Korsvoll - KFUM 4 3-1 (2-0)

Nordre Åsen kunstgress (flyttet pga. arbeid med nytt kunstgress), 5.10.2015
18. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Øistein Selvåg, Bøler.
Tilskuere: 7.

Mål:

        1-0: Ole Olesen (19.)
        2-0: Christian Andersson (37.)
        2-1: KFUM 4 (56.)
        3-1: Henrik Liland (90+1)
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Espen André Rødnes.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Thomas Ingebretsen - Oscar Karlsrud - Erlend Rognes

Ole Olesen - Christian Andersson - Didrik Aamnes - Jonas Ingebretsen

Lars Eriksen - Ola Jansen

Innbyttere:
Johannes Blåsternes, Jostein Eidem, Henrik Liland, Aleksander Omtvedt, Espen André Rødnes, Jon Edmunn Sæter og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

 

Laget: Denne gjengen avsluttet seriespillet 2015. Bak fra venstre: Mathias Falch, Jonas Ingebretsen, Henrik Liland, Didrik Aamnes, Thomas Ingebretsen, Christian Andersson, Erlend Rognes, Åsmund Aarrestad og Terje Christophersen. Foran fra venstre: Oscar Karlsrud, Aleksander Omtvedt, Jostein Eidem, Ola Jansen, Espen André Rødnes, Johannes Blåsternes, Jon Edmunn Sæter og Magnus Jahrmann. Foran: Erik Forsén.

 

 

 
 

Tok tre poeng, men havnet under streken

Vi slo våre gamle opprykksrivaler KFUM 4 i serieavslutningen, men da Fagerborg 3 snudde 0-1 til seier mot Haugerud, havnet vi likevel under streken. Vår seier betyr riktignok at vi er det nedrykkslaget med best poengsnitt, så det er fortsatt håp om fornyet kontrakt.


Siste serierunde har flere ganger vært avgjørende i C-lagshistorien. I 2008 og 2009 ble opprykket og seriegullet innkassert på seriespillets siste dag, og i 2011 kunne vi sikret opprykk til 5. divisjon om MS hadde snublet. I år har det ikke handlet om opprykk og medaljer, men om å unngå nedrykk. Etter at Fagerborg 3 på merksnodig vis slo seriemester Oppsal 3 forrige uke, måtte vi vinne for å passere nettopp Fagerborg 3, samtidig som de måtte tape poeng mot Haugerud. Om Fagerborg 3 skulle vinne, var det fortsatt viktig å slå serietreer KFUM 4, ettersom det til tross for sluttposisjonen ville sikre oss best poengsnitt av samtlige nedrykkslag i 7. divisjon, forutsatt at Nesøya tapte mot opprykksjagende Lyn 3 i naboavdelingen vår. Ved uavgjort eller tap mot KFUM 4 ville vi uansett ende som nummer to i køen om en eventuell plass skulle bli tilgjengelig.

Det var ikke noe problem å mane troppene til kamp, og med hele 18 spillere i troppen måtte faktisk et par stykker nøye seg med å følge kampen fra Twitter denne kvelden. Selv om det var såpass mange innbyttere fikk alle i stallen spille minst 45 minutter, slik vi ble enige om på spillermøtet før sesongen. Unntaket var gjestespiller Aleksander Omtvedt, som dessverre bare fikk slippe innpå i sluttminuttene. Nye sjanser kommer senere for den Årets råtass i 2009, som i år har trent en del med FC Show i Stavanger, men som fortsatt er registrert i Korsvoll.

Vi åpnet kampen meget overbevisende, og det første kvarteret var ballen nesten utelukkende inne på KFUMs halvdel. Ole Olesen hadde fått ordnet det slik at han rakk å spille de første 45 minuttene før han suste av gårde til innebandytrening, og det skulle vise seg å være et lykkelig valg. Han var nær ved å sette 1-0 på et innlegg fra venstre, men kludret det til innenfor fem-meteren. Deretter skjedde det ting både her og der. Ut av ingenting meldte groundhopperen Anders Johansen (@Vikinghopper) at Haugerud hadde tatt ledelsen 1-0 mot Fagerborg 3 i det 18. minutt. Så, i det 19. minutt på Nordre Åsen, ble Jonas Ingebretsen taklet veldig stygt like over midtbanestreken. Han fikk likevel ballen videre til Ole Olesen, som lå i offsideposisjon. Dommeren markerte likevel for fordel, Olesen løp fra forsvaret, og alene med keeper satte han inn 1-0! Der og da var vi i 7. divisjon også i 2016!

Jonas Ingebretsen, som sikret seg sitt første målpoeng i serien i forkant av 1-0-scoringen, måtte etter hvert forlate banen på grunn av den stygge taklingen. På vei ut av banen fikk han slengt noen sleivete kommentarer etter seg fra dommeren, som heldigvis ble beklaget i pausen. Espen André Rødnes banen, og det skulle vise seg at heller ikke han skulle bli bestevenn med dommeren i dag. Før den tid nådde Ola Jansen nesten frem på et par gode stikkere fra Olesen, mens Lars Eriksen forsøkte å slå gjennom midtstopper Thomas Ingebretsen etter en overgang der vi kom i overtall mot KFUMs mål.

Åtte minutter før pause fikk vi frispark nærmere 25 meter fra mål. Kaptein og toppscorer Christian Andersson tok sats og banket ballen opp i venstre hjørne til 2-0! Dette måtte da gå veien? Vår venn på Haugerud rapporterte om 1-0 til pause på Haugerud, og stemningen var meget god på sidelinjen.

