Haslum 2 - Korsvoll 6-0 (2-0)

Haslum kunstgress 2, 15.4.2016
1. serierunde, 8. divisjon avdeling 1
Dommer: Gilberto Jesus Teixeira, Frigg.
Tilskuere: 6.

Mål:

        1-0: Haslum 2
        2-0: Haslum 2
        3-0: Haslum 2
        4-0: Haslum 2
        5-0: Haslum 2
        6-0: Haslum 2
        

Gule kort: Jonas Ingebretsen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Hallvard Barbogen

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Åsmund Aarrestad

Marius Motrøen - Didrik Aamnes - Christian Eidsmo - Erlend Rognes

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Espen André Rødnes.

 

 

 

 

Tung hjemtur: Bilturen hjem fra Haslum tar normalt ikke mer enn litt over et kvarter, men den virket seks ganger så lang etter 0-6. 

 

 
 

Seriestart

Tidenes stusseligste seriestart er et faktum.

Haslum kunstgress var på forhånd en bane vi hadde gode minner fra. I 2009 senket Fredrik Løland, som må trekkes frem og hylles hver gang det er anledning til å gjøre det, det daværende Haslum 2 på overtid, og da vi varmet opp, strømmet minnene på. Banen var den samme som da, været var det samme som da, og optimismen i gruppen var den samme som da. Men der stoppet også likhetene med jubelkvelden i mai for snart syv år siden. Det viste seg nemlig at årets kamp skulle gå på den nye nabobanen, Haslum 2 anno 2016 var naturlig nok et helt annet lag enn Haslum 2 fra 2009, og Fredrik Løland er det ingen som har sett på flere år.

Ekspertpanelet slet med å finne info om årets Haslum-lag da tabelltipset skulle settes opp, og det er nok ingen tvil om at både C-laget.coms eksperter og Nordicbet har tippet bærumslaget altfor langt ned på tabellen. Hjemmelaget hadde nemlig flere spillere med relativt moderne overtrekksdresser, attpåtil med nummer på, samt en keeper som varmet opp armene og stilte med drakten stappet ned i keeperbuksene. Den slags vitner om kvalitet på dette nivået. Den ene stopperen deres kommanderte dessuten troppene fremover, samtidig som han slo et par fine langpasninger opp mot vingene i starten. Haslum 2 var tøffe i duellene, og alltid først på ballen. Vi var som oftest et skritt etter, og dermed gikk det som det måtte gå, og det tok ikke lang tid før ligadebutant Hallvard Barbogen, i norsk landslagsdrakt fra 90-tallet, måtte hente den første ballen ut av nettet.

Og sånn fortsatte det. Alle baklengsmålene har i ettertid smeltet sammen til en grå masse, litt som spillet vårt, men to av målene kom i alle fall etter fine stikkere på innsiden av back, et var en susende volley fra venstresiden, og en av scoringene kom etter at hjemmelagets gode spiss vendte opp raskt og plasserte ballen kontant i nettet. Det sto 2-0 til pause, og ved halvspilt kamp hadde vi ikke hatt en eneste skikkelig avslutning, vi hadde kun hatt et par nesten-innlegg og en corner eller to som ble klarert. 

Et breddefotballreferat skal egentlig slakte motstanderen og dommeren og hylle eget lags prestasjoner, men etter denne kampen er det rett og slett ikke mulig å si at vi skulle vunnet og at det andre laget bare var heldige. Innsatsen vår ble riktignok bedre utover i andreomgang, og vi skal ta oss tid til å trekke frem et par situasjoner som kunne resultert i et mål eller to, men vi angrep stort sett alene, og ikke som et lag, og det er heller ikke utenkelig at treffprosenten på pasningene våre aldri har vært lavere enn i denne kampen. Mottakene våre var også uvanlig svake, selv til 8. divisjon å være. Didrik Aamnes spilte seg bra opp utover i kampen, men han ble ganske ensom. Forsvaret hadde en tøff jobb med å holde unna for Haslum 2s angripere, men Jonas Ingebretsen ble i det minste etter hvert den offensive trusselen han har vist at han kan være fra sin nye høyrebackposisjon, der han fikk god hjelp fra Marius Motrøen. Ingebretsen kom til et par innlegg, og fikk også en stor sjanse til å sette inn et trøstemål. Avslutningen hans ble for løs, og keeper fikk dasket vekk ballen før noen kom på returen. Ved siden av det sørget yngstebror Ingebretsen for å vise at han mener alvor i kampen om Råtass-prisen også i år, ettersom han fikk med seg et gult kort hjem.

