Alna - Korsvoll 2-12 (2-4)

Jordal, 29.4.2016
3. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Outhman Charroud, Vålerenga.
Tilskuere: 7.

Mål:

        1-0: Alna (8.)
        1-1: Henrik Liland (10.)
        1-2: Andreas Kjelstrup (18.)
        1-3: Christian Andersson (29.)
        2-3: Alna (39.)
        2-4: Christian Andersson (43.)
        2-5: Magnus Olsen (47.)
        2-6: Mathias Falch (48.)
        2-7: Henrik Liland (57.)
        2-8: Lars Eriksen (59.)
        2-9: Mathias Falch (66.)
        2-10: Mathias Falch (70.)
        2-11: Lars Eriksen (78.)
        2-12: Lars Eriksen (87.)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Jonas Ingebretsen

Åsmund Aarrestad - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Christian Andersson - Didrik Aamnes - Jostein Eidem

Espen André Rødnes - Andreas Kjelstrup -  Henrik Liland

Innbyttere:
Lars Eriksen, Mathias Falch, Magnus Jahrmann og Magnus Olsen. Johan Dolve ble syk før start og måtte dra hjem.

 

 

 

 

Historiske: Deler av gjengen som bidro til den historiske seieren over Alna. 

 

 
 

Scoret 12 mot Alna

To hat-trick-helter, to tomålsscorere og en haug med lekre angrep var bare noen av ingrediensene da vi for andre gang i C-lagshistorien bikket et tosifret antall scoringer i en seriekamp. Ah, for en herlig fredag!

"Én-to-tre-fir-fem-seks-sju-åtte-ni-ti-og-elleve-to-oo-o-o-ooo-o-olv," pleide Korsfarerne å synge hver gang vi scoret i glansdagene våre, før de ropte det antallet scoringer vi hadde nådd til da i kampen. Fredag kveld kunne de sårt savnede supporterne sunget seg gjennom alle varianter av sangen om de hadde vært tilstede på Jordal, for i møtet med poengløse Alna ga vi oss ikke før det sto 12-2 på den regnvåte kamprapporten som ble signert etter matchen.

12-2 er et sprøtt resultat, men like fullt ikke helt uvanlig i 8. divisjon, for St. Olavskameratene gikk nemlig på en tilsvarende stor smell mot Holmen 2 i serieåpningen. Dette er breddefotball på sitt beste, folkens! Det kanskje mest breddefotballdefinerende ved resultatet var som Jon Edmunn Sæter påpekte at det tross alt var vertene som tok ledelsen. Alna, en gang i tiden kjent som Turk Genclik, utnyttet nemlig en feil av midtstopper Thomas Ingebretsen i det 8. minutt, og en av angriperne deres nølte ikke med å dunke inn 1-0.

Det tok heldigvis ikke mange sekunder før vi utlignet. Vi gikk rett i angrep, vant en corner, og ved første stolpe gikk Henrik Liland opp og headet Espen André Rødnes' perfekt slåtte innsvinger i mål. 

Alna fremsto ikke som et spesielt godt organisert lag. De ga bort veldig mye rom, og det spørs om ikke de syv spillerne de savnet på grunn av russefeiring tilfeldigvis pleier å stå for løpskraften i laget. Alna-forsvaret fikk gjentatte ganger tempoproblemer når vi angrep, og i det 18. minutt fikk Jostein Eidem slått inn til Christian Andersson, som sleivet ballen mot mål, der en våken Andreas Kjelstrup var raskt frempå og fikk satt inn 2-1. Elleve minutter senere kom 3-1-scoringen, nok en gang som følge av en Rødnes-corner. Denne gangen var det nevnte Andersson som raget høyest i feltet, og med det stanget fjorårstoppscoreren inn sitt første seriemål for året.

Til tross for at vi brukte under en halvtime på å score mer enn vi hadde gjort på de to første seriekampene til sammen, var det litt rusk i maskineriet. Det meste gikk for sakte, og konsentrasjonen virket ikke å være helt på topp, noe som blant annet ble synliggjort gjennom en rekke upresise fremspill. Seks minutter før pause ble vi straffet for sløvheten vår. Selv med fem forsvarere på riktig side klarte vi ikke å stoppe de to angripende Alna-spillerne, og da ballen ble sendt i mål sto vi bare og ventet på en offsideavgjørelse som aldri kom.

Vi var dog ikke alene om å rote i eget forsvar. I det 43. minutt fikk Alna innkast et lite stykke inne på egen halvdel. En av backene deres kastet til en medspiller, som prøvde å vende innover i banen, men som fikk ballen for langt foran seg. Kaptein Andersson så at hjemmelagets keeper sto langt ute og brøt ballen med et direkteskudd, og fra nærmere 40 meter sendte han ballen i bue over keeper og midt i mål. En imponerende prestasjon, og dermed ledet vi 4-2 halvveis.


