Lommedalen 3 - Korsvoll 2-2 (1-1)

Helsetbanen, 27.5.2016
6. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Abdulqader Karimi, Asker.
Tilskuere: 17.

Mål:

        1-0: Lommedalen 3 (1.)
        1-1: Henrik Liland (18.)
        2-1: Lommedalen 3 (66.)
        2-2: Mathias Falch (71.)
        

Gule kort: Lars Eriksen, Lommedalen 3 1 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Johan Dolve - Didrik Aamnes - Christian Andersson

Marius Motrøen - Andreas Kjelstrup - Henrik Liland

Innbyttere:
Lars Eriksen og Mathias Falch.

 

 

 

 

Full innsats: Didrik Aamnes var en av få som klarte å gi alt, og dermed fikk han fullt fortjent overrakt en liten pokal av Korsfarerne etter kampen.

 

 
 

Vant kampen på tribunen

... men fikk bare ett poeng ute på banen.

Det begynte som en lav brumling fra buskene nede ved garderobeanlegget. Laglederne på Lommedalen-benken så rart på hverandre. Volumet steg, og så steg de frem fra krattet i skråningen på den andre siden, endelig. Der var de, Korsfarerne, våre trofaste supportere, som vanlig uten vanntett banner, men med høye røster og tilsvarende høy promille. De kongeblå draktene satt fortsatt godt, kanskje litt bedre enn før. Sangene var kanskje noe rufsete, men de var like viktige og vittige som før, og det virket i det hele tatt som at også Korsfarerne rett og slett hadde innsett at vi er tilbake i 8. divisjon, og at det i det minste for en stund er slutt på å spille ball med de store gutta. Supporten var fantastisk, og til tross for at det bare var fire Korsfarere hadde de ingen problemer med å synge ut hjemmefansen, som var mer enn tre ganger så mange. Imponerende! 

Vorset lenger opp i Lommedalen hadde åpenbart vært en suksess, og støtten var enorm de første 45 minuttene. Korsfarerne sto utvilsomt for det beste bidraget fra Korsvoll denne siste fredagen i mai, så la oss nå spole tilbake og se på hvorfor vi ikke klarte å leve opp til standarden som ble satt på de improviserte tribunene.

Svaret på hvorfor ikke dette ble årets tredje trepoenger fikk vi i grunnen allerede etter 43 sekunders spill. Lommedalen 3 tok avspark og gikk rett i angrep på venstresiden. Vingen deres kom seg videre og fikk slått inn, der Hallvard Barbogen bokset ballen ut i feltet, hvor en av hjemmelagets spillere fikk stå helt fri og banke ballen opp i nettaket til 1-0. For en fiaskoåpning!

 

 

 

Scoret igjen: Henrik Liland klarer ikke slutte å score, og selv om han ikke følte seg helt i toppslag, fikk han ballen i mål også mot Lommedalen 3.

 


Etter et par minutter klarte vi å hente oss inn, og Didrik Aamnes fikk slått over til Marius Motrøen, som i sin comebackamp på Helsetbanen, banen der han slet ut sine første fotballsko, fikk en alle tiders mulighet til å score på sin gamle hjemmebane. Det klarte han ikke, og noen minutter senere lyktes heller ikke Andreas Kjelstrup da han fikk ballen inne i feltet.

Vi etablerte et visst press, og i det 18. minutt kom utligningen vår da Henrik Liland dro til på halvvolley og sendte ballen rett opp i venstre hjørne fra rundt 16 meters hold. Liland var i likhet med flere andre ganske redusert etter en lang uke med mange eksamener og skolearbeid, men Liland var likevel en viktig skapende kraft, og det tok ikke lang tid før kravet om "Liland på landsen" ljomet utover Helset kunstgress.

 

 

 

"Stopperne til Korsvoll": Sangen er gammel, men stopperne er nye siden sist Korsfarerne sto på tribunene. Her en av to stoppere fra fredagens kamp; Jon Edmunn Sæter fra Bodø.
Forsvaret vårt anført av Thomas Ingebretsen hadde god kontroll på vertenes spisser, og de eneste gangene vi havnet i en viss form for trøbbel var når Lommedalen 3s vingback ble med oppover. Han spilte for øvrig i joggebukse, noe han også fikk høre fra Korsfarerne. 

Til tross for at vi hadde et visst overtak, hadde vi ikke det samme offensive trykket som i de foregående kampene. Innbytter Mathias Falch ble vippet gjennom av Didrik Aamnes på overtid av første omgang, men han knotet det til for seg selv, og da han først dro med seg ballen forbi keeper, kom han så langt ut at han måtte gå videre for å kunne snu og legge inn. Der burde det stått 2-1.

 

 

 

Duell: Henrik Liland stusser en ball videre.


Vi fikk den første muligheten også etter pause. En god kontring endte med at en stikker ble slått til Lars Eriksen, som kom delvis alene mot mål. Han avsluttet hardt og godt, men ikke godt nok, og ballen gikk like utenfor. 