Ellers hadde Mathias Falch to skudd, hvorav ett gikk i nettveggen etter innlegg fra høyre. Thomas Ingebretsen og Jon Edmunn Sæter utnyttet været og det glatte føret til å sette inn et par fine sklitaklinger, samtidig som de begge kom oppover på et par seige raid som ble stoppet i siste liten. Christian Eidsmo ga alt frem til han ble skadet, Andreas Kjelstrup løp til krampa tok ham, og til slutt hadde egentlig ingen av oss krefter igjen, og vi måtte forlate serieåpningen uten scoring og med seks baklengsmål i bagasjen. 
Dette var for øvrig vårt 60. serietap totalt, og den 143. seriekampen vi har spilt.

 

 

 

 

Hengehoder: Samtlige spillere hang med hodet etter kampen, og det var ikke bare fordi de måtte bøye seg for å knyte opp skolissene.Sist gang vi vant en serieåpning var i 2011 (referat), og det var attpåtil mot Vinderen, et lag vi hadde godt tak på på den tiden.

Gjenopplev kampen her!

Utenom det har vi faktisk bare vunnet serieåpningen i 2008 (referat) og 2009 (referat), årene vi rykket opp.

Fredagens 0-6-tap er riktignok ikke den verste åpningen vi har hatt. Vi røk 0-9 for de klare opprykksfavorittene Oldenborg 2 i vår siste sesong i 6. divisjon tilbake i 2012, men da stilte vi med et helt nytt lag etter at et titalls spillere forsvant på grunn av studier og da opprykket glapp høsten i forveien, så vi visste hva vi gikk til. Dette var altså ikke tidenes verste seriestart, men det må ha vært den stusseligste. I år spiller vi i 8. divisjon med ambisjoner om å henge med i toppen, men oppgjøret mot Haslum 2 viste at vi fortsatt har en liten vei å gå før vi er helt der vi ønsker å være. For å starte med en helt enkel ting, vi må stille bedre rustet til kamp.

En kjapp titt på kamptroppene til de andre lagene i avdelingen viser at samtlige stilte med minst 16 mann. Det var fredag og regn for dem også, men likevel hadde tre lag fem innbyttere, ett lag hadde seks innbyttere, mens tre lag hadde full tropp med syv mann på benken. VIF 2 førte ikke opp troppen elektronisk og kan vente seg en bot. Vi hadde én innbytter. Nå sto det ikke på kondisjonen eller formen i dag, men det er ingen hemmelighet at det hadde hjulpet med en mann eller to i bakhånd.

Situasjonen er heldigvis ikke bekmørk. Vi ligger ikke sist, og det er bare tre poeng opp til førsteplassen, så vi prøver igjen om en uke! For å si det med Åsmund "Melvinho" Aarrestad, som tok bildet øverst i referatet: "Når man kun har fredagskamper i 8. div må man bytte ut gullrekka med forsvarsrekka, sofaen med en flisete benk, vorspiel med oppvarming i pøsende regn, varm leilighet med iskald garderobe, fredagstacoen med moste bananer og en sixpack øl med 6-0-tap, men av en eller annen grunn er det likevel verdt det.

I 2. serierunde møter vi et annet lag som er tilbake i seriesystemet, nemlig Fossum 2. De startet sesongen med 9-1 over Alna, og selv om sistnevnte ikke har slått så altfor bra fra seg de siste årene, må vi være forberedte på en tøff kamp - vår første på nye Korsvollbanen. Avspark er klokken 20.15. Vel møtt!


*********
***************************

De siste årene har det alltid blitt delt ut stjerner etter kamp. I år er denne kåringen sponset av Jan Solland, og stjernene er derfor erstattet av wienerpølser, og vi vil i år fra og med denne kampen publisere kåringen i det aktuelle referatet i stedet for ved sesongslutt.

Dagens Korsvoll-gutt:
5 pølser
- ingen
3 pølser - ingen
2 pølser - Didrik Aamnes. Blir bedre og bedre, akkurat som en wiener som får trekke litt før du fisker den opp av gryta. Vil mye, kjemper godt og slår enkelte pasninger få andre gjør etter ham på dette nivået.
1 pølse - Jonas Ingebretsen. Startet forsiktig, men klemte til på ketchupflaska og lot det stå til mot slutten og får pluss for det. Fikk nesten betalt, men bommet da sjansen bød seg.


Tabell etter 1. serierunde:

1. Holmen 2
1
0
0
12-2
3
2. Fossum 2
1
0
0
9-1
3
3. Haslum 2
1
0
0
6-0
3
4. Østerdølenes
1
0
0
5-0
3
5. Vålerenga 2
1
0
0
1-0
3
6. Frigg 4
0
0
1
0-1
0
7. L.dalen 3
0
0
1
0-5
0
8. Korsvoll
0
0
1
0-6
0
9. Alna
0
0
1
1-9
0
10. St.Olavskam
0
0
1
2-12
0