 

 

 

Sporty: Jonas Ingebretsen steppet inn som keeper da verken Hallvard Barbogen eller Leiv Jørgen Bakkerud kunne stille til kamp.De siste 45 minuttene bød på den mest overlegne omgangen i C-lagets like over åtte år i seriespillet, ettersom vi scoret ett mål for hver gjennomførte sesong. Vi gikk hardt ut fra start, og det tok ikke mer enn to minutter før Magnus Olsen skrudde en corner fra venstre rett i mål, noe som for øvrig var ulovlig frem til 1924. Alna rotet bort ballen nærmest umiddelbart etter avspark, og vi angrep langs høyre. Magnus Jahrmann slo flott inn fra sin backposisjon, og i feltet satte innbytter Mathias Falch ballen i mål med sitt første touch i kampen, et kontrollert volleyskudd med høyrebeinet.

Aldrende Alna-spillere fikk store problemer med å demme opp for angrepsspillet vårt, og i det 57. minutt kombinerte Didrik Aamnes fint med Henrik Liland, som til slutt satte ballen rett i mål. To minutter senere var det venstreback Erlend Rognes' tur til å være servitør, da han fant Lars Eriksen, som viste at han ikke har glemt alle gamle kunster etter at han også begynte å spille midtstopper, og som enkelt satte inn 8-2.

Angrep etter angrep skapte trøbbel for slitne Alna-spillere, som likevel skal ha skryt for at de stilte opp med redusert tropp og for at de holdt humøret oppe hele kampen. I det 66. minutt ble Mathias Falch lagt i bakken rundt 25 meter fra mål. Han gikk selv frem for å ta frisparket, og med et klokkerent treff banket han ballen knallhardt forbi muren og ned til høyre i keeperhjørnet. Fire minutter senere fullførte spissen det som er et av tidenes raskeste serie-hat-trick for C-laget, da han skled et flatt innlegg fra Didrik Aamnes i mål til 10-2. I samme øyeblikk nådde vi også et tosifret antall scoringer for første gang siden 14-4-seieren over Øvrevoll Hosle 3 i serieavslutningen sist gang vi var i 8. divisjon (les referat).

Mot slutten mistet vi noe av strukturen etter hvert som stadig flere ville frem for å score. Jostein Eidem hadde et par gedigne sjanser, der han også fikk ballen forbi keeper, men ikke innenfor stengene, og Thomas Ingebretsen tok et par løp som førte ham helt opp i Alnas 16-meter. Erlend Rognes fikk også løsnet et par skudd uten å treffe blink. Et par offsideavblåsninger og enkelte feilvalg og upresise innlegg gjorde at målrushet fikk en pause på åtte minutter, før Lars Eriksen satte inn 11-2 etter et nytt innlegg fra Jahrmann.

Samme Eriksen fikk æren av å sette kveldens siste mål tre minutter før full tid, etter at han stakk inn mellom back og stopper og ble tredd gjennom av Mathias Falch.

Mange har gruet seg til 8. divisjon og regnfylte fredager, men denne fredagen var det unektelig hakket deiligere å ta helg etter kampen enn for to uker siden. De første 45 minuttene var som sagt noe under pari, mens de siste 45 nærmest ble en sammenhengende angrepsøvelse, der vi riktignok ble i overkant ivrige i sluttminuttene.

Til uken tar seriespillet et lite opphold på grunn av Kristi Himmelfart. Vi ligger likevel ikke på latsiden. Onsdag blir det prestisjefylt oppgjør mot D-laget på Korsvollbanen klokken 20.30, mens Bislett kommer på besøk lørdag klokken 16.30. Vel møtt!

 


************
*************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
5 pølser - ingen
3 pølser - Erlend Rognes. Løper opp og ned venstresiden hele kampen, spesielt etter pause. Fremstår som en viktig igangsetter og er involvert i flere av målene.
2 pølser - Didrik Aamnes og Espen André Rødnes. Aamnes utnytter de store rommene til det fulle, og er dessuten nest sist på to scoringer. Det samme er Rødnes, som slår de presise cornerne i forkant av 1-1- og 3-1-målet.
1 pølse - Jonas Ingebretsen, Mathias Falch og Lars Eriksen. Ingebretsen får en velfortjent pølse for å ha tatt på seg keeperhanskene da vi sto der uten keeper. Falch og Eriksen får for å ha scoret hvert sitt hat-trick, og førstnevnte får sågar ta på litt ekstra ketchup på grunn av den susende frisparkscoringen og en assist i sluttminuttene.


Tabell etter 3. serierunde:
Haslum 2, våre banemenn fra serieåpningen, har nå overtatt serieledelsen. De står i likhet med Østerdølenes fortsatt uten poengtap, mens tre lag ligger tre poeng bak Til tross for storseieren over Alna ligger vi fortsatt på 7. plass, men vi er i det minste avdelingens nest mestscorende lag. Bak oss finner vi tre lag uten poeng, der Alna nå er nytt bunnlag på grunn av alle baklengsmålene vi påførte dem.

1. Haslum 2
3
0
0
17-2
9
2. Østerdølenes
3
0
0
12-2
9
3. Holmen 2
2
0
1
17-6
6
4. Frigg 4
2
0
1
4-1
6
5. Vålerenga 2
2
0
1
5-6
6
6. Fossum 2
1
1
1
12-5
4
7. Korsvoll
1
1
1
14-10
4
8. St. Olavskam
0
0
3
3-17
0
9. L.dalen 3
0
0
3
0-14
0
10. Alna
0
0
3
4-25
0