Korsvoll - Fossum 2 2-2 (1-1)

Korsvollbanen, 22.4.2016
2. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Outhman Charroud, Vålerenga.
Tilskuere: 11.

Mål:

        1-0: Henrik Liland (7.)
        1-1: Fossum 2 (35.)
        1-2: Fossum 2 (Str) (71.)
        2-2: Jostein Eidem (75.)
        

Gule kort: Marius Motrøen, Andreas Kjelstrup, Fossum 2 4 stk;
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-3-3):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Magnus Olsen - Didrik Aamnes - Christian Andersson

Johan Dolve - Mathias Falch -  Henrik Liland

Innbyttere:
Jostein Eidem, Lars Eriksen, Andreas Kjelstrup, Marius Motrøen, Espen André Rødnes og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

Bedre spill: Magnus Olsen kunne sammen med resten av laget konstatere at pasningene satt bedre denne fredagen. 

 

 
 

Årets første poeng er i boks

Poengsankingen har begynt, selv om vi så gjerne skulle tatt med oss to poeng til fra denne kampen.

Bang! Syv minutter tok det, så lå ballen i nettet bak Fossum 2s keeper. Henrik Liland, endelig friskmeldt etter et langt skadeavbrekk, fikk ballen fra Christian Andersson, gikk på tvers av 16-meteren, før han plasserte ballen kontrollert nede ved stolperoten. Liland ble dermed tidenes første Korsvoll-spiller til å score på "nye" Korsvollbanen i elleverkamp, ettersom juniorlaget ikke maktet å sette ballen i mål i sin kamp mot Årvoll tidligere på dagen. Vi gratulerer! Magnus Olsen hadde på forhånd utlovet en premie til førstemann som scoret, og Liland kan dermed se frem til en 0,7-liters lokalbrygget Lillehammer-øl på neste lagfest. Deilig!

I forkant av 1-0-scoringen hadde Christian Andersson, som for øvrig ble gjenvalgt som kaptein på lagmøtet tidligere i uken, allerede rukket å skyte utenfor, og Fossum 2, som ifølge egne utsagn regnet dette som en enkel trepoenger på den live-streamede pressekonferansen sin kvelden i forveien, var nok litt overrasket over hva som møtte dem på Korsvollbanen. Var disse blåkledde fotballkunstnerne virkelig det samme laget som hadde tapt 0-6 i seriestarten uken i forveien?

Nja, vi stilte et ganske annet lag denne fredagen, det skal sies. For det første var vi 17 mann i stedet for 12, noe som er en åpenbar fordel når 90 minutter breddefotball, eller bånnfotball, som det ble sagt i garderoben før kampen, skal gjennomføres etter en lang skole- og arbeidsuke. Samtidig var spillere som nevnte Liland og Andersson tilbake på banen, mens et par enkle formasjonsjusteringer også gjorde at vi fikk til mer spill. Vi lot rett og slett kula gå, som det heter i den berømte C-lagssangen (lytt eller last ned her), og dermed slo vi tilbake mot kritikerne som har vært etter oss i sosiale medier etter forrige ukes åpningstap.
 

 

 

 

Internetthumor: Et av bildene som har sirkulert på nettet etter at vi røk 0-6 i serieåpningen.Fossum 2 ristet av seg åpningssjokket og spilte seg frem til et par store muligheter i det 14. minutt. Leiv Jørgen Bakkerud, i sin første seriekamp som offisielt C-lagsmedlem, reddet det første skuddet, mens Erlend Rognes kom seg ned på streken og fikk avverget det andre forsøket.

Mens Fossum 2 forsøkte seg med flere direkte oppspill mot spissen sin, som scoret fem ganger i serieåpningen deres mot Alna, brukte vi noe mer tid i oppbyggingsfasen, noen ganger for god tid, slik at bortelaget fikk organisert seg. Johan Dolve kom riktignok til flere gode innlegg, og målscorer Liland fikk løsnet et par skudd til, uten at det noen gang ble direkte farlig.

I stedet fikk Fossum 2 utligningen sin ti minutter før pause. En god heading gikk tilsynelatende via Bakkeruds hansker og videre i stolpen, før en Fossum-spiller fikk kastet seg frem på returen og sklidd inn 1-1.

