Korsvoll C - St. Olavskameratene 2-2 (1-0)

Korsvollbanen, 3.6.2016
7. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Emrah Kaval, Alna.
Tilskuere: 25.

Mål:

        1-0: Jostein Eidem (2.)
        2-0: Lars Eriksen (46.)
        2-1: St. Olavskameratene (52.)
        2-2: St. Olavskameratene (83.)
        

Gule kort: Jonas Ingebretsen, St. Olavskameratene 2 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Åsmund Aarrestad - Jon Edmunn Sæter

Magnus Olsen - Didrik Aamnes - Christian Andersson

Jostein Eidem - Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Johan Dolve, Magnus Jahrmann og Andreas Kjelstrup.

 

 

 

 

Fanfest: Rundt 25 tilskuere møtte opp til årets første offisielle fanfest, sponset av Blink Logoservice og styret i Korsvoll.

 

 
 

Surret bort seieren mot St. Olavskameratene

Kostbare bommer i sluttminuttene spolerte fotballdelen av fredagens fanfest.

Hei og hå, så fort det gikk da vi tok ledelsen mot St. Olavskameratene. Folk sto fortsatt i kø for å komme inn på fanfesten da Jostein Eidem skrudde inn 1-0 fra rundt 16 meter etter like over ett minutts spill, for en åpning! Målet kom etter at spillet ble vendt over til høyre, der Magnus Olsen slo en flott pasning til Eidem, som altså vendte opp og scoret.

En deilig åpning, men kanskje gjorde den oss litt for komfortable, for vi klarte ikke å følge opp helt. Vi var flinke til å holde på ballen, men altfor ofte falt vi for fristelsen til å slå ballen rett frem i rom i stedet for å bruke ledige spillpunkter på midten. Lars Eriksen nådde et par av langpasningene han måtte jage, og et av innleggene hans burde ifølge den ærlige av St. Olavskameratenes midtstoppere endt i straffe, ettersom stopperen stemplet Mathias Falch i hodet, en situasjon ikke helt ulik den Portugals Bruno Alves ble utvist for mot England kvelden i forveien.

Christian Andersson hadde et skudd fra 20 meter, og når ikke vi klarte å true St. Olavskameratene, begynte heller de å skape trøbbel for oss i den andre enden. En stikker var i ferd med å sende en av spillerne deres alene gjennom, men en utrolig opphenting og enda mer utrolig takling fra Jonas Ingebretsen reddet oss. Stort backspill, om enn noe risikabelt.

Like over midtveis i omgangen satte publikum både pølser og øl i halsen da Thomas Ingebretsen toppet lillebrorens inngripen med en enda mer spektakulær involvering. Et innlegg ble slått inn fra vår venstreside, og Ingebretsen, som fylte 28 år på kampdagen, kastet seg frem og stupheadet ballen rett på Hallvard Barbogen. Iskaldt stopperspill, og for øvrig St. Olavskameratenes største sjanse til da.

Før dette burde vi ha økt til 2-0, etter at Didrik Aamnes gjorde et fenomenalt forarbeid, før han slo inn til Lars Eriksen, som bommet. Nærmere kom vi ikke før pause, og dermed gikk vi til pause med en knapp 1-0-ledelse. Vi kunne si oss fornøyde med mye av spillet, for vi hadde stort sett kontroll mot et lavtliggende St. Olavskameratene, men tempoet og presisjonen i den avsluttende fasen var ikke god nok. 

 

 

 

God start: Stein slår saks, men dette ble dessverre den eneste seieren vi tok med oss fra fredagens kamp.

 

Den levende fotballroboten Christian Poppe, en skadet Henrik Liland, høyrebackveteran Bernt Foss og en sommerblid Johannes Blåsternes kom alle innom benken for å gi noen råd og tips i pausen, og dette resulterte i nok en pangåpning.

