Drøbak-Frogn 4 - Korsvoll 5-5 (1-0)

Frogn stadion, 5.2.2016
Treningskamp
Dommer: Ukjent.
Tilskuere: 5.

Mål:

        1-0: DFI 4  
        1-1: Thomas Ingebretsen
        1-2: Henrik Liland
        1-3: Mathias Falch
        1-4: Marius Motrøen
        2-4: DFI 4
        3-4: DFI 4
        4-4: DFI 4
        5-4: DFI 4
        5-5: Mathias Falch
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-1-3-2):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter

Didrik Aamnes

Jostein Eidem - Christian Andersson - Erlend Rognes

Mathias Falch - Christian Eidsmo

Innbyttere:
Johan Dolve, Henrik Liland og Marius Motrøen.

 

 

 

Winter wonderland: Fotball er en helårsidrett, i alle fall ifølge denne gjengen. Bak fra venstre: Christian Andersson, Jonas Ingebretsen, Mathias Falch, Erlend Rognes, Oscar Karlsrud, Didrik Aamnes, Johan Dolve og Jostein Eidem. Foran fra venstre: Marius Motrøen, Jon Edmunn Sæter, Leiv Jørgen Bakkerud, Thomas Ingebretsen, Christian Eidsmo og Henrik Liland.

 


 

Rotet bort storseier i Drøbak

Vi ledet 4-1 og kjørte over vertene, men så gikk et eller annet galt, og til slutt var det en sen Falch-scoring som sikret at vi fikk med oss et uavgjortresultat fra Drøbak.

Etter et par usedvanlig varme og milde uker var det typisk at snøen la seg tungt over Østlandet den fredagen vi skulle til Drøbak for å spille kamp. Som følge av snøværet ble kampen flyttet fra ærverdige Seiersten til nye Frogn stadion, et relativt nytt stadionanlegg som lå idyllisk til nedenfor den lokale videregående skolen, der kombinasjonen av snø og LED-lys-dekte trær utenfor skolen skapte en fin julestemning. Drøbak er tross alt kjent for å være en skikkelig juleby, og det skulle etter hvert bli mye som minnet om jul denne kvelden, for begge lag skulle med tiden vise seg fra sin mest gavmilde side.

Banen var helt hvit, men vi ble enige med Drøbak-Frogn 4 om å starte kampen, og så heller stoppe så fort brøytebilsjåføren kom seg til banen for å måke. Det ble dermed 20 parodiske minutter før vi kunne spille skikkelig fotball. Folk falt og snublet, og hjemmelaget tok ledelsen 1-0. Christian Eidsmo startet på topp, men ble gjentatte ganger lurt av snøen. Mathias Falch burde scoret på et indirekte frispark fra seks meters hold, men også han ble lurt av snøen, og ballen skled av foten hans og skrudde utenfor venstre kryss.

Etter 20 minutter ble kampen stoppet, en traktor med måke entret banen, og et kvarter senere var vi i gang med en andreomgang på 70 minutter. Alt gikk mye bedre nå, og hjemmelagets stoppere måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Eidsmo. Thomas Ingebretsen har lenge hatt lyst til å prøve seg på frispark, og nå gikk midtstopperen selvsikkert frem. Han traff perfekt, sendte ballen over muren og inn i venstre hjørne til 1-1! 

Vi tok mer og mer over, og etter at høyrekant Johan Dolve slo en fin stikker til Henrik Liland, som løp inn i feltet og banket ballen opp i nettaket til 2-1, tok vi fullstendig over. Samme Liland slo flatt inn fra venstre til Mathias Falch, som med venstrebeinet styrte ballen ned til høyre. Målene rant inn, og Drøbak-Frogn 4 klarte knapt å komme seg over midtsirkelen. Vi hadde angrep på angrep, og både målscorerne Liland og Falch, samt midtbanespillerne Christian Andersson og Didrik Aamnes fikk gode muligheter. Liland traff bare metallet selv, men han fikk i stedet nok en målgivende, da han på ny slo inn fra siden, og Marius Motrøen, som hadde trukket inn fra kanten, styrte inn 4-1.

Alt lå til rette for en storseier, men så kollapset vi helt. DFI 4 reduserte til 2-4, og så begynte en usikkerhet å spre seg i de bakre rekkene. Vi klønet det til for oss selv, slet med å spille oss ut, og to nye baklengsmål fulgte, før hjemmelaget til slutt tok ledelsen 5-4. En håpløst unødvendig kollaps, men heldigvis skjerpet vi oss etter det siste baklengsmålet, og mot slutten kom også den fortjente utligningen. Marius Motrøen slo høyt inn fra venstre, og Drøbak-keeperen fanget ballen først, før han liggende glapp den foran seg, slik at Falch kunne stjele den, vende opp og trille inn 5-5 med høyrefoten. Samme mann var centimetre fra å skli inn 6-5 på overtid, men det endte 5-5.

Offensivt viste vi veldig mye bra, og perioden der sjansene og målene kom på løpende bånd, minnet om måten vi dominerte på sist vi spilte i 8. divisjon. Defensivt holdt vi stand lenge, men kortslutningen i andre halvdel av andreomgang viser at selvtilliten vår defensivt fortsatt er svekket etter det begredelige fjoråret. Vi har litt å jobbe med, og nå blir det en lang og god kamppause frem mot neste match, som går av stabelen 17. mars borte mot Harestua. Vel møtt!