Vi var 45 minutter unna et nytt år i 7. divsjon, og da innbytter Johannes Blåsternes fikk et skudd reddet på streken bare ett minutt etter pause, følte vi oss sikre på at dette kom til å gå veien. Så kom den første nedslående meldingen fra Haugerud. Fagerborg 3 hadde scoret tidlig i andre omgang, akkurat som de gjorde mot oss. Dermed trengte Fagerborg 3 bare ett mål til for å sende oss ned. Dessverre var KFUM 4 også på hugget nå, og de utnyttet at vi trengte tid på å få satt laget etter de mange byttene før og i pausen. De reduserte i det 56. minutt, men så hentet vi oss gradvis inn i kampen igjen.

Henrik Liland bommet alene med keeper i det 65. minutt, og omtrent i samme sekund tok Fagerborg 3 ledelsen oppe på Haugerud. Vi var tilbake på 9. plass, men vi måtte fortsatt vinne for å ha håp om et hyggelig førjulsbrev fra kretsen. Vi følte at vi hadde kontroll på kampen, og det var ikke langt unna at ting gikk vår vei på Haugerud heller: "Kjempesjanse til Haugerud. Bommer på nærmest åpent mål ved å skyte over fra to meter!!!!," skrev groundhopperen Johansen på Twitter. Så skjedde det som ikke skulle skje. KFUM 4 hadde flere ganger vært oppe i ansiktet på folk, en av dem forsøkte seg attpåtil med en springskalle mot Thomas Ingebretsen, og etter at dommeren ikke reagerte da Espen André Rødnes ble tatt av en KFUM-spiller. En mislykket hevnaksjon resulterte i frispark og det som så ut til å bli gult kort, men den påfølgende utblåsningen mot kamplederen førte til at Rødnes ble sendt av banen med rødt kort. 17 minutter gjenstod, og vi måtte spille i undertall, og like etter tikket følgende melding inn fra Haugerud: "Fagerborg III kontrer inn sitt tredje, temmelig ufortjent faktisk. 1-3 etter 83 min".

Muligheten til å sikre fornyet kontrakt allerede denne kvelden forsvant, og nå som vi var redusert til ti mann, slet vi mer med å forsvare ledelsen. Skulle seieren ryke også? Fem minutter før slutt reddet Magnus Jahrmann på streken etter en corner - en matchavgjørende hendelse! KFUM 4s raske og tekniske spillere kom til flere gode muligheter etter både innlegg og brassespark og det som var, men enten skjøt de over, eller så stod Erik Forsén i veien. Dessuten nektet de å bytte ut stadig mer slitne spillere, ettersom laglederne ikke mente de to innbytterne de hadde med seg holdt nivået. På overtid fikk vi derimot en enkel jobb da vi kontret mot slitne motstanderbein. Magnus Jahrmann og Didrik Aamnes kombinerte godt, før sistnevnte spilte ballen over til Henrik Liland, som punkterte kampen med en sikker avslutning. 3-1! 

På samme tid ble det klart at også kampen på Haugerud endte 3-1, men også at Lyn hadde knust Nesøya, og dermed ble vi i det minste det beste nedrykkslaget i 7. divisjon. Vi forlot Nordre Åsen med hevet hode, vel vitende om at vi hadde gjennomført årets beste kamp, utvilsomt den beste siden 2013-sesongen, og det attpåtil mot meget kvalifisert motstand. Snuoperasjonen begynte dessverre for sent i år, og det spørs om det ikke allerede var avgjort etter første halvdel av sesongen, da vi stod igjen med ett fattig poeng. I andre halvdel har vi vært nærmere det nivået vi forventet å ligge på, noe tabellen for andre halvdel av sesongen viser:

Tabell for andre halvdel av sesongen:

Oppsal 3        6-1-1   27-9   19
2380 Christ.   6-1-1   30-14   19
KFUM 4          4-2-2   17-15   14
Mercantile      4-0-4   22-20   12
Korsvoll        3-2-3   25-24   11
Frigg 3           3-1-4   20-28   10
Fagerborg 3    3-1-4   20-31   10
Ørn Krist.        0-3-5   16-25   3
Haugerud       0-3-5   20-31   3 


Hadde vi spilt sånn i hele år hadde vi nådd målsettingen vår om en plassering på øvre halvdel, flere kamper med seier og uavgjort enn tap og 50 seriemål. Dessverre fikk vi bare med oss ett poeng i møtene med svake lag som Ørn Kristiania, som gikk fra opprykkskamp i fjor til en høst uten seier i år, og enda svakere Haugerud. Bortetapet for Fagerborg 3 svir også. Mye kunne vært annerledes, men vi kan ikke trøste oss med hvordan ting kunne ha vært, når vi ikke presterte der og da. Det vi kan trøste oss med er at Korsvollbanen får nytt kunstgress nå og at de fleste lagene som har endt som beste 9. plass har fått tilbud om å bli værende i divisjonen tidligere sesonger - vi får vente til alle divisjonene i kretsen er ferdigspilt. Det går dessuten rykter om at årets utgave av Fagerborg 3 skal trekke seg, men det kan jo hende at det kommer en ny kompisgjeng og tar over plassen deres, så vi kan ikke juble for tidlig. 

Helt til slutt tar vi med oss at vi i det tre siste seriekampene i år var det beste laget i avdelingen med totalt seks poeng og 14-10 i målforskjell. Det eneste andre laget med seks poeng i disse kampene var Fagerborg 3, som fikk 8-10 i målforskjell på disse kampene. De slapp inn bare ett mål mot både Haugerud og seriemester Oppsal 3, men åtte mot oss. Fotball er et merkelig spill!

Nå venter det noen uker med trening, før vi håper å få med oss noen treningskamper før vi tar juleferie i desember.