Korsvoll - Vålerenga 2 5-3 (1-2)

Korsvollbanen, 20.5.2016
5. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Liibaan Hassan Osman, Kolbotn.
Tilskuere: 1.

Mål:

        1-0: Henrik Liland (15.)
        1-1: Vålerenga 2 (Str) (19.)
        1-2: Vålerenga 2 (21.)
        2-2: Magnus Olsen (46.)
        3-2: Didrik Aamnes (50.)
        4-2: Henrik Liland (59.)
        4-3: Vålerenga 2 (Str) (74.)
        5-3: Mathias Falch (90+5)
        

Gule kort: Didrik Aamnes, Vålerenga 2 2 stk..
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Hallvard Barbogen

Åsmund Aarrestad - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Jonas Ingbretsen

Johan Dolve - Didrik Aamnes - Christian Andersson

Marius Motrøen - Mathias Falch - Henrik Liland

Innbyttere:
Jostein Eidem, Christian Eidsmo, Oscar Karlsrud og Magnus Olsen.

 

 

 

 

Briljerte: Henrik Liland imponerte nok en gang, og mot VIF 2 ble det to nye mål på den giftige angriperen.

 

 
 

Snudde til seier etter pause

En deilig opphenting med fire mål på de siste 45 ga oss tre poeng mot et godt Vålerenga 2-lag.

En ny fredag, en ny kamp i 8. divisjon. For andre uke på rad hadde kretsen satt oss opp på hjemmebane, og dagens motstander var selveste Vålerenga 2. Christian Grindheim og Moa på Korsvollbanen? Nei da, dette var Vålerenga bredde 2, ikke reservene til eliteserielaget, men det var like fullt et godt lag.

Etter en jevn åpning, der Vålerenga 2s offensive midtbanespiller fikk styre litt for mye, var det likevel vi som tok ledelsen. En lang og presis ball fra Didrik Aamnes gikk ut til venstreback Jonas Ingebretsen, som kom i lange klyv oppover siden. Ingebretsen fikk ballen videre til Henrik Liland, som like før nesten hadde sklidd et annet innlegg fra venstre i mål. Nå gjorde Liland alt riktig, og dermed sørget han for at det sto 1-0 etter ganske nøyaktig ett kvarters spill.

 

 

 

Farlig: Henrik Liland kom akkurat litt for sent til å styre et innlegg i mål mens det fortsatt var 0-0. Neste gang han fikk sjansen, scoret han.

 


Vi hadde håpet at målet kunne være det vi trengte for å koble et bedre grep om kampen, men dessverre tok det ikke mer enn fire minutter før bortelaget utlignet. En VIF 2-angriper spilte ballen forbi Jon Edmunn Sæter, før han løp rett inn i midtstopperen. Straffespark! VIF 2-kapteinen var sikker, og han hadde ingen problemer med å sette straffen i mål.

To minutter senere var kampen snudd, etter at Hallvard Barbogen først gjorde en fin redning da ballen ble spilt inn i feltet og en motstander fikk avslutte. På returen sto en håndfull umarkerte Vålerenga-spillere først i køen da ballen kom ut i feltet, og en av dem kunne enkelt sende gjestene i ledelsen.

Sjansene kom ikke like lett til oss som i forrige kamp mot Holmen 2. Forrige uke slet vi med å treffe rent da vi skjøt, denne gangen var det pasningene som sviktet, det var rett og slett uvanlig mange feilpasninger og svake avleveringer.

Johan Dolve forsøkte seg med skudd fra 14 meter, men han fikk ikke skikkelig klem på ballen, som trillet inn til keeper. Oscar Karlsrud, som egentlig ville holde seg til treninger i år, fikk plutselig lyst til å spille kamp igjen etter å ha briljert på disse øktene, og nå var han tilbake på banen, attpåtil med nye sko med rosa detaljer. Men heller ikke Karlsrud klarte å finne åpningene i Vålerenga 2s forsvar.

Dermed var stillingen 1-2 da dommeren blåste for halvspilt kamp, eller rettere sagt etter 40 minutter. Dommeren blåste nemlig av fem minutter før tiden, ettersom han nesten bare hadde dømt G15-kamper før. Vi måtte ut igjen på banen for å spille de siste fem, men så ble det pause.

 

 

 

Stilige: Korsvolls jubileumsdrakter er av det stilige slaget. Bak fra venstre: Christian Andersson, Oscar Karlsrud, Jostein Eidem, Åsmund Aarrestad, Johan Dolve, Didrik Aamnes, Henrik Liland, Mathias Falch. Foran fra venstre: Christian Eidsmo, Jonas Ingebretsen, Thomas Ingebretsen, Hallvard Barbogen, Jon Edmunn Sæter, Marius Motrøen og Magnus Olsen.
Ettersom Vålerenga 2 bare hadde blå drakter, sa vi at vi kunne finne oss en annen farge. Løsningen ble A-lagets jubileumsdrakter, en stripete fryd for øyet. Vi kunne spilt i Blink-draktene, men ettersom kontrakten sier at de røde trøyene egentlig er bortedrakter, kunne vi benytte oss av Korsvolls minst brukte drakter.

