2380 Christiania - Korsvoll 4-3 (2-1)

Jordal kunstgress, 7.9.2015
15. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Yassir Azagagh, Teisen.
Tilskuere: 6.

Mål:

        0-1: Magnus Jahrmann (12.)
        1-1: 2380 Christiania (18.)
        2-1: 2380 Christiania (Str) (20.)
        3-1: 2380 Christiania (Str) (57.)
        4-1: 2380 Christiania (70.)
        4-2: Henrik Liland (76.)
        4-3: Henrik Liland (90+1)    
        

Gule kort: Jonas Ingebretsen, Christian Andersson og Didrik Aamnes.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Magnus Jahrmann - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Jonas Ingebretsen - Christian Andersson - Didrik Aamnes - Jostein Eidem

Andreas Kjelstrup - Ola Jansen

Innbyttere:
Mathias Falch, Henrik Liland, Espen André Rødnes og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

Godt, men akkurat ikke godt nok: Det ble bare nesten mot opprykksjagende 2380 Christiania.

 

 

 
 

Bortdømt og straffet av 2380

2380 Christiania var alt i alt det beste laget, men de trengte hjelp fra dommeren for å sikre tre poeng.


To uavgjortkamper sørget for at troppen som ankom Jordal mandag kveld hadde en grei porsjon selvtillit, men synet som møtte oss kunne skremme hvem som helst. Topptrente idrettsfolk pluss en fyr i noe som lignet på en sports-bh drev en intens oppvarming ute på kunstgresset. Var 2380 så ekstreme? Var det derfor de lå an til opprykk? Nei da, det var Vålerengas amerikanske fotballspillere som okkuperte banen, og vi måtte pent stelle oss i kø før vi kunne innta det relativt nylagte kunstgresset.

Etter hvert dukket det opp en rufsete bøling i brune drakter, med andre ord en gjeng som kunne minne om 7. divisjonsspillere. Det var 2380 Christiania, og etter at de hadde knotet mye med dommerkortet og sagt at de ikke hadde drakter til alle, kunne kampen begynne.

Hjemmelaget imponerte i åpningen, og det gikk noen ganger litt for fort for forsvaret vårt. Likevel var det vi som tok ledelsen! En corner endte med et nytt innlegg, der Jostein Eidem etter hvert vant en duell med keeper, før ballen gikk ut til Magnus Jahrmann, som fra 17 meter dunket den i mål til 1-0.

Gleden ble dessverre kortvarig, for bare seks minutter senere rotet vi det nok en gang til for oss selv i stedet for å klarere. En 2380-spiller fikk avslutte fra 20 meter, og han sendte ballen rett i mål til 1-1. To minutter senere blåste dommeren indirekte frispark til de brune da Didrik Aamnes sklitaklet en ball i duell med en motspiller. Ballen gikk opp i lufta og inn i feltet, der en litt overrasket Erik Forsén naturlig nok plukket den. Det indirekte frisparket var en tvilsom avgjørelse, men det neste som skjedde var enda verre. Frisparket ble skutt rett i muren vår, der dommeren så en hands. Etter langvarige protester ble straffen satt i mål til 2-1.

2380 burde økt ledelsen sin seks minutter senere da en av spissene deres rundet Forsén da han stormet ut av feltet, men i stedet for å score, skjøt han utenfor.

Andre omgang begynte litt tungt, men Jonas Ingebretsen fikk pirket ballen ut av beina på en fremadstormende spiss da 2380 var på vei inn i feltet. Vi forsøkte å komme oss inn i kampen, men hadde problemer med 2380s midtbane. Det så bedre ut etter, nei, vent, så blåste dommeren straffe, omtrent ett minutt etter at yngstebror Ingebretsen vant ballen i feltet. En fryktelig merkelig og sen dommeravgjørelse som også flere av hjemmelagets spillere stusset over. Straffesparket gikk i mål igjen, og i det 70. minutt kom 4-1 etter at Christian Andersson ble brøytet ned av motspillere. Dommeren nektet å høre på protestene og ga heller kapteinen vår gult kort. Dommeren var for øvrig registrert i Teisen, der han også har kamper for Teisen 2. Interessant.

Det så kanskje ille ut, men vi ga oss ikke uten kamp. Det måtte dog en enorm enkeltmannsprestasjon til for å tenne håpet. Erik Forsén fikk ballen ut til debutant Henrik Liland, som like så godt tok den med seg 70 meter fremover, før han la ballen i nettet til 2-4. Mål preger kamper, som ekspertene liker å si, så også i 7. divisjon. 2380 begynte å få panikk, og det siste kvarteret handlet det meste om oss. Ett minutt på overtid skrudde Liland ballen i mål fra høyrekanten. Om det var et skudd eller innlegg skal vi ikke si sikkert, men det stod uansett 3-4 og det var fortsatt tid til å utligne. Dessverre klarte vi ikke å slå ballen inn i feltet da vi vant den, vi rotet den i stedet ut over sidelinjen, og dermed endte det med tap.

3-4 for serietoer 2380 Christiania, som attpåtil trengte to straffespark for å slå oss, er absolutt akseptabelt. De kommer til å rykke opp, vi kjemper for å berge plassen. Neste uke spiller vi årets foreløpig viktigste kamp, for ikke å si den viktigste kampen siden vi nærmet oss opprykk til 5. divisjon i 2011. Mandag om en uke møter vi nemlig bunnkollega Fagerborg 3, som for øyeblikket ligger over streken, kun to poeng foran oss. Grunnet arbeid på Korsvollbanen er kampen flyttet til Ekeberg 2, og avspark er fremskyndet til kl.18.00. Vel møtt!