Lommedalen 3 gjorde en klok formasjonsendring og et par bytter på laget i pausen, noe som gjorde at de tok over mer de siste 45. Den gamle Lyn-sluggeren Glenn Hartmann ble trukket ned som anker, og dermed fikk de en rutinert ballsentral og duellspiller inn i banen. Vi maktet ikke å holde intensiteten i spillet oppe, og midtveis i omgangen tok Lommedalen 3 ledelsen for andre gang.

Vi virket helt ute av det, og vi slet med å få ting til å stemme - en stor skuffelse nå som fansen endelig tok turen, men dette utviklet seg til å bli en av de kampene hvor ting bare ikke stemmer helt. Pasningene var stort sett en meter for korte eller for lange, og flere hadde åpenbart ikke nok krefter til å stå løpet ut. Lommedalen 3 trodde de hadde kontroll, men så, nesten ut av ingenting, fikk vi den ene sjansen vi trengte. Andreas Kjelstrup jaget en lang ball, og han fikk sendt ballen opp i luften og inn mot midten like utenfor 16-meteren. En forsvarer kom inn fra venstre og keeperen stormet ut, og da skjønte vår daværende høyrekant Mathias Falch hva som kunne skje. Han stakk frem og bredsidet ballen i en lav bue over keeper, og det som må ha vært verdens treigeste lobb snek seg til slutt inn i venstre hjørne før Lommedalen 3-stopperen rakk å løpe opp ballen. 2-2!

Målet var tre poeng, men vi skal ikke nekte for at Lommedalen 3 skapte mest i andre omgang. Hallvard Barbogen tok det som kom, men vi trengte fortsatt en scoring selv for å sikre seieren. Christian Andersson kom riktignok til en avslutning, og vi hadde også et par cornere, men ellers var det tynt. Henrik Liland ventet på å få ballen, ettersom hjemmelagets keeper nesten aldri sto på streken, men Liland kom aldri i avslutningsposisjon igjen, og dermed endte det 2-2. 

En mager trøst får være at dette er det beste resultatet vi har fått med oss på bortebane mot Lommedalen 3, for tilbake i 2008 ble det et surt 1-2-tap mot den daværende utgaven av laget. 

Vi takker likevel Korsfarerne for utrolig støtte og håper på et snarlig gjensyn. Neste uke er det duket for Fanfest da St. Olavskameratene kommer til Korsvollbanen. Dette er et holdningsskapende lavterskeltilbud for å rekruttere nye supportere, så vi håper flest mulig tar turen når det hele sparkes igang klokken 20.15. Vel møtt!

 

 

 

*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
5 pølser - Korsfarerne. Etter nærmere to års dvale var breddefotballens beste supportere tilbake, og for et comeback de gjennomførte! Fra skogholtet de sto i skapte de en herlig ramme rundt kampen, og dermed blir det hele fem pølser på Korsfarerne. De var riktignok bare fire stykker, men nest-sjef og sjefsøldrikker Geks så ut til å kunne trenge en ekstra pølse der han lå i skråningen etter kampslutt.
3 pølser - Ingen. 
2 pølser - Didrik Aamnes. Kåret til dagens ildsjel av Korsfarerne. Forsøkte å fyre opp medspillere og var samtidig en av få som traff med pasningene sine. La ned den innsatsen som skal til, noe som fort kan gjøre ham til en ny supporterfavoritt!
1 pølse - Henrik Liland og Mathias Falch. Det er ikke lett å dele ut pølser i en kamp der ingen virkelig lever opp til forventningene, men Liland plukker med seg en i lompe for å stå bak det meste vi fikk til offensivt før pause, mens Falch får en for å berge det ene poenget på en av ytterst få sjanser de siste 45.

Tabell etter 6. serierunde:
Før runden var det nok knyttet mest spenning til bunnkampen mellom Alna og St. Olavskameratene. Ville et av lagene klare å ta tre poeng og tette noe av luken resten av avdelingen er i ferd med å få? Nei. Kampen endte 2-2, men det ga i alle fall begge lag ett poeng, noe som tross alt gjør tabellen til litt lystigere lesning for begge lag. I toppen durer Haslum 2-lokomotivet videre, de har fortsatt til gode å tape poeng. Det er nå tre lag på 12 poeng som kjemper om andreplassen, mens vi er en del av kvartetten som slåss om å ha den siste plassen på øvre halvdel. Om vi får vippet uavgjortkampene i vår favør, vil vi sannsynligvis spille oss inn i medaljekampen.  

1. Haslum 2
6
0
0
30-5
18
2. Frigg 4
4
0
2
15-4
12
3. Vålerenga 2
4
0
2
22-18
12
4. Østerdølenes
4
0
3
17-19
12
5. Holmen 2
3
0
3
23-14
9
6. Fossum 2
2
2
2
19-10
8
7. Korsvoll
2
2
2
23-18
8
8. L.dalen 3
2
2
3
10-18
8
9. St. Olavskam.
0
1
5
6-31
1
10. Alna
0
1
5
12-40
1