Grüner 3 - Korsvoll 3-4 (1-3)

Dælenenga, 15.1.2016
Treningskamp
Dommer: Dag fra Grüner.
Tilskuere: 1.

Mål:

        0-1: Magnus Olsen (19.)
        0-2: Andreas Kjelstrup (21.)
        1-2: Grüner 3 (26.)
        1-3: Petter Hauge (31.)
        2-3: Grüner 3 (51.)
        3-3: Grüner 3 (70.)
        3-4: Christian Andersson (79.)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-1-3-2):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Vetle Kristoffersen

Kjetil Kirk

Magnus Olsen - Henrik Liland - Petter Hauge

Mathias Falch - Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Christian Andersson, Johannes Blåsternes og Marius Motrøen.

 

 
 

Åpnet det nye året med seier

Vi tok en fin 4-3-seier over Grüner 3 i snøværet på Dælenenga fredag kveld.

Fjorårets katastrofale nedrykk betyr at det mest sannsynlig blir seriekamper på fredager i år, og jammen var ikke også årets første kamp lagt til en fredag. Som om ikke det var nok viste kalenderen 15. januar, mens yr.no lenge meldte -18 grader. Nystartede Grüner 3, som spilte 7er i fjor, lovet likevel grønn og fin bane, og til slutt var det faktisk såpass mildt at vi kunne stille med flere spillere enn det var minusgrader. Det store spørsmålet var likevel om Jon Edmunn Sæter kom til å spille i shorts, og ja, det gjorde han, men bodøværingen valgte til slutt å tre på seg stillongs også.

Vi gjorde en liten formasjonsendring fra i fjor, og basert på en meget god taktikk fra FM07 gikk vi ut i 4-1-3-2 med D-lagets Kjetil Kirk som bindeledd mellom forsvaret og de offensive lagdelene. Kort fortalt vil dette etter planen gi oss flere spillpunkter og muligheter både defensivt og offensivt, samtidig som vi kan få stablet opp flere spillere høyere i banen. Det blir bra, detta, og de første 45 minuttene på Dælenenga bød da også på en håndfull angrep som overgikk mye av det vi viste i fjor.

Henrik Liland var veldig bekymret for en mulig feilparkering før kampen, og etter å ha flyttet bilen parkerte han også en rekke forsvarere med gjentatte løp fra midten. Etter nærmere 20 minutter nølte han med å skyte da han tok ned ballen i feltet, og i stedet la han ut til Mathias Falch, som fikk skuddet sitt blokkert ut til corner. Magnus Olsen gikk selvsikkert ut til hjørneflagget, og med et lavt og innoverskrudd forsøk satte han like godt ballen rett i mål. For en start på det nye året, både for comeback-Olsen og laget som helhet!

Petter Hauge har ikke spilt mye ute til venstre, men etter hvert fant den innleide D-lagsspissen seg til rette ute på kanten, der han vant duell etter duell og lekte seg med forvirrede backer. Ikke lenge etter 1-0-scoringen fikk han sendt ballen videre inn i midten til Andreas Kjelstrup, som lekent pirket ballen ned i høyre hjørne til 2-0 - en lekker avslutning.

Grüner 3 kom godt med etter hvert, og de viste flere ganger prov på god teknikk og fine kombinasjoner som helt sikkert førte til mange mål og gode angrep på 7er-banen i fjor. Med litt trening kan de fort gjøre det skarpt i årets 8. divisjon. Den første reduseringen deres var riktignok litt heldig, da keeper Leiv Jørgen Bakkerud feilberegnet skuddet, forstuet fingeren og glapp ballen over seg.

Heldigvis sluknet vi ikke helt. Thomas Ingebretsen og Jon Edmunn Sæter viste at de ikke har planer om å slippe så altfor mange forbi seg i år, samtidig som de gjerne blir med på å trille ball. Ballen gikk fra mann til mann, og da Falch la tilbake til Hauge, som skar inn fra venstrekanten og lurte ballen under keeper og over i høyre hjørne, kunne vi gå til pause med en fortjent 3-1-ledelse.

Andre omgang var ikke like spenstig eller spennende. Snøen lavet ned over Grünerløkka, og Dælenenga ble etter hvert både glatt og mer hvit enn grønn. Vi surret i oppspillsfasen og var jevnt over ganske ukonsentrerte, slik at hjemmelaget først fikk redusere, og siden utligne til 3-3. Da er det godt vi har Christian Andersson! Fjorårets store spiller knuste til og ga alt på en corner fra superinnbytter Johannes Blåsternes litt mer enn ti minutter før full tid, og dermed ble også fjorårstoppscoreren matchvinner i årets første kamp.

Grüner 3 var et veldig hyggelig bekjentskap, som vi sannsynligvis møter igjen på et senere tidspunkt i oppkjøringen. Før den tid venter det uansett prestisjekamp mot Korsvoll D, som stilte med tre mann i dag, lørdag 30. januar på Grefsen stadion og trivelig bortetur til Drøbak og Drøbak-Frogn 4 på Seiersten fredagen etter. Sesongen 2016 er i gang, og dette ser ut til å bli veldig morsomt!