Oppsal 3 - Korsvoll 5-0 (1-0)

Trasop kunstgress, 10.8.2015
11. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Mohamed El-Feky, Brosundet.
Tilskuere: 11.

Mål:

        1-0: Oppsal 3 (14.)
        2-0: Oppsal 3 (35.)
        3-0: Oppsal 3 (49.)
        4-0: Oppsal 3 (59.)
        5-0: Oppsal 3 (79.)       
        

Gule kort: Thomas Ingebretsen og Jonas Ingebretsen, Oppsal 3 1 stk.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-5-1):

Leiv Jørgen Bakkerud

Jonas Ingebretsen - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Erlend Rognes

Lars Eriksen - Espen Bengtson - Christian Andersson - Olav Bengtson - Martin Kloster

Andreas Kjelstrup

Innbyttere:
Mathias Falch, Magnus Jahrmann, Gunnar Sjølie og Åsmund Aarrestad.

 

 

 

 

Fortvilet: Som bildet viser var ikke Gunnar Sjølie spesielt glad i kveld, for det var ikke morsomt å være Korsvoll-spiller mot Oppsal 3.

  

 

  

Sjanseløse mot serielederen

Oppsal 3 viste ingen nåde og knuste oss i høstsesongens første seriekamp.


I vårkampen mot Oppsal 3 lå vi under 0-3 allerede etter 14 minutters spill, men vi vant faktisk 3-2 de siste 76 minuttene, så vi hadde et lite håp om poeng da serien startet opp igjen etter sommerferien på Trasop kunstgress sent mandag kveld. For å demme opp for pasningssentralen deres og for å stille bedre rustet mot den møtende spissen og crosserne de liker å sende ut mot vingene sine valgte vi å stille med fem på midten. Det fungerte ganske greit defensivt, selv om fotrappe Oppsal-teknikere likevel ofte fant det rommet som skulle til for at det å spille back for oss ble en usedvanlig slitsom affære i starten av kampen.

Vi holdt stand i starten, og selv om ballen stort sett var inne på vår halvdel, kom ikke hjemmelaget til mange muligheter. Da de så tok ledelsen 1-0 i det 13. minutt, var det etter at Christian Andersson akkurat ikke fikk stusset et frispark ut til corner. Ballen gikk i stedet i stolpen, og en Oppsal-spiller kastet seg frem og headet den i mål. Da halvtimen var spilt avverget Leiv Jørgen Bakkerud - i sin 50. C-lagskamp i karrieren - et nytt baklengsmål, da han med et imponerende sprang fikk slått vekk et hardt og velplassert frispark.

Andreas Kjelstrup skrev for tre år siden Oppsals klubbsang "Farg drabantbyen blå" i forbindelse med østkantklubbens 100-årsjubileum, og rockestjernen, som stadig var å se ute på Trasop-gresset på 90-tallet, fikk derfor tillit som enslig spiss idet han returnerte til gamle trakter. Det var en utakknemlig oppgave for Kjelstrup, som stort sett måtte kjempe alene mot hjemmelagets forsvarsrekke. Oppsals klubbsang kan du for øvrig høre her. De få gangene vi kom over midten var det gjerne Martin Kloster som dro i gang angrepene fra venstrekanten, men han ble gjentatte ganger stoppet med ufine metoder uten at det fikk konsekvenser for synderne. Vi fikk i stedet et par gule kort, noe som i og for seg var helt greit, selv om vi gjerne skulle sett at listen for kort lå likt for begge lag.

Oppsal 3 satte kveldens andre før pause, da så å si hele midtbanefemmeren vår jogget hjem, slik at hjemmelaget rolig fikk rulle ballen på tvers over mot venstre, der kanten deres dunket til og sendte ballen via tverrliggeren og i mål til 2-0.

Vi la om til 4-4-2 og ofret med det noe av tryggheten ved midtbanen, men samtidig måtte vi bare erkjenne at vi ikke hadde skapt noe som helst, og at det er bedre å gå for en scoring enn å trygge inn et stusselig 0-2-tap.

Omleggingen ga ikke resultater umiddelbart, og bare fire minutter etter pause kom 3-0-scoringen da vi ikke klarte å klarere etter et hjørnespark. 4-0 kom ti minutter senere, etter at en ny mislykket klarering gjorde at ballen spratt tilbake til Leiv Jørgen Bakkerud, som ble så overrasket at han ikke rakk å reagere før en spiss snappet ballen, ventet ut forsvaret som kom stormende og sendte ballen over hodet på Jon Edmunn Sæter og i mål.

Trasop er en stor bane, og mot slutten åpnet det seg mye rom for begge lag. Vi fikk et par fine sjanser, og Erlend Rognes var nærmest da han skar inn fra venstre og forsøkte å lobbe. Espen Bengtson kunne kanskje skutt selv da han skar inn fra motsatt kamp, men han valgte i stedet å spille inn i feltet, der Oppsal 3 fikk klarert. Lars Eriksen lovet tre mål da han meldte seg på kampen, og han kunne med en god porsjon flaks klart et par stykker i alle fall. Han var nær ved å få satt et innlegg fra en offsideplassert Jonas Ingebretsen i mål, og ble avblåst for en tvilsom offside da Christian Andersson spilte ham fri noe senere. I stedet fikk Oppsal 3 sitt femte for kvelden, da et langskudd føk i mål elleve minutter før slutt.

Det ble dermed en tung start på høstsesongen, og ettersom Fagerborg 3 snappet ett poeng mot Ørn Kristiania, dyttet de oss dermed under streken igjen. Åtte runder gjenstår, og mandag om en uke har vi en meget viktig hjemmekamp mot Haugerud. Avspark er kl.20.15 på Korsvollbanen. Vel møtt!