Og hva passet vel bedre enn jubileumsdrakter når dette tross alt Mathias Falchs 300. kamp for C-laget? Vi gratulerer spissen med denne utrolige bragden! Draktene hadde for øvrig et design som flere lag på et høyere nivå benytter seg av. Ja, for vi kunne nok minne om Argentina, Lazio eller Follo, alt ettersom om du er fotballromantiker, fascist eller realist, der vi løp rundt i hvitt og lyseblått.

Hvem vi minnet mest om skal vi ikke si sikkert, men det gikk i alle fall unna da vi vendte tilbake til kunstgresset etter en liten pust i bakken. Fra vi tok avspark etter pause og til ballen lå i mål bak gjestenes keeper tok det i underkant av 50 sekunder. Christian Eidsmo hadde fått beskjed om å ligge bredere i pausen, og nå lå han helt ute ved krittet på venstresiden. Han fikk ballen og la fint inn til målscorer Liland, som forsøkte å dra seg fri, men som fikk skuddet sitt blokkert av en forsvarer. Ballen føk ut mot 16-meteren, og der dukket Didrik Aamnes opp. Han banket til på direkten og satte ballen lavt og hardt rett i mål, hans første C-lagsmål, og en nydelig åpning på de siste 45. 2-2, og vi var like langt, men vi ville ha mer.

"Kommer hans første mål fra åpent spill i kveld?", lød ingressen i fredagens Hei-spalte, der Magnus Olsen ble intervjuet. Bare fem minutter etter at Aamnes ga oss en pangstart vi sjelden har sett maken til, jublet vi igjen. Målscorer? Olsen, selvfølgelig. Endelig satt den for prinsen av Almeveien! "Først i stanga, så i nettet," synges det på knøttecuper rundt om i landet, og etter at Olsen traff stolpen i første omgang burde vi nok ant hva som var i anmarsj. Henrik Liland, som også hadde lagt seg bredere, slo flott inn fra kanten, og i feltet avsluttet Olsen et fint indreløperløp med å plassere ballen rett i nota til 3-2, attpåtil med venstrebeinet!

Nå gikk det unna, og vi tok kontroll over kampen. Thomas Ingebretsen pisket forsvaret opp og ut, slik at Vålerenga 2 slet med å skape noe i starten av andre omgang. I motsatt ende fortsatte vi kjøret, og i det 59. minutt var rollene fra 2-2-scoringen byttet om, da Didrik Aamnes skrudde en ball inn til Henrik Liland, som lirket den inn mellom keeper og stolpen og i mål til 4-2.

Dette måtte da holde hele veien ut? Vel, i breddefotball er ingenting sikkert. Vålerenga 2 flyttet opp laget, og litt over et kvarter før full tid pekte dommeren nok en gang mot straffemerket, denne gangen etter en duell mellom diverse Korsvoll- og Vålerenga-armer og -bein. VIFs meget gode kaptein var nok en gang sikker, idet han byttet side og trillet inn en redusering.

De siste 15 minuttene ble meget spennende. Jostein Eidem hadde headet over fra god posisjon da firkløveret Christian Andersson, Johan Dolve, Marius Motrøen og Mathias Falch alle skjøt fra langt fra optimale posisjoner i situasjoner der de kanskje heller burde søkt medspillere, men så trodde sistnevnte at han hadde punktert kampen.

Dolve skjøt fra skrått hold, og ballen smatt via keeper og bortover en liten halvmeter fra streken. VIF-keeperen kastet seg mot den løse ballen, og hånden hans traff den sømløse overflaten så å si samtidig som Falch fikk tuppet den i nettet. Mål? Nei, dommeren mente keeperen hadde tilstrekkelig kontroll på ballen til at det var angrep på keeper. Det kan muligens kalles en tvilsom avgjørelse, men i en artikkel i svenske Aftonbladet fra 2012 kan vi lese at "en målvakt anses ha bollen under kontroll när bollen är mellan hans händer eller mellan hans hand och någon annan yta (t.x. marken, egen kropp), när han håller bollen i sin utsträckta öppna hand, när han studsar den mot marken eller kastar upp den i luften".

Greit nok, vi ledet fortsatt, men så skjedde tilsynelatende det som ikke skulle skje. Både vi, Vålerenga 2 og den ene tilskueren som hadde funnet veien til Korsvollbanen trodde et øyeblikk at østkantlaget hadde fått sin tredje straffe for kvelden da dommeren blåste etter at Marius Motrøen handset i eget felt. Heldigvis markerte dommeren for offside, heldigvis også helt korrekt, ettersom spilleren som tok ned ballen var godt innenfor da pasningen gikk.