Vi hadde følelsen av at vi hadde taket på kampen, og gikk tilbake på banen i andreomgang med et mål om å ta alle tre poengene. Fossum 2 hadde nok den samme følelsen, ettersom de sannsynligvis hadde undervurdert oss før kampen, og dermed følte at det var egen sløvhet, og ikke vår dyktighet, som gjorde at de ikke ledet midtveis. Og dermed var alt som det skal være i 8. divisjon, begge lag skal alltid mene at de er det beste laget.

Vinnerviljen hos begge lag kom til uttrykk i et par tøffe dueller, der blant annet Marius Motrøen fikk gult kort etter å ha reagert på en i overkant kraftig takling. Fossum 2 fikk to gule kort i samme situasjon.

De siste 45 minuttene var temmelig sjansefattige. Vi hadde et innlegg fra høyre som gikk gjennom feltet, og et par distanseskudd, men følelsen av at dette fortsatt kunne og burde bli tre poeng, var der fortsatt. Det var derfor umåtelig surt da Fossum 2 fikk straffe 19 minutter før full tid etter noe som knapt kan kalles en forseelse, noe de selv var enige i etter kampen. Lars Eriksen, gjenfødt som kompromissløs midstopper, var involvert i en kamp om ballen nede langs linja ved 16-meterstreken, da motstanderen falt. Leiv Jørgen Bakkerud var etter straffesparket, men det var for hardt og velplassert til at han kunne gjøre noe med det, og dermed tok gjestene ledelsen. Skulle vi gå på en ny smell?

 

 

 

Nærmer seg rekord: Thomas Ingebretsen spilte sin 40. C-lagskamp, og han tangerte dermed navnebror Thomas Arnulf som den mest benyttede Thomas-en gjennom tidene. Én match til, så er Ingebretsen alene om denne rekorden.Nei da. Jostein Eidem kom inn like etter pause etter å ha brukt en evighet på å varme opp og skifte, og bare fire minutter etter det sure straffesparket sørget han for balanse i regnskapet. Åsmund Aarrestad fant ham med en fin pasning, og Eidem, muligens i offside, dro seg inn fra venstre og satte ballen opp i nærmeste hjørne til 2-2, hans 20. mål for C-laget.

Det ble spennende de siste 15 minuttene. Begge lag ville avgjøre, men ingen fikk det til, og dermed endte det 2-2. Totalt sett må vi si oss fornøyde med det, ettersom det var store forbedringer i spillet siden sist kamp, vi fikk for eksempel til en del fine kombinasjoner. Defensivt hadde vi temmelig god kontroll. Offensivt er det mer å gå på, men dette er da også den vanskeligste delen av spillets faser, så det er bare å jobbe og trene godt og bli kjent med de nye rollene og formasjonen, så blir det nok både flere mål og flere poeng å juble for etter hvert.

Fredag om en uke møter vi Alna på Jordal. Avspark er klokken 20.15, vel møtt!


************
*************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************
5 pølser - ingen
3 pølser - Henrik Liland. Setter fyr på laget som om det var en engangsgrill en deilig sommerkveld. Viser at skaden ikke har ødelagt fotballformen og står for det meste av det vi skaper offensivt.
2 pølser - Magnus Olsen. Jobber og koser seg som indreløper, og får pølsene fordi han fremstår som som et symbol på forbedringene fra sist kamp gjennom et par gode løp og fine pasninger, og fordi han som vår eldstemann kan trenge et par pølser for å restituere seg skikkelig.
1 pølse - Johan Dolve. Viste gode takter på onsdagens trening og viderefører dette i dagens kamp. Alt i alt en god uke for Dolve, som kommer til flere gode innlegg i førsteomgang.


Tabell etter 2. serierunde:
Holmen 2 er fortsatt serieleder. Tre lag har full pott, mens tre lag fortsatt venter på sine første poeng. Vi klatrer ett hakk på tabellen takket være vårt ene poeng, og vi er dermed på 7. plass etter at to av 18 runder er unnagjort.

1. Holmen 2
2
0
0
16-2
6
2. Haslum 2
2
0
0
11-2
6
3. Østerdølenes
2
0
0
9-1
6
4. Fossum 2
1
1
0
11-3
4
5. Frigg 4
1
0
1
3-1
3
6. Vålerenga 2
1
0
1
3-5
3
7. Korsvoll
0
1
1
2-8
1
8. L.dalen 3
0
0
2
0-8
0
9. Alna
0
0
2
2-13
0
10. St.Olavskam
0
0
2
3-16
0