Korsvoll Blå - Korsvoll Rød 4-7 (2-2)

Korsvollbanen, 24.6.2015
Internkamp 1
Dommer: Espen Bengtson, Olav Olseng, Andreas Gundersen og Ulrik Anderssen, Korsvoll.
Tilskuere: 2.

Mål:

        0-1: Jørgen Mo (5.)
        1-1: Mathias Falch (20.)
        1-2: Jørgen Mo (42.)
        2-2: Mathias Falch (42.)
        3-2: Espen Bengtson (69.)
        3-3: Halvor Sæter (70.)
        4-3: Espen André Rødnes (75.) 
        4-4: Jonas Ingebretsen (76.)
        4-5: Greger Svenn (84.)
        4-6: Jørgen Mo (85.)
        4-7: Bendik Aunan (89.)    
        

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll Blå (4-4-2):

Johannes Blåsternes

Emil Jacobsen - Jostein Eidem - Åsmund Aarestad - Leiv Jørgen Bakkerud

Espen André Rødnes - Andreas Gundersen - Erlend Rognes - Marius Andersson

Håvard Hansen - Mathias Falch

Innbyttere:
Espen Bengtson og Martin Kloster.

 

Korsvoll Rød (4-4-2):

Bendik Aunan

Olav Olseng - Jon Edmunn Sæter - Lars Gjesvik - Greger Svenn

Ulrik Anderssen - Halvor Sæter - Martin Nistad - Jonas Ingebretsen

Marius Motrøen - Jørgen Mo

Innbyttere:
Herman Gunnerød.

 

 

 

 

Borte bra, hjemme best: Både Olav Olseng og Marius Andersson er hjemme fra studier i Trondheim og nøt onsdagens internkamp. 

  

 

  

Internkampmoro på Korsvollbanen

På dagen tre år etter forrige internkamp var det endelig duket for et nytt intenst og underholdende sommeroppgjør, denne gangen mellom Blått og Rødt lag.


Semesterslutt og sommerferie betyr at mange gamle Korsvoll-helter er å se i traktene rundt Brekkekiosken og Korsvollbanen i perioden mellom slutten av juni og starten av august, og etter en rask opptelling etter mandagens kamp ble det bestemt at vi skulle forsøke oss på en internkamp igjen. I sesongene 2009, 2010 og 2011 samlet Internserien et hundretalls spillere til 15 kamper hvert år, men spillerflukten etter nesten-opprykket fra 6. divisjon gjorde at ligaledelelsen la inn årene i 2012 og nøyde seg med en prestisjekamp mellom Korsvoll Oslo og Korsvoll Trondheim. Onsdag var 25 mann samlet til kamp igjen. Rødt lag tok utgangspunkt i spillere knyttet til kretsen rundt spillerne fra G90-årgangen, mens resten av de fremmøtte tok på seg blå drakt.

Rødt lag fikk en kjempestart allerede etter fem minutter, da Martin Nistad fant prøvespiller Jørgen Mo, som satte inn 1-0. Blått lag markerte seg for første gang da de forsvarte seg som et bandylag på en defensiv corner, et prosjekt som endte med at en umarkert Lars Gjesvik headet utenfor. De blå hadde også planlagt en offensiv variant, der Håvard Hansen så vidt var borti ballen, før Martin Kloster, som latet som at han skulle slå corneren, i stedet begynte å løpe med ballen, men forsøket ble fnist bort og Rødt lag stjal ballen.

 

 

 

 

Rødt mot Blått: Normalt er Jon Edmunn Sæter og Åsmund Aarrestad å se side om side i C-lagsforsvaret, men i dag styrte de hver sin forsvarsfirer.

 


Blått lags Johannes Blåsternes spiller sommerteater i Frognerparken i år, og han ville derfor ikke ta for mange sjanser fra start og begynte kampen som keeper. Det var et klokt valg, for han vartet ikke bare opp med flere gode redninger, han viste også frem sin presise fot da et langt utspill sendte Mathias Falch gjennom. Spissen lurte seg inn mellom stopperne, headet ballen videre og plasserte den til slutt hardt og kontrollert ned til høyre for keeper til 1-1.

Lars Gjesvik irriterte seg over baklengsmålet og svarte med et flott raid tre minutter før pause. Han tråklet seg frem, før ballen til slutt nok en gang havnet hos Jørgen Mo, som scoret igjen.

Blått lag stilte seg opp til avspark, og det ble ikke et hvilket som helst avspark, for Mathias Falch dro nemlig til med et klokkerent treff på direkten. Skuddet var både hardt og presist, og før keeper Greger Svenn rakk å snu seg, suste ballen rett inn i høyre kryss! En klar kandidat til årets mål, og kanskje også tidenes mål på det gamle kunstgressunderlaget som snart skal skiftes ut?

Før andreomgang byttet Johannes Blåsternes plass med Leiv Jørgen Bakkerud. Det tok overraskende lang tid før omgangens første mål kom, og da det først kom, var det Blåsternes som dro i gang angrepet. Han slo ballen ut til Martin Kloster, som holdt i ballen akkurat lenge nok før han la inn til Espen Bengtson, som bredsidet inn 3-2. Dette var også startskuddet for den sedvanlige målrike avslutningen alle internkamper har det med å ende med.

Martin Nistad hadde noen usedvanlig gode pasninger i regnværet på Korsvollbanen og styrte Rødt lags midtbane, og han var også nest sist på ballen da Halvor Sæter utlignet til 3-3 minuttet etter.

Blått lag svarte fem minutter senere etter da Erlend Rognes kom oppover ute til venstre. Han spilte videre til Espen André Rødnes, som skrudde ballen opp i høyre kryss. Nok en gang kom utligningen under 60 sekunder etter ledermålet. Marius Motrøen, som trivdes i rød drakt etter flere år som håndballspiller i Haslum, driblet det som var av blå forsvarere, før han slapp ballen til Jonas Ingebretsen, som scoret sikkert.

 

 

 

 

Kapteinene: Kveldens kapteiner, Åsmund Aarrestad og Greger Svenn. Sistnevnte tok en pause fra fotballen etter 2013-sesongen, men han var likevel en av kampens store profiler og fikk også æren av å være sist på ballen ved Rødt lags 5-4-scoring.Greger Svenn åpnet kampen med et par forrykende raid, før han altså tok en halv omgang i mål. Fyren er Norgesmester, riktignok i bandy, men Rødt lags kaptein spilte som en mester hele kampen, og han var ikke langt unna scoring da han traff perfekt med en heading etter et hjørnespark. Leiv Jørgen Bakkerud fikk opp en hånd og reddet like mesterlig, men neste gang Svenn forsøkte seg etter å ha fått ballen fra Martin Nistad, var Bakkerud sjanseløs. Rødt lag hadde tatt tilbake ledelsen, og det gjenstod bare seks minutter.

Blått lag rotet fælt og spilte mer på tvers enn fremover i forsvaret, og det straffet seg gang på gang da slitne bein ikke klarte å henge med i sluttminuttene. Jørgen Mo, som ifølge ryktene har spilt på lag med folk som Kjell Rune Sellin og Gjermund Åsen, kronet sin første C-lagskamp med et flott hat-trick da han satte inn 6-4, før Bendik Aunan fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 7-4 minuttet før slutt.

Den første internkampen på nøyaktig tre år leverte definitivt resultatmessig, og selv om spillet ikke alltid var av ypperste klasse, var det en morsom kamp, og det er bare å håpe at dette kan gjentas senere i sommer.