Korsvoll - Frigg 3 5-2 (2-1)

Korsvollbanen, 22.6.2015
10. serierunde 7. divisjon avdeling 1
Dommer: Outhman Charroud, Vålerenga.
Tilskuere: 3.

Mål:

        0-1: Frigg 3 (13.)
        1-1: Christian Andersson (32.)
        2-1: Ola Jansen (43.)
        3-1: Espen Bengtson (52.)
        4-1: Ola Jansen (55.)
        5-1: Ola Jansen (75.)
        5-2: Frigg 3 (90.+1)       
        

Gule kort: Martin Nistad og Ola Jansen, Frigg 3 2 stk.
Røde kort: Frigg 3 1 stk.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarestad - Thomas Ingebretsen - Jon Edmunn Sæter - Gunnar Sjølie

Jonas Ingebretsen - Martin Nistad - Christian Andersson - Espen André Rødnes

Marius Andersson - Espen Bengtson

Innbyttere:
Mathias Falch, Ola Jansen, Oscar Karlsrud, Erlend Rognes, Fredrik Runar og Jon Stavnsborg.

 

 

 

 

Jubel: De tre herrene bak 1-1-målet, Marius Andersson, Jonas Ingebretsen og Christian Andersson, smiler fornøyd etter sistnevntes scoring. 

  

 

  

Endelig kom seieren

Kaptein og toppscorer Christian Andersson viste vei og førte oss inn i kampen, før et imponerende Ola Jansen-hat-trick sikret oss årets første trepoenger.


Forrige uke tangerte vi vår egen negative rekord i antall seriekamper på rad uten seier, ettersom walk-over-seieren over Abildsø 2 ble strøket da grønntrøyene trakk laget sitt. Forrige seier i serien kom hjemme mot Frigg 3 i august i fjor, da vi vant 3-2 over laget vi spilte 2-2 mot i serieåpningen i år. Siden er det blitt tolv seriekamper på rad uten seier, akkurat som i overgangen mellom 2011- og 2012-sesongen. Mandag kom Frigg 3 tilbake til Korsvollbanen idet vi tok fatt på andre halvdel av seriespillet. Kunne vi omsider klare å stoppe den vonde rekordrekken?

Med 17 mann i troppen skulle de i alle fall ikke kunne ta oss på kondisen, men det var en viss mumling på tribunen da fansen oppdaget at det kun var én midtbanespiller i troppen. Det så dessuten ikke spesielt lyst ut da Erik Forsén glapp et enkelt skudd fra 20 meter ut i feltet i det 13. minutt, og Frigg 3 scoret på returen og det som faktisk var deres første mulighet i kampen. Da viste Martin Nistad, som tok plass sentralt sammen med Christian Andersson, at det ikke var grunn til bekymring, og med flere gode involveringer var han en viktig bidragsyter da vi fikk fart på spillet vårt etter det kjedelige baklengsmålet.

Espen André Rødnes lå bredt og fint og var alltid spillbar ute på kanten før pause, men det var den andre vingen vår som la opp til 1-1-målet. Jonas Ingebretsen tok med seg ballen fra egen halvdel, riktignok med en liten hands på veien, kom seg forbi tre-fire motstandere, før han fant Marius Andersson, som pirket ballen videre til lillebror Christian, som plasserte ballen til side for keeper og i mål.

 

 

 

 

Tilbake med stil: Marius Andersson noterte seg for sitt første målpoeng etter kneoperasjonen sin da han la opp til 1-1 etter i overkant av en halvtimes spill.

 


Om vi var heldige med handsen i forkant av 1-1, var vi enda heldigere to minutter før pause, da en surrete Frigg 3-back spilte en håpløs ball fra siden og inn i midten, der Ola Jansen lå og lurte. Jansen tok ballen, takket, og la enkelt på til 2-1. Kampen var snudd, men kunne det holde hele veien inn, det var tross alt fortsatt en omgang igjen?

Det tok ikke mange minuttene etter pause før all tvil ble fjernet. Frigg 3 hadde lite å stille opp med. Vi gjorde kloke valg, holdt på ballen når vi skulle, og slo den fra oss når vi burde gjøre det. Vi kommuniserte godt, og hadde nok en gang den lille nødvendige flaksen som har manglet i hele vår, da Christian Andersson headet et hjørnespark fra Gunnar Sjølie i hånden og foten til Espen Bengtson, før ballen ble løpt i mål av en Frigg 3-forsvarer. Bengtson ble i tråd med tradisjonen på C-laget kreditert scoringen. Det stod 3-1, og nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Tre minutter senere scoret vi etter kampens fineste angrep. Frigg 3s keeper slo et slurvete utspill rett i beina på Espen Bengtson, som i stedet for å skyte spilte videre til Martin Nistad. Han slo ut til Erlend Rognes, som fikk prøve seg på venstrekanten i dag, og som la inn en god søknad om fornyet tillit da han skrudde et lavt innlegg inn bak forsvaret og til Ola Jansen, som løp ballen inn i mål til 4-1. Vakrere kan det ikke gjøres!

 

 

 

 

På sidelinjen: Olav Bengtson kunne ikke spille dagens kamp på grunn av et ribbeinsbrudd, så han fulgte kampen fra sidelinjen sammen med hunden sin, Luna, som er avbildet her.Jansen var i kanonform, og kvarteret før slutt lobbet han lekent inn 5-1 over en utrusende keeper da Bengtson stusset ham igjennom. Dette var Jansens tredje hat-trick i seriesammenheng for C-laget, og hans første siden han satte fire baller i nettet bak Manglerud Star 2s keeper en maidag i 2009. Det skulle vært fire mål også i dag, men dommeren annullerte en Jansen-scoring for offside, enda han startet på riktig side da Espen Bengtson headet ham igjennom litt tidligere i omgangen. Med totalt fem seriemål til nå i år er Jansen med ett like bak Christian Andersson, og toppscorerkampen er plutselig ikke så avgjort som det så ut til før kampen.

Frigg 3 ble redusert til ti mann åtte minutter før slutt grunnet munnbruk, men bortelaget klarte likevel å prikke inn et trøstemål ett minutt på overtid.
Det gjorde ingenting, for dette var vår dag, og da dommeren blåste av kunne vi juble for årets første trepoenger! Med den imponerende 5-2-seieren klatret vi forbi Fagerborg 3 og over streken på bedre målforskjell. Vi har hatt en jevn stigning siden bortetapet mot nettopp Fagerborg 3, og om vi fortsetter i samme spor gjennom sommeren, bør det bli en veldig morsom høst på Korsvollbanen. Nå venter en forhåpentlig lang rekke sommerkamper, før serien sparkes i gang igjen i august. Om to dager er det duket for internkamp, den første på nøyaktig tre år, og på fredag blir det prestisjekamp mot FC Nordre Aker kl.19.00. God sommer!