 4 var i også et bra lag, med flere spillere som var gode med ballen. De satset i stor grad på å tre seg gjennom forsvaret mellom back og stopper og diagonale pasninger i bakrom bak back, og vi fikk etter hvert god kontroll bakover på banen. Alt i alt var det en jevnspilt, men noe sjansefattig, første omgang.

De tre tilskuerne hadde knapt rukket å finne setene sine igjen før det smalt i andre omgang. Erlend Rognes klarerte en langpasning med hodet i egen 16-meter, og ballen falt ned til Henrik Liland litt inne på vår halvdel. Han satte full fart mot mål, dro av et par mann og satte ballen kontrollert i lengste hjørne fra omtrent 16 meter. 1-0, og en drømmestart på andre omgang.

Dette gjorde imidlertid at Frigg 4 fikk blod på tann, og de la etter hvert et kraftig press på oss. De kommende 20-25 minuttene hadde vi mer enn nok med å forsvare oss, og vi ble spilt veldig dype. De gangene vi fikk tak i ballen klarte vi heller ikke å holde på den, og det endte stort sett med at vi ga den bort etter et par trekk. Heldigvis har vi en solid reservekeeper i Jonas Ingebretsen, og han tok det som kom.

Etter hvert klarte vi å få til litt spill igjen, og vi skapte noen enorme sjanser til å gå opp i 2-0. Først etter at Martin Kloster kjørte karusell med et par forsvarere og trakk seg inn i feltet. Dessverre snek avslutningen seg like over. Litt senere var Espen Bengtson kun en uheldig touch unna å score etter nydelig forarbeid av Ole Olesen.

Frigg 4 fortsatte imidlertid å jage utligningen, og ti minutter før slutt fikk de alle tiders mulighet etter at Thomas Ingebretsen feilberegnet et langt oppspill. I panikk holdt han igjen spissen som var alene med keeper, og dommeren pekte på straffemerket.

Stopperen fikk bli på banen, ettersom dommeren ikke likte å gi kort på dette nivået. Straffen ble satt høyt til venstre, Jonas Ingebretsen gikk lavt samme vei, men fikk slengt opp to armer og slått ballen i tverrligger og ned på streken. Deretter kastet både han, Erlend Rognes og to Frigg-spillere seg etter den, og ballen endte til slutt i mål. Men dette virket som dagen alt skulle gå vår vei, da dommer blåste frispark til etter at en av Frigg-spillerne traff keeperen vår i tumultene i fem-meteren.

De siste ti minuttene kjempet vi bra bakover, og Frigg 4 begynte å virke noe resignerte. De klarte likevel å kjempe seg til et innkast høyt oppe på vår halvdel da klokka passerte 90 minutter. Kastet endte hos en umarkert mann i vest, som upresset slo et fantastisk innlegg på bakerste stolpe. Der kom den høyreiste midtstopperen deres i full fart og knuste alt og alle i lufta og stanget inn 1-1, før han ble overfalt av resten av laget. Vi rakk knapt å ta avspark før dommer blåste av, og nok en gang mistet vi verdifulle poeng mot slutten av kampen. Alt i alt var det nok fortjent at Frigg 4 utlignet, men det gjør det ikke mindre surt.

Siste seriekamp før sommeren er kommende fredag klokka 20.15 på Korsvollbanen, mot den ubeseirede serielederen Haslum 2. Her har vi et 0-6-tap å revansjere. Vel møtt!

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

Alle legger ned en solid innsats i dag, og alle fortjener egentlig en pølse for det. Dessverre er pølsebudsjettet begrenset, og vanskelige valg må tas:

5 pølser - ingen
3 pølser - 
Henrik Liland. I en uvant indreløperposisjon og med en kranglete fot legger Liland ned en enorm innsats. Løper mye, dekker rom og takler som en klassisk boks-til-boks-spiller. Når han i tillegg scorer et magisk mål er tre pølser fullt fortjent.
2 pølser - Jonas Ingebretsen. Holder nullen i 90 minutter, inkludert en fantastisk strafferedning. Kan ikke klandres for målet, og tar alt annet som kommer. Verdens beste back-keeper?
1 pølse - Didrik Aamnes, Erlend Rognes, Jon Edmunn Sæter. Aamnes styrer som vanlig midtbanen med jerngrep, med upåklagelig innsats, ballkontroll, taklinger og pasninger. Erlend Rognes har god kontroll på sin venstreside, og hadde mange fine pasningsbrudd og vinner mye i lufta. Superstopper Sæter jobber iherdig i forsvar, og har i alle fall to blokkeringer på skudd i svært farlig posisjon.


Tabell etter 9. serierunde:
Serien er nå halvspilt, og vi ligger trygt plassert midt på tabellen med 13 poeng. På den positive siden har vi kun tapt to kamper, noe som er nest best av samtlige lag, men det føles som at vi burde vunnet i alle fall to av uavgjortkampene, samtidig som tapet mot Holmen 2 var unødvendig. Vi har fått til mye bra spill, og de siste tre kampene har vi kun sluppet inn tre mål, noe som er en kraftig forbedring. Det er svært jevnt i avdelingen, og med en god andre halvdel er medaljeplass et realistisk mål. 

  

1. Haslum 2
8
1
0
46-15
25
2. Frigg 4
6
1
2
26-6
19
3. Vålerenga 2
6
0
3
38-25
18
4. Østerdølenes
5
0
5
24-31
15
5. L.dalen 3
4
2
4
27-27
14
6. Korsvoll
3
4
2
30-21
13
7. Fossum 2
3
3
3
29-19
12
8. Holmen 2
4
0
5
34-30
12
9. St. Olavskam.
0
2
7
10-48
2
10. Alna
0
1
8
17-59
1