Mot slutten åpnet det seg mye rom, og kantene våre fikk flere sjanser til å ta seg helt frem til mål, uten at de lyktes helt.

La oss derfor heller gå til kampens siste kapittel, fem minutter på overtid. Mathias Falch spilte i dag som kjent sin 300. kamp for C-laget, en milepæl, rett og slett en verdensrekord, som fortjente å krones med en scoring. Jubilanten var stadig involvert i oppbyggingen av spillet, men han hadde til nå måttet se forsøkene sine gå utenfor; et frispark ble blåst over mål før pause, et langskudd led samme skjebne etter hvilen, og på et Olsen-frispark kom han noen centimetre for sent da han kastet seg frem ved bakre stolpe.

Men så ble nok en ball spilt opp mot Marius Motrøen, som denne gangen utfordret backen som kom mot ham. Flere ba Motrøn gå mot hjørneflagget, men kanten visste bedre, og årets assistkonge kom seg fri, før han slo ut i feltet til Falch, som tok ned ballen. Spissen var i samme situasjon bare noen små minutter i forveien da Johan Dolve la inn fra venstre, men da traff Falch nettveggen.

Nå viste han derimot 
en ro man kun har når man har spilt et tresifret antall kamper på dette nivået. Hvor mange sekunder brukte han før han prøvde lykken? Tre, fem, ti? Vanskelig å si. Hvor mange motstandere dro han vekk før han skjøt? Én, to, fire? Det er ikke så nøye. For med et rolig skudd med innsiden av venstrefoten satte han ballen ned i nærmeste hjørne, det vil si helt ute til høyre, og en lykkelig kaptein sank ned på kne. Kampen var punktert, dommeren blåste av, seieren var sikret og alle poengene ble igjen på Korsvollbanen!

 

 

 

Historisk: Mathias Falch rundet 300 C-lagskamper mot VIF 2.Vi gjennomførte en imponerende andre omgang. 4-1 på 45 minutter er veldig sterkt, og Vålerenga 2 var på ingen måte et dårlig lag, de var tvert imot blant de bedre vi har møtt på lang tid. Mens alle som har hjertet sitt i Korsvoll fikk forrige helg spolert på grunn av tapet vårt, ga vi hele bydelen en flott start på helgen med denne seieren. Om en uke venter en ny tøff utfordring. Da skal vi på det som faktisk er en av årets lengste borteturer, enda vi ikke skal lenger enn til Helset. Motstander er Lommedalen 3, som har vist en gryende formkurve etter en vaklende start. Dette er den prestisjetunge kampen som avgjør hvilket av tredjelagene som er best i avdelingen, og avspark i Bærum er klokken 20.15. Vel møtt!*************************************************************************************

        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
5 pølser - ingen
3 pølserDidrik Aamnes. For en ro, for en ballbehandling, for en spiller! Det er som en pølsefest på Narvesen hver gang Aamnes spiller, for han ser ut til å ta så mange pølser han vil uten å anstrenge seg nevneverdig. Styrer midtbanen, og i dag satte han altså også sitt første C-lagsmål. Måtte det bli mange flere!
2 pølserHenrik Liland. Scorer to og kunne fort scoret enda flere. Skaper mye og noterer seg også for én assist. Liland har til dags dato aldri spilt seriekamp for C-laget uten å score. Det er statistikk det går an å like!
1 pølse - Mathias Falch, Magnus Olsen og Thomas Ingebretsen. Å runde 300 kamper er i seg selv nok til en pølse, og å krone det med scoring gir Falch retten til å ta på valgfritt garnityr. Olsen jobber like godt som i den foreløpige toppsesongen sin tilbake i 2012, samtidig som han også setter sitt første mål i åpent spill, ikke helt "to-i-tre", men én får holde. Ingebretsen står frem som forsvarssjef med vinnervilje og bryter foran VIF-angriperne i sluttminuttene.

Tabell etter 5. serierunde:
Haslum 2 kjører på, og Frigg 4 er nå det eneste laget som til en viss grad henger med. Nedover på tabellen begynner det å bli tett - kun to poeng skiller Holmen 2 og Lommedalen 3 på 8. plass. Det scores generelt mange mål i serien, og det betyr også at det slippes inn tilsvarende mange mål. Alna gikk for øvrig på et knepent 1-2-tap, kan det bety at de yngre spillerne i klubben er tilbake?

1. Haslum 2
5
0
0
28-4
15
2. Frigg 4
4
0
1
14-2
12
3. Holmen 2
3
0
2
21-11
9
4. Vålerenga 2
3
0
2
19-16
9
5. Østerdølenes
3
0
3
13-19
9
6. Fossum 2
2
2
1
19-5
8
7. Korsvoll
2
1
2
21-16
7
8. L.dalen 3
2
1
3
8-16
7
9. St. Olavskam.
0
0
5
4-29
0
10. Alna
0
0
5
10-38
0