Vi gikk rett i angrep igjen, og Andreas Kjelstrup fyrte av fra 18 meter. St. Olavskameratenes keeper fikk en hånd på ballen, og med tanke på hvem laget i utgangspunktet ledes av, skal vi ikke se bort ifra at det var Guds hånd som grep inn. Heldigvis sies det at corner er mål, og når Magnus Olsen slår inn med venstrebeinet er det faktisk ikke så langt fra sannheten. Olsen slo en perfekt serv fra vår høyreside, og Lars Eriksen stanget ballen i mål med en kraftfull og deilig heading. En super scoring av Eriksen, 2-0, kun ett og et halvt minutt ut i den andre omgangen.
 

 

 

 

Bursdagsbarn: Thomas Ingebretsen fylte 28 år og ledet laget som kaptein.

 

Som St. Olavskameratene kunne fortalt oss om, var ikke Adam lenge i paradis, og det var ikke vi heller. Bare seks minutter etter Eriksens flotte mål reduserte bortelaget, eller gjorde de det? Spissen deres stakk gjennom, og etter et kraftig sammenstøt med Hallvard Barbogen blåste dommeren. Straffe? Eller frispark til Barbogen, som fikk en støvel i tinningen? Dommeren pekte både hit og dit, før han plutselig bestemte seg for at det var mål, ettersom ballen hadde trillet inn i nettet etter at han stoppet spillet.

Ingen skjønte noe, og den som skjønte aller minst var spissen som var innblandet. Han skjønte ikke hva dommeren hadde blåst for, men han innså at målet hans ikke kom til å bli stående. Dommeren skjønte dessverre enda mindre selv, og etter to minutters diskusjon med spissen gikk til slutt det som altså ble mannen bak reduseringen over midtstreken, slik at vi kunne ta avspark. Årets svakeste dommeravgjørelse. Alle hørte at dommeren blåste før ballen gikk i mål, og den enkleste løsningen hans, om det så hadde vært en løgn, hadde vært å innrømme at han hadde blåst for straffe, men at han lot det bli mål, slik at han slapp å vise ut keeperen vår. 

 

 

 

Ante ugler i mosen: Blikket til Jonas Ingebretsen forteller alt, kanskje han skjønte hva som var i ferd med å skje da St. Olavskameratene reduserte?
Vi skapte mange store sjanser etter hvittrøyenes redusering. Andreas Kjelstrup sendte av gårde et nytt skudd, men også denne gangen reddet keeper. Mathias Falch løp inn og kom alene med keeper på returen, men han fikk ikke vippet ballen opp i nettaket, og bommet utrolig nok. Midtspiss Kjelstrup var for øvrig god og lur da han flere ganger dro med seg mannsorienterte forsvarere ut av feltet, men ulempen var at vi ikke fikk flyttet indreløperne inn i boksen da rommet åpnet seg der.

Ganske nøyaktig midtveis i omgangen slo Jostein Eidem inn fra venstre. Mathias Falch kastet seg frem og fikk en lang tå på ballen, som skrudde via keeper og i stolpen. Like etter headet Lars Eriksen mot mål igjen, men denne gangen traff han tverrliggeren. Jon Edmunn Sæter fortvilte da han ikke klarte å styre en ny Magnus Olsen-dødball i mål, mens Jostein Eidem ristet oppgitt på hodet da han presterte å heade utenfor på dagens beste innsvinger fra samme Olsen.

 

 

 

Nedtur: Thomas Ingebretsen fikk ikke den gaven han ønsket seg på bursdagen sin.


Vår egen St. Hallvard har gjort det godt i vår, men det var gutta fra St. Olav som hadde høyere makter på sin side da burvokter Barbogen glapp et innlegg syv minutter før slutt. En hvitkledd spiss reagerte raskt og satte inn 2-2.

Aksjon sluttspurt ble iverksatt, og vi flyttet opp en ekstra angriper for å legge trykk på bortelaget. Fire minutter før slutt ropte Jonas Ingebretsen på straffe etter å ha blitt tatt, men han fikk ikke mer enn gult kort for en komisk hevnaksjon.

I noen dramatiske sluttsekunder var det gjentatte ganger fullstendig kaos inne i St. Olavskameratenes 16-meter, og det hele lignet mest på knøttefotball, der ti-tolv spillere sto i klynge og forsøkte å sparke ballen i alle retninger. Det ble sparket i mer enn bare ballen, og ett minutt på overtid ble Jonas Ingebretsen nok en gang sparket ned inne i feltet. Der kom straffesparket!

Alt lå til rette for en perfekt avslutning på fanfesten. Andreas Kjelstrup fikk ansvaret, og han gikk rolig frem til krittmerket. Bortelagets keeper tok et overdrevent langt steg til sin venstreside da Kjelstrup var i tilløpet, før han bråsnudde og gikk til den andre siden da han så hvor Kjelstrups skudd var på vei. Det lave skuddet ble ikke satt langt nok ut etter målvaktens første finte, og forsøket ble blokkert. Mathias Falch kom først på returen og trengte bare å banke ballen opp i nettaket, men han sendte ballen rett i den sprellende keeperen og inn foran mål. Johan Dolve lå an til å komme først da ballen lå der foran åpent mål, men en desperat forsvarer kastet seg foran og skjøt ballen ut til corner. 

Luften gikk ut av ballongen og det endte 2-2. En fest uten ballonger er ikke noe til fest, men heldigvis fortsatte fanfesten med pizza og grilling etter matchen. Og det var godt det at kvelden ikke sluttet med kampen, for hvis ikke er det nok flere spillere som hadde slitt med å få sove denne fredagen.

Vi gjorde mye bra med ballen, men vi sviktet foran mål. Vi tapte to poeng, og det spesielle med slike kamper er at St. Olavskameratene helt sikkert føler at de kunne vunnet også, ettersom vi spilte dem gode og slapp dem til altfor mye. Dermed lærte vi i alle fall at det kan være vel så fint å gi gaver som å få det når det er bursdag. Tusen takk til alle som kom på kamp, og velkommen tilbake - vi prøver igjen mot tabelltreer Østerdølenes på Jordal fredag om en uke. Avspark er tidligere enn vanlig, nemlig 18.30. Vel møtt!

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
5 pølser - ingen
3 pølser - Magnus Olsen. Jobber godt og nærmer seg godformen. Er nest sist på ballen ved 1-0-scoringen og slår også corneren Lars Eriksen headet i mål. Gode dødballer i dag.
2 pølser - Christian Andersson. Legger ned en solid innsats og løper seg helt tom. Har i tillegg et par langskudd og fine stikkere.
1 pølse - Thomas Ingebretsen. Hva er vel bedre enn å spise pølse på bursdagen sin? Ingebretsen får pølsen for episoden der han stupheadet ballen tilbake til egen keeper. Klasse!


Tabell etter 7. serierunde:
Haslum 2 har snart avgjort dette, mens vi sølte bort enda en mulighet til å hekte oss på i medaljekampen. Vi har riktignok ikke tapt på tre kamper, men vi kommer oss ikke videre fra denne 7. plassen. Frigg 4 og vår neste motstander Østerdølene er nå lagene som har lagt beslag på de siste medaljeplassene, mens Lommedalen 3 klatrer opp til øvre halvdel for første gang etter en å ha snudd en svak innledning. Holmen 2 ser derimot ut til å ha en motsatt formkurve, og laget som av mange ble spådd helt i toppen, har nå falt ned til nedre halvdel. St. Olavskameratene har nå dobbelt så mange poeng som Alna, men de to lagene kommer fortsatt til å ligge sist også etter at serien er halvspilt om to uker grunnet svak målforskjell.

 

1. Haslum 2
7
0
0
36-8
21
2. Frigg 4
5
0
2
18-5
15
3. Østerdølenes
5
0
3
22-20
15
4. Vålerenga 2
4
0
3
25-22
12
5. L.dalen 3
3
2
3
14-21
11
6. Holmen 2
3
0
4
26-20
9
7. Korsvoll
2
3
2
25-20
9
8. Fossum 2
2
2
3
20-13
8
9. St. Olavskam.
0
2
5
8-33
2
10. Alna
0
1
6